qc 24.01.06, 12:34 Marszalek przez male m. Jak rezim PiS skonczy swoje panowanie w panstwie nie ostanie sie ani jeden autorytet. PiS to "lowcy skor" w wydaniu parlamentarnym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
premier_pacynka Przeciez wczoraj Jarek mowil ze tylko z PO no tak 24.01.06, 12:41 ale to bylo wczoraj... dzis jest nowy dzien, nowe pomysly;) Odpowiedz Link Zgłoś
diewpp Re: Przeciez wczoraj Jarek mowil ze tylko z PO no 24.01.06, 12:51 moze kaczyszka mozg sie kasuje wieczorem a rano rydzyk wklada dysk startowy i wszystko od nowa - taki to stan falszu i cynizmu Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Czepiacie się 24.01.06, 13:21 Wszak skoro wczoraj Jarek mówił, że tylko z PO, a dzisiaj już ze wszystkimi tylko nie z PO, to nie znaczy, że mówił nieprawdę, tylko, że zmieniła się definicja prawdy (podobnie jak definicje pojęć prawo, sprawiedliwość i moralność). Odpowiedz Link Zgłoś
zibiwrocek GW NIEWYGODNE wyniki z Częstochowy ukryła 24.01.06, 14:18 na lokalnych stronach i pokazała tylko ile głosów w stosunku do poprzednich wyborów dostali zwycięzcy. Skali porażki PO, PD i SLD nie pokali. Skoro w poprzednich wyborach było~40% frekfencji a obecnie ~9% a zwyciescy mieli ~50% głosów z poprzedniego głosowania to w/w ponieśli miażdzącą klęskę. I to pokazuje skalę przesunięć na mapie politycznej - na kożyść PiS. OCZYWIŚCIE ŻADNYCH KOMENTAŻY I ANALIZ NA PIERWSZEJ STRONIE. PRZEMILCZEĆ, ZAPOMNIEĆ, JAK NAJSZYBCIEJ ZAPOMNIEĆ, ZAKLINAĆ, ZAKŁAMYWAĆ, RZECZYWISTOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: GW NIEWYGODNE wyniki z Częstochowy ukryła 24.01.06, 14:24 Już ten post wysyłałeś (czyżby nowy "wyrobnik" płacony od sztuki?) Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba towarzyszu z pis 24.01.06, 15:55 W częstochowie żelazny elektorat to zakonnicy - przy 9% frekfencji wystarczyło to do zwycięstwa. W innych miastach bedzie gorzej (mniej zakonników) a jest sporo żelaznych emerytów głosujących na sld. Nowe wybory dadzą więcejmiejsc w parlamencie dla sld kosztem popisu. a o tym incydencie w Częstochowie zwanym wyborami lepiej zapomnieć - chwalene się wynikiem przy frekfencji 9% (x 50% to ledwie 4,5%poparcia) to exhibicjonizm.. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka.dorna I tak mit Kaczynskich i PIS konczy na smietniku 24.01.06, 22:04 historii... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Zapłaciliśmy za Ciebie kaucję, pożyrowaliśmy w 24.01.06, 23:48 Zapłaciliśmy za Ciebie kaucję, pożyrowaliśmy weksel i mamy do Ciebie tylko jedno pytanie czy wejdziecie do rządu, czy nie, a ty nam na oba pytania odpowiadasz tak, to tak czy nie? Opowiadam – no tak, bo to mówił ten sam Jarosław Kaczyński, pytacie czy wyłączyłem , czy nie włączyłem światło, a prawda jest taka, że nie odcięli nam prądu, to znaczy, że mamy włączone czy wyłączone? Oj podzielisz Ty los Bosiaczka! Politykowi małego formatu siedzenie z głową o władzę się wykłóca! Latem będzie rydzykowy festiwal teatrów katolickich , czyżby Kaczyńcy w roli reżyserów? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 POpaprana partyjka HE HE HE HE HE HE 24.01.06, 16:01 widac ze wynik nie po mysli jedynie slusznej partii... ale te wasze posty to chyba lekka przesada to tak szanuje demokracje PO ? - 'incydent' nikt nie zakazuje PO posiadania wyborcow ktorzy byliby sklonni glosowac na ta partie a ze takich nie ma no coz... wtedy wybory to dla deokratow z PO incydent lubicie demokracje pod jednym warunkiem - gdy PO wygrywa wstydu nie macie sieroty wstydu trzeba bylo napisac PO jak zwykle trzeci raz z rzedu dala ciala tym razem byla to totalna kompromitacja albowiem cala wielka machina organizacyjna PO nie potrafila zadzialac nie w skali kraju ale w skali okregu. gratulacje sieroty !!! ze szwagrami obszedlbym tych wyborcow i przedstawil swojego kandydata ale porute zescie odwalili Odpowiedz Link Zgłoś
fajkat Re: POpaprana partyjka HE HE HE HE HE HE 24.01.06, 16:13 Jesli PiS ma takich poplecznikow-pierdzieli jak ty, to marna nasza przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: POpaprana partyjka HE HE HE HE HE HE 24.01.06, 16:47 wycieczki osobiste (charakterystyczne dla forumowiczow niezbyt lotnych mysla) nie zmieniaja wynikow (trzecich juz) przegranych przez PO wyborow duzy buziak, niech Cie Szanowna Mamusia przytuli to powinno pomoc jakos przelkniesz gorycz porazki (trzeciej juz dodam ponownie ) Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: po raz 10-ty wykukali PO heh, smutne 24.01.06, 16:41 Jak znowu wykukali. PO musiala robic dobra mine do zlej gry wiedzac juz w grudniu ze to pic na wode Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Nie zwalczam manipulację informacją 24.01.06, 17:45 powalcz trochę z ortografią - narazie przegrywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gss87 Czestochowa testem elektoratu PiS 24.01.06, 14:25 Widziałem kto poszedł na te wybory. Żelazny elektorat PiS, czyli księża, zakonnice i babcie w berecikach. Reszta ludzi ma to w d... a dodatkowo zimno jak cholera. Mysle ze oczywisty sukces PiS spowoduje, ze beda wybory. A ze ludzie maja polityki dosc - zadecyduje zelazny elektorat. Wnioskuje z tego, ze wygra zdecydowanie PiS. Wniuskuje z tego ze podobnie mysli Kaczynski i wybory będą. Odpowiedz Link Zgłoś
bobo56 Re: Czestochowa testem elektoratu PiS 24.01.06, 15:10 w Toruniu byloby 99,99 Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Czestochowa testem elektoratu PiS 24.01.06, 16:34 Ej, tu tylko rozgłośnia jest, czy to nasza wina, że ten poteflon sobie wybrał na siedzibe radia nasz piękny gród? Zresztą odsyłam do wyników ostatnich wyborów i radzę zamknąć pysk, jak się ma takie "zabawne" rzeczy do powiedzenia, a nie zna faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
olbin6 Re: GW NIEWYGODNE wyniki z Częstochowy ukryła 24.01.06, 15:43 Frekwencja 9%.PiS tak obrzydził Polakom politykę,że porządni ludzie nie pójdą na wybory.Tylko oszołomy i rydzyki, Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: GW NIEWYGODNE wyniki z Częstochowy ukryła 24.01.06, 17:12 olbin6 napisał: > Frekwencja 9%.PiS tak obrzydził Polakom politykę,że porządni ludzie nie pójdą n > a > wybory. To znaczy,że wyborcy PO to też POpaprańcy, którzy obrazili się na demokrację ('na złość mamie uszy sobie odmrożę') Odpowiedz Link Zgłoś
kacz_as_kacz_kan Re: GW NIEWYGODNE wyniki z Częstochowy ukryła 24.01.06, 15:58 zibiwrocek napisał: > Skoro w poprzednich wyborach było~40% frekfencji a obecnie ~9% a zwyciescy mieli ~50% (...) > I to pokazuje skalę przesunięć na mapie politycznej - na kożyść PiS. > OCZYWIŚCIE ŻADNYCH KOMENTAŻY I ANALIZ Jak widać, żelazny elektorat PiS to przede wszystkim osoby cierpiące na dysgrafię i uwielbiające pouczać innych. W każdej sprawie mają wyrobiony pogląd, nieskażony znajomością rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
athe2 Re: GW NIEWYGODNE wyniki z Częstochowy ukryła 24.01.06, 17:07 no brawo pisbeku pomysl troche nim sam cos napiszesz jak glosuje 9% to nie sa wybory tylko farsa; glownie mohery, ksieza i biedni pisowcy czekajacy, kiedy gora da wreszcie stanowiska bo na razie to slabo! czuwaj pisbeku Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: GW NIEWYGODNE wyniki z Częstochowy ukryła 24.01.06, 19:02 Jak Ci tak solą w oku jest linia polityczna GW, to co stoi na przeszkodzie, abyś przeniósł się na forum "Naszego Dziennika", gdzie bez sprzeciwu innych będziesz wychwalał te swoje PiS. Ja wchodzę na forum takich gazet jakich linia polityczna mi odpowiada. Czy ja Ci zabraniam kochać PiS? Ja szanuję Twoje poglądy, więc i Ty uszanuj poglądy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: GW NIEWYGODNE wyniki z Częstochowy ukryła 24.01.06, 19:32 > I to pokazuje skalę przesunięć na mapie politycznej - na kożyść PiS. > OCZYWIŚCIE ŻADNYCH KOMENTAŻY I ANALIZ NA PIERWSZEJ STRONIE. PRZEMILCZEĆ, > ZAPOMNIEĆ, JAK NAJSZYBCIEJ ZAPOMNIEĆ, ZAKLINAĆ, ZAKŁAMYWAĆ, RZECZYWISTOŚĆ "Żeczywistosc" juz poprawiles, jeszcze zostalo "kożyść". Jestes typowym wyborca pisuarow - nieukiem, nieudacznikiem, i taka mamy tez wladze. Na przyszlość - zanim zaczniesz zabierac glos w sprawach na ktorych sie nie znasz, to skoncz przynajmniej szkole podstawowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 zibi, już cię prosiłem: 24.01.06, 23:02 kup sobie albo wypożycz słownik ortograficzny! to jest taka książka, w której można sprawdzać, jak się pisze różne słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze PiS chce oszczędzać na biednych emerytach 24.01.06, 15:01 a nie na urzędnikach i politykach. Poprawki PO powodują 3 miliardy złotych oszczędności na administracji i politykach. PiS jest przeciw tym poprawkom - chce oszczędzać ale na emerytach. To jest tzw "Polska Solidarna" w wersji PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Przeciez wczoraj Jarek mowil ze tylko z PO no 24.01.06, 15:23 dokładnie tak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee DOWCIP 24.01.06, 12:58 Podczas wizyty w Anglii Lech Kaczyński został zaproszony na herbatę do Królowej. Kiedy rozmawiali zapytał ja, jaka jest mocna strona jej władzy? Królowa odpowiedziała, iż otacza się inteligentnymi ludźmi. - Po czym rozpoznajesz, że są inteligentni? - spytał Kaczyński. - Cóż, po prostu zadaje im odpowiednie pytania - odpowiedziała Królowa - pozwól mi zademonstrować. W tym momencie Królowa bierze słuchawkę i dzwoni do Tonyego Blaira: - Panie ministrze, proszę opowiedzieć na następujące pytanie: Pańska matka ma dziecko i pański ojciec ma dziecko, ale nie jest ono Panskim bratem ani siostra - kto to jest? - Oczywiście to ja nim jestem. - Doskonale - odpowiada Królowa - dziękuje bardzo i dobranoc. Odkłada słuchawkę i mówi: - Czy teraz już Pan rozumie, Panie Prezydencie? - Tak. Jestem niezmiernie wdzięczny. Nie mogę się doczekać by zastosować ten sposób! Po powrocie do Warszawy Kaczyński decyduje poddać testowi premiera - Kazimierza Marcinkiewicza. Wzywa go do Pałacu Prezydenckiego i pyta: - Kaziu, chciałbym Ci zadać jedno pytanie, ok? - Ależ oczywiście, nie krepuj się, jestem gotów... - Posłuchaj, twoja matka ma dziecko i twój ojciec ma dziecko, ale nie jest ono twoim bratem ani siostrą - kto to jest? Marcinkiewicz chrząka, kaszle i w końcu odpowiada: - Czy mógłbym się zastanowić i wrócić z odpowiedzią? Kaczyński zgadza się i Marcinkiewicz wychodzi. Natychmiast zwołuje zebranie klubu parlamentarnego PiS, po czym głowią się nad zagadka przez kilkanaście godzin, ale nikt nie wpada na rozwiązanie. W końcu, w akcie desperacji, Marcinkiewicz dzwoni do Jana Rokity i przedstawia mu problem: - Niech pan posłucha, jak to może być: pańska matka ma dziecko i pański ojciec ma dziecko, ale nie jest ono Pańskim bratem ani siostrą - kto to jest? (Łebski z niego facet myśli Marcinkiewicz, studiował, na pewno znajdzie odpowiedź..) Rokita odpowiada bez zastanowienia: - To ja, oczywiście. Uradowany Marcinkiewicz wraca biegiem do Pałacu Prezydenckiego, odnajduje Kaczyńskiego i krzyczy: - Mam, mam! Wiem kto to jest! To Jan Rokita! Na co Kaczyński robiąc zdegustowana minę: - Źle, idioto! To Tony Blair! Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: DOWCIP 24.01.06, 13:43 nyyankee to stary dowicip który słyszałem już w przeróżnych kombinacjach nazwiskowych, poza tym wcale nie śmieszny Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysica2208 Re: DOWCIP 24.01.06, 15:58 dolegapit napisał: > nyyankee to stary dowicip który słyszałem już w przeróżnych kombinacjach > nazwiskowych, poza tym wcale nie śmieszny Zależy jakie kto ma poczucie humoru ;)) To dowcip dla ludzi inteligentnych, do których ty raczej nie należych :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee CHOCHOLI TANIEC 24.01.06, 15:20 Moja mama po 42 latach pracy w szpitalu dostała 1600 zł odprawy - skarżył się w telewizyjnej reklamówce Donald Tusk. A przecież mógł powiedzieć tak: Ja, jako polityk, zarabiam rocznie 270 tys. zł. Z czego płacę 96 tys. zł podatku. Ale to nic, bo gdy wprowadzimy proponowany przez PO podatek liniowy, to będę płacił 40,5 tys. zł. Czyli zarobię 55,5 tys. zł za jeden podpis. A wtedy starczy i dla mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: CHOCHOLI TANIEC 24.01.06, 15:57 zgadza się nyyakee na tej reklamie Tusk brzmiał obłudnie Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: CHOCHOLI TANIEC 24.01.06, 16:08 dolegapit napisał: > zgadza się nyyakee na tej reklamie Tusk brzmiał obłudnie A nie przyszlo ci do glowy, ze w takiej sytuacji kazdy bedzie placil mniej i kazdy na tym zyska? Czy to jest tak bardzo skomplikowane dla dziewiczego PiS mozgu? Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Porażka Platformy Obywatelskiej 24.01.06, 15:47 To teraz PO powinna się połączyć z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Porażka Platformy Obywatelskiej 24.01.06, 19:38 norton2005 napisała: > To teraz PO powinna się połączyć z SLD. A Symantec (norton2005) z Prokomem :) Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 12:50 Na wiosnę nowe wybory, które wygrywa PO ! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 13:00 Oczywiscie wybory wygra PO, przeciez to jedyna partia mogaca poprawic zycie w POLSCE. Kaczynski wraz z chocholami do lamusa. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PO nawet sama siebie nie umie naprawic 24.01.06, 13:44 Przecież Platforma to nie PiS, któremu, zresztą już i tak żadne naprawianie nie pomoże. Po co - zatem - ktoś miałby naprawiać coś, co jest niezłe? Odpowiedz Link Zgłoś
krolmacius14 Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 13:03 program partii programem PZPR program PO programem Platfusów Ortodoksów Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 13:06 PO to ortodoksi?? hmmm... a Ty jestes douczony inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 14:40 duży brat- a co PO to nie neoliberalni ortodoksi? czy oni nie są ortodoksynie przekonani o wyższości swoich racji? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 16:12 dolegapit napisał: > duży brat- a co PO to nie neoliberalni ortodoksi? czy oni nie są ortodoksynie > przekonani o wyższości swoich racji? Czlowieczku malutki, jezeli masz pisac na forum tylko po to zeby pozniej onanizowac sie czytajac swoje teksty, to lepiej sobie odpusc, bo to bardzo glupie i takie PiSdacze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: Zima nasza, wiosna nasza ! przyszłość nasza 24.01.06, 13:19 A po do kąta razem z innymi politycznymi dinozaurami i odpadami Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 13:47 skoro PO jest taka mądra jak głosi wszem i wobec, że mnie aż uszy bolą, to dlaczego nie potrafiła wygrać wyborów?, czy aby przypadkiem rzeczywiście stała się celem ataków pozniżej pasa ze strony PiSu, czy po prostu tylko w sferze werbalnej jest mądra i skuteczna? Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 13:51 To już lekka przesada dolagapit 29% PiS wielki sukces i tzw. większość 26% PO wielka klęska i trauma Jak widać po przebiegu wypadków to zwycięstwo było jednak dość wątłe, co gorsze przy obsesji JK wynik odwrotny niczego by nie zmienił Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 14:04 gromek jeśli w finale Niemcy wygrywają z Brazylią po dogrywce w rzutach karnych różnicą tylko jednej bramki, to chwała i trofeum należy się Niemcom a nie Brazylii, to Niemcy przechodzą do historii jako triumfatorzy, poza tym to 26% to wszystko na co stać PO, a 29% PiSu jak pokazują obcene sondaże niekoniecznie, PiS dzięku elastyczności jest w stanie zwiększyć swój elektorat, PO niestety nie moim zdaniem to właśnie zbliżony wynik obu tych partii był też jedną z przyczyn że koalicja PiS-PO nie powstała (pomijajać oczywiście tą żądzę władzy Kaczyńskich jak i nieumiętność przegrania z godnoscią Tuska), zwycięstwo kandydata PiS nad kandydatem PO nie było już tak wątłe, ale powiedziałbym że różnica 8 procent to bardzo dużo, ale masz rację, że przy obsesji JK wynik odwrotny by niczego nie zmienił, to trochę bez sensu jak prawica poprzez nieumiejętność kompromisu i z powodów zupełnie ambicjonalnych i osobistych potrafi marnotrawić ogromne zufanie społeczne, 50 procent głosujących na PiS i na PO głosowało także za koalicją PiS-PO (ja sam zresztą), ale teraz się zastawiam: na kogo zagłosowac jak będą wcześniejsze wybory parlamentarne i przychodzi mi paradoksalnie do głowy, że na SLD (tam gdzie się dwóch bije, trzeci korzysta) Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 14:09 Przykład nie najlepszy bo mecz się kończy a kadencja trwa 4 lata (?). A elektorat PO jest mimo wszystko bardziej stabilny niż PiS o czym świadczą mniejsze wahania poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 14:30 gromek przykład świetny bo mistrzostwa świata są co 4 lata, to Niemcy są mistrzami świata przez te 4 lata, nawet jeśli w tym czasie w sparingach dostają ostre baty od Brazylii, >elektorat PO jest mimo wszystko bardziej stabilny niż PiS o czym świadczą > mniejsze wahania poparcia ale PO dzięki przekonaniu o rzekomej "wyższości swoich racji" i pogardzie do wszystkich inaczej myślących ma dużo większy elektorat negatywny niż PiS, ja osobiscie żałuję, że nie mamy w Polsce takiej partii konserwatywno-liberalnej z prawdziwego zdarzenia, takiej jaką chciał budować Płażyński, pisząc że elektorat Po jest mimo wszystko bardziej stabliny niż PiS, to może w tej chwili tak, ale ktoś mądry powiedział kiedyś, że jak jestes młody to jesteś liberałem, jak dorośniesz stajesz się socjalistą, PO popierają w dużym stopniu młodzi ludzie, którym wydaje się że wszelkie ograniczenia są niepotrzebne, rządają wolności i swobody, ale z czasem jak się ustatkują i nabiorą trochę życiowego doświadczenia zmieniają swoje przekonania w kierunku jednak większego bezpieczeństwa socjalnego, porządku i ładu, kosztem nawet ograniczenia pewnych swobód, ja osobiście byłem przekonany że PO nie wygra wyborów, nawet wtedy jak wysoko prowadziła w sondażach, m.in. dlatego, że jej elektorat to młodzi ludzie, których poparcie było zauważalne w sondażach, ale którzy nie czują jeszcze takiej odpowiedzialności jak ludzie starsi, i wielu z nich do wyborów ostatecznie nie poszło, reasumując mój długi wywód: PO popełniła w kampanii mnóstwo błędów, na tą masę błędów i tak otrzmyała bardzo wysokie poparcie, ale jeśli PO nie chce zostać zmarginalizowana musi zmienić swoje obliczne ideowe, Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 14:39 Niestety mój wiek już dyskwalifikuje mnie jako młodego :(( zgadzam się co do błędów, zresztą już o tym kiedyś pisaliśmy, co do analogii piłkarskiej wciąz się nie zgadzam bo po wygraniu wyborów trzeba rządzic (co jak Widzisz nie jest łatwe), a bronić tytułu trzeba dopiero w następnych "wyborach" Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 14:48 to fakt, że po wygraniu wyborów trzeba rządzić, i moim zdaniem JK od początku grał na przedterminowe wybory (becikowe, umizgi w kierunku RM), które wygrałby taką przewagą, że nie potrzebowałby współkoalicjanta, teraz jakby się wycofuje, i moim zdaniem robi błąd, wracając do analogii piłkarskich: jeśli bramkarz ryzykuje i wychodzi do dośrodkowania, jak już zrobi pierwszy krok to nie może się już cofnąć, złapie tą piłkę albo i nie, jeśli się cofnie to tylko po to by wyjmować piłkę z siatki, ja myślę, że mimo wszystko pójdziemy wkrótce do urn Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 14:50 Też tak myślę, tym bardziej po dzisiajszym wywiadzie z Leppere,, który powiedział, że nawet ten pakt to nic nie znaczy bo można go zerwać w dowolnym momencie Odpowiedz Link Zgłoś
awm10 Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 17:17 właśnie że przykład gromka jest kiepski, bo w piłce jest to koniec gry, a wybory to dopiero jej początek, zaufanie wyborców to tylko kredyt, weryfikuje się w rządzeniu i szybko się wyczerpuje. Jak długo PiS może zagadywać rzeczywistość, PO też się nie POPiSała. Kto analizuje fakty a nie słowa ten już sobie wyrobił opinię co te partie są warte. Gorzej że wybór jest żaden i to jest prawdziwy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 17:35 właśnie tak to interpretowałem, dolega pit powołał się na dogrywkę i karne Odpowiedz Link Zgłoś
alef.omega Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 25.01.06, 00:37 Fakt jest faktem, ze ucieka nam cala Europa Wschodnia. Porownujac reformy w takich krajach, jak Litwa, Estonia, Slowacja czyli "tygrysow" Europy Wschodniej, ich reformy ida w kierunku postulowanym przez PO a dokladnie PRZECIWNYM pomyslom Kaczorow. Ale im to nie wadzi, bo maja to gleboko w.... Moja prognoza: po rzadach Kaczorow w "koalicji sejmowej" w SO, LPR i PSL bedzie jeszcze gorzej, ale ludzie i tak wybiora sobie jakichs kolejnych glupkow, ktorzy powiedza, ze rzady PIS to byl liberalizm i ztego te wszystkie klopoty. Moze to bedzie Lepper - wydaje mi sie ze ten chlopek jest jedynym ktory jezdzi na kaczorach jak chce (choc udaje, ze sam daje sie ujezdzac) i da im jeszcze totalnie w d..pe kiedy przestana mu byc potrzebni. dolegapit napisał: > gromek przykład świetny bo mistrzostwa świata są co 4 lata, to Niemcy są > mistrzami świata przez te 4 lata, nawet jeśli w tym czasie w sparingach dostają > > ostre baty od Brazylii, > >elektorat PO jest mimo wszystko bardziej stabilny niż PiS o czym świadczą > > mniejsze wahania poparcia > ale PO dzięki przekonaniu o rzekomej "wyższości swoich racji" i pogardzie do > wszystkich inaczej myślących ma dużo większy elektorat negatywny niż PiS, ja > osobiscie żałuję, że nie mamy w Polsce takiej partii konserwatywno-liberalnej z > > prawdziwego zdarzenia, takiej jaką chciał budować Płażyński, > pisząc że elektorat Po jest mimo wszystko bardziej stabliny niż PiS, to może w > tej chwili tak, ale ktoś mądry powiedział kiedyś, że jak jestes młody to jesteś > > liberałem, jak dorośniesz stajesz się socjalistą, PO popierają w dużym stopniu > młodzi ludzie, którym wydaje się że wszelkie ograniczenia są niepotrzebne, > rządają wolności i swobody, ale z czasem jak się ustatkują i nabiorą trochę > życiowego doświadczenia zmieniają swoje przekonania w kierunku jednak większego > > bezpieczeństwa socjalnego, porządku i ładu, kosztem nawet ograniczenia pewnych > swobód, > ja osobiście byłem przekonany że PO nie wygra wyborów, nawet wtedy jak wysoko > prowadziła w sondażach, m.in. dlatego, że jej elektorat to młodzi ludzie, > których poparcie było zauważalne w sondażach, ale którzy nie czują jeszcze > takiej odpowiedzialności jak ludzie starsi, i wielu z nich do wyborów > ostatecznie nie poszło, > reasumując mój długi wywód: PO popełniła w kampanii mnóstwo błędów, na tą masę > błędów i tak otrzmyała bardzo wysokie poparcie, ale jeśli PO nie chce zostać > zmarginalizowana musi zmienić swoje obliczne ideowe, Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoniepis Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 16:09 no to ze PIS jest skuteczniejszy to tylko dlatego ze w Polsce więcej jest ludzi niewykształconych, nastawionych roszczeniowo, ze średnie IQ jest niskie, ze łatwo podpuścić ten tłumek byle hasłem ... w dalszym ciągu nie dowodzi to wyższości PISu nad PO. PIS to cyniczny cwany kombinator a PO troszke rzeczywiście zbyt szczera, zwyczajna jak na ten kraj Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 20:04 dolegapit napisał: > skoro PO jest taka mądra jak głosi wszem i wobec, że mnie aż uszy bolą, to > dlaczego nie potrafiła wygrać wyborów?, czy aby przypadkiem rzeczywiście stała > się celem ataków pozniżej pasa ze strony PiSu, czy po prostu tylko w sferze > werbalnej jest mądra i skuteczna? Dlatego, że nie oszukała swoich wyborców jak PiS. Gdzie ta pełna lodówka, gdzie ta naprawa moralna Polski? PiS po prostu okłamała jak to powiedział Kurski "ciemne masy", a teraz chlubi się 2-3% zwycięstwem nad PO, któremu zasady moralne nie pozwalały w tak bezczelny sposób oszukać swoich wyborców. To co teraz wyprawia PiS z prawem, spowoduje, że Falandysz, twórca tzw falandyzacji prawa, w grobie się przewaraca. Wyszła po wyborach ta "moralność" kaczorów. Wyborcy PiS-u powinni wstydzić się spojrzeć w oczy innym ludziom, za to jaki im zgotowali los, głosując na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 13:19 buntownik_z_powodami napisał: > Na wiosnę nowe wybory, które wygrywa PO ! hi ,hi platforma wygrywa ,ale jełop Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 13:48 m15 napisał: > buntownik_z_powodami napisał: > > > Na wiosnę nowe wybory, które wygrywa PO ! > hi ,hi platforma wygrywa ,ale jełop A masz jakąś logiczną przesłankę, że nie? Oprócz, oczywiście, inwektywy, której zresztą używa się w przypadku braku jakichkolwiek argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 13:52 Odpowiadanie na posty m15 jest zwykłym marnotrawstwem energii i stratą czasu Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 14:38 koloratura prędzej SLD wygra wybory niż PO, czy znasz przykład jakiegoś państwa w którym wybory wygrała partia (neo) liberalna? ja nie znam, chociaż może rzeczywiście jakieś takie państwo istnieje, w Niemczech dość silna była swojego czasu FDP, ale jej miejsce na scenie politycznej zajęli już kilka lat temu zieloni, Tusk ze swoją neoliberalną retoryką tkwi chyba jeszcze mentalnie w czasach Margaret Thatcher i Ronalda Regana, Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 15:56 I tak się dziwnie składa, że Reagan i Thatcher dali swoim krajom potężny impuls rozwojowy i uzdrowili gospodarkę. Niestety w Polsce liberalizm jeszcze długo się nie przebije, zbyt silne są w polakach komunistyczne resentymenty i roszcze niowe postawy :( Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 16:09 no właśnie i nie wiem dlaczego neoliberałowie nie są w stanie zrozumieć, że nie żyjemy w czasach Reagana i Thatcher, że czasy sie diametralnie zmieniły, że Polacy mają inną mentalność niż Brytyjczycy czy Amerykanie, piszesz: > Niestety w Polsce liberalizm jeszcze długo > się nie przebije, jasne że się nie przebije, to dlaczego Tusk tak głośno trąbi o tym liberaliźmie??? już Lepper jest mądrzejszy, bo mówi (na ile prawidziwie a na ile fałszywie to już inna sprawa), że jemu na sercu leży los przecietnych obywateli, ale poprze każde rozwiązanie liberalne, jeśli służyć będzie wszystkim Polakom, Lepper miał rację, mówiąc podczas przemówienia sejmowego w kierunku posłów PO, że on się rozwinął, a oni zostali w miejscu, ja odnoszę wrażenie, że PO bardziej zależy na dobrym wizerunku i wręcz paranoicznej koniecznosci posiadania racji, niż dobru wszystkich obywateli, Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 16:15 Sęk w tym, zę żyjemy w trudniejszych czasach niż tamte. Dziś tzreba walczyć z sąsiadami, którzyliberalizują gospodarkę. Trzeba czymś konkurować z Chinami. Socjalizm to ślepy zaułek, widać to świetnie w Niemczech - dorobili się w czasach boomu gospodarczego, a teraz ledwo zipią trwoniąc majątek na socjalpierdoły. Nawet w Szwecji kasowane są powaoli i systematycznie pewne przywileje. To co proponuje PiS to konserowanie obecnej biedy i stagnacji, pudrowanie syfa. Polsce i polakom potrzebne są radykalne i głebokie reformy, inaczej nigdy nie zbliżymy się nawet do poziomu życia, jaki jest na zachodzie. Jak kaczor z Lepperem nie zmajstrują czegoś przy RPP i NBP i nie narobią megadługów, to mozę nam się nie pogorszy, może za 20 lat będziemy żyć tak samo jak teraz. Ale jedno jest pewne - nie będzie lepiej, bo być nie może przy obecnym poziomie biurokracji, fiskalizmu i antyobywatelskości państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Zima wasza, wiosna nasza ! 24.01.06, 15:00 Neofaszyzm w Polsce Kraj w którym nie ma rodziny, która nie poniosła by strat w wyniku działanie faszyzmu. Kraj, który do dziś leczy rany powstałe w wyniku działań nazizmu - faszyzmu w wydaniu niemieckim a jego elity polityczne od SLD do PO są ślepe na objawy mogącego odradzać się faszyzmu i pojawiania się partii o totalitarnych skłonnościach. Główne założenia faszyzmu: 1.ograniczenie lub usunięcie demokracji parlamentarnej. 2.niechęć lub tępienie liberalizmu, komunizmu i socjaldemokracji 3.partykularny kult solidaryzmu społecznego 4.przywództwo jednostki i totalitarna władza jednostki lub partii 5.przejecie władzy nad środkami przekazu ujarzmienie lub podporządkowanie wolnego dziennikarstwa Niepokojące są zjawiska które wymienię poniżej: 1.Polska solidarna przeciw Polsce liberalnej, 2.silne przywództwo, 3.niechęć do liberalizmu i dekomunizacja, 4.przejęcie władzy nad środkami masowego przekazu ustawowo lub organizacyjnie KRRiTV, 5.przejęcia resortów siłowych, podobnie jak w Niemczech w 33roku, 6.solidaryzm narodowy jest serwowany tylko wybiórczo ale jest zastąpiony solidarnością w ukaraniu „liberalnych złodziei majątku narodowego” i winnych ustaleń okrągłego stołu, 7.Destrukcja parlamentu oczywista : uniemożliwienie działania demokracji parlamentarnej przez podpisanie paktu lub jego rozwiązanie i możliwe nie rozpisanie wyborów udokumentowane ich wysokimi kosztami, 8.Tuba radiowa i telewizyjna prawie identycznie działającą jak goebbelsowska *) w hitlerowskich Niemczech. Zaczyna mi to dziwnie pasować do pierwszych 5 punktów. pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna wyrosła ze sprzeciwu wobec demokracji parlamentarnej, głosząca kult narodu bądź państwa, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu. Początowo nazwa odnosiła się tylko do włoskiego faszyzmu, później była stosowana wobec pokrewnych ruchów w latach 20. i 30. XX wieku, zwłaszcza narodowego socjalizmu w Niemczech, oraz współczesnych ruchów wywodzących się z partii faszystowskich Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 TVN24 Kolenda i Miecugow biorą fundusze od SLD ? 24.01.06, 13:07 w jaruzelskiej telewizji jakoś nie mieli odwagi na ośmieszanie instytucji państwowych..teraz odwaga staniała i ma swoją cenę ? ach, dziennikarzyną być.. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: TVN24 Kolenda i Miecugow biorą fundusze od SL 24.01.06, 13:19 > w jaruzelskiej telewizji jakoś nie mieli odwagi na ośmieszanie instytucji > państwowych..teraz odwaga staniała i ma swoją cenę ? ach, dziennikarzyną być.. jestes pewien ze pracowali w "jaruzelskiej telewizji"? a co do osmeiszania instytucji panstwowych, ciezko pis pobic na tym polu... w kazdym razie sld zostawili daleko w tyle Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 tak,tak...przeczytaj jeszcze raz moje motto 24.01.06, 13:29 dziecinko... Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: tak,tak...przeczytaj jeszcze raz moje motto 24.01.06, 13:34 az sie chce odpowiedziec tak, tak, dla nieortodoksyjnych zwolenikow demokracji spod znaku pis lpr i otd wyborcy powinnni bycv jak zwierzatka, grzecznie zaprogramowani i slepo wierzacy w slowa wodza ale odpowiem ci jednak inaczej: co ma piernik do wiatraka? wspiales sie na wyzyny swej elokwencji i sypiesz bon-motami (btw noc nieprzespana co nie?) tyle ze watpliwej jakosci i ni przypial ni przylatal no ale probuj dalej, moze zainteresujesz tym kogos (btw2 pamietasz slowa wodza jarka o lepperze sprzed 3 miesiecy?) Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 ofiarom mediów nie jestem w stanie pomóc... 24.01.06, 13:38 ale mogę udzielić bezpłatnej lekcji pisania na komputerowej klawiaturze ..pa Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ofiarom mediów nie jestem w stanie pomóc... 24.01.06, 13:53 Sobie, stwierdzam ze współczuciem, również nie... Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: TVN24 Kolenda i Miecugow biorą fundusze od SL 24.01.06, 13:22 Odwal się od Miecugowa w czasach Jaruzelskiego był Radiowej Trójce i prowadził bardzo dobre audycje. Dla tvp był zbyt uczciwy Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 to się zmienił na gorsze , robi wrażenie jakby mu 24.01.06, 13:32 Kaczyżski ukradł księżyc... Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: to się zmienił na gorsze , robi wrażenie jakb 24.01.06, 13:35 co, libertynskie sprzedawczyki krytykuja pis?wyrzucic ich z telewizji! Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 wyborcy nie są głupi ,widzą że media są zmanipulo- 24.01.06, 13:43 wane przez lewackich gangsterów i rzężenie tzw. POprawnych i eseldmanów nie odnosi zamierzonego skutku... Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: wyborcy nie są głupi 24.01.06, 13:46 Ty też jesteś zmanipulowanym medium Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 jestem zmanipulowany przez swojego nieżyjącego 24.01.06, 13:51 ojca ,który już w latach 50-tych nauczył mnie słuchać Wolnej Europy i umieć odzielać ziarno od plew , szkoda że nie miałeś takiego tatusia.. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: jestem zmanipulowany przez swojego nieżyjąceg 24.01.06, 13:53 Owszem miałem, tylko dla odmiany słuchał Sekcji Polskiej radia BBC Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: jestem zmanipulowany przez swojego nieżyjąceg 24.01.06, 15:12 gromek1 napisał: > Owszem miałem, tylko dla odmiany słuchał Sekcji Polskiej radia BBC a te sprawozdanie co z nasłuchu pisał to ci czytał??? Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: jestem zmanipulowany przez swojego nieżyjąceg 24.01.06, 15:18 Zamknij się i nie obrażaj nieżyjących Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: jestem zmanipulowany przez swojego nieżyjąceg 24.01.06, 16:58 Szczyt chamstwa, żadnego wychowania, jak Kurski, tfu... Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: jestem zmanipulowany przez swojego nieżyjąceg 24.01.06, 19:02 gromek1 napisał: > Zamknij się i nie obrażaj nieżyjących to stawiaj przy nich krzyzyk abym o tym wiedział to takie proste, przepraszam nieżyjącego Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: jestem zmanipulowany przez swojego nieżyjąceg 24.01.06, 14:00 zenek68 napisała: > ojca ,który już w latach 50-tych nauczył mnie słuchać Wolnej Europy i umieć > odzielać ziarno od plew , szkoda że nie miałeś takiego tatusia.. No to wszystko jasne: w latach 50-tych musiałeś mieć 10+ lat! Pytanie: Alzheimer to czy zwykła skleroza? Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 widzę że zainteresowana odezwała się...proponuję 24.01.06, 14:08 nagrać te uśmieszki politowania i zobaczyć krytycznie parokrotnie...władze państwowe wybrali wyborcy a dziennikarza wynajmuje i płaci mu nieobiektywny właściciel...najlepszy dziennikarz ,który swoją inwencją rozwija linię programową właściciela..warto o tym czasami pomyśleć kasując te 20tys.pln conajmniej miesięcznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: widzę że zainteresowana odezwała się...propon 24.01.06, 16:59 Strasznie mało wiesz o świecie, a i tak większość sam wymyśliłeś, co? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: wyborcy nie są głupi ,widzą że media są zmani 24.01.06, 13:55 zenek68 napisała: > wane przez lewackich gangsterów i rzężenie tzw. POprawnych i eseldmanów nie > odnosi zamierzonego skutku... Pożyjemy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo A Jacek Kurski mowil ze wyborcy sa glupi 24.01.06, 13:57 to w koncu jak tam w PiS ustaliliscie? Glupi czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bobo56 Re: A Jacek Kurski mowil ze wyborcy sa glupi 24.01.06, 15:01 to wszystko zalerzy sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Przyjdzie ci jeszcze długo poczekać 24.01.06, 13:18 bo te niedojdy i nieudacznicy z PO raczej nie stanowią realnego zagrożenia chyba że dla siebie nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
m15 spokojnie poczekamy do wyborów 24.01.06, 13:22 i wszystkie platfusy przekonają się jakimi są idiotami,gazeta już raz wyprowadziła ich na manowce ,tym razem klęska będzie totalna Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: spokojnie poczekamy do wyborów 24.01.06, 14:02 m15 napisał: > i wszystkie platfusy przekonają się jakimi są idiotami,gazeta już raz > wyprowadziła ich na manowce ,tym razem klęska będzie totalna Oczywiście mówisz o PiSiach? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Jeszcze troche a zaglosuje na Samoobrone 24.01.06, 15:49 koloratura1 napisała: > m15 napisał: > > > i wszystkie platfusy przekonają się jakimi są idiotami,gazeta już raz > > wyprowadziła ich na manowce ,tym razem klęska będzie totalna > > Oczywiście mówisz o PiSiach? Odpowiedz Link Zgłoś
cichykibic Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 13:20 Panowie Bądźcie realistami.jeżeli będą nowe wybory to PIS dostanie w d....ę Platforma za ociąganie się i obrażanie również. Olejniczak ma rację,że SLD osiągnie co najmiej 20% głosów( tym bardziej jak powyrzuca starych aparatczyków) Prosze przeczytać choćby troche opini prasy światowej. Bardzo dobry artykuł napisał w sobotę (szanowany przeze mnie) Pan Adam Michnik. Historia sie lubi powtarzać, a Panowie kaczynscy do tego dążą. PIS gra na nerwach wszystkich, gdyz dobrze wie,że posłowie wszystkich ugrupowań mogą zagłosować za budżetem( mądre słowa Pana Rolnickiego, że gdyby Sejm został rozwiazany to połowa posłów splajtuję; zaiste zaciągnęli duze kredyty) Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 13:24 cichykibic napisał: > Panowie Bądźcie realistami.jeżeli będą nowe wybory to PIS dostanie w d....ę > Platforma za ociąganie się i obrażanie również. Olejniczak ma rację,że SLD > osiągnie co najmiej 20% głosów( tym bardziej jak powyrzuca starych aparatczyków > ) > Prosze przeczytać choćby troche opini prasy światowej. Bardzo dobry artykuł > napisał w sobotę (szanowany przeze mnie) Pan Adam Michnik. > Historia sie lubi powtarzać, a Panowie kaczynscy do tego dążą. > PIS gra na nerwach wszystkich, gdyz dobrze wie,że posłowie wszystkich ugrupowań > > mogą zagłosować za budżetem( mądre słowa Pana Rolnickiego, że gdyby Sejm został > > rozwiazany to połowa posłów splajtuję; zaiste zaciągnęli duze kredyty) > Pozdrowienia. tak ,tak mają kilka lokomotyw wyborczych:sobotka ,kwach,jakubowska ,czarzasty,biedroń,niemiec,synyszyn,gadzino wski,jeneralski i jeszcze paru hi,hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Roman mimo wszystko ty wykazujesz największa 24.01.06, 13:22 inicjatywę w licytacjach z PiS i przynajmniej wykorzystujesz media informacyne jako swoją tubę propagandową. Ale w art słowem nic o żadnym pakcie konstytucyjnym (w linku do art). Becikowe, senioralne, itp - wykazujesz się inicjatywą. Reszta towarzystwa śpi snem zimowym. Jak się obudzą to się ździwią. Odpowiedz Link Zgłoś
eisai 120 poprawek albo śmierć! 24.01.06, 13:28 już nie mam wątpliwości, panowie POzerzy... Powodzenia w wyborach. Drugi raz na Was nie zagłosuję. Najbardziej zawiódł mnie JMR. A miałem nadzieje, że nada temu ugrupowaniu klasy i powagi, której brakuje disneyowskim POstaciom. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: 120 poprawek albo śmierć! 24.01.06, 13:30 A czytałeś (aś) te poprawki? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: 120 poprawek albo śmierć! 24.01.06, 13:49 > A czytałeś (aś) te poprawki? Nie czytał (-a), bo po co? Swoje 0.10 PLN za post na forum dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: 120 poprawek albo śmierć! 24.01.06, 14:04 eisai napisał: > już nie mam wątpliwości, panowie POzerzy... > Powodzenia w wyborach. > Drugi raz na Was nie zagłosuję. Jak oni to przeżyją?! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 13:41 Co by nie mowic, w poprzednich Sejmach takiego bajzlu z budzetemnie bylo... f. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 15:47 funia81 napisała: > Co by nie mowic, w poprzednich Sejmach takiego bajzlu z budzetemnie bylo... > f. chodzi o wybory - kampania w toku Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm PiSowi CAŁY CZAS CHODZI O KONSTYUCJĘ 24.01.06, 13:44 To jasne. Jak się ma "swoją" Konstytucję, w oparciu o jej zapisy można tworzyć "jedynie słuszne" prawo. To już przerabialiśmy - widać nie wszyscy. Jak PiSowi się uda - a zapewne tak,patrząc na postawę uległych partii - będzie znacznie weselej niż na Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: PiSowi CAŁY CZAS CHODZI O KONSTYUCJĘ 24.01.06, 13:48 Guzik prawda. PiS musi mieć temat wyborczy na wypadek wersji: "Rozwiązałem Parlament Melduję wykonanie zadania" Odpowiedz Link Zgłoś
cichykibic Re: PiSowi CAŁY CZAS CHODZI O KONSTYUCJĘ 24.01.06, 13:49 Prawda. Jak będzie się miało swoją konstytucję, to Białoruś to nic. Będzie jedyne i sluszne Państwo Kczyńskich i Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: PiSowi CAŁY CZAS CHODZI O KONSTYUCJĘ 24.01.06, 15:20 cichykibic napisał: > Prawda. Jak będzie się miało swoją konstytucję, to Białoruś to nic. > Będzie jedyne i sluszne Państwo Kczyńskich i Rydzyka nauka religii zacznie sie juz w życiu płodowym; zamknie sie wyższe uczelnie wszystkie poza teologicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiSowi CAŁY CZAS CHODZI O KONSTYUCJĘ 24.01.06, 14:08 Którą to Konstytucję na pewno uda im się przerobić na własne kopyto, mając "aż" 27-procentowe poparcie w sejmie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: PiSowi CAŁY CZAS CHODZI O KONSTYUCJĘ 24.01.06, 14:19 Uwala obecną - jak pisałem przy poparciu uległych partii typu PSL, LPR, Samoobrona - i osiągną swoje, bo przecież dojdzie jeszcze desant z PO (mówiło sie coś o chęci przejścia do PiSu ponad 40 posłów z PO). Źle policzyłem ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: PiSowi CAŁY CZAS CHODZI O KONSTYUCJĘ 24.01.06, 14:27 Jak na razie do PiS przeszły "spady" z PO (w tym jeden trochę niezbyt czysty). Jesli dobrze pamietam to jakis czas temu "ktoś" rozgłaszał, że rokita przenosi sie do PiS.... Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 99,9% dla PZPR już nikt nie przebije..żałość z 24.01.06, 14:57 każdego kąta ujmuje , a serce próżno... Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: 99,9% dla PZPR już nikt nie przebije..żałość 24.01.06, 16:10 gdyby nie możliwość kopiowania nie umiał byś napisać treści tekstu -słuchanie w latach 50-tych RADIA WOLNA EUROPA z tatusiem nic Ci nie dało! Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: 99,9% dla PZPR już nikt nie przebije..żałość 24.01.06, 17:05 Dało, dało... Miłość do Radia :P. Odpowiedz Link Zgłoś
bobo56 Re: PiSowi CAŁY CZAS CHODZI O KONSTYUCJĘ 24.01.06, 14:58 pis najpierw destabilizuje potem organizuje pakt stabilizacyjny nastepnie naprawia trzecia RP i rozdaje to co zostalo po poprzedniach ,a sam pis nie robi nic zeby bylo lepiej ale odwrotnie w kierunku ciemnogrodu Odpowiedz Link Zgłoś
kj22 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 14:17 Gazeta przez duże 'G' Odpowiedz Link Zgłoś
scept kj 22 napisał gazeta przez duże G 24.01.06, 14:31 ostatnio rozmawiałem ze zwolenniczką PiS, która określiła GW jako żydo-komunę, pamiętam z dawnych czasów to określenie, choć Ona nie może, bo zbyt młoda. Czyżby to "Lenin wiecznie żywy" wyskakiwał z berecika, chyba ta akurat partia powinna szukać czegoś z historii bliżej Torunia. Jeśli uda im się dokopać do tego że Toruń to nie tylko Rydzyk, ale też Kopernik to nie wiem czy nie padną na przegrzanie mózgów, bo to napewno nie był zwolennik "jedynie słusznego sposobu myślenia". Poza tym, po "j23" mocno bolała głowa, co będzie boleć jeszcze po kj22? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura PiS znow wykiwa potencjalnych koalicjantow 24.01.06, 15:43 czy to cos nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Bełkot a la "Rąsia"-Gosiewski 24.01.06, 15:22 To niesamowite, co arcymistrz Sejmowego bełkotu Pan Rąsia-Gosiewski wyprawiał dziś przed kamerami tv. Na koniec konferencji prasowej wypowiadał się jako rzecznik prasowy Prezydenta RP. Ale jaja... jak berety! (mohierowe) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 15:24 masz rację! Tylko Polski żal. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 na cale szczescie 24.01.06, 15:29 najmadrzejszy przekazior w postaci GAZETY WYBIORCZEJ ostanie sie i bedzie oglaszal wszem i wobec swe madrosci dla maluczkich zeby glupi narod nie wybral znowu tych faszystow tfu i zeby ciolki wiedzialy ze jedyna linia jakiej sie powinny trzymac to linia GAZETY WYBIORCZEJ ktora wie wszystko zawsze najlepiej amen precz z rezimem faszystowskim niech zyje nam przekazior Odpowiedz Link Zgłoś
maro133 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 15:30 Wstrzymanie sondażu przed zdjeciem z "gazety pl" artukułu jest manipulacją polegającą na popieraniu jednej z opcji. W tym przypadku gazeta poparła opcję NIE !. Czyli gazeta jest za powtórką wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
yetti50 Re: PiS rozmawia z -BARDZO DOBRZE!!!!!!!! 24.01.06, 15:32 Nareszcie-a PO niech dalej tworzy/przetwarza Rząd Cieni!!!-były zwolennik PO Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: PiS rozmawia z -BARDZO DOBRZE!!!!!!!! 24.01.06, 15:35 A ty jeti kiedykolwiek byłes zwolennikiem PO? Bo członkiem na pewno nie, bo do PO jeti nie jest przyjmowane... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk UCISZYĆ BEŁKOT RĄSI-GOSIEWSKIEGO!!! 24.01.06, 15:33 Jak długo ten gość będzie nas darzył swoją nienaganną dykcją i czytelną wymową? Odpowiedz Link Zgłoś
toughman Uwaga na prowokacje PIS na forach internetowych! 24.01.06, 15:37 PIS posiada sztab ludzi, ktorzy zamieszczaja komentarze szkalujace ich przeciwnikow politycznych i gloryfikujace "jedna i jedyna slyszna opcje" na portalach i forach internetowych, prowadzac w ten sposob skuteczna walke propagandowa! Dziekuje za taka IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Uwaga na prowokacje PIS na forach internetowy 24.01.06, 15:46 toughman napisał: > PIS posiada sztab ludzi, ktorzy zamieszczaja komentarze szkalujace ich > przeciwnikow politycznych i gloryfikujace "jedna i jedyna slyszna opcje" na > portalac No wlasnie. A to nie jest fair! O, na przyklad przeczytajcie tutaj: www.glos.com.pl/strona/PISoblerzony.html Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Uwaga na prowokacje PIS na forach internetowy 24.01.06, 15:55 Szanowni, można się długo kłócić o to "kto lepszy". Natomiast fakty są takie, że - nie oszukujmy się - koalicja PiS-LPR-Samoobrona-PSL staje się faktem. I niech tu teraz przyjdzie Galba i pokrzyczy, że to wszystko kłamstwa Wyborczej. To będę go mógł jeszcze raz porządnie wyśmiać :) Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Uwaga na prowokacje PIS na forach internetowy 24.01.06, 16:01 > koalicja PiS-LPR-Samoobrona-PSL staje się faktem. Chyba jasne jest dla wszystkich (szczególnie dla galby), że winę za to ponosi tylko i wyłącznie PO? Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Uwaga na prowokacje PIS na forach internetowy 24.01.06, 15:59 > www.glos.com.pl/strona/PISoblerzony.html Co to jest "PIS oblerzony"? Czy to od syndromu "oblężonej twierdzy"? To w takim razie wszystko jasne. Również co do intelektu autora. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Uwaga na prowokacje PIS na forach internetowy 24.01.06, 17:09 Przecież to Macierewicz napisał, co się dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Uwaga na prowokacje PIS na forach internetowy 24.01.06, 18:42 rafvonthorn napisał: > Przecież to Macierewicz napisał, co się dziwisz? Oj brakuje go tutaj, brakuje.... hihi... Z Giertychem daliby radę wsystkim.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Uwaga na prowokacje PIS na forach internetowy 24.01.06, 18:38 czat-man napisał: > toughman napisał: > > PIS posiada sztab ludzi, ktorzy zamieszczaja komentarze szkalujace ich > > przeciwnikow politycznych i gloryfikujace "jedna i jedyna slyszna opcje" > na > > portalac > > No wlasnie. A to nie jest fair! > > O, na przyklad przeczytajcie tutaj: > > www.glos.com.pl/strona/PISoblerzony.html nieprawdaż??? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Uwaga na prowokacje PIS na forach internetowy 24.01.06, 19:16 Do tej pory niebezpieczeństwo faszyzacji Polski - uważałem za cos bardzo odległego, wręcz nierealnego, teraz po przeczytaniu wzmiankowanego tekstu najpierw ogarnął mnie śmech pusty, a później...litość i trwoga ! To już nie są "smichy chichy" to, paranoja ! Świat będzie zapie..ł, az do mgławic Andromedy, a my Polacy, będziemy tropić rzekomych "wrogów" do dziesiątego pokolenia. Komisja Orlenowska ! Co pokazała ta komisja ? Co, i komu udowodniła !? Komu spadł włos z głowy ?! Odpowiedz Link Zgłoś
o90 a oto zrodlo informacji 24.01.06, 16:06 szwagier lub ciocia Gienia moze to byc takze spisek z Kodu Da Vinci prawdopodobnie Opus Dei lub Swiatowa Organizacja Milosnikow Plywania Synchronicznego ( przykrywka CIA {ciemne interesy ameryki}) dawno sie tak nie ubawilem ale jestes zabawny napisz cos jeszcze mam nadzieje ze glosowales na PO z takim poczuciem humoru powinienes Odpowiedz Link Zgłoś
miszapl1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 16:02 Posłowie są w stanie zrobić dużo więcej aby dostawać diety Odpowiedz Link Zgłoś
kalak1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 16:11 Brdzosię cieszymy. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 16:15 Oj dyżurni miłosnicy PiS. "Koalicja z LPR i SO nigdy, nigdy" Wygląda na to że do niej dojdzie "Hurra hurra PO zatopiona!!!" Żałosne WY faktycznie nie zmieniacie poglądów: Są zawsze zgodne z tym co mówi JK ustami Pokemona Gosiewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 16:21 boba222 napisał: > > koalicja PiS-LPR-Samoobrona-PSL staje się faktem. > > Chyba jasne jest dla wszystkich (szczególnie dla galby), że winę za to ponosi > tylko i wyłącznie PO? Oczywiście za to, że u mnie przy -20 stopniach zamarzły rury też ponosi winę PO? P..., Hipolicie. ;-) Rozumiem, że logika jest taka: Gdyby doszło do koalicji PO-PiS, to byłaby to zasługa Kaczyńskich. A jak nie doszło - to jest wina PO. Oto "logika inaczej". Panowie Kaczyńscy w ciągu 3 tygodni po wyborach parlamentarnych złamali wszystkie przedwyborcze zapowiedzi i obietnice wobec PO, a potem dziwią sie, że PO nie chce być z nimi w koalicji. I jeszcze twierdzą, że to PO jest winna. Powiem to obrazowo: Czy gdybyś miał się ożenić, a Twoja narzeczona publicznie, bez skrupułów i nawet zachowywania dyskrecji puszczała się z Twoim kumplem, to zdecydowałbyś się na ślub? A gdybyś się nie zdecydował, to czyja byłaby to wina - Twoja, czy jej? Załapałeś? (Jeśli akurat rzeczywiście masz narzeczoną, to ją serdecznie pozdrawiam i zaznaczam, że powyższe było li tylko metaforą). Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 17:10 Ojejku, wiesz co znaczy słowo "sarkazm"? Szczególnie, że Galba to płatny pachołek PiSu... Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 16:17 PSL - polityczna dziwka RP. Dam temu, lub temu, z prawa czy lewa aby u koryta być ... Sprzedawczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko PiS zrobil w "trabe" LPR , SO , PSL ! ! ! 24.01.06, 16:23 A za 2 miesiace pocalujcie sie w d....... e! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars zawsze twierdzilem ze Polska to wies wiec teraz 24.01.06, 16:30 wsiory beda nami rzadzic. Brawo Panie Profesorze Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: zawsze twierdzilem ze Polska to wies wiec ter 24.01.06, 16:53 dobrze twierdzisz ze Polska to wies tam wlasnie mieszka wiekszosc Twoich rodakow za ktorych sie wstydzisz to smutne co piszesz brak szacunku dla wiekszosci Twojego badz co badz narodu. demokracja Ci tylko pasuje jak jestes po stronie obozu zwycieskiego. jak PO wygrywa to demokracja jest cacy jak przegrywa to glupi narod zly i ciemny, mochery faszysci gratuluje tylko troche jestes pusty Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: zawsze twierdzilem ze Polska to wies wiec ter 24.01.06, 17:02 o czym ty bredzisz mociumpanie ? szcunku nie mozna uchwalic w sejmie, wygrac w wyborach, na szacunek trzeba sobie zasluzyc . poza tym PiS wyparl sie i sprzeniewierzyl wiekszosci obietnic ktorymi zyskal sobie " wiekszosc" wsrod owej warstwy elektoratu Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: o90 24.01.06, 18:07 nie żeby bronić Twojego intelokutora, ale aby zabrać głos w tej sprawie. Otóż mysle, że "ten koleś" uzył skrótu myslowego: "wieś+zadupie" "wieś=hołota" (Beger, Lepper, Hujarska) paniał ? A tak na marginesie: Ja nie mam żadnego szacunku do "wiekszości mojego narodu". Mało, powiem więcej: bliższy mi jest mądry, inteligentny - indywidualny Żyd, czy Ruski - niż większość polskiej hołoty z którą, przez czysty przypadek, nolens, volens dzielę skrawek świata, który Polska się nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: o90 24.01.06, 19:14 a ja potwierdzam to co napisal Pan jerzy.kosecki. Pozdrawiam Panie Jerzy. Dodam tylko ze to co prezentuje w tej chwili Pan PRezydent i jego Backup to niepewnosc czy bardziej sie oplaci zachlapac wladze z wsiorami leppera czy tez ryzykowac wybory. Spokojnie. Narod wybierze znow PiS bo najlepsza tkanka juz dawno wyjechala. Do dziela Panie Kaczynski niechigrzyska trwaja nadal. Po co Panu PO z ludzmi wyksztalconymi, po co Panu w kraju nauka, po co lekarze i nauczyciele farmaceuci i mlodzi wyksztalceni ludzie. Przeciez Pan wie najlepiej ze jezykow obcych wcale znac nie trzeba a i do innych krajow niz Watykan niechetnie Pana zapraszaja. W niedawnym Le Monde tez juz zwrocono uwage na polska ksenofobie. Jesli idzie o mnie to wie Pan ja to bym nawet chcial zeby stalo sie zadosc waszym pragnieniom i Polske z tej UE naprawde wykopali... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: zawsze twierdzilem ze Polska to wies wiec ter 24.01.06, 19:22 a masz racje ze sie wstydze z swoj narod. Jezioranski tez przestrzegal Polske przed Polakami. Mial pewnie na mysli takich ludzi jak Ty. zreszta poczytaj nizej co ludzie tobie odpowiadaja. A swiat juz sie i tak z Polski smieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: qc'owi 24.01.06, 16:32 Pięknie, i bardzo dowcipnie powiedziane. Ale ja, do naszych elit oprócz pogardy, nie czuję nic. Natomiast do moich PT Rodaków, jako wyborców, jako obywateli, żywię (trudno mi to sprecyzować) uczucie żalu (?), zdumienienia (?). Zachodzę w głowę, jak, TO niby takie "mądre" ( społeczeństwo, mogło oddać, całą władzę w kraj dwum jednojajowym braciom ? Przysięgam, mam na myśli tylko stronę medyczną tego przypadku, abstrahuję od braci Kaczyńskich, którzy tym bardziej - biorąc pod uwagę ich dotychczasowe zachowanie w polityce - w żadnym przypadku nie powinni władzy dostać. Może Niemcy i Rosjanie coś do jedzenia Polakom dosypują !? Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: qc'owi 24.01.06, 16:47 > Może Niemcy i Rosjanie coś do jedzenia > Polakom dosypują !? w teoriach spiskowych moherow nie przebijesz, nie wysilaj sie :) co zas sie tyczy zaskoczenia kondycja umyslowo szanownych wyborcow, musiales byc wczesniej naprawde zyczliwy ludziom, skoro nie zauwazyles objawow ich kartoflanej mentalnosci... a "elity" to nie pozycja spoleczna (bo wtedy za elity musielbysmy uwazac czlonkow pis, leppera, rydzyka i inne mrozkowskie indywidua), lecz zespol cech i przymiotow w rodzaju rozsadku, uczciwosci czy wiernosci sobie... ergo: elit w polandii nie ma, nieliczne niedobitki zasczuto. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: I Tak Bog opuscił a i rozum zabrał ! !!! 24.01.06, 17:01 Kara ci to straszna kiedy demony ciemnoty pojawiają sie miedzy ludzmi zwykłemi !!! Ciemne leprry wypełzają z zakurzonych i zaplesniałych kątow!!!! Ciemno wszedzie straszno wszedzie , etc, etc..... "A głupi! a głupi! A głupi wy! na kim się mleło, na was skrupi. To póki o wskrzeszeniu Polski była rada, O dobru pospolitym, głupi, u was zwada? Nie można było, głupi, ani się rozmówić, Głupi, ani porządku, ani postanowić Wodza nad wami, głupi! a niech no kto podda Osobiste urazy, głupi, u was zgoda! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: soulworm,owi 24.01.06, 17:12 Wiem, że mnie lubisz, i lekko mnie sczypiąc to się droczysz. Jestem w dołku i nie chcę bardziej się dołować myśleniem, że moi ziomkowie to bardziej motłoch, niż społeczeństwo obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: soulworm,owi 24.01.06, 17:17 nie lubie cie, bo ja nikogo nie lubie :) oprocz siebie, rzecz jasna, hehehe. uswiadomienie obie ze rzadzi motloch, to raczej krok ku niezafalszowanemu spojrzeniu na rzeczywistosc, co moze tylko pomoc, nigdy zaszkodzic. zludzenia zostaw humanistom i paranoikom. a czymze sie tak jureczku dolujesz? nalej sobie martini i pusc dobra plyte, ewentualnie zafunduj sobie namiaste tych przyjemnosci w postaci randki z ciekawa kobieta :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: soulworm,owi 24.01.06, 18:24 soulworm napisał: > nie lubie cie, bo ja nikogo nie lubie :) oprocz siebie, rzecz jasna, hehehe. > uswiadomienie obie ze rzadzi motloch, to raczej krok ku niezafalszowanemu > spojrzeniu na rzeczywistosc, co moze tylko pomoc, nigdy zaszkodzic. zludzenia > zostaw humanistom i paranoikom. > a czymze sie tak jureczku dolujesz? nalej sobie martini i pusc dobra plyte, > ewentualnie zafunduj sobie namiaste tych przyjemnosci w postaci randki z > ciekawa kobieta :) > Ać przecie, żyć przyjdzie dalej a to na samych randkach, choćby i z najciekawszymi dziewczynami, zakończyć się nie może.... dolewanie zaś "martini" nieprzerwane upospólnic człeka tylko może... zostawałaby muzyka.... Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: soulworm,owi 24.01.06, 20:02 sclavi, a co to za rabarbar sie zrobim na malym swiatku? nie uwidze cie juz tam? w kazdym razie, wychylam to martini w twoja strone :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: soulworm,owi 24.01.06, 20:55 soulworm napisał: > sclavi, a co to za rabarbar sie zrobim na malym swiatku? nie uwidze cie juz tam > ? > w kazdym razie, wychylam to martini w twoja strone :) > nie wiem którzy, ale tylko bogowie raczą to dzisiaj wiedzieć... też podnoszę szklaneczkę... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: qc'owi 24.01.06, 16:51 spoleczenstwo zachowuje si jak stado owiec, kupa moscipanowie w przepasc ... balwochwalcze PiSowe stado opamieta sie dopiero w chwili gdy przyjdzie czas na podsumowania osiagniec, statystyki gospodarcze i spoleczne Polsce jest potrzebny wzrost gospodarczy w skali 6-8% by nie tylko utrzymac stan obecny ale uniknac regresji ten rzad nie zrobil jak dotad nic w tym kierunku i nie widze by mial zamiar i potrafil to zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: qc'owi 24.01.06, 17:02 > spoleczenstwo zachowuje si jak stado owiec, kupa moscipanowie w przepasc ... dawno juz wysunalem teorie, ze polactwo to lemingi :) > balwochwalcze PiSowe stado opamieta sie dopiero w chwili gdy przyjdzie czas na > podsumowania osiagniec, statystyki gospodarcze i spoleczne maja to w doopie, to dla nich magia i zaklecia. swiadomosc procesow gospodarczch czerpia ze spotow pisu, w ktorych PO kradnie im z lodowki pluszaka :) a potem leza na demo i skanduja "zlo-dzie-je!" :) > Polsce jest potrzebny wzrost gospodarczy w skali 6-8% by nie tylko utrzymac > stan obecny ale uniknac regresji musialby sie stac cud nowych rozbiorow! > ten rzad nie zrobil jak dotad nic w tym kierunku i nie widze by mial zamiar i > potrafil to zmienic oczywiscie ze nie, bo to bylaby wyborcza smierc. a "waaadzy" nie oddadza, chocby potop. najgorsze jest, ze jedynym prognostykiem niklych chocby zmian na lepsze jest potencjalnie PO, partia nijaka, zagubiona i pozbawiona pozytywnego radykalizmu. ale coz, moze ludzie w naszym wieku w koncu sie wkurza i zaczna ten syf sprzatac. problem w tym, ze latwiej i madrzej jest po prostu wyjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: qc'owi 24.01.06, 17:00 to bardzo zabawne znowu glupi narod wybral nie tych co trzeba ostatnia partyjka ktora jechala na tym stwierdzeniu to teraz sie nazywa chyba demokraci.pl dawniej UWUDE ciekawe czy PO pojdzie w slady nieboszczki z drugiej strony ten sam narod gdy popiera PO jest madry i cywilizowany europejski itd ogolnie cacy rozdwojenie jazni jest chyba charakterystyczne dla zwolennikow POpapranej partii Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm no pewnie... 24.01.06, 17:08 > to bardzo zabawne tak, turlam sie ze smiechu. > znowu glupi narod wybral nie tych co trzeba trafiles w sedno :) > ostatnia partyjka ktora jechala na tym stwierdzeniu to teraz sie nazywa chyba > demokraci.pl dawniej UWUDE ach, ci zlo-dzie-je i czerwono-rozowi oportunisci! na dodatek zydy i profesory jakies, co oni wiedza o zyciu prawdziwego polaka-pasozyta... > z drugiej strony ten sam narod gdy popiera PO jest madry i cywilizowany > europejski itd ogolnie cacy pobozne zyczenia, niestety tak nie jest, bo ludzi zyjacych ze swej pracy juz prawie na smierc zajezdzono i okradziono z resztek energii i checi do czegokolwiek. > rozdwojenie jazni jest chyba charakterystyczne dla zwolennikow POpapranej a wyobraz sobie, ze nie jestem jej zwolennikiem, ale mimo to nie jestem tez po stronie pospolitego ruszenia klanu Kiepskich. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Cywilizowanie Rodakow 24.01.06, 19:35 Lepper jest na dobrej drodze ku ucywilizowaniu po 7-dniowej wizycie w .... Chinach. Reszta rodakow wydeptala sciezke do Watykanu, moze przy okazji powinni spedzic kilka chwil w Rzymie? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cywilizowanie Rodakow 24.01.06, 19:49 > Reszta rodakow wydeptala sciezke do Watykanu, moze przy okazji powinni spedzic > kilka chwil w Rzymie? Skoro jest kościół rzymsko-katolicki, gdańsko-katolicki i toruńsko-katolicki to wybór właściwej drogi przypomina dylematy z czasów głęboko niesłusznego ustroju. Byli prowiesławni, gierkokatolicy i mieciodyści i wielu się pogubiło. Historia zatoczyła koło. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: Cywilizowanie Rodakow 24.01.06, 20:12 Moja linia myslenia jest ze podroze ksztalca. Jednoczesnie pobyt w watykanie dla naszych rodakow nie byl komunia z cywilizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cywilizowanie Rodakow 24.01.06, 20:19 > Moja linia myslenia jest ze podroze ksztalca. To wyślijmy sejm w dwudziestoletnią podróż dookoła świata. Opłaci się. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 17:16 dawno powinni zawrzeć umowę z SO,PSL zmiast tracić czas na niby rozmowy z PO, z chłopcami z PO nie ma o czym rozmawiać,jeden wymyśla co by tu jeszcze wymyś- lić do absurdu, a drugi poetyzuje brednie pierwszego i tak w koło,szkoda na nich czasu, teraz będą tak ogólnie rozmawiać o poprawkach i niech sobie gadają,na szczęscie we wlasnym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 17:33 Pan gosiewski kłamie jak z nut: 1. W trakcie negocjacji PO zrezygnowałaq z podatku liniowego 2. Co do wczesniejszych wyborów : Niedawno sam JK mówił,że propo0nował PO jakiś układ dotyczący wczesniejszych wyborów ogólnie mozna powiedzieć - gosiewski wspaniale opisuje poczynania PiS przypisując je jednoczesnie PO. Moim zdaniem Kaczor dąży do wczesniejszych wyboró, szuka tylko kozła ofiarnego na którego będzie mozna zwalić ich wywołanie Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 18:00 maureen2 napisała: > dawno powinni zawrzeć umowę z SO,PSL zmiast tracić czas na niby rozmowy z PO, > z chłopcami z PO nie ma o czym rozmawiać,jeden wymyśla co by tu jeszcze wymyś- > lić do absurdu, a drugi poetyzuje brednie pierwszego i tak w koło,szkoda na nic > h > czasu, teraz będą tak ogólnie rozmawiać o poprawkach i niech sobie gadają,na > szczęscie we wlasnym gronie. tak trzymać ... zatapiać PO .... ale ostrożniew no jak dużo bagna namącicie to może was wciągnąc. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 18:33 maureen2 napisała: > dawno powinni zawrzeć umowę z SO,PSL zmiast tracić czas na niby rozmowy z PO, > z chłopcami z PO nie ma o czym rozmawiać,jeden wymyśla co by tu jeszcze wymyś- > lić do absurdu, a drugi poetyzuje brednie pierwszego i tak w koło,szkoda na nic > h > czasu, teraz będą tak ogólnie rozmawiać o poprawkach i niech sobie gadają,na > szczęscie we wlasnym gronie. Jest to wspaniały pomysł...PiSSOLPRPSL... Jeddyne co z tego wyjdzie, to dwukrotnie wyższe wydatki niż dochody budżetu, na co Jyndruś-Monż-Stanu-Na-Dziś ma wspaniałą radę: dodrukować pieniędzy - a starczy na wszystkie... głupoty... Zachciewa ci się zarabiać miliony... nic nie wartych złotówek... Jednocześnie wprowadzone zostaną wszystkie pomysły Giertycha a ten ma ci ich moc (co nie truchleje),,,, Z egzaminami z religii na studia wyższe włącznie... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 18:55 nie slyszalem, zeby na polskich uczelniach trzeba sie bylo uczyc religii katolickiej, czy tez, zeby zmuszano do czytsanie Pisma sw., badz Tomaszowej Summy; przypominam zas sobie czasy, kiedy nauczano "marksizmu-leninizmu", tzn. takiej XIX i wczesno XX - wiecznej bajki o "wolku i zajacu"; zas jak Rokita z Tuskiem przejma rzady (przy poparciu SLD/SDPL), to niechybnie zaczna nauczac wspolczesna wersja "Bolka i Lolka" sclavus napisał: > maureen2 napisała: > > > dawno powinni zawrzeć umowę z SO,PSL zmiast tracić czas na niby rozmowy > z > PO, > > z chłopcami z PO nie ma o czym rozmawiać,jeden wymyśla co by tu jeszcze > wymyś- > > lić do absurdu, a drugi poetyzuje brednie pierwszego i tak w koło,szkoda > na > nic > > h > > czasu, teraz będą tak ogólnie rozmawiać o poprawkach i niech sobie gadają > ,na > > szczęscie we wlasnym gronie. > > Jest to wspaniały pomysł...PiSSOLPRPSL... Jeddyne co z tego wyjdzie, to > dwukrotnie wyższe wydatki niż dochody budżetu, na co Jyndruś-Monż-Stanu-Na- Dziś > > ma wspaniałą radę: dodrukować pieniędzy - a starczy na wszystkie... głupoty... > Zachciewa ci się zarabiać miliony... nic nie wartych złotówek... > Jednocześnie wprowadzone zostaną wszystkie pomysły Giertycha a ten ma ci ich > moc (co nie truchleje),,,, Z egzaminami z religii na studia wyższe włącznie... Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 19:12 silesius.monachijski napisał: > nie slyszalem, zeby na polskich uczelniach trzeba sie bylo uczyc religii > katolickiej, czy tez, zeby zmuszano do czytsanie Pisma sw., badz Tomaszowej > Summy; przypominam zas sobie czasy, kiedy nauczano "marksizmu-leninizmu", tzn. > takiej XIX i wczesno XX - wiecznej bajki o "wolku i zajacu"; zas jak Rokita z > Tuskiem przejma rzady (przy poparciu SLD/SDPL), to niechybnie zaczna nauczac > wspolczesna wersja "Bolka i Lolka" > Co ty Silesio!!!Teraz Makuszyński obowiązkowy,bajki Dorna i wszyskie książki o kaczkach!!O przepraszam !!!kucharska w drugim obiegu....na indeksie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 19:29 no nie przesadzajmy; w grudniu kupowalem bratanicy bajki Brzechwy; a wiesz, jakie z nim bywaly wczesniej "problemy" i w ksiegarnii w Krakowie i w Gliwicach byly bajki Brzechwy; co ciekawe, bajki kupowal tez ksiadz; zapytalem sie grzecznie - bo obydwaj ogladalismy te bajki Brzechwy - za jakiego jesz zgromadzenia? okazalo sie, ze to Redemporysta; co to sie porobilo . zas wracajac do tematu watku, to ciekaw jestem, jak Kaczynski (jaroslaw) to wszystko rozegra? ciekawi mnie tez, ze ani LPR, ani SO niespecjalnie glosno protestuja przeciwko - przeciez ciagle mozliwej (przynajmniej PiS ostro ostatnio wzial sie do sondowania tej mozliwosci)- koalicji POPiS-u; z tego tez powodu ostatnimi dniami "nasluchuje2 intensywniej RM; myslalem, ze moze cos krytycznego sie pojawi; a tu nic; raczej nawet zacheta do tego, zeby ta koalicja powstala; dziwy nad dziwami veglie napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > nie slyszalem, zeby na polskich uczelniach trzeba sie bylo uczyc religii > > katolickiej, czy tez, zeby zmuszano do czytsanie Pisma sw., badz Tomaszow > ej > > Summy; przypominam zas sobie czasy, kiedy nauczano "marksizmu-leninizmu", > tzn. > > takiej XIX i wczesno XX - wiecznej bajki o "wolku i zajacu"; zas jak Roki > ta z > > Tuskiem przejma rzady (przy poparciu SLD/SDPL), to niechybnie zaczna nauc > zac > > wspolczesna wersja "Bolka i Lolka" > > > Co ty Silesio!!!Teraz Makuszyński obowiązkowy,bajki Dorna i wszyskie książki o > kaczkach!!O przepraszam !!!kucharska w drugim obiegu....na indeksie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 19:42 > dziwy nad dziwami Od zarania dziejów były dziwy i dziwki. Obecnie mamy szczególny wysyp tych ostatnich (politycznych). Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 19:45 mocno powiedziane; czyzby Kaczynski mial byc sutenerem? nie wiem, czy Tusk, Rokita, Lepper, Gíertych, Pawlak (a moze nawet i Olejniczak) chcieliby sie z Toba zgodzic uu1 napisała: > > dziwy nad dziwami > Od zarania dziejów były dziwy i dziwki. Obecnie mamy szczególny wysyp tych > ostatnich (politycznych). Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 19:49 silesius.monachijski napisał: > mocno powiedziane; czyzby Kaczynski mial byc sutenerem? nie wiem, czy Tusk, > Rokita, Lepper, Gíertych, Pawlak (a moze nawet i Olejniczak) chcieliby sie z > Toba zgodzic > > uu1 napisała: > > > > dziwy nad dziwami > > Od zarania dziejów były dziwy i dziwki. Obecnie mamy szczególny wysyp tyc > h > > ostatnich (politycznych). Bardziej Ludwik się nadaje na s......!Ma chłopak doświadczenie w kontaktach z tymi d..... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 19:52 > mocno powiedziane; czyzby Kaczynski mial byc sutenerem? nie wiem, czy Tusk, > Rokita, Lepper, Gíertych, Pawlak (a moze nawet i Olejniczak) chcieliby sie z > Toba zgodzic Powiem Ci w tajemnicy. Nie spędzi mi to snu z powiek. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:01 mi tez nie; ale co na to potencjalni koalicjanci? mocno niezreczna sytuacja uu1 napisała: > > mocno powiedziane; czyzby Kaczynski mial byc sutenerem? nie wiem, czy Tus > k, > > Rokita, Lepper, Gíertych, Pawlak (a moze nawet i Olejniczak) chcieliby si > e z > > Toba zgodzic > Powiem Ci w tajemnicy. Nie spędzi mi to snu z powiek. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:06 Wiesz, dla jednych to są koalicjanci, dla mnie zwykli fajansiarze. Widzę jedynie, że demokracja oddala się tak jak dobrobyt w socjaliźmie. I tu kończą się żarty. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:18 nie dramatyzuj; w Niemczech - po praie 2 miesiacach przepychanek - skonczyxlo sie koalicja, kiedy wreszcie schroedera "pognali w sina dal", a merkel pokazal lwi pazur, i udowodnila, ze slusznie jest kanclerzyca (nawet ja lubie); a wlochy? ile tam kryzysow ( i jakich?); a demokracja jeszcze nie upadla; spokojnie; to jeszcze troche potrwa, a potem sie uspoki; to nie koniec swiata, ani polskiej demokracji uu1 napisała: > Wiesz, dla jednych to są koalicjanci, dla mnie zwykli fajansiarze. Widzę > jedynie, że demokracja oddala się tak jak dobrobyt w socjaliźmie. I tu kończą > się żarty. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:21 to nie koniec swiata, > ani polskiej demokracji Co do świata zgoda; co do demokracji w Polsce - tej pewności nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:32 sam dobrze wisze, ze we Wloszech calkiem niemale wplywy ma wnuczka "duce", panna (teraz to juz pani) Mussolini; i co? dmokracja upadla? we Francji zas silna jest partia komunistyczna, ktora zawsze popierala Moskwe (Marchais poparl stan wojenny w Posce); poza tym satrockisci; a Le Pen? pokonala kandydata socjalistow w wyborach prezydenckich, i Chirac musial z nim walczyc w 2 turze; ale byl obciach! i coß demokracja we Francji upadla? nie; uu1 napisała: > to nie koniec swiata, > > ani polskiej demokracji > Co do świata zgoda; co do demokracji w Polsce - tej pewności nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 21:14 Słyszałem o facecie, który wygruził się z 7. piętra, spadł na drzewo, po gałęziach na ziemię i ponieważ był w stresie poszedł się napić. Ale nikomu tej drogi do kanjpy bym nie polecał (chociaż krótka). Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 19:47 uu1 napisała: > > dziwy nad dziwami > Od zarania dziejów były dziwy i dziwki. Obecnie mamy szczególny wysyp tych > ostatnich (politycznych). Tych....ostatniego sortu;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 19:55 Hi Problem, że nawet w tym nie są dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:03 ale "orgia polityczna" sie zaczyna? az boje sie powiedziec, co oni z tego sejmu zrobili; przez gardlo mi to slowo nie przejdzie uu1 napisała: > Hi Problem, że nawet w tym nie są dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:08 > ale "orgia polityczna" sie zaczyna? az boje sie powiedziec, co oni z tego sejmu > > zrobili; przez gardlo mi to slowo nie przejdzie W przyrodzie znane jest zjawisko zaznaczania "swego terenu". Nawet skunksy to robią. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:20 wiem; bylem latem w Kanadzie, w ontario,wiec mocno dawalo sie we znaki - przy otwartym oknie samochodu - to "zaznaczanie swojego terenu" przez skunksy; ale glowa do gory: w zachodniej europie nie jest wcale lepiej; moglbym sypac przykladami, jak z rekawa uu1 napisała: > > ale "orgia polityczna" sie zaczyna? az boje sie powiedziec, co oni z tego > sejmu > > > > zrobili; przez gardlo mi to slowo nie przejdzie > W przyrodzie znane jest zjawisko zaznaczania "swego terenu". Nawet skunksy to r > obią. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:23 Naprawdę sądzisz, że człowiek mniej odczuwa głód na wiadomość, że inny nie jadł o dwa dni dłużej? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:33 nie o to chodzi; chodzi o to, zeby zachowac pewne proporcje w ocenach, nic wiecej uu1 napisała: > Naprawdę sądzisz, że człowiek mniej odczuwa głód na wiadomość, że inny nie jadł > o dwa dni dłużej? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 21:18 Oprócz złotego trójkąta to się chyba nie udaje. Podobno jak pan Jezus szedł po jeziorze Genezaret to niektórzy wołali: "O, nawet pływać nie potrafi". Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:11 Moja linia myslenia jest ze podroze ksztalca. Jednoczesnie pobyt w watykanie dla naszych rodakow nie byl komunia z cywilizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:28 poruszyles niezmiernie ciekawy temat; poniewaz mam wielu przyjaciol ksiezy - zazwyczaj swietnie wyksztalconych na zachodnich uczelniach (niekoniecznie koscielnych) - zastanawia mnie problem (tez jednak polityczny) kwalifikowania calego duchowienstwa, jako tzw, klechow i ciemnogrodu. czesto powtarzaja to lu´dzie, ktorym z trudem udalo sie skonczyc podrzedna wyzsza uczelnie w Polsce (jesli wogole studiowali); moze daloby sie to jakos lepiej "zagospodarowac"? nie mysle o zadnej politycznej dzialalnosci tych mlodych i swietnie wyksztalconych ludzi, ale do potraktowania ich bez uprzedzen, i do pozwolenia im na wypowiadanie sie na tematy publiczne; skoro wielu z nich tyle lat spedzilo w inych krajach, to moze mogliby sie z tymi doswiadczeniami podzielic? (nie mysle tutaj o zawsze przywolywanych "autorytetach" w GW i Rzepie, typu Zycinskiego czy Pieronka, ale o calej rzeszy wielu inych madrych "klechow"); moze wtedy dyskusje nie bylyby takie jalowe, a politycy rodem z "Koziej Wolki" tez czegos by sie nauczyli? wiem, marzenie scietej glowy; dyskusja i tak pozostanie bardzo ideologiczna qc napisał: > Moja linia myslenia jest ze podroze ksztalca. > Jednoczesnie pobyt w watykanie dla naszych rodakow nie byl komunia z > cywilizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 20:45 /Moj watek znalazl sie tutaj troche przypadkowo./ Ale skoro juz mam skomentowac, /before I sign off/: Na madrosc masowy odbiorca nie ma dzisiaj zapotrzebowania. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 21:07 a szkoda; moze wtedy i rozmowy koalicyjne partii politycznych toczylyby sie w troche innej atmosferze qc napisał: > /Moj watek znalazl sie tutaj troche przypadkowo./ > Ale skoro juz mam skomentowac, /before I sign off/: > Na madrosc masowy odbiorca nie ma dzisiaj zapotrzebowania. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Widzę że Cię odbanowali :-) 24.01.06, 21:44 Widzę, jak na zabanowanego to piszesz co nie miara. Chcesz zdążyć napisać ile się da przed następnym banem? Spoko, dzisiaj jesteśmy w łaskawym nastroju (ostatnio zdarza nam się to stanowczo zbyt często!) i Ci odpuścimy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Widzę że Cię odbanowali :-) 24.01.06, 21:52 witaj, tez sie ciesze, i korzystam ile moge, bo za minute to nie iwadomo, co bedzie; ciekawa ta sytuacja polityczna w Polsce, ale nie dramatyczna; probowalem tlumaczyc uu1, ze nie jest tak zle, jak on to widzi; kazda demokracja jest ulomna; w Polsce - dzieki Bogu - ani Le Pena, ani panny Mussolini jeszcze nie mamy; wiec: trzeba troche wyluzowac; jakakolwiek koalicja by nie powstala, to i tak panstwem trzeba rzadzic; wdze, ze jest cien szany na koalicje popisu, bo po odsunelo od rozmow tych, ktorzy byli najbardziej krzykliwi (to zreszta zrobila tez w Niemczech spd, odsuwajac schroedera); ciekaw jestem, co z tego wyjdzie; . pozdrawiam . P.S. poczytaj na watku o budzecie, jak bardzo orelka sie wsciekl/wsciekla, ze nie moze sie klonowac ("parweniusz.tez.monachijski"); nie komentuje; poczytaj sobie sam taziuta napisał: > Widzę, jak na zabanowanego to piszesz co nie miara. Chcesz zdążyć napisać ile > się da przed następnym banem? Spoko, dzisiaj jesteśmy w łaskawym nastroju > (ostatnio zdarza nam się to stanowczo zbyt często!) i Ci odpuścimy :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Widzę że Cię odbanowali :-) 24.01.06, 22:17 silesius.monachijski napisał: > > . > P.S. poczytaj na watku o budzecie, jak bardzo orelka sie wsciekl/wsciekla, ze > nie moze sie klonowac ("parweniusz.tez.monachijski"); nie komentuje; poczytaj > sobie sam > >Drogi Silesiusie, czemu zajmujesz sie sprawami niegodnymi zamiast raczyc nas swoja niezmierzona madroscia, nas glupich ktorzy nie chca uwierzyc w jedyna prawde; PIS???? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Widzę że Cię odbanowali :-) 24.01.06, 22:25 czyzbys i Ty sie nawrocila na "kocia wiare" orelki? trace glowe; wiec: revenons a nos moutons: koalicja jest mozliwa (mowie o POPISIE), zas pakt stabilizacyjny pewny, i daje szanse tej koalicji; nigdy nie przyszloby mi do glowy, jak cholernie sprytny (takze i madry) jest J. Kaczynski: tak sobie ustawil SO, LPR i PSL (straszac przspieszonymi wyborami), ze budzet popra; a on ma czas, zeby sie w koncu dogadac z PO; rewelacyjny ruch na szachownicy; juz wkrotce bedzie "szach mat" dla opozycji; niesamowity leb; i do tego RM: niby pociaga za sznurki, a kiedy tylko Kaczynski pojawi sie w Toruniu, to "naczalstwo" na kolanach: bo tylko dzieki Kaczysnkiemu stali sie medium ogolnopolskim, i ciagle sa obecni w dyskusji publicznej; moze J.Kaczysnki to nie geniusz, alew calkiem dobry szachista ginusia napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > > . > > P.S. poczytaj na watku o budzecie, jak bardzo orelka sie wsciekl/wsciekla > , ze > > nie moze sie klonowac ("parweniusz.tez.monachijski"); nie komentuje; pocz > ytaj > > sobie sam > > > >Drogi Silesiusie, czemu zajmujesz sie sprawami niegodnymi zamiast raczyc n > as > swoja niezmierzona madroscia, nas glupich ktorzy nie chca uwierzyc w jedyna > prawde; PIS???? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Widzę że Cię odbanowali :-) 24.01.06, 22:18 No nie wiem co gorsze? Nawiedzone kaczki czy Le Pen?! Ty się Zając nie śmiej! Chociaż, z drugiej strony, gdybym sobie mieszkał w Monachium, to też może mógłbym zachować stosowny dystans :-) silesius.monachijski napisał: > witaj, > > tez sie ciesze, i korzystam ile moge, bo za minute to nie iwadomo, co bedzie; > ciekawa ta sytuacja polityczna w Polsce, ale nie dramatyczna; probowalem > tlumaczyc uu1, ze nie jest tak zle, jak on to widzi; kazda demokracja jest > ulomna; w Polsce - dzieki Bogu - ani Le Pena, ani panny Mussolini jeszcze nie > mamy; wiec: trzeba troche wyluzowac; jakakolwiek koalicja by nie powstala, > to ... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Widzę że Cię odbanowali :-) 24.01.06, 22:36 oj taziuta; prawie rok mieszkalem w dzielnicy Monachium, pasing, a tam jest glowna siedziba DVU, jednej z faszyzujacych partii (fuehrerem jest nejaki Frey: to wredny faszysta); kiedys nawet - na poczatku pawie nie mialem kasy, musialem od przyjaciol pozyczac 1 000 DM, bo obrzucilem jego dom workami z czerwona farba. Tzw. kolegium mi przylozylo i musialem zaplacic; a zrobilem mu to, bo obrazal Polakow; poza tym: niejaki pan Schoenhuber, szef Republikanow, tez tu niezle namieszal, jatrzac przeciwko pracownikom na czarno (glownie z Polski) oraz przeciwko wszelkim imigrantom (haslo wyborcze: "lodz jest pelna"); to czlowiek, ktory wyrosl u boku Straussa, a potem stal sie . prawie - narodowym socjalista; i - uwierz mi - padaly (i czasami jeszcze padaja) slowa, ktorych w Polsce (tez dzieki Kosciolowi, i nawet Rydzykowi - taki troche "wentyl bezpieczenstwa) nigdy bys nie uslyszal; jako, ze kocham gory i wogole Bawarie, to czesto "laze" po Alpach; gdybys uslyszal, co tam sie gada przy "Stammtischach" (kat w knajpie dla stalych bywalcow); czasami, to az plakac sie chce; naprawde: cieszcie sie tym, co jest w Polsce; czytalem wczoraj ten artykul o "tolerancji" w Polsce; chyba tak jest: Polacy - nawet jak atakuja innych - to to wynika "z brzucha", a nie jest to owoc pseudoracjonalnej i nienawistnej ideologii taziuta napisał: > No nie wiem co gorsze? Nawiedzone kaczki czy Le Pen?! > Ty się Zając nie śmiej! > Chociaż, z drugiej strony, gdybym sobie mieszkał w Monachium, to też może > mógłbym zachować stosowny dystans :-) > > silesius.monachijski napisał: > > > witaj, > > > > tez sie ciesze, i korzystam ile moge, bo za minute to nie iwadomo, co bed > zie; > > ciekawa ta sytuacja polityczna w Polsce, ale nie dramatyczna; probowalem > > tlumaczyc uu1, ze nie jest tak zle, jak on to widzi; kazda demokracja jes > t > > ulomna; w Polsce - dzieki Bogu - ani Le Pena, ani panny Mussolini jeszcze > nie > > mamy; wiec: trzeba troche wyluzowac; jakakolwiek koalicja by nie powstala > , > > to ... Odpowiedz Link Zgłoś
parweniusz.tez.bawarski Kaszanka dla wszystkich! Precz z Blutwurst! 24.01.06, 22:42 Gazeta Wyborcza jest kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: PiS rozmawia z potencjalnymi koalicjantami. O 24.01.06, 17:33 Oleeeee!!!!! Krzyczy naród Po kolejnym zwrocie torreadora (jutro z PO) Oleeeee!!!! Krzyczy naród Itd. Odpowiedz Link Zgłoś