mamcar 13.05.06, 14:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarheb Protesty przeciw nominacji Giertycha 13.05.06, 14:06 Giertychowi już dziękujemy, Leppera zaś w kajdanki zakujemy! Romku, do domku! www.deliberal.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus wole romka wsadzic w ciasto 13.05.06, 14:28 niz zielonym isc na miasto :) Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: wole romka wsadzic w ciasto 13.05.06, 14:35 Niestety Crassus nic na to nie poradzisz , sprzeciw wobec tych nieudaczników bedzie narastał, a pogłębiać go będą kolejne nominacje koalicji rządzącej vide: Wildstein, Parda. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 13.05.06, 17:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Będzie dobrze w Polsce, jak mamy taką młodzież! 13.05.06, 18:24 Byłem tam i jestem pełen optymizmu! To nie była partyjna pikieta, to nie była demonstracja w sprawach socjalano-bytowych - ona była bardzo ideowa! Więcej na blogu... Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Re: Będzie źle w Polsce, jak mamy taką młodziez 13.05.06, 18:58 Jak mzoe byc dobrze gdy "młodziez" okazuje sie słabymi leszczami podatnymi na kazde skinienie łzemediów. gdzie te czasy gdy pokolenie naszych rodziców znało wartosci ideały miało rozum, nie dawało sie manipulowac. Mieli religie szkołach i wyrosli na ludzi. Giertych jeszcze nie zaczął a studenciki plują. dowodem na ciemnote tej garski jest to ze Pan Giertych nie ma pod swoją jurysdykcją szkolnictwa wyzszego. niech dzieci wiedza co to patriotyzm a nie uczą się na pamięć pokemonów Odpowiedz Link Zgłoś
huuump Masz racje, lzemedia istnieja juz nawet ONET.PL 13.05.06, 19:18 zostal zastraszony przez SB-kow z Samoobrony i aparatczykow z PiS-u. Moderator tak w majty narobil, ze cenzuruje prawie wszystkie komentarze za PO. Tylko komuchy z PiS-u, LPR-u i Samoobrony sa dopuszczani. Niezly syf nam Wielcy "Mali" Bracia zgotowali razem z kryminolem, nacjonalista i kaznodzieja od siedmiu bolesci. Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Re: Masz racje, lzemedia istnieja juz nawet ONET. 13.05.06, 19:50 nie masz racji. od 2 miesiecy robie skrupulatnie statystyke. Srednio ze 100% ponad 90% postów reklamowanych w boksie na stronie głównej dotyczy ślepej krytyki rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia Gazeta Agitacyjno-Wyborcza 13.05.06, 21:40 "W manifestacji brali udział także anarchiści i przedstawiciele środowisk homoseksualnych, którzy zarzucali Giertychowi nietolerancję i nawoływanie do nienawiści". Oczywiście to typowi, apartyjni przedstawiciele młodzieży, jak najbardziej dalecy od wszelkiej ideologii. Poniewaz nie ma w Polsce partii trockistowskiej, anarchistycznej oraz partii pederastów, wszystko to są siły typowo bezpartyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Gazeta Agitacyjno-Wyborcza 14.05.06, 10:25 eutrapelia napisał: > Oczywiście to typowi, apartyjni przedstawiciele młodzieży, jak najbardziej > dalecy od wszelkiej ideologii. Poniewaz nie ma w Polsce partii trockistowskiej, > anarchistycznej oraz partii pederastów, wszystko to są siły typowo bezpartyjne. ja byłem - nie jestem ani anarchistą, ani homoseksualistą (mogę nawet powiedzieć, że jestem homofobem). nie należę do żadnej partii. dla ciebie ludzie protestujący 'przeciwko' Romanowi mają ideologię, a ci będący za Romanem mają wartości. ochłoń. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Czy jest możliwe aby Debil i Cymbał w jednym mógł 14.05.06, 10:53 zostać wicePremierem Rządu gdziekolwiek w Normalnym Kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni_prawdziwy I jak tu dogodzić Gazecie? 14.05.06, 13:18 Póki zanosiło się na rządy PO emigracja do Wielkiej Brytanii i Irlandii uchodziła w mediach za wielką szansę i zdobycz 15 lat polskiej polityki zagranicznej. Nazywano to w materiałach zawsze "otwarciem rynku pracy" albo "możliwością podjęcia pracy". Ale do rządów doszedł PiS i do tego jeszcze z większościową koalicją. I nagle okazuje się, że szansa i sukces są nieszczęściem i klęską. Że młodzi nie jadą poznawać świat i zdobywać doświadczenia w wysoko rozwiniętych krajach, ale że uciekają przez okropnym rządem. Jednym słowem, cokolwiek się dzieje, zawsze wina PiS. Droga Gazeto Wyborcza, ciągnij tak dalej, a szlag cię trafi. PS. Byłem wczoraj wieczorej w Empiku - stojak z "Dziennikiem" był pusty, a na stojaku GW leżała warstwa gazet na trzy dłonie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
najnaczelniejszy Dorośli: "Wyborcza już dawno siegnęła... 14.05.06, 15:43 ..bruku. Kolej na akcje wydawcy". Odpowiedz Link Zgłoś
lucynkapaulinka Re: Masz racje, lzemedia istnieja juz nawet ONET. 14.05.06, 00:15 A ile ci płacą za te badania? Może i ja bym się nadała... Odpowiedz Link Zgłoś
huuump Re: Masz racje, lzemedia istnieja juz nawet ONET. 14.05.06, 12:41 Do emenefixa: Glupoty piszesz: Po pierwsze Onet.pl slepo kopiuje wiekszosc artykulow z GW. Po drugie moje komentarze, w ktorych nie uzylem zadnego przeklenstwa, zadnej obelgi osoby publicznej, jedynie wyrazilem swoj sprzeciw na temat dzialania tego niudolnego nie-rzadu nie zostaly puszczone (kolejno juz 21-szy, niektore mam skopiowane na dysk). Ponadto byl taki przypadek, ze zlikwidowali komentarz goscia (jak zobaczyli, ze jest duzy odzew), ktory dokonal analize po pol roku rzadzenia PiSu (jak sie domyslasz bardzo negatywna, ale skrupulatna z wszystkimi aferami i ich dzialaniami do zagarniecia wladzy absolutnej), oraz na koniec popatrz sobie jakie komentarze sa na ich stronce od zwolennikow PiSowatych: obelgi, klamstwa i wyzwiska osob publicznych zwiazanych z prawdziwa prawica (PO, UPR)a nie socjalisto-nacjonalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Re: Masz racje, lzemedia istnieja juz nawet ONET. 13.05.06, 23:07 racja,w Onecie jest lepsza cenzura,niz za PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Będzie źle w Polsce, jak mamy taką młodziez 13.05.06, 19:30 Patriotyzm to nie nacjonalizm. Giertych nie rozumie słowa tolerancja i dlatego nie chcę żeby miał wpływ na moje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Re: Będzie źle w Polsce, jak mamy taką młodziez 13.05.06, 19:52 rozumiem, ze wolisz aby słowa tolerancja uczyły aktywistki feministyczne, stowarzyszenia homoseksualne, ekolodzy albo żydzi < z calym szacunkiem do tego narodu > Ufam, ze twoje dzieci poznaja słowo Patriotyzm a nie Pokemon Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Patriotyzm czy Dogging? Krolowie czy Pokemony? 13.05.06, 19:56 Niech nasze dzieciaki więdzą co to Patriotyzm a nie Homoseksualizm, niech uczą się na pamięć Królów Polski a nie Pokemonów, niech etyki i uczciwości uczy ich ksiądz czy katecheta a nie Kuba Wojewódzki, o historii niech czerpią od dziadków i rodziców a nie od byłych członków PZPR, niech wiedzą, że faszysta jest tak samo zły jak komunista, niech nie pozwalają na zdjecie krzyża w klasie, bo komuś się to niepodoba, niech wiedzą co to wojna polsko - bolszewicka a nie wojna polsko - ruska pod flagą biało-czerwoną, niech znaczenia słowa tolerancja uczą się od ludzi, którzy ukrywali Żydów w czasie wojny a nie pary lesbijek. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Żądamy usunięcia nauki Homoseksualizmu z programów 14.05.06, 10:00 szkolnych! emenefix napisał: > Niech nasze dzieciaki więdzą co to Patriotyzm a nie Homoseksualizm, niech uczą > się na pamięć Królów Polski a nie Pokemonów, niech etyki i uczciwości uczy ich > ksiądz czy katecheta a nie Kuba Wojewódzki, o historii niech czerpią od > dziadków i rodziców a nie od byłych członków PZPR, niech wiedzą, że faszysta > jest tak samo zły jak komunista, niech nie pozwalają na zdjecie krzyża w > klasie, bo komuś się to niepodoba, niech wiedzą co to wojna polsko - > bolszewicka a nie wojna polsko - ruska pod flagą biało-czerwoną, niech > znaczenia słowa tolerancja uczą się od ludzi, którzy ukrywali Żydów w czasie > wojny a nie pary lesbijek. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
rixa Re: Patriotyzm czy Dogging? Krolowie czy Pokemony 15.12.06, 14:57 dobrxze jest wiedzięc, co to faszyzm i królowie Polski. ale NIE MA obowiązku być katolikiem- co, chciałbyś mieszkać w takim katolickim IraNIE? tO MOżE ZRóB PRZEWRóT przewrót wojskowy i spal na stosie wszystkich, którzy myślą inaczej? Bo widać, że bardzo byś chciał. Ale uważaj, bo rewolucja zjada własne dzieci (no patrz, jak taka ateistka i pro- les jak ja może się znać na historii?) także ta narodowo- religijna Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Będzie źle w Polsce, jak mamy taką młodziez 14.05.06, 10:27 emenefix napisał: > rozumiem, ze wolisz aby słowa tolerancja uczyły aktywistki feministyczne, > stowarzyszenia homoseksualne, ekolodzy albo żydzi < z calym szacunkiem do t > ego > narodu > Ufam, ze twoje dzieci poznaja słowo Patriotyzm a nie Pokemon a wczym te grupy są gorsze od ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Będzie źle w Polsce, jak mamy taką młodziez 14.05.06, 12:03 kretynie-ciezki, patryioto-polsko-katolicki wole by moje dzieci uczyly sie na pamiec pokemonow, myszek miki, czy innych stworkow niz potworkow gietrychowskich ktorzy wartosci patriotycznych, milosci do ojczyzny i gotowosci oddania za nia zycia, za honor, czy boga jakiegos chca im wpajac nienawidze patryiotow, nieznosze moralnie poprawnie myslacych, mam uczulenie na jedynie sluszne poglady katolickie, chce wychowac moje dzieci na ludzi szczesliwych, otwartych i wolnych, ktorzy sami beda wybierac czy chca miec ojczyzne, ktorzy nie beda sie bac i nienawidziec swojego sasiada bo jest inny (kolorem, religia, wzrostem, waga, upodobaniami seksualnymi, dlugoscia wlosow itp) gietrych i lepper to najgorsza plaga jaka sie polsce przytrafila od 1981 Odpowiedz Link Zgłoś
bhrka Re: Będzie źle w Polsce, jak mamy taką młodziez 13.05.06, 20:44 CYTAT: "Jak mzoe byc dobrze gdy "młodziez" okazuje sie słabymi leszczami podatnymi na kazde skinienie łzemediów. gdzie te czasy gdy pokolenie naszych rodziców znało wartosci ideały miało rozum, nie dawało sie manipulowac. Mieli religie szkołach i wyrosli na ludzi. Giertych jeszcze nie zaczął a studenciki plują. dowodem na ciemnote tej garski jest to ze Pan Giertych nie ma pod swoją jurysdykcją szkolnictwa wyzszego. niech dzieci wiedza co to patriotyzm a nie uczą się na pamięć pokemonów" JESTEM STUDENTKĄ - CAŁKOWICIE SIE ZGADZAM Z TYM TEKSTEM, MŁODZI ZBYT CZĘSTO ŚLEPO PODĄŻAJĄ ZA TYM CO PROMUJĄ MEDIA - POKEMONY W GŁOWACH MĄCĄ Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Tolerancja - tak, ale nie dla prawicy??? 14.05.06, 10:30 Czy Polska ma być postkomunistycznym kołchozem, gdzie ludzie o poglądach prawicowych mają być jak za komuny pozbawieni dostępu do określonych stanowisk? Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Będzie źle w Polsce, jak mamy taką młodziez 14.05.06, 20:22 Rozumie ,ze jestes studentka moherowa,wies amoze male miasteczko.W ....bylas i tyle widzialas.Zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 dziadek Romcia,Jedrzej,pisal,ze AK,jest 13.05.06, 23:05 organizacja terorystyczną,szkodzącą Polsce,tak samo jak "dzialania partyzanckie".Tak napisal miedzy innymi w "Europa w niewoli". Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Re: Będzie źle w Polsce, jak mamy taką młodziez 14.05.06, 12:37 " Jak mzoe byc dobrze gdy "młodziez" okazuje sie słabymi leszczami podatnymi na kazde skinienie łzemediów. gdzie te czasy gdy pokolenie naszych rodziców znało wartosci ideały miało rozum, nie dawało sie manipulowac. Mieli religie szkołach i wyrosli na ludzi. Giertych jeszcze nie zaczął a studenciki plują. dowodem na ciemnote tej garski jest to ze Pan Giertych nie ma pod swoją jurysdykcją szkolnictwa wyzszego. niech dzieci wiedza co to patriotyzm a nie uczą się na pamięć pokemonów " - no tak, wszystko przez to że dziś nie ma religii w szkołach. Parszywe studenciki dają się łże-mediom manipulować i nie widzą jak Żyd wespół z "układem" gnębią naród. I jeszcze ta Unia Europejska : o zgrozo! jeżdżą na stypendia za granicę! Faktycznie, to pokolenie nie ma przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Będzie dobrze w Polsce, jak mamy taką młodzie 13.05.06, 22:49 Brawo!!!! Mlodziez. Juz sie nie martwie o przyszlosc naszego kraju. BrAAAAwo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia Grafomani III RP łączcie się 13.05.06, 21:47 almagus napisał: > Podług russkowo pierwowzora. Wam nada czierezwyczajku i nagan naczalstwa! > Skazał czinownik JK. .... itd. Grafomania powinna być jednak karana. Odpowiedz Link Zgłoś
evito najwieksi nieudacznicy to poprzednicy z Kwachem na 13.05.06, 18:20 yann17 napisał: > Niestety Crassus nic na to nie poradzisz , sprzeciw wobec tych nieudaczników > bedzie narastał, a pogłębiać go będą kolejne nominacje koalicji rządzącej vide: > > Wildstein, Parda. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
vytautas64 Re: wole romka wsadzic w ciasto 14.05.06, 02:32 Nudzą mnie te lewusowe histerie!!! Obawiam sie , ze lewackich lewusów bedzie coraz wiecej niestt\ety. Zieją jadem i pieprzą o tolerancji. W pokojowych zamiarach palą kukły itp. "Bronic będziemy pokoju .. do ostaniego naboju" to juz było:> Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: wole romka wsadzic w ciasto 14.05.06, 02:40 troche kultury slowa. troche wiecej merytoryki. to, ze ciebie cos nudzi, nas nie obchodzi (podobnie jak twoj bol brzucha, czy zatwardzenie). kukiel palic nauczyli sie od....wiesz przeciez doskonale kto niegdys palil kukly wales... Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: wole romka wsadzic w ciasto 14.05.06, 08:52 vytautas64! Jestem od lat zdecydowanym przeciwnikiem lewicy i to każdej (nie tylko SLDowskiej).Ale nie rozumiem o jakiej "lewusowej histerii" mówisz. Bo niczego takiego nie dostrzegam w manifestacjach młodzieży przeciwko osobie, która za głoszenie haseł antyunijnych (czyli antypolskich) i programów prawie faszystowskich powinna odpowiadać przed sądem (konstytucja zabrania propagowania takich treści)a nie sprawować funkcji ministra.Zaślepia cię nienawiść.Szanuję twoje intencje ale jednak najpierw przemyśl, potem pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
railman2 Re: wole romka wsadzic w ciasto 14.05.06, 16:42 a kiedys jak sie glosilo poglady antysowieckie to bylo sie zdrajca i oszolomem. Teraz jest tak samo, tylko postfix do 'anty' sie zmienil Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz szukam zdjęć z manifestacji w Krakowie 14.05.06, 12:49 Ktoś wie, gdzie je mogę znaleźć? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow Co masz przeciwko ekologom? Osobiscie ci kuku 13.05.06, 14:58 zrobili? Czy tez zielony jednoznacznie ci sie kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek Re: Co masz przeciwko ekologom? Osobiscie ci kuku 13.05.06, 16:09 na ogół spod zieleni różowo prześwitywało. A nawet całkiem czerwone ruble. Vide: Joschka i spółka z Rote Armee Fraction, Brigade Rosse, Czarne Wilki, Ali Agca ... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Co masz przeciwko ekologom? Osobiscie ci kuku 13.05.06, 16:24 No nie, porównanie "zielonycg" z Czarnymi Wilkami świadczy o tym, że chyba wybierasz organizacje, które mają w nazwie jakiś kolor. Dodaj jeszcze białą rewolucję, czerwone kurtki i szarą strefę, będzie to równie uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Jaka "młodzież"? Partyjne organizacje SLD, UP 13.05.06, 18:19 Niejeden "młody" protestujący jest w wieku ok. 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Właśnie że młodzież, partyjnych było mało! 13.05.06, 18:21 > Jaka "młodzież"? Partyjne organizacje SLD, UP Bzdury pleciesz... jeśli chodzi o Katowice, to SLD wogóle nie było, podobnie UP. Zresztą partii nie było zbyt dużo, wbrew temu co jest napisane w artykule - najwięcej było młodych ludzi nie związanych z żadną organizacją! Na miejscu władz świckich (i duchownych) byłbym w głębokim niepokoju, to nie była impreza obecnych elit politycznych! Byłem, widziałem - relacja na moim blogu! Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Właśnie że młodzież, partyjnych było mało! 14.05.06, 01:23 Tam byli sami centrolewicowcy blogerze od siedmiu bolesci. Polska dla polaków Pokemony emigrowac ;p Odpowiedz Link Zgłoś
k4free ___Powtarzasz cudze hasła czarnego NAZI-PR 13.05.06, 19:03 Powtarzasz bezmyślnie propagandowe hasełko wymyślone przez AXELA SPRINGERA (w Polsce to wydawca FAKT-u) i trajkotane potem wielokrotnie przez niemieckie pacynki polityczne (np. kapuścianą głowę - Helmuta Kohla) Pamiętaj, że hasło powstało dlatego, że Zieloni w RFN to byli zbuntowani przeciw swoim rodzicom - byłym sługusom NAZISTÓW. Tymczasem PRAWICA wspierana przez koncern AXEL SPRINGER tychże byłych NAZISTÓW dopieszczała i nawet czasem do władzy dopuszczała... Jak juz coś sobie WKŁADASZ DO UST... ...to lepiej sprawdzaj, czy nie śmierdzi stęchlizną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Zielony to niedojrzały czerwony!:) 13.05.06, 23:01 A czarny to zgnilizna. Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem Szkoła 13.05.06, 18:22 Za komuny szkoła była bezpłatnie, to mogli se w niej gadać, co chcieli. Teraz, za taką kasę może sobie zwyczajnie klient nie życzyć polityki, 'wychowywania na siłę w duchu faszystowsko nacjonalistyczno katolickim' i innych takich. Szkoła to szkoła: matematyka fizyka, języki. A nie jakies Kółko Różańcowe. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Szkoła 13.05.06, 23:05 kosiem napisał: > Za komuny szkoła była bezpłatnie, to mogli se w niej gadać, co chcieli. Teraz, > za taką kasę może sobie zwyczajnie klient nie życzyć polityki, 'wychowywania na > siłę w duchu faszystowsko nacjonalistyczno katolickim' i innych takich. Szkoła > to szkoła: matematyka fizyka, języki. A nie jakies Kółko Różańcowe. Klechy nzawsze kochaly mamone. Teraz kaza sobie placic (z naszej kieszeni, jako pozal sie Boze, nauczycielom) za robienie wody z mozgu naszym dzieciom. Won z pazernym kosciolem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: Protesty przeciw nominacji Giertycha 13.05.06, 20:46 Pakujcie się i... raus Odpowiedz Link Zgłoś
pluszak007 Re: Protesty przeciw nominacji Giertycha 13.05.06, 14:08 ['][']['][']['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
pluszak007 ['][']['][']['][']['][']['][']['] ['][']['] 13.05.06, 14:09 ['] - swieczka na grobie Polskiej Edukacji Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: pluszak unikaj eksperymentów z wszakami! 13.05.06, 18:06 Dzień dobry, LePpeR i PiSiOR nadal psują powietrze! Gazują !!!!!!!!! Otwórzcie szeroko drzwi na Białoruś , a wiatr z zachodu ich wywieje! Oby! Do gnojowicy wsadzili pluszaka, a na jego łebku dużego wszaka! Prowadzą eksperyment jak Mengele na wolnej Polski jeszcze zdrowym ciele. Już zaszczepili, usadzili się w większości, przeciw ospie, nie, dla wadzy trwałości! Leją gnojowicę, tworzą pluszaki, a na pluszakach mnożą im się wszaki. Wyrusza w urzędy wszaków szyk zajadły, to jakby pchły i plagi nas dopadły. Mamy obok Białorusi kraj wszaków, które przylgnęły do nas jak bydlaków! Rusza hodowla, dać do szkoły wszaka, niech zrobią z ucznia nam nazibydlaka. Gdzie jest Grom na PiSiORnik? Wybudujmy w Toruniu PiSiORa pomnik. Zróbmy z PiSiORa do pomnika odgromnik, jeśli nad Polakami Bóg się ciut zlituje, to w odgromnik PiSiORnik gromem przyładuje! Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: pluszak unikaj eksperymentów z wszakami! 13.05.06, 18:34 Za sto lat nikt nie będzie wiedział gdzie zgniły Twoje chore opowieści.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
nietv Zbieram takie perełki, pewnie nie tylko ja. 13.05.06, 18:40 flatower napisał: > Za sto lat nikt nie będzie wiedział gdzie zgniły Twoje chore opowieści.Amen. Nie zgniją, jakieś google to znajdą Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Za czasow ministra Kwasniewskiego,za taka demo 13.05.06, 14:18 trafialo sie pobitym na komisariat MO,a pozniej do poprawczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: pozyteczni IDIOCI w akcji 13.05.06, 15:09 jakies argumenty merytoryczne?Czy tylko puste haselka,ktore ci starsi koledzy z SLD napisali? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: pozyteczni IDIOCI w akcji 13.05.06, 16:24 A ty co? Wielbiciel Lenina? Bo to jego właśnie cytujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
irini A ja jestem za 13.05.06, 14:19 ponieważ pracuję w szkole od kilkunastu lat i uważam, że już dawno należy w niej zrobić porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow A co ci - poza wlasnym tchorzostwem - zabranialo 13.05.06, 15:00 Ci dotad sie za porzadki we wlasnej szkole zabrac??? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: A ja jestem za 13.05.06, 16:25 No i od dawna powinieneś zrobić porządek - w końcu od czego są woźni. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: A ja jestem za a nawet przeciw 13.05.06, 23:11 Zebysmy ci placili za paciorki????? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub11 Re: Protesty przeciw nominacji Giertycha 13.05.06, 14:23 Pomimo komunikatów z instrukcjami o manifestacjach w I i III Programie Radia, pomimo nawoływania w RMF, Radiu Zet, i innych zaledwie kilkaset osób. Wstyd socjaliści, mała jest wasza mobilność. Przedwojenny PPS miał dużo skuteczniejsze bojówki. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Protesty przeciw nominacji Giertycha 13.05.06, 14:43 kaszub11 napisał: > Pomimo komunikatów z instrukcjami o manifestacjach w I i III Programie Radia, > pomimo nawoływania w RMF, Radiu Zet, i innych zaledwie kilkaset osób. Wstyd > socjaliści, mała jest wasza mobilność. Przedwojenny PPS miał dużo > skuteczniejsze bojówki. O jakich bojówkach bredzisz ? Jakie bojówki mają SdPL, Zieloni, SLD, czy PD ? Jedynymi bojówkami są Młodzież Wszechpolska, Liga Republikańska, ONR, NOP, czyli dobrzy kumple PiSu i LPRu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaadd Re: Protesty przeciw nominacji Giertycha 13.05.06, 16:44 on dostrzegl działanie sil reakcji, niech pełni misję. Mam tylko nadzieję, że nie zorganizują kontrdemonstracji za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkot5 Dokładnie tak... 13.05.06, 14:46 Dokładnie - kto jest organizatorem... ci którzy chcą zaistnieć. Niestety jak w kampanii im nie wyszło, tak i tym razem nie przewiduję wielkich efektów. Ciekawe kto im pierze flagi z napisem demokraci.pl powiewające w czasie tych protestów - czy mają ich aż tak wiele Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Dokładnie tak... 13.05.06, 14:58 > Dokładnie - kto jest organizatorem... ci którzy chcą zaistnieć. Niestety jak w > kampanii im nie wyszło, tak i tym razem nie przewiduję wielkich efektów. > Ciekawe kto im pierze flagi z napisem demokraci.pl powiewające w czasie tych > protestów - czy mają ich aż tak wiele Tak, tak. Ale etap i czasy reakcjonistów i szkodników już przerabialiśmy za PRL. W Twojej wypowiedzi brakowało tylko stwierdzenia, że flagi zapewne prane są przez Auganowa w Moskwie, a demonstraje finansowane przez światową finansjerę żydowską. Odpowiedz Link Zgłoś
theworst IU 13.05.06, 15:45 czytajcie to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41753899&a=41756705 Odpowiedz Link Zgłoś
dialog minister sportu? 13.05.06, 14:31 Ja też bym protestował. Na szczęście nim nie został( choć chłop do koszykówki w sam raz). Albo studenci niedouczeni, albo Gazeta zaspała. Odpowiedz Link Zgłoś
preux [...] 13.05.06, 14:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niewyspany_pawian Re: Protesty przeciw nominacji Giertycha 13.05.06, 14:36 Z polskiej poezji edukacyjnej: "Raz wymyślił głupi Zdzichu Kołysankę o Giertychu. Gdy ją dziecię usłyszało To ze strachu się zesrało! Gdy na niebie księżyc świeci Nie straszcie Giertchem dzieci, Bo z wielkiego przerażenia Stracą zdolność do myślenia!" Odpowiedz Link Zgłoś
k4free ________www.normalnie.com________ 13.05.06, 17:19 niewyspany_pawian napisał: > Z polskiej poezji edukacyjnej: > > "Raz wymyślił głupi Zdzichu > Kołysankę o Giertychu. > Gdy ją dziecię usłyszało > To ze strachu się zesrało! > > Gdy na niebie księżyc świeci > Nie straszcie Giertchem dzieci, > Bo z wielkiego przerażenia > Stracą zdolność do myślenia!" www.normalnie.com Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Protesty przeciw nominacji Giertycha 13.05.06, 18:37 Gdyby jeszcze srały jak dudek to rozwścieczone matki i położne miałyby broń na tych Giej z Tychów. Fajny wierszyk, oby coś było sloganem na pohybel durniom! Pewnie to znasz, to wejdzie pewnie do szkół? Stosuję różne zabiegi, sieg hail ślę do kolegi, gdy będzie koleś w skłonie, wezmę go w samoobronie! Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Odpowiedz Link Zgłoś
tingri www.bezgiertycha.rp4.pl,petycja o odwolanie gierty 13.05.06, 14:40 podpisalo sie juz ponad 25.000 osob [w wciagu 30 ha], organizatorom zawiesily sie nawet 2 serwery, ciekawe czy dojdziemy do 500 000:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomkot5 Re: www.bezgiertycha.rp4.pl,petycja o odwolanie g 13.05.06, 14:44 No cóż demokraci.pl organizując kampanię wyborczą i wyrzucając pieniądze przypuszzcalnie nie skonsultowali swoich pomysłów z ludźmi znającymi się na marketingu (lub kreowaniu polityków). Dopiero po pewnym czasie próbowano ratować sytuację dodając hasełko; "jest z nami Władek..." Tym razem chyba nie skonsultowali swojego pomysłu z ludźmi znającymi się na informatyce i sieci. No cóż - znają się na wszystkim najlepiej (a protesty wychodzą im wspaniale)... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: www.bezgiertycha.rp4.pl,petycja o odwolanie g 14.05.06, 09:30 od marketingu juz mamy Marcinkiewicza, na razie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkot5 Kto organizuje protesty... 13.05.06, 14:41 Nie chcę podejmowac dyskusji na temat zasadności obejmowania stanowiska przez Romana Giertycha (uważam jednak, że za wcześnie jest na protesy, ponieważ ten człowiek jeszcze nic nie zrobił. Pozwólmy, by się wykazał, a jeśli rzeczywiście nie będzie nadawał się na to stanowisko wówczas możemy protestować). Zwróćmy uwagę na to kto organizuje owe prostesty - partie, które nia mają w tym kraju żadnego poparcia (między innymi słynna demokraci.pl, która w czasie ostatniej kapmanii wyrzuciła wielkie pieniądze na plakaty wyborcze zupełnie bez żadengo efektu). Jest to dla nich sposób na zaistnienie i zamiast pisać studenci protestują napiszmy członkowie takich i takich partii zorganizowali manifestację... Mam wrażenie, że owe grupy i ich działanie można streścić w znanym powiedzeniu: psy szczekają... Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Kto organizuje protesty... 13.05.06, 14:50 Problem w tym, że jak się wykaże, to już może nie być czego ratować. Pierwszy pomysł (odnośnie pielgrzymki) już w dobry sposób pokazuje linię działania... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Protesty róbmy też w czasie pielgrzymki... 13.05.06, 14:53 Uczniowie będą mieli wtedy wolne, powinno zebrać sie trochę luda. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkot5 Re: Protesty róbmy też w czasie pielgrzymki... 13.05.06, 15:05 Mam zasadę, że bezsensownych wypowiedzi nie komentuje, gdyż podejmując dyskusję z Tobą musiałbym zniżyć się do poziomu, kóry reprezentujesz. Propozycja tak bezsensowna jak siły polityczne, które popierasz... A gdzie tolerancja - czy ona dotyczy tylko "innych" w sensie seksualności czy wyznania. Jeśli zasłaniamy się nią dziś tolerujmy Giertycha i niech się wykaże. Hostoria osądzi Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Protesty róbmy też w czasie pielgrzymki... 13.05.06, 23:25 tomkot5 napisał: > się nią dziś tolerujmy Giertycha i niech się wykaże. Hostoria osądzi A wlasnie, ze NIE TOLERUJMY giertycha. Geje nic NIKOMU zlego nie robia a giertych moze narobic duzoszkody w mlodych umyslach. Ja sobie NIE ZYCZE zeby moje dzieci byly faszystowsko indoktrynizowane przez tego faszyste. To sa moje dzieci. Ze swoimi moze robic co chce i za SWOJE pieniadze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomkot5 Re: Protesty róbmy też w czasie pielgrzymki... 14.05.06, 08:05 Może zatem oddaj swoje dzieci do adopcji przez dwóch gejów. Na pewno nie zaburzą mu umysłu... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mr_o_matic Re: Protesty róbmy też w czasie pielgrzymki... 14.05.06, 17:30 udało Ci się nie zniżyć do poziomu dyskutanta, dałeś rade zanurkować jeszcze parę metrów głębiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkot5 Owszem 13.05.06, 15:02 Zgadzam się z Tobą w zupełności, jednak (może dodam, że nie popieram LPRu) wyborcy dokonując konkretnych skreśleń mieli świadomość kogo popierają. Przepraszam bardzo, ale zdziwiłbym się gdyby Giertych nakazał lekcje wychowania seksualnego w szkole lub wprowadził automaty z prezerwatywami. On reprezentuje pewien styl myślenia i jako człowiek tolerancyjny uważam, że ma do tego prawo, a jeśli ktoś go popiera to proszę bardzo. Natomiast same protesty (zwłaszcza na tym etapie) dla protestowania organizowane przez wiadome siły polityczne uważam za stratę czasu (lub pewną formę reklamy wyborczej, która do mnie osobiście nie przemawia) Odpowiedz Link Zgłoś
theworst nie chcę sie powtarzać 13.05.06, 15:39 więc czytaj to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41753899&a=41756705 Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Owszem 13.05.06, 23:41 tomkot5 napisał: Nie moge sie z Toba zgodzic co do zezwolenia temu panu na dzialalnosc. Z jego wypowiedzi, i dzialan, nie sadze, zeby nagle zmienil swoja orientacje NDecka. Wiem co to bylo lawkowe i od kogo wyszlo. A co do wyborow, to kaczorki zapowiadaly koalicje z PO a nie z narodowymi faszystami. Dlatego NIGDY by teraz nie dopuscily do rozpisania nowych wyborow, bo tylko ludzie b. gluoi dadza sie nabrac 2 razy na ten sam kawal! Przeczytaj sobie "Gorzka Chwale" - autor Richard M. Watt (totalnie bezstronny). Fenomenalna ksiazka, choc bryka. Nasza historia wlasnie zaczyna sie powtarzac. To straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Owszem 13.05.06, 23:44 tomkot5 napisał: Jeszcze jedno. A kto by te lekcje wychowania sexualnego prowadzil, zgodnie z wola giertycha? Zasuszone zakonnice, ktore nie maja pojecia ani o rodzinie, erotyce czy sexie. Jak ty sobie to wyobrazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
tomkot5 Re: Owszem 14.05.06, 08:03 zawszze mozna zatrudnic kobiety lekkich obyczajow... Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Owszem 14.05.06, 12:58 Mysle, ze bylyby lepszymi fachowcami w tej sprawie niz zasuszone zakonnice - expertki od marchewki. Wole fachowosc niz nieuctwo i nawiedzone dyletantctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkot5 Re: Owszem 14.05.06, 14:32 Zależy czym według Ciebie jest nawiedzone dyletanctwo (jeśli takiej zbitki słownej można użyć), ale ja uważam, ze Twoje podejście do spraw wychowania i rodziny jest dyletanctwem. Może zatem oddaj swoje dzieciątko do jednej z agencji wychowają Ci je lepiej a Ty pozbędziesz się problemu Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa proponuję nową komisję do zbadania 14.05.06, 14:50 krótkiej historii artykułu z sondażem PIS 32%, PO 27%. Co się z nim stało. Na czyje polecenie. Dlaczego nie ma go w archiwum. Dlaczego był wuidoczny w niedielę i tylko pól godziny. Kto odpowiada za cenzurę w wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow Pierwszym pomyslem byla blokada pewnych tresci 13.05.06, 15:08 na szkolnych komputerach. Dla mnie szok...ze takiej blokady dotad nie bylo, skoro caly swiat od dawna o takiej potrzebuie mowi (istnieja tresci wyraznie nie dla dzieci), a kazdy operator internetu w Unii ma opcje, dzieki ktorej owe tresci kazdy rodzic moze na domowym komputerze sobie zablokowac. Tej decyzji nie moge uznac za kretynska mimo niecheci do Gierycha za zdecydowanie nazistowska Wszepolska. A wizyta papieza? Nie dzialo sie to odgornie, ale nawet w UK - zdecydowania nie-papistowskim kraju - z okazji wizyty papieza zamykano juz wczesniej nie tylko szkoly, ale i firmy: duze wydarzenie, ludzie ida chocby przez ciekawosc, a szkole czy godziny pracy zawsze mozna odrobic, choc nie wiem, cy decyzje w tej sprawie powinny byc podejmowane na szczeblu ministerstw. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkot5 Re: Pierwszym pomyslem byla blokada pewnych tresc 13.05.06, 15:12 I nie są podejmowane na szceblu ministerstw. Po prostu z ministerstwa wyszło przyzwolenie, a decyzję mają podejmowac kuratorzy oświaty... Odpowiedz Link Zgłoś
theworst studenci i ucziowie proestuja 13.05.06, 15:37 nie chce się powtarzać: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41753899&a=41756705 Odpowiedz Link Zgłoś
k4free >>> ___ Protestować i wzmacniać DUCHA obywateli! 13.05.06, 16:24 tomkot5 napisał: > /.../ za wcześnie jest na protesy, ponieważ ten człowiek jeszcze > nic nie zrobił. /.../ JAK TO NIC NIE ZROBIŁ? Już zdążył krzyknąć: "LOTNIK KRYJ SIĘ! Leci B16!" I nawołuje do wyrzucania dzieci terrorem "moralnym" ze szkół... > Pozwólmy, by się wykazał, /.../ Jak MATOŁOWI pozwolisz żeby się "wykazał" to już będzie ZA PÓŹNO na jakiekolwiek prostesty... On chce wykręcić ludziom GŁÓWKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! On chce napędzić uczniom STRACHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > /.../ Zwróćmy uwagę na to kto organizuje owe prostesty - partie, które nia > mają w tym kraju żadnego poparcia (między innymi słynna demokraci.pl, Mam podobne zdanie o nich ale to nie oni akurat mają tutaj znaczenie... Oni są już dawno przeszłością. Liczy się DUCH w młodzieży, który musi się w końcu obudzić do OBYWATELSKIEGO ŻYCIA! > która w czasie ostatniej kapmanii wyrzuciła wielkie pieniądze na plakaty > wyborcze zupełnie bez żadengo efektu). Sam pisałem wtedy że: "im więcej wywalą kasy na billboardy tym gorszy wynik osiągną". Jednak 85% uczestników to poprostu WŚCIEKLI licealiści oraz studenci, głównie młodzież z INICJATYWY UCZNIOWSKIEJ. Oczywiście wspomagani różnymi starszymi ludźmi, który PO PROSTU SIĘ SOLIDARYZUJĄ i PRZYŁĄCZAJĄ (nie wygłupiajmy się i nie mówmy o "inspiratorach" czy "prowokatorach"...) > Jest to dla nich sposób na zaistnienie i zamiast pisać studenci > protestują napiszmy członkowie takich i takich partii zorganizowali > manifestację... No więc piszą media zgodnie z prawdą: "W poznaniu Zieloni 2004, w Katowicach Zieloni 2004". Ale przecież Zieloni to samo robią już od pewnego czasu... czy to będzie MANIFA 8 Marca, czy też MARSZ RÓWNOŚCI czy antywojenna akcja przeciw OKUPACJI IRAKU. I oczywiście Zieloni stanową w tych protestach tylko rozsądny MARGINES, bo tak naprawdę protestują NORMALNI LUDZIE, którym NA CZYMŚ ZALEŻY... Zieloni 2004 już napisali dokładnie: www.zieloni.org.pl/articles.php?id=1039 "Pora wyjść na ulice by zakończyć 17 lat polskiej demokracji fasadowej": Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Nie protestowałeś jak czerwona mafia rozkradał 13.05.06, 17:58 Nie było twoich protestów, gdy czerwona mafia rozkradała majątek narodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Nie protestowałeś jak czerwona mafia rozkrada 14.05.06, 11:22 Nie popełniaj jego błędu - idź protestować, teraz czarna rozkrada Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Nie protestowałeś jak czerwona mafia rozkrada 14.05.06, 13:03 vitabravo napisał: > Nie było twoich protestów, gdy czerwona mafia rozkradała majątek narodowy. A gdzie ty byles?? Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Kto organizuje protesty... 13.05.06, 23:20 tomkot5 napisał: >takich i takich partii zorganizowali > manifestację... Mam wrażenie, że owe grupy i ich działanie można streścić w > znanym powiedzeniu: psy szczekają... Mam nadzieje, ze w krotce zaczna GRYZC Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Kto organizuje protesty... 14.05.06, 12:21 tez mam taka nadzieje. Ten rzad trzeba ROZSZARPAC MEDIALNIE Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: rozszarpac!!! 14.05.06, 13:10 critto napisał: > tez mam taka nadzieje. Ten rzad trzeba ROZSZARPAC MEDIALNIE Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Petycja zawieszona :(( 13.05.06, 14:51 Zbyt wielu na raz chciało się wpisać :) Fajnie wiedzieć, że jest nas więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Petycja zawieszona :(( 13.05.06, 23:53 kaczomowa napisał: > Zbyt wielu na raz chciało się wpisać :) > Fajnie wiedzieć, że jest nas więcej. BRAVO, moze w Polakach przez duze "P" obudzi sie wreszcie duch obywatelski i wezma swoj kraj w swoje rece. Rece nas wszystkich a nie cwaniaczkow zadnych kuprzej (od kuper) wladzy. Mlodzi dali nam przyklad, ze zamiast siedziec przed glupia telenowela i narzekac, lepiej wyjsc na ulice i wyrazic swoje zdanie. Nastepny krok to pojsc do urn, jak przyjdzie pora. Wlosi sie obudzili w pore i Berlusconiego-zlodzieja wy....lili. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Petycja zawieszona :(( 14.05.06, 12:23 dokladnie, spoleczenstwo trzeba ROZDEBATOWAC i ROZRUSZAC. Rozruszac znaczy tyle, co sklonic takich jak my do ruszenia tylkow z domow i wyjscia na demonstracje. Warto Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo to bojówki PO,PD i sld ! Oni w dupie maja Polskę! 13.05.06, 18:17 Zaczynają tracić grunt pod nogami i stąd te nerwowe reakcje. I bardzo dobrze. Protesty tych ludzi potwierdzają, że wybór Giertycha na stanowisko ministra oświaty był słuszny i uzasadniony. Im lepszy kandydat, tym ONI głośniej będą protestować. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: to bojówki PO, PD i sld ! Oni w dupie maja P 13.05.06, 23:56 Tobie czarni zaczarnili oczy. Nie patrz w przeszlosc, patrz w przyszlosc. Nawet Papiez Benedykt zrobil te alizje do Polakow : patrzcie w przyszlosc. Malo kto tozrozumial!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo to bojówki PO, PD i sld! Oni w dupie maja Polskę! 14.05.06, 08:38 Czy "czarni" wyrządzili ci jakąś krzywdę? Cierpisz na rozdwojenie jaźni. Z jednej jesteś strony przeciwko Kościołowi, z drugiej powołujesz się na Papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Papiez 14.05.06, 13:13 vitabravo napisał: > Czy "czarni" wyrządzili ci jakąś krzywdę? > Cierpisz na rozdwojenie jaźni. Z jednej jesteś strony przeciwko Kościołowi, > z drugiej powołujesz się na Papieża. To nie jest ZADNA sprzecznosc. Wlasnie wam ja wykazalem, powolujac sie na slowa Waszego papy. Nie zrozumiales-jak zwykle. > Odpowiedz Link Zgłoś
nitemarc Potwory i Spółka 13.05.06, 15:08 Kaczynski prezydentem, Lepper i Giertych premierami, Legia mistrzem... swiat staje na glowie! Odpowiedz Link Zgłoś
nitemarc Re: Potwory i Spółka 13.05.06, 16:17 popierasz nasz aktualny rzad a jednoczesnie burzy ciebie brak tolerancji... hmmm, to chyba nie idze w parze? Odpowiedz Link Zgłoś
tomkot5 Re: Potwory i Spółka 13.05.06, 17:22 owszem idzie, gdyż krytykujący ów rząd zarzucają mu brak tolerancji podczas gdy sami nie są nawet w najmniejszym stopniu nietolerancyjni. Mam zatem wrażenie, że tolerancja odnosi się tylko do pewnych grup społecznych - czy tak Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Potwory i Spółka 14.05.06, 12:26 tolerancja odnosi sie do tych, ktorzy sami chca byc tolerancyjni wobec innych, akceptowac istnienie innych pogladow czy stylow zycia i pozwalac na ich gloszenie. NIE MA i NIE MOZE BYC tolerancji dla ksenofobii, rasizmu i roznych innych 'izmow' (zaliczylbym tu rowniez komunizm Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Potwory i Spółka 14.05.06, 00:00 tomkot5 napisał: > A gdzie tolerancja... Postudjuj zesz znaczenie tego slowa. Tolerancja nie oznacza obojetnosci na przemiany polityczne i spoleczne. Tak uzyskal legitymizacje FASZYZM. Czyzbys zapomnial lekcje historii? Nie mozemy byc obojetni, to nie ma nic wspolnego z tolerancja. Ja NIE toleruje np. chamstwa, przemocy, glupoty a to nie znaczy, ze jestem nietolerancyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkot5 Proszę bardzo... 14.05.06, 08:08 Bardzo proszę - tolero,-are oznacza znoszę, cierpię... Dlatego ja toleruję gejów i wszelkie przekonania oraz postawy, które osobiście uważam za odmienne od normalności (w sensie krzywej przeciętności w pedagogice specjalnej). Zauważam różnicę pomiędzy tolerancją a sprzyjaniem... a TY Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Proszę bardzo... 14.05.06, 13:20 tomkot5 napisał: > Bardzo proszę - tolero,-are oznacza znoszę, cierpię... Dlatego ja toleruję > gejów i wszelkie przekonania oraz postawy, które osobiście uważam za odmienne > od normalności (w sensie krzywej przeciętności w pedagogice specjalnej). > Zauważam różnicę pomiędzy tolerancją a sprzyjaniem... a TY A ja UNIKAM przecietnosci, ci ludzie nigdy bie stworzyli NICZEGO. Przecietnosc to stado baranow (nie na darmo kosciol tak czesto uzywa okreslenia "owieczki" :)))))))) Przeczytaj sobie Paulo Coleho "Weronika Postanawia Umrzec" jesli cokolwiek czytasz. To piszrz mistyczny i ciekawie przedstawia w tej ksiazce pojecie "normalnosci". Ja odmawiam byc "normalny" - oznacza to bezkrytyczny/BEZMYSLNY. czego i tobie zycze-baranku. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Potwory i Spółka 14.05.06, 12:24 NIE MOŻE być tolerancji dla nietolerancji i jej szerzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
redsmoq Brawo Gazeta! 13.05.06, 15:13 Nareszcie napisaliście kto to organizuje. "Byli to głównie przedstawiciele "Zielonych 2004", Socjaldemokracji Polskiej i Młodych Demokratów." Odpowiedz Link Zgłoś
theworst eh 13.05.06, 15:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41753899&a=41756705 Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Brawo Gazeta! 14.05.06, 12:28 to, ze demonstracje organizuje lewica nie znaczy, ze moga na nia przyjsc wylacznie lewicowcy. Ja jestem libertarianinem, czyli zwolennikiem wolnego rynku i swobod obywatelskich, a rowniez poszedlbym na taka demonstracje, gdybym mial okazje. Pozdro, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Brawo Gazeta! 14.05.06, 13:23 critto napisał: > to, ze demonstracje organizuje lewica nie znaczy, ze moga na nia przyjsc > wylacznie lewicowcy. > Ja jestem libertarianinem, czyli zwolennikiem wolnego rynku i swobod > obywatelskich, a rowniez poszedlbym na taka demonstracje, gdybym mial okazje. > > Pozdro, Critto, napisz do mnie na nicka plus gazetakropkapl, prosze. > Critto Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re:Nie chce Rosjanina i Niemca za wroga 13.05.06, 15:48 Ty... Popatrz powyżej. Sam sobie piszesz, sam sobie odpowiadasz, sam sobie wszystko co swoje komentujesz. Osiągnąłeś samowystarczalnosć. Jak Twoje samopoczucie podczas takiego monolugu ? Odpowiedz Link Zgłoś
dyskutant6 Re:Olechowski szef nowej partii "Nasza Europa" 13.05.06, 15:56 spojrz na kilka linii powyzej Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: Protesty przeciw nominacji Giertycha 13.05.06, 15:29 o protestach organizowanych gł. przez Inicjatywę Uczniowską w Krakowie, Warszawie i Szczecinie wybiórcza nie napisze. Przeczytać o tym możecie tu: cia.bzzz.net/ - aktualny przebieg demonstracji (w tej chwili dwie już zakończone) poland.indymedia.org/pl/2006/05/20431.shtml - spos demonstracji organizowanych przez IU w trakcie tego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
skuro Re: Protesty przeciw nominacji Giertycha 13.05.06, 15:37 tak 3mać --- www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo A niech sobie protestują, wyglądają jak chłystki 13.05.06, 17:55 I pewnie są chłystkami, bo jak można protestować demokratyczny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
lolovaxman co za skrajna nieodpowiedzialność... 13.05.06, 15:41 oceniając i oskarżając ministra, który nie zdążył się JESZCZE wykazać - jak zrobi coć źle zacznijcie krzyczeć - teraz nikt nie chce słuchać głosu krzykaczy z byle powodu - to nie demon - to tylko człowiek - nie zrobi niczego niepopularnego - więcej niż ma teraz już nigdy nie uzyska - za dużo ma do stracenia, a zatem zamknijcie dzióbki czytelnicy GW ;P Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek Re: co za skrajna nieodpowiedzialność... 13.05.06, 16:02 wystarczy, że nie ma poparcia społecznego a tymbardziej samych zainteresowanych czyli uczniów - po to mamy demokrację. i po to mamy tez demokrację by móc pokazać swoje niezadowolenie. i po to jest wolność słowa, bym mogła Ci odpowiedzieć: sam zamnkij dziób. Odpowiedz Link Zgłoś
theworst nie ma poprcia uczniów... 13.05.06, 16:04 czytaj to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41753899&a=41756705 Odpowiedz Link Zgłoś
lolovaxman z tą wolnością słowa to lepiej uważaj... 13.05.06, 16:19 zaczarowany-pierniczek napisała: po to jest wolność słowa, bym mogła Ci > odpowiedzieć: sam zamnkij dziób. z tą wolnością słowa to lepiej uważaj - kilka m-cy temu nasz kraj był w opałach przez kretyna z Rzeczpospolitej bo chciał sam sobie zademonstrować własną wolność słowa, z która jak wiadomo politycy się niezgodzili dla dobra państwa - a więc chcąc zaprezentować swoją wolość słowa sprawdź czy nie szkodzisz innym (Polsce) i samej sobie (Polce) ja zwykle TAKĄ wolnością słowa podcieram sobie tyłek -> wystarczy mi wolność myśli, że moge pomyśleć inaczej niż wszyscy i nie będę z powodu kilku powiedzianych słów za dużo stawiał swojego życia i dobra kraju na ostrzu noża, jak mniemam, jest to twoim zadaniem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: z tą wolnością słowa to lepiej uważaj... 13.05.06, 17:07 Jak na razie to słów nie szczędziłeś..., ale czy mółbyś jasniej, bez niedomówień? Jestem trochę niekumaty i wolę mowę prostą. O co Ci dokładnie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: co za skrajna nieodpowiedzialność... 13.05.06, 19:38 lolovaxman napisał: > oceniając i oskarżając ministra, który nie zdążył się JESZCZE wykazać - jak > zrobi coć źle zacznijcie krzyczeć - teraz nikt nie chce słuchać głosu krzykaczy > > z byle powodu - to nie demon - to tylko człowiek - nie zrobi niczego > niepopularnego - więcej niż ma teraz już nigdy nie uzyska - za dużo ma do > stracenia, a zatem zamknijcie dzióbki czytelnicy GW ;P On już się dawno wykazał zkładając Młodziez Wszechpolską. Jego wypowiedzi- niechęć do Unii,nacjonalizm .Czy zmienił poglądy, Chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: co za skrajna nieodpowiedzialność... 13.05.06, 19:43 Nie chodzi o to,że nie zdażył się wykazać w pracy ,jako minister EN. Oceniane sa jego poglady,które głosił juz od dłuższego czasu,jako szef LPR. I te poglądy i zapowiedzi zmian,powodują tyle zamieszania i niechęci wobec tego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
lolovaxman Re: co za skrajna nieodpowiedzialność... 13.05.06, 20:14 ludzie zmienianją swoją taktykę a nawet poglądy wraz ze zmianą stanowiska - POSEŁ Giertych mógł mówić co chce, ale teraz jako MINISTER musi być ostrożniejszy - nie może się skompromitować jako minister Polski (podobno jest patriotą) może podam niezbyt trafne zestawienie porównawcze, ale kardynał Ratzinger uważany za "pancernego kardynała" i zaciekłego obrońcę wiary - musiał zmienić "taktykę" jako głowa Kościoła Rzym-kat. i jak wielu zauważyło, złagodniał. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Paru szczylowatych lewicowych gejów nas straszy? 13.05.06, 15:58 Przybudówki Sld, SdPL, PD(UW) zaznaczają swoją "polityczną" obecność? W przeciwieństwie do "rodzonych" partii, które odchodzą w niebyt! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 mln?! 13.05.06, 16:01 Zidiociali i sfrustrowani dziennikarze podupadajacej czerwonorózowej gazeciny! Giełda i ... demokracja was wykopią! Plajta się zbliża! Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 13.05.06, 16:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41753899&a=41756705 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 13.05.06, 16:08 Tales1 demonstracje już obaliły jeden komunistyczny rząd, obalą teraz drugi. Tak samo pewnie powtarzałeś wtedy że to była zaledwie garstka chuliganów? Dlaczego ty i twoi koledzy z lewicy tak się boicie ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 13.05.06, 16:24 Byłem na demonstracji w Poznaniu. Przyszło ok. 100 osób, trochę zielonych studentów, trochę licealistów i 2x tyle gapiów. Klika transparentów i niepewne okrzyki nie sprawiały wrażenia prawdziwego protestu tylko spotkania towarzystkiego połączonego z happeningiem. kilka zdjęć poniżej : <a href="dramatwblokach.ownlog.com/696464,link.html" target="_blank"> Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 13.05.06, 17:31 maaac napisał: > demonstracje już obaliły jeden komunistyczny rząd, obalą teraz drugi. Różnica jest zasadnicza - obecny rząd powstał demokratyczną wolą narodu. Jednocześnie naród dał demokratycznego kopa w d... PD-rastom, Zielonym i Czerwonym - hej!...)) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 13.05.06, 17:54 mg2005 napisał: > maaac napisał: > > > demonstracje już obaliły jeden komunistyczny rząd, obalą teraz drugi. > > > Różnica jest zasadnicza - obecny rząd powstał demokratyczną wolą narodu. > Jednocześnie naród dał demokratycznego kopa w d... PD-rastom, Zielonym > i Czerwonym - hej!...)) Nie narod, tylko jakies 10% uprawnionych do glosowania, wiec nie lzyj PiSdacza bura suko, ze was narod w demokratycznych wyborach wybral, bo w demokratycznych wyborach wybiera sie swoich przedstawicuieli, a nie partie polityczne ktore umieszczaja na swoich listach cwaniaczkow na ktorych ludzie nigdy nie oddaliby glosu, to jest wlasnie demokracja jaka popiera byle PZPR,SB,SO,LPR no i oczywiscia, przedewszystkim PiS :))) Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 14.05.06, 00:14 mg2005 napisał: Czy twoj kosciolek tak w tobie wyrobil nienawisc? (miluj blizniego swego jak siebie samego). To ty chyba siebie sam NIENAWIDZISZ??? spojrz w lustro, nie widzisz w nim diabla???? Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: A było ich raptem 14.05.06, 00:15 Czy twoj kosciolek tak w tobie wyrobil nienawisc? (miluj blizniego swego jak siebie samego). To ty chyba siebie sam NIENAWIDZISZ??? spojrz w lustro, nie widzisz w nim diabla???? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 13.05.06, 17:49 maaac napisał: > Tales1 demonstracje już obaliły jeden komunistyczny rząd, obalą teraz drugi. > Tak samo pewnie powtarzałeś wtedy że to była zaledwie garstka chuliganów? > Dlaczego ty i twoi koledzy z lewicy tak się boicie ludzi? Jak to dlaczego? Przez ponad 50 lat tacy jak tales1 inwigilowali, torturowali,mordowali, teraz powrocili do wladzy i sie boja :) Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Frustracja i lęki dawnych towarzyszy 13.05.06, 17:51 Wyprowadza ich potomstwo na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 13.05.06, 16:24 Czy ten "tales1" to od zydowskiego szalu modlitewnego czy z Miletu? Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 14.05.06, 00:18 noelkabat napisał: > Czy ten "tales1" to od zydowskiego szalu modlitewnego czy z Miletu? On o Milecie nie slyszal, w zakrystii o tym nie mowia. Tam ksieza maja swoich ministrantow do "poslugi":)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 13.05.06, 17:30 tales1 napisał: > Zidiociali i sfrustrowani dziennikarze podupadajacej czerwonorózowej gazeciny! > Giełda i ... demokracja was wykopią! Plajta się zbliża! Szczekaj dalej, szczekaj, tyle wam PiSesbekom pozostalo, szczekac i ujadac jak bure suki :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 13.05.06, 17:37 kralik11 napisał: > > > Szczekaj dalej, szczekaj, tyle wam PiSesbekom pozostalo, szczekac i ujadac Szczekają Czerwono-Zieloni PD-raści - z bezsilnej złości...)) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 13.05.06, 17:57 mg2005 napisał: > kralik11 napisał: > > > > > > Szczekaj dalej, szczekaj, tyle wam PiSesbekom pozostalo, szczekac i ujada > c > > > Szczekają Czerwono-Zieloni PD-raści > - z bezsilnej złości...)) Nie, szczekaja BURE SUKI czyli PiS, bo to wy BURE SUKI PiSdacze, protegujecie esbecje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: A było ich raptem 100! Według GW pewnie 100 m 14.05.06, 00:10 tales1 napisał: > Zidiociali i sfrustrowani dziennikarze podupadajacej czerwonorózowej gazeciny! > Giełda i ... demokracja was wykopią! Plajta się zbliża! A co ty tu robisz WSZO=POLSKa. Idz dyskutowac na lamach Naszego Dziennika. My do was nie chodzimy. Zioniesz nienawiscia do wszystkich i wszystkiego, jak typowy loozer. Jakes taki inetigentny dziennikarz to sie podpisz swoim imieniem i nazwiskiem zamist wchodzic do czyjegos domu i opluwac Jego umeblowanie!!! A, szkoda gadac, logiczne argumenty nie przemowia do ..... Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Paru szczylowatych lewicowych gejów nas stras 13.05.06, 18:28 tales1 napisał: > Przybudówki Sld, SdPL, PD(UW) zaznaczają swoją "polityczną" obecność? W > przeciwieństwie do "rodzonych" partii, które odchodzą w niebyt! Najbardziej zdumiewają w tych paradach czterdziestolatkowie udający młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Paru szczylowatych lewicowych gejów nas stras 13.05.06, 18:32 vitabravo napisał: > Najbardziej zdumiewają w tych paradach czterdziestolatkowie udający młodzież. Masz racje, dziwne to, ze ludzie w tym wieku nadal gola palki , wdziewaja glany i udaja mlodziz wszechpolska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
k4free >> ___ Jak zakończyć 17 demokracji fasadowej? 13.05.06, 16:10 www.zieloni.org.pl/articles.php?id=1039 Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo UWAGA! pojawił się złodziej mojego nicku ! 13.05.06, 21:46 Podszywa się nazwą "vitkabravo". Ma forumowiczów za idiotów? Liczy na to, że nie odróżnią od "vitabravo" - mojego nicku. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Kiedy towarzysz emigruje ?? Miejsce w kibucu 14.05.06, 00:26 poglodek napisał: > czeka :) Staralem sie powstrzymywac od obrazania w dyskusji, ale ten zlob przekroczyl miare. Jezus byl zydem a jego Matka zydowa, do nich sie modlisz wszo na ludzkim organizmie. I nigdzie nie bede emigrowac, tylko reszte mojego zycia spedze na wyp...niu takich jak ty z Polski. To jest moj kraj i faszystow NIE BEDE TOLEROWAC!!!! SZkoda,ze twojej rodziny nie zagazowali faszysci, to bys swoja osoba nie zasmiecal naszego kraju. Wy.......aj. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo UWAGA! złodziej mojego nicku poniżej ! 14.05.06, 08:41 Nie wierz złodziejom! Są oszustami. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo [...] 13.05.06, 17:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Męty wspierane przez odmieńców wyszły na ulic 13.05.06, 19:44 vitabravo napisał: > Anarchia im się marzy w Polsce. > Kiedy żydokomunistyczni ministrowie, z dyplomami marksizmu-leninizmu > trzymali ich za mordę, to nie wychodzili na ulicę z protestami. > Mówię do tych protestujących piedziesięciolatków. Teraz wraca komuna. Już uchwalili nową policje polityczną. Jeszcze trochę i będzie zamordyzm Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Męty wspierane przez odmieńców wyszły na ulic 14.05.06, 08:49 osa332 napisała: > > > Anarchia im się marzy w Polsce. > > Kiedy żydokomunistyczni ministrowie, z dyplomami marksizmu-leninizmu > > trzymali ich za mordę, to nie wychodzili na ulicę z protestami. > > Mówię do tych protestujących piedziesięciolatków. > Teraz wraca komuna. Już uchwalili nową policje polityczną. Jeszcze trochę > i będzie zamordyzm Męty wspierane przez odmieńców i komunistyczną agenturę. Odpowiedz Link Zgłoś
miedz_brzeczaca ''Wicepremier Giertych to moment nieuwagi'' 13.05.06, 16:20 Pouczający język, w jakim GW pisze o antykaczorowskich manifestacjach (które zresztą lansuje wszystkimi siłami). Ci demonstranci - to "młodzi". Młodzi nie chcę, młodzi poszli, młodzi sobie nie życzą itd. W domyśle - wszyscy młodzi. W domyśle - uczestnicy demonstracji reprezentują wszystkich swoich rówieśników. A kiedy jakąś demonstrację zorganizuje np. Młodzież Wszechpolska (czyli ludzie w tym samym wieku, w którym są demonstranci antykaczorystowscy) - to GW nie pisze o nich "młodzi". Tylko Wszechpolacy, narodowcy itd. No cóż, GW otacza kultem młodzież. Ale oczywiście młodą we właściwy sposób. A poza tym: Michnik: Kto jest młody,decyduję ja! Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: ''Wicepremier Giertych to moment nieuwagi'' 13.05.06, 16:29 Miedz brzeczy jak sie w czolo uderzy - bo miedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Parada synalków postPZPRowskiej nomenklatury 13.05.06, 17:49 Ziemia płonie pod stopami uprzywilejowanych tatuńciów, trzeba wyjść na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Manipulacja to specjalność GWna... 13.05.06, 17:39 miedz_brzeczaca napisał: > Pouczający język, w jakim GW pisze o antykaczorowskich manifestacjach (które > zresztą lansuje wszystkimi siłami). Ci demonstranci - to "młodzi". Młodzi nie > chcę, młodzi poszli, młodzi sobie nie życzą itd. W domyśle - wszyscy młodzi. W > domyśle - uczestnicy demonstracji reprezentują wszystkich swoich rówieśników. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: ''Wicepremier Giertych to moment nieuwagi'' 13.05.06, 18:01 miedz_brzeczaca napisał: > Pouczający język, w jakim GW pisze o antykaczorowskich manifestacjach (które > zresztą lansuje wszystkimi siłami). Ci demonstranci - to "młodzi". Młodzi nie > chcę, młodzi poszli, młodzi sobie nie życzą itd. W domyśle - wszyscy młodzi. W > domyśle - uczestnicy demonstracji reprezentują wszystkich swoich rówieśników. A > kiedy jakąś demonstrację zorganizuje np. Młodzież Wszechpolska (czyli ludzie w > tym samym wieku, w którym są demonstranci antykaczorystowscy) - to GW nie pisze > o nich "młodzi". Tylko Wszechpolacy, narodowcy itd. > No cóż, GW otacza kultem młodzież. Ale oczywiście młodą we właściwy sposób. > A poza tym: > Michnik: Kto jest młody,decyduję ja! Zawsze pisze "MLODZI WSZECHPOLACY" wiec o co ci durniu z ogolona palka chodzi, czytac nie umiesz, czy moze pieniedzy na gazety ci brakuje bo wydajesz je na nitro ??? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Kiedy emigrujesz towarzyszu ?? Miejsce w kibucu 13.05.06, 21:22 czeka :) Odpowiedz Link Zgłoś