Dodaj do ulubionych

Chlebowski: PO wzięła kredyt w Pekao SA

• wlodeusz Stała się jasność.... 14.03.06, 11:22
      wiemy już dlaczego PO ryczała gardłem p.Gronkiewicz Waltz,o zamachu
      stanu!.Wniosek jest jasny,kredycik wzamian za sprzedaż PKO BP makaroniarzom.A
      feeee!,ale plama.Brawo Panie Kaczyński,niech no wyborcy PO,zobaczą jaka to
      uczciwa partia.Robi Pan dobrą robotę,należy demaskować wszelkie kanty!.
      • dundrub oswiadczenie skarbnika PO 14.03.06, 11:39
        pko bp makaroniarzom?
        i cytacik skarbnika PO i moze koniec juz spekulacji?

"W odpowiedzi na pojawiające się w mediach spekulacje na temat rzekomych powiązań finansowych
        Platformy Obywatelskiej z grupą UniCredito, pragnę wyjaśnić wszelkie szczegóły dotyczące tej sprawy.
        Platforma Obywatelska nigdy nie korzystała z usług żadnego banku wchodzącego w skład grupy
        UniCredito.

Podkreślenia wymaga fakt, iż od początku istnienia Platformy Obywatelskiej RP, jedynym bankiem z
        usług którego korzystała partia (w tym także kredyty zaciągane na poczet wyborów parlamentarnych)
        jest PKO BP. Warunki kredytowania oraz prowadzenia rachunków bankowych w banku PKO BP, są takie
        same dla wszystkich partii polskiej sceny politycznej. Potwierdzają to wewnętrzne uchwały banku PKO
        BP o sposobie jednakowego traktowania wszystkich partii politycznych, w tym także Platformy
        Obywatelskiej RP.
        Wszelkie dane i dokumenty dotyczące finansowania oraz kredytowania działalności Platformy
        Obywatelskiej RP, są dostępne w Państwowej Komisji Wyborczej oraz na jej stronie internetowej.

/-/Mirosław Drzewiecki
        Skarbnik PO RP"
        • ginlo Ale ja nie chce osiwadczenia, ktore moze byc falsz 14.03.06, 11:45
          we, chce sprawozdania. Ja tez moge osiwadczyc, ze moja babacia byla krolowa
          angielska. Pokazcie papiery, wszyscy. Tyle razy bylismy oklamywani ze nie wierze
          w osiwadczenia. A jaka jest odpowiedzialnosc prawna tego PAna jesli klamie????
          Jak ja moge zweryfikowac to co mowi???? JA prosty obywatel
          • ginlo oczywiscie oswiadczenia 14.03.06, 11:46
          • dundrub Re: Ale ja nie chce osiwadczenia, ktore moze byc 14.03.06, 11:49
            tego sam nie mozesz zweryfikowac.. od tego powinny byc nadrzedne APOLITYCZNE instytucje.. a jak
            zaufac w APOLITYCZNOSC i uczciwosc, jesli jedynie sluszna partia chce w nich obsadzac stanowsika
            jedynie swoimi ludzmi, bo inni sa z UKLADU? hmmm?
            • ginlo Nie badz dzieckiem, nie ma takich instytucji 14.03.06, 12:01
              Czemu nie moge zobaczyc oswiadczenia ze zrodlami finansowania. Takie
              oswiadczneie jest w stamie przeczytac i zrozumiec przecietny ksiegowy, analityk
              finansowy, wiekszosc ludzi od finansow w Polsce, ktorych jest zatrzesienie. Po
              co mi instytucja ja chce dokument, nie jestem analfabetoa moge sobie wyrobic
              poglad. Popatrz na US, tam takie rzeczy musza byc jawne
      • frotoy dundrub 14.03.06, 11:40
        ile ci płacą za dyżur na antenie?
        bo się pocisz i pytasz i pytasz i sapiesz i ślinisz.
        • dundrub Re: dundrub 14.03.06, 11:44
          pytam i pytam i sapie i slinie bo ciekawym
          i nie cierpie klamstwa.. a czuje sie oszukany i przez po i przez pis
          i tyle
          • block_buster dundrub 14.03.06, 13:48
            Facet, poległeś na argumenty z kmiotką z SO, nikt już cie poważnie nie wezmie.
      • apoplaws Re: Stała się jasność.... 14.03.06, 11:49
        > Wniosek jest jasny,kredycik wzamian za sprzedaż PKO BP makaroniarzom.
        Panie Wlodeuszu. Bank BPH jest wlasnoscia UniCredito. Nad sprzedaza, to trzeba
        sie bylo zastanawiac wczesniej, gdy panstwo sprzedawalo go HVB.
        Co, teraz chce pan razem z panem J.Kaczynskim drugi raz sprzedawac ? Cos co ani
        nie pana ani nie ich ?
        Rozumiem te warszawski klimaty, "kup pan cegle", gazrurki (sic!) itd., ale
        takie numery zeby rzad Prawa I Sprawiedliwosci ? Fe !
    • falen Poziom inteligencji Polakow 14.03.06, 11:42
      Czytaj wasze wypowiedzi mam wrazenie ze nikt z was nie raczyl przeczytac
      powyzszego artykulu oraz nie ma zielonego pojecia na czym polega konflikt
      odnosnie fuzji PeKaO SA i BPH.

Czarno na bialym jest napisane ze PO wziela kredyt w banku PKO BP (bank nie
      majacy nic wspolnego z PeKaO SA) a wy dalej trujecie o wyprzedazy polskich
      bankow, zdradzie PO za srebrniki od Wlochow i rzekomej aferze.

• ginlo Falen ja im nie wierze, ja chce zobaczyc papier 14.03.06, 11:48
        sprawozdanie podpisane przez kogos kto jelsi go zlapia na klamstwie tak jak
        ksiegowy i zarzad firmuy pojda do pudla za skladanie falszywych sprawozdan. JA
        moge powiedziec, ze moja babcia byla krolowa angielska i dlugo Cie do teog
        przekonywac. Tylko co to jest warte
        • dundrub Re: Falen ja im nie wierze, ja chce zobaczyc papi 14.03.06, 11:52
          papier papierem.. popatrz co powiedzial skarbnik po w sprawie tego nieszczesnego kredytu. myslisz,
          ze wypowiedzialby takie slowa, gdyby faktycznie tak nie bylo? przeciez to da sie sprawdzic.. i mam
          nadzieje, ze prasa to sprawdzi. jak myslisz, co staloby sie z po i samym skarbnikiem, gdyby to
          oswiadczenie bylo nieprawdziwe? myslisz, ze stac po na takie klamstwo? na takie jawne zaprzeczenie?

"W odpowiedzi na pojawiające się w mediach spekulacje na temat rzekomych powiązań finansowych
          Platformy Obywatelskiej z grupą UniCredito, pragnę wyjaśnić wszelkie szczegóły dotyczące tej sprawy.
          Platforma Obywatelska nigdy nie korzystała z usług żadnego banku wchodzącego w skład grupy
          UniCredito.

Podkreślenia wymaga fakt, iż od początku istnienia Platformy Obywatelskiej RP, jedynym bankiem z
          usług którego korzystała partia (w tym także kredyty zaciągane na poczet wyborów parlamentarnych)
          jest PKO BP. Warunki kredytowania oraz prowadzenia rachunków bankowych w banku PKO BP, są takie
          same dla wszystkich partii polskiej sceny politycznej. Potwierdzają to wewnętrzne uchwały banku PKO
          BP o sposobie jednakowego traktowania wszystkich partii politycznych, w tym także Platformy
          Obywatelskiej RP.
          Wszelkie dane i dokumenty dotyczące finansowania oraz kredytowania działalności Platformy
          Obywatelskiej RP, są dostępne w Państwowej Komisji Wyborczej oraz na jej stronie internetowej.

/-/Mirosław Drzewiecki
          Skarbnik PO RP"

• ginlo Wiesz co na mojego czuja o oni finansowali sie w 14.03.06, 12:04
            PKO BP - tak chyba pisala rzepa jakis czas po wyborach i przed tez. Ale lubie
            byc pewny. Ja chce jednego publicznie dostepnego sprawozdania i powaznych
            konsekwencji prawnych za jego falszowanie. Skoro tak maja firmy, to czemu nie
            moga tak miec politycy? Tanio i jasno, nikt nie bedzie krecil, kazdy bedzie mogl
            sprawdzic. Tak jest w USA, czmeu nie moze byc u nas
      • wisnia bo nie czytałeś tekstu przed 10 14.03.06, 11:53

• gss87 Swoją drogą w PO jest niezły burdel 14.03.06, 12:17
        Skoro Chlebowski coś gada o PKO SA a Drzewiecki o PKO BP.
        Jak to w końcu k...wa jest ?
        Dla mnie to nie ma znaczenia gdzie brali kredyt, bo sam
        mam kredyt w PKO SA wiec jestem z układu :-)

Tak nawiasem bardzo bym chcial sie dowiedziec co w PKO BP
        jako wiceprezes robi niejaki Skrzypek - wspołpracownik
        L.Kaczyńskiego z UM Warszawy czlowiek nie majacy doswiadczenia
        pracy w bankowosci.
        Oraz dlaczego wiceprezesem BOŚ został S.Kostrzewski czyli
        skarbnik PiS.

Coś tutaj mocno śmierdzi.

• ginlo A ja jestem ciekaw bo finansowania partii 14.03.06, 12:19
          to idelany mechanizm dla korpucji. Jelsi nie jest jawne moze mic miejsce silny
          lobbingdla rozwiazan niekrozystnych dla konsumenta i nawet sie o tym nie dowiemy.
    • mika68 Chlebowski, Piskorski, Schetyna sami swoi! 14.03.06, 11:44
      A może Chlebowski przypomni, że prezes NBP, przewodniczący Komisji Nadzoru
      Bankowego Leszek Balcerowicz zasiada w radzie fundacji Centrum Analiz Społeczno-
      Ekonomicznych, którą sponsoruje Pekao SA - bank należący do UniCredito
      Italiano, będący jednym z sześciu sponsorów statutowych fundacji CASE, a
      szefową CASE jest żona Balcerowicza. Wart byłoby, no nie?
      • gss87 CASE sponsoruje tez pisowskie PKO BP 14.03.06, 12:12
        i wiele innych banków. Polecem stronę CASE.
        • ginlo To wlasnie jest chore, ze banki sponsoruja firme 14.03.06, 12:15
          ktora prowadzi zona szefa KNB, tu to byloby nie do pomyslenia
          minneapolisfed.org/info/career/code.cfm
    • mika68 Ohyda..ohyda!A jak się wyda..a jak się wyda,to co? 14.03.06, 12:28
      Będziemy pisać do PO..ooooo, bedziemy pisac do PO.oooooooo:)))
    • silesius.monachijski PO = Sk.........; jak Balcerowicz 14.03.06, 12:31
      • mika68 Re: PO = Sk.........; jak Balcerowicz 14.03.06, 12:35
        Czyżbyś miał na myśli Sk-unksa, Sk-orumpowanego, czy też Sk-nerusa,
        Silesiusie?:))))
        • planitnyk zrzutka na silesiusa/.... 14.03.06, 15:39
          zeby nie musial w tym obrzydliwym kapitalistycznym kraju pracowac jak murzyn tylko zeby mogl wrocic do polski ktora tak kocha ze poucza jej PRAWZIWYCH obywateli ktorzy tu mieszkaja.

FILOZOFEK POLITYKI :))))))))
      • soulworm pajac jestes. 14.03.06, 13:07

• michal.krupa PiS buduje imperium finansowe na bazie BOŚ 14.03.06, 16:39
          PKO BP i SKOK.

PO moze sobie brac kredyt nawet na Kajmanach.
          Guzik mnie to obchodzi.
          Największym zagrożeniem dla Polski są Pisiory.
    • olias Re: Chlebowski: PO wzięła kredyt w Pekao SA 14.03.06, 12:39
      przepraszam ale czy to znaczy że prezes NBP, przewodniczący Komisji Nadzoru
      Bankowego Leszek Balcerowicz bierze pieniądze od Włochów? To dlaczego sam
      siebie nie wykluczył? Włosi nie pozwolili?
    • soulworm Re: Chlebowski: PO wzięła kredyt w Pekao SA 14.03.06, 13:07
      > Sprzedali Polske za judaszowe srebrniki!

nie martw sie, ciebie potraktuja jak zepsuta partie towaru.
      • leszek-wroblewski Błąd PO = Kredyt Od UniCredito ?????????????????? 14.03.06, 13:26
        We wtorek, w programie "Gość Radia Zet", Chlebowski przekazał informację
        odwrotną i dodał, że kredyty na kampanię biorą wszystkie partie polityczne.
        ........

Zdaje sie że chlebowski niechcacy
        zdradził najwiekszą tajemnice po
        - finansowanie jej przez włochów !
    • margy PO to po prostu łże-elity 14.03.06, 13:18
      platfusy, czy cienie, zawsze łgali i łgać będą... Na pohybel komunie i
      liberałom... :))
      • leszek-wroblewski Re: PO to po prostu łże-elity !!!!!!!!!!!! 14.03.06, 13:31
        margy napisała:

> platfusy, czy cienie, zawsze łgali i łgać będą... Na pohybel komunie i
        > liberałom... :))

zgadza się !

ale kto jest w tej platformie oszustów !

sycylijski mafiozo piskor !
        wermaht tusek !
        postprlowski błazen rakieta
        esbecki agent olechowski !
        hospicyjny gronkowiec dyletant finasowy !
        itd.
    • hwadu PO spłaca Kredyt niewłaściwemu bankowi? Ciekawe. 14.03.06, 13:43
      PO spłaca Kredyt niewłaściwemu bankowi? Ciekawe.
      A co na to Prezydent z Zasadami?
    • kbamm Nerwowo w tej PO, jakby MIELI coś na sumieniu 14.03.06, 14:09
    • t-800 Kompromitacja cieniasów 14.03.06, 14:34
      Żenująca kompromitacja cieniasów! Parodia! I to miałby być niby minister
      finansów? Mam nadzieję, że u p. Chlebowskiego w domu kasę trzyma żona!
    • wojtek2784 Re:Uni Credito nie stawia na przegrane partie, 14.03.06, 14:41
      Platforma jest partią, będącą zakładnikiem tych sił , które drenują Polskę.
      • m15 PO partią oszustów,obiecywali nie brać subwencji 14.03.06, 14:55
        a skoro tak to z czego spłacają kredyt,chyba ,że okłamali kolejny raz,nie bede
        na nich glosował:)))wam też tak radzę,nie może kandydat na prezydenta razem z
        kandydatami na premiera i ministra finansów ciagle kłamać,starczy tego ,na
        dodatek wmawia ,że to oni najlepiej będą strzec naszych portfeli,a sio,my sami
        potrafimy przypilnować swej własności,wam już nigdy nie zaufam
    • arek1201 Re: Chlebowski: PO wzięła kredyt w Pekao SA 14.03.06, 14:52
      a kogo to obchodzi gdzie PO zaciągneło pożyczke mamy wolny rynek i niech
      zaciągają sobie tam gdzie im się podoba
    • piotrprzekota O czym jest ten artykuł? 14.03.06, 14:54
      Dziwne, bo po tytule wydawałoby się, że traktuje on o tym, skąd się wzięły
      pieniądze. A tutaj niespodzianka: wypowiedzi na temat Eureco i naturalnie
      krytyka PiS-u.
      Słuchałem tej rozmowy w Radio Zet i p. Chlebowski strasznie unikał drażliwych
      kwestii obiektywności decyzji Balcerowicza w świetle doniesień o Kwaśniaku czy
      powiązań Balcerowicza i jego żony z fundacją finansowaną m.in. przez PKO SA,
      czyli przez bank należący do Unicredito.
      • m15 kwach nie chcial mówić o fundacji jolanty 14.03.06, 14:58
        piotrprzekota napisał:

> Dziwne, bo po tytule wydawałoby się, że traktuje on o tym, skąd się wzięły
        > pieniądze. A tutaj niespodzianka: wypowiedzi na temat Eureco i naturalnie
        > krytyka PiS-u.
        > Słuchałem tej rozmowy w Radio Zet i p. Chlebowski strasznie unikał drażliwych
        > kwestii obiektywności decyzji Balcerowicza w świetle doniesień o Kwaśniaku czy
        > powiązań Balcerowicza i jego żony z fundacją finansowaną m.in. przez PKO SA,
        > czyli przez bank należący do Unicredito.
        Po nie chce mówić o fundacji balcerowiczów -znamienne
    • brokowisko Chlebowski: PO wzięła kredyt w Pekao SA 14.03.06, 15:38
      Nie ruszac SKOK ! (zarezerwowane dla PiS)

Chlebowski podkreślił, że instytucje te działają jak banki, jednak nie ma nad
      nimi żadnego nadzoru; są zwolnione z płacenia podatku dochodowego, a w ich
      władzach "zasiada wielu polityków Prawa i Sprawiedliwości. Jeżeli w Sejmie ma
      powstać komisja śledcza, to chcemy, by również zbadała funkcjonowanie SKOKów na
      przestrzeni ostatnich kilku lat"
    • brokowisko Chlebowski: PO wzięła kredyt w SKOK ! 14.03.06, 15:38
      Nie ruszac SKOK ! (zarezerwowane dla PiS)
      Chlebowski podkreślił, że instytucje te działają jak banki, jednak nie ma nad
      nimi żadnego nadzoru; są zwolnione z płacenia podatku dochodowego, a w ich
      władzach "zasiada wielu polityków Prawa i Sprawiedliwości. Jeżeli w Sejmie ma
      powstać komisja śledcza, to chcemy, by również zbadała funkcjonowanie SKOKów na
      przestrzeni ostatnich kilku lat"
      • barbara444 powiazania z balcerowiczem widac i finansjera 14.03.06, 15:57
        aj waj.
        Pare takich lat i Polaska bedzie 99 nie wlasnoscia Polakow.

W Kanadzie USA fuzje bankow sa zatwaierdzane przez rzad.
    • papa_s Za ile Pekao SA? 14.03.06, 16:00
      Ciekawe ile kosztowała "pomyłka" Zbigniewa Chlebowskiego? Podobna do pomyłek
      premiera Marcinkiewicza. W końcu jest trochę kasy do spłacenia po spiepSzonych
      wyborach...

Chyba nikt rozsądny nie wierzy w pomyłkę.
    • wisniowysad Pomylił się, kurcze. Wielka mi panika! 14.03.06, 16:26
    • isa.stern czarny PR PiS-u działa wyśmienicie 14.03.06, 16:51
      do rozgrywki z Balcerowiczem wpleciono jeszcze PO, odrazu umazano ich czarną
      farbą, aby w ten sposób osłabić głosy broniące szefa NBP!
      o kredycie PO akurat w tym banku mówi się w kuluarach od momentu, kiedy
      Balcerowicz wykluczył Mecha... zacytuję klasyka: "ciemny lud wszystko
      kupi"!...:P
      • langston zero logiki w Twojej wypowiedz-tylko ideologia 14.03.06, 16:56
        • isa.stern tak to jest, jak ma się dysleksję...:P 14.03.06, 17:03
          • langston Bielecki (KLD obecnie Pekao) Tusk (KLD obecnie PO) 14.03.06, 17:10
            ...i wszysko jasne nie trzeba nic tlumaczyc.
      • czat-man Re: czarny PR PiS-u działa wyśmienicie 14.03.06, 17:41
        isa.stern napisała:
        > ... zacytuję klasyka: "ciemny lud wszystko kupi"!

A dla niezorientowanych - tym klasykiem jest Tomasz Wolek.
        Zrodlo:
        www.itvp.pl/konfrontacja/
        Program: Układ medialny cz. 1
    • langston Ale wtopa -hihihihihihi 14.03.06, 16:54
      Ciekawe co teraz powie Tusio lub Hania albo Jan "premier z Krakowa" Rokita
      • wet3 Re: Ale wtopa -hihihihihihi 14.03.06, 20:34
        langston napisał:

> Ciekawe co teraz powie Tusio lub Hania albo Jan "premier z Krakowa" Rokita

Wedlug porzekadla "kazdy czart na swoj art" kazdy(a) powie cos innego. Dla mnie
        wystarczy juz tych dwoch tuzow wymienionych w artykule. Mam ubaw po pachy! Poza
        tym sadze, ze bylo tam wiecej (globalistycznych) fundatorow o ktorych moze
        dowiemy sie, lub moze nie.
    • japoeta1 Re: Chlebowski: PO wzięła kredyt w Pekao SA 14.03.06, 17:06
      oj! nakradli niemało
      coś im się pojebało
    • gosvami Re: Chlebowski: PO wzięła kredyt w Pekao SA 14.03.06, 17:40
      Koleś się przejęzyczył i wielkie halo teraz będzie w mediach.
      • langston ...i przejezyczyl tez gdy mowil kto jest prezesem: 14.03.06, 18:45
    • mamgotamgo Re: Chlebowski: PO wzięła kredyt w Pekao SA 14.03.06, 17:46
      Nieprawda. PO wzięła kredyt w moim banku i już mi spłaca odsetki. Przygniotę
      krwiopijców. Do końca tego wieku nie wyliżą się z długów.
    • the.gypsy Re: Chlebowski: PO wzięła kredyt w Pekao SA 14.03.06, 17:50
      jestem kientem pko sa i klade laske na kutasow , ktorym to sie nie podoba.
      • nix_2003 Re: Ladna polszczyzna 14.03.06, 22:47
        the.gypsy napisał:

> jestem kientem pko sa i klade laske na kutasow , ktorym to sie nie podoba.

Ladna polszczyzna... no ale "the gypsy" mozna wybaczyc. Pewnie kiepsko poszlo w
        szkole.
    • resu Czytać tekst ze zrozumieniem. Chyba statystyka nie 14.03.06, 18:06
      kłamie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka