fnoll kochani, zrozumcie, to tylko matematyka! 21.06.06, 21:48 koalicja musiała powstać dla dobra Polski, prawda? no! a proste dodawanie daje nam wynik, że częścią koalicyjnej sumy musiało być LPR, wobec niewiernej postawy PSL i zdrady PO - a LPR to Giertych! nie ważne, jak głupie i szkodliwe jest takie rozwiązanie - ważne, by cyferki się zgadzały tak liczą bracia Kaczyńscy poparcie dla swych planów rewolucja ofiar wymaga na początek ofiarą będzie oświata... Odpowiedz Link Zgłoś
luna37 Re: kochani, zrozumcie, to tylko matematyka! 21.06.06, 22:07 To może pora dać ijm kopa??? Tym panom się chyba pomyliło - to nie mY jesteśmy dla nich, tylko ONI dla nas...dla nas wszystkich! bez względu na przekonania! A edukacja powinna być odpolityczniona bo jeśli są na nią wplywy polityczne to nigdy nic dobrego nie bylo z tego : patrz: HITLER< STALIN< RoGi Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 kara chlosty powinna zostac przywrocona 21.06.06, 21:51 stop lewackiemu bezstresowemu wychowaniu, ktore wychowuje bezstresowe potwory! Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Kara chłosty za nazwanie Niewiadomskiego mordercą. 21.06.06, 22:11 Według MW Niewiadomski to bohater, a zabójstwo Prezydenta Narutowicza było czynem patriotycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: A może go ktoś odstrzeli kiedyś? 21.06.06, 22:00 Widzę, że przemawia przez ciebie szacunek do demokracji, tolerancja, otwartość na drugiego człowieka itp., gamonjiu!..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Gdzie zaczyna się faszyzm kończy się tolerancja 21.06.06, 22:07 Hitlera też zbyt długo tolerowano i co z tego wynikło? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Gdzie zaczyna się faszyzm kończy się toleranc 21.06.06, 22:54 moherowe_stringi napisał: > Hitlera też zbyt długo tolerowano i co z tego wynikło? Punkt dla Ciebie. Interlokutor weszpolak się zmył. > Odpowiedz Link Zgłoś
mich64 No cóż, państwo jest przecież narodowo-... 21.06.06, 22:32 ....socjalistyczne, więc co się dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: No cóż, państwo jest przecież narodowo-... 21.06.06, 22:35 mich64 napisał: > ....socjalistyczne, więc co się dziwić. Nie dziwić się, tylko nie przebierać w słowach. Jak długo mam się wstydzić, ze mam polskie obywatelstwo? Jeszcze trzy lata? Jak mozna być beztroskim obywatelem pod rządami takiej bandy chorych z nienawisci oszołomów?? Umiesz mi odpowiedzieć na to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: bez slow 21.06.06, 22:49 Ten facet mi kogos przypomina ale chyba mu was pod nosem brakuje-jak dlugo jeszcze bedzie Polska tak prostytuowana przez takich ludzi,okropnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus spójrzmy pozytywnie 21.06.06, 23:00 Giertych zbytniej szkody oświacie nie wyrządzi, bo on jest mocny jedynie w gębie - może natomiast swoiście zintegrować oraz skupić społeczności szkolne wokół spontanicznego, pozytywnego obywatelsko, kulturowo i wychowawczo „ruchu oporu”… Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Jesteś oddelegowaną 21.06.06, 23:02 b.krakus napisał: > Giertych zbytniej szkody oświacie nie wyrządzi, bo on jest mocny jedynie w > gębie - może natomiast swoiście zintegrować oraz skupić społeczności szkolne > wokół spontanicznego, pozytywnego obywatelsko, kulturowo i wychowawczo „r > uchu > oporu”… przez niego teściową? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Masz dziecko 21.06.06, 23:06 w "wieku szkolnym", oczywiście. No chyba, ze stać Cię na szkołę prywatną. Moja córka idzie we wrzesniu do szkoły, wiec nie pi$%$ol mi tu (za przeproszeniem), że faszystka na stołku Ministra Edukacji to nic strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus Giertych w MEN to jest policzek dla wszystkich 21.06.06, 23:31 myślących ludzi i skandal jakich mało, niemniej negatywne skutki jego tam obecności nie będą (bezpośrednio!) aż tak straszne (szkoła to machina o wielkiej bezwładności), a pozytywne (co paradoksalne!) mogą być całkiem spore…. Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: Masz dziecko 22.06.06, 03:43 bio.mum napisała: > w "wieku szkolnym", oczywiście. No chyba, ze stać Cię na szkołę prywatną. > > Moja córka idzie we wrzesniu do szkoły, wiec nie pi$%$ol mi tu (za > przeproszeniem), że faszystka na stołku Ministra Edukacji to nic strasznego. > > Kurde, przecież lesby dzieci nie mają!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik Re: spójrzmy pozytywnie 22.06.06, 00:23 > Giertych zbytniej szkody oświacie nie wyrządzi, bo on jest mocny jedynie w > gębie - może natomiast swoiście zintegrować oraz skupić społeczności szkolne > wokół spontanicznego, pozytywnego obywatelsko, kulturowo i wychowawczo „r > uchu oporu”… No nie całkiem, spójrz co na przykład zrobił z CODNem, instytucją powszechnie szanowaną w środowisku nauczycielskim: www.edukacja.rp4.pl/monitor/codn-aktualizacja.html serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,70505,3428244.html Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus to prawda, bez ofiar się nie obejdzie... 22.06.06, 14:08 ale per saldo możemy wyjść na duży plus Odpowiedz Link Zgłoś
felerynka Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:06 Mechaniczna Pomarańcza już się dzieje:((Młodzi wieją najdalej stąd.Jak mnie to wcale nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:13 felerynka napisała: > Mechaniczna Pomarańcza już się dzieje:((Młodzi wieją najdalej stąd.Jak mnie to > wcale nie dziwi. Mnie równiez . Pozdrawiam. Jak do wrzesnia ten faszysta nadal będzie ministrem edukacji przeniosę swoje dziecko do prywatnej szkoły ( z francuskim jako obowiązkowym). Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 no moze dzieki temu dzieci beda wychowywane 21.06.06, 23:10 w duchu patriotycznym,i bardziej nacjonalistycznym i dowiedza sie o winach lewicy w historii Polski, napewno wtedy endecja sie wybieli ;) i przestanie byc taka straszna, jak wyjda na jaw sprawki komuchow, przed, w czasie i po wojnie Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: no moze dzieki temu dzieci beda wychowywane 21.06.06, 23:34 historię należy wyświetlać, tłumaczyć , ale musi to być robione bezstronnie i nie może być podparte żadną ideologią. Mieliśmy już taką historię za komuny w szkołach i przemiany w 1980 i 1989 zmieniły ten stan rzeczy zasadniczo. Dzieciaki wynoszą patriotyzm tradycyjne z domu, jeśli dojdzie do indoktrynacji w szkołach, wmuszania jedynej słusznej wersji to znów dzieci i młodzierz zaczną się doksztrałcać we własnym zakresie, zanegują szkoły i ich ideologizację. Majstrowanie idiotów przy największych wartościach to zamach na te wartości, do tego uczniowie szybko zanegują takie lekcje. Stanie się tak jak z religią w szkołach czy jak wcześniej z propedeutykami nauk społecznych i podobnych przedmiotów: co w szkole to złe... I znów powstanie 2 obieg literatury historuycznej Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: no moze dzieki temu dzieci beda wychowywane 22.06.06, 00:00 no tak, ale jak nie jedni to drudzy majstruja i badz tu madry :D moze wiec lepiej poznac obie wersje ;) to co Historia Polski dla nacjonalistow, i z ich punktu widzenia, a powszechna dla internacjonalistow hahaha ;) mi sie wydaje ze za 3 lata malo kto bedzie pamietal o tych pomyslach Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: no moze dzieki temu dzieci beda wychowywane 22.06.06, 03:46 gekon1979 napisał: > w duchu patriotycznym,i bardziej nacjonalistycznym > i dowiedza sie o winach lewicy w historii Polski, napewno wtedy endecja sie > wybieli ;) i przestanie byc taka straszna, jak wyjda na jaw sprawki komuchow, > przed, w czasie i po wojnie Gekon, ide o zaklad, ze z Ciebie beda kiedys jeszcze ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: to masz wyobraznie, jak z jaszczurki 22.06.06, 12:48 gekon1979 napisał: > zrobic czlowieka > Az musialem sprawdzic numerki, czy to Ty napisales. Mysle, ze z Toba sprawdzi sie stare powiedzonko: lepiej z madrym zgubic niz z glupim znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
fastcar Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:20 Nie czytalam innych postow, chce tylko dolaczyc do tych, ktorzy calkowcie zgadzaja sie z artykulem!!!!!!! Jestem nauczycielka i boje sie, co bedzie z dziecmi, ktore wyjda ze szkoly Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 03:47 fastcar napisała: > Nie czytalam innych postow, chce tylko dolaczyc do tych, ktorzy calkowcie > zgadzaja sie z artykulem!!!!!!! Jestem nauczycielka i boje sie, co bedzie z > dziecmi, ktore wyjda ze szkoly Giertycha. Uwazaj na zakretach :-) Zdrowia zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra [...] 21.06.06, 23:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech76 Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:38 Młodzież Wszechpolska = Giertych Jugend!!! Aha i jeszcze wiadomość dla tych, którzy poza ministrem G. świata nie widzą - NIE JESTEM GEJEM, HANDLARZEM NARKOTYKAMI ANI NIKIM PODOBNYM... Odpowiedz Link Zgłoś
axia111 Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:44 Na znak protestu przeciw ministrowi edukacji narodowej, Romanowi Giertychowi, od dziś zaprzestajemy używania czcionki TIMES NEW ROMAN Podaj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa tolerancja według liberalnej pani Starczewskiej 21.06.06, 23:59 "Giertych do wora, wór do jeziora" to są te tolerencyjne hasła głoszone przez wychowywane przez panią Krystynę Starczewską pociechy. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa poglądy wybiórczej i tej pani dawno już się 22.06.06, 00:04 okazały funta kłaków warte. Dzięki takiemu podejściu do wychowania jaki prezentuje ta pani i pan Pacewicz dzieci dzisiaj mordują aby sprawdzić jak to jest. W szkole nie ma miejsca na demokracje. Dość tej liberalnej propagandy i demagogi. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: poglądy wybiórczej i tej pani dawno już się 22.06.06, 00:42 > W szkole nie ma miejsca na demokracje. > Dość tej liberalnej propagandy i demagogi. Za to jak widać cały czas jest miejsce na dokształcanie. > okazały funta kłaków warte. Dzięki takiemu podejściu do wychowania jaki prezent > uje ta pani i pan Pacewicz dzieci dzisiaj mordują aby sprawdzić jak to jest. "Ta pani" i pan Pacewicz prezentują bardzo prosty pogląd, który i ja podzielam. Od wychowania dziecka są rodzice. I to oni są za to odpowiedzialni - w pewnych wypadkach nawet przed sądem. I jeśli dzieci mordują, to nie jest to wina pana Pacewicza, tylko rodziców tych dzieci. Uważasz, że lepiej jeśli tę odpowiedzialność przerzucimy na szkołę i będziemy hodować wszystkich jednakowo? Nawet zakładając, że będzie to miało pozytywne skutki takie jak mówi minister (w co ani trochę nie wierzę, wystarczy przyjrzeć się historii, o ironio), to jest to też krok w stronę tępienia indywidualizmu (co wcale pożytku nie przynosi) i ograniczania roli rodziców w wychowaniu dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
maxlowe Re: poglądy wybiórczej i tej pani dawno już się 22.06.06, 03:29 slbm napisał: > > W szkole nie ma miejsca na demokracje. > > Dość tej liberalnej propagandy i demagogi. > Za to jak widać cały czas jest miejsce na dokształcanie. > > > okazały funta kłaków warte. Dzięki takiemu podejściu do wychowania jaki > prezent > > uje ta pani i pan Pacewicz dzieci dzisiaj mordują aby sprawdzić jak to je > st. > "Ta pani" i pan Pacewicz prezentują bardzo prosty pogląd, który i ja podzielam. > > Od wychowania dziecka są rodzice. I to oni są za to odpowiedzialni - w pewnych > wypadkach nawet przed sądem. I jeśli dzieci mordują, to nie jest to wina pana > Pacewicza, tylko rodziców tych dzieci. Uważasz, że lepiej jeśli tę > odpowiedzialność przerzucimy na szkołę i będziemy hodować wszystkich jednakowo? > > Nawet zakładając, że będzie to miało pozytywne skutki takie jak mówi minister > (w co ani trochę nie wierzę, wystarczy przyjrzeć się historii, o ironio), to > jest to też krok w stronę tępienia indywidualizmu (co wcale pożytku nie > przynosi) i ograniczania roli rodziców w wychowaniu dziecka. A wlasnie ze nietylko rodzice. Mialem szczescie podziwiac moich nauczycieli w szkole( nawet wtedy, gdy za kare musialem pisac dodatkowe wypracowania) i profesorow na studiach. Ale to bylo dawno... bardzo dawno temu... Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: poglądy wybiórczej i tej pani dawno już się 22.06.06, 14:08 Ależ to o czym mówisz nie jest sprzeczne z tym co ja. Bo to jest właśnie uzupełnianie tego samego co robili rodzice, a nie narzucanie zupełnie innej wizji. I to się nadal zdarza. Rzadko, to fakt. Ale to nie dlatego, że "system" jest zły, bo tu nie chodzi o żaden system. To dlatego, że jak to moja mama - była nauczycielka zresztą - określa "siłaczki nam już wymarły". To jest właśnie problem istotny polskiego szkolnictwa. Mamy bardzo mało nauczycieli "z powołania" - i trudno się dziwić biorąc pod uwagę stosunek włożonego wysiłku do zarobków - każdy chce utrzymać rodzinę. Ilu młodych ludzi dziś spytanych chce zostać nauczycielami? To jest pole do popisu dla ministra Giertycha, niech tu się wykaże, zachęci młodych i zdolnych, chętnych do pracy z dziećmi. I niech sprawi, żeby ta ochota nie rozpłynęła się po pierwszych dwóch latach. Wtedy będą realne efekty. No ale tego się nie da tak ładnie w mediach pokazać jak setek nowych dokumentów, programów i wytycznych. I ogólnie zadanie to śliskie, bo trudne i można się przejechać, karierę zaprzepaścić polityczną. Dlatego wygodniej jest tworzyć nowe, szumne programy i hasła. I tak jest z całą tą czwartą "rzeczYpospolitą" (jak to wymawia sam prezes Kaczyński - dlatego zresztą małą literą napisane). Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:58 "Jeśli mamy być jedną siłą, jedną pięścią, to organizacja musi być sprawna! A będzie sprawna, tylko jeśli każdy będzie wykonywał polecenia. Jak ktoś tego nie rozumie, niech odejdzie! Nie chcemy żadnych czarnych owiec, ogniem i mieczem wypalimy to, co niepewne!" "Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie, w interesie klasy robotniczej, w interesie chłopstwa pracującego i inteligencji, w interesie walki o podnoszenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji naszego życia, w interesie naszej Ojczyzny." ( Józef Cyrankiewicz, przemówienie radiowe, czerwiec 1956) Odpowiedz Link Zgłoś
morsel Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 00:03 A tak lubiłem pracę w szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Juz odszedlem po 15 pedagogicznych latach 22.06.06, 10:48 Nie z tchorzostwa, ale z potrzeby zycia normalnie, bez podejrzliwosci i indoktrynacji. Polska szkola caly czas, mniej lub bardziej, cierpiala na "ujednolicenie". Wiem jednak, ze nie mozna dopuscic do wprowadzenia "idealow" walki faszystowskiej do polskiej szkoly i do zycia tym samym. To koniec demokratycznej Polski i cofniecie sie do lat 30-trych XX wieku. Przykro, ze tyle ludzi teskni za systemem totalitarnym, w jakiejkolwiek formie. Hiler, Stalin to tak naprawde podobne systemy, tylko inne metody oglupiania. Odpowiedz Link Zgłoś
daughterofrevolution Re: Nie dopuśćmy do tego!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.06.06, 00:14 Wychowanie powinno odbywać się w poczuciu bezpieczeństwa,to wspomaganie wychowanków w ich spontanicznym rozwoju.To wyzwalanie,dodawanie odwagi,mobilizacja do aktywności.To pomaganie i wspieranie.To DIALOG z wychowankiem.Dziecko ma buć PODMIOTEM!!!A tu co? Manipulacja,ubezwłasnowolnienie,niewola totalna!!! Jak tak mozesz "panie Giertych"?Czy ty wiesz co czynisz?Zajmij się swoją historią we własnym ogródku,ubóstwiaj martyrologię tkwiąc w latach 30-tych XX wieku ale nie rób krzywdy niewinnym jeszcze ludziom.Czy człowiek,który ma wyższe wykształcenie historyczne i prawnicze jest aż tak ślepy z nienawiści?Czyżby nie wiedział,że jego system totalitarny nie różni się niczym od faszyzmu i znienawidzonego przez niego komunizmu?Jestem studenką,w przyszłości chcę pracować w jakiejś placówce opiekuńczo-wychowawczej,z dzieciakami, z młodzieżą.Nie chcę być dyktatorem,chcę słuchać, ich uczyć ich ale chcę też uczyć się od nich.Chcę pomagać a nie indoktrynować.Czy to oznacza, że muszę wyjechać za granicę szukać pracy?Trzeba walczyć o normalną,demokratyczną Polskę i zostać tu i działać dla jej dobra-pojawia się myśl.Pojawia się też pytanie-jakie mam szanse na podstawową egzystencję w takim kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
giwia do "corki rewolucji" 22.06.06, 10:06 Popracuj dziecię tydzien w przeciętnej szkole , jeszcze przecież " przedgiertychowskiej" i wtedy się wypowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Gier tych dość! 22.06.06, 01:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=42788304 Odpowiedz Link Zgłoś
maciekroka Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 01:48 Jak patrzę na Giertycha to przypomina mi się reklama simplusa z kurami (5zl za 180 minut gratis). Dużo krzyku, nikt nie wie o co chodzi, totalny absurd ale o tym się mówi... Jednak promocja simplusa jest fajna, a Giertych już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
isshia Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 01:51 czy istnieje jakakolwiek metoda prawna na odwolanie ministra z inicjatywy spolecznej? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 02:55 Nie wiem... ale przydałoby się złożyć votum nieufności dla tego pana. Dziękuję Bogu za to, że ja nie mam dzieci - i gorąco współczuję tym, którzy je mają i będą je musieli poddać tej tresurze nienawiści. Mam tylko wielką, ogromną nadzieję, że Giertych to kolejna gierka Kaczyńskich -- tak jak było z Gilowską i podatkami: najpierw pokażą, jaki Giertych jest zły i straszny, a potem obiecają, że oni to naprawią i nie dopuszczą, bo oni są dobrzy i wspaniali. I jeszcze jedno - w umowie koalicyjnej miało nie być resortów siłowych dla koalicjantów. To jak to: edukacja to nie jest resort siłowy? Przecież to jeden z najważniejszych resortów w państwie! Nie można było dla tego pana utworzyć jakiegoś rybołóstwa? Jak można było pozwolić, żeby sobie "wychowywał" przyszłych wyborców? Odpowiedz Link Zgłoś
kakonski Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 03:09 Gdze bylas autorko, jak poprzedni ministrowie rozkladali nakue i edukacje? Naprawde nie stac cie na nic wiecej niz na koeljny krzyk pojudzacza. Wiesz jakbys tak zazarcie walczyla o nasza edukacjie przez lata cale to jeszcze by to uszlo. A tak to ot kolejny oszlom prubujacy zrobic kariere i zbic troche kasy na nosnym temacie. No bo przeciez nie ... . Kak Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 03:30 Przepraszam, że zwrócę uwagę na to, iż p. Giertych nie mówi o zmianie systemu edukacji. On bredzi o zmianie systemu wychowania. Gdyby obecny minister zamierzał podwayższyć poziom edukacji w naszych szkołach sam bym mu przyklasnął. Jemu chodzi jedynie o to, żeby za pomocą szkoły wychować nowe zastępy MW. My w Polsce (podobnie jak Niemcy) na jego nieszczęście już to znamy, doświadczyliśmy systematycznej indoktrynacji w czasach PRL-u, więc nie damy się nabrać na plewy. Pod płaszczykiem tekstów typu "walka o autorytet nauczyciela, walka z przemocą, z narkotykami" chodzi jedynie o przejęcie rządu nad młodymi duszami i o nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 03:52 eles55 napisał: > (...) na jego nieszczęście już to znamy, doświadczyliśmy syste > matycznej indoktrynacji w czasach PRL-u, więc nie damy się nabrać na plewy. I widzisz, tu nie masz racji. Giertych byl wychowany w PRL-u i jak widac nauki przyjal zupelnie dobrze. Nie pojal tylko tego, ze jego system wartosci jest anachronizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Szkole podejrzliwości - nie! 22.06.06, 04:03 Szanowna Pani Profesor! Zarówno ex- belfer, jak i rodzic we mnie zgadzają się z każdym Pani słowem. Podziwiam szkołę przez Panią stworzoną. Takich pedagogów jak Pani powinno się klonować! Ktoś wreszcie musiał rąbnąć pięścią w stół i powiedzieć to, co czuje wielu nauczycieli, rodziców i uczniów. Gorąco, bez politykierskich eufemizmów i owijania w bawełnę: o polską szkołę zawalczyć czas. Nie będziemy sie cofać do PRL, ani do średniowiecza. Tak, chcemy być kiedyś dumni z naszych szkół i pierwszym patriotycznym krokiem w tym kierunku musi być usunięcie Giertycha ze stołka, czyli obronienie tego, co już udało się osiągnąć. Wchodzę w to. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Szkole podejrzliwości - nie! 22.06.06, 14:05 magdolot napisała: > Szanowna Pani Profesor! > Zarówno ex- belfer, jak i rodzic we mnie zgadzają się z każdym Pani słowem. > Podziwiam szkołę przez Panią stworzoną. Takich pedagogów jak Pani powinno się > klonować! > Ktoś wreszcie musiał rąbnąć pięścią w stół i powiedzieć to, co czuje wielu > nauczycieli, rodziców i uczniów. Gorąco, bez politykierskich eufemizmów i > owijania w bawełnę: o polską szkołę zawalczyć czas. Nie będziemy sie cofać do > PRL, ani do średniowiecza. Tak, chcemy być kiedyś dumni z naszych szkół i > pierwszym patriotycznym krokiem w tym kierunku musi być usunięcie Giertycha ze > stołka, czyli obronienie tego, co już udało się osiągnąć. Wchodzę w to. Jedyny problem w tym, ze on ma akurat wiatr w pupę..... Wynika więc, że dopóty, dopóki PiSiOR rządzi, Giertych będzie wywijał... chyba, ze mu się apetyt na czereśnie zwiększy, jak nieprzymierzając, Lepperowi.... Wtedy, "jak nie trzaśnie" a nawet "jak nie pie..ie" .... i po takim łubudu szlag na zawsze trafi i całego Leppera, i całego Giertycha ale też i przedewszystkim, całego PiSiORa - jedyne obawy jakie można tu i teraz wysunąć, to kiedy "mohair" zrozumie w jakim gó..e się znalazał.... i to po same pachy... Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Szkole podejrzliwości - nie! 23.06.06, 02:22 To zależy skąd wieje ten wiatr! Z góry, może ma w pupę. Z dołu - nie. W ramach utrzymywania kontaktu z rzeczywistością kolekcjonuję wypowiedzi soli tej ziemi. No i sól zwykle mówi, że Leppera znieść jej łatwiej, niźli faszola dziatki wychowującego. Sól jakoś wątpliwości nie ma, że pan minister faszolem jest i ją taki stan rzeczy oburza. Typuję, że Pisiaki właśnie na Koniu się przejadą. Może i mówi ten Koń, ale na trojańskiego mi wygląda! Może gdyby nie mówił, by się lapło mu. Może gdyby cichaczem na stołku siedział i w nosie dłubał... Ale on ROBIĆ próbuje! Jeszcze troszkę, a dziateczki na ulice wyjdą... z rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Szkole podejrzliwości - nie! 22.06.06, 14:11 magdolot napisała: > Szanowna Pani Profesor! > Zarówno ex- belfer, jak i rodzic we mnie zgadzają się z każdym Pani słowem. > Podziwiam szkołę przez Panią stworzoną. Takich pedagogów jak Pani powinno się > klonować! > Ktoś wreszcie musiał rąbnąć pięścią w stół i powiedzieć to, co czuje wielu > nauczycieli, rodziców i uczniów. Gorąco, bez politykierskich eufemizmów i > owijania w bawełnę: o polską szkołę zawalczyć czas. Nie będziemy sie cofać do > PRL, ani do średniowiecza. Tak, chcemy być kiedyś dumni z naszych szkół i > pierwszym patriotycznym krokiem w tym kierunku musi być usunięcie Giertycha ze > stołka, czyli obronienie tego, co już udało się osiągnąć. Wchodzę w to. A jesteś pewna, że on miał gdziekolwiek i kiedykolwiek logikę ??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
giwia do "kakonski" - święte słowa! 22.06.06, 10:13 Szkoła jest w stanie kompletnego rozkładu ! Uczniowie mają problemy z rozumieniem prostych tekstow i co gorsza nie czuja ,ze powinni , bo wbito im do głowy , Ze maja umiec bez zadnego WYSIŁKU ( nie wiedzą, nie rozumieją-wina wyłącznie nauczyciela) Nauczanie przedmiotow scisłych , prawie zanika. O dyscyplinie tej elementarnej, koniecznej- szkoda mówic i tylko autorka tekstu jakby spadła z księzyca! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re:Giertych ma rację w szkole musi być dyscyplina 22.06.06, 04:12 To oczywiste , szkoły na poziomie podstawowym i średnim muszą być zdyscyplinowane. Szkoła na zachodzie ponosi konsekwencje upadku autorytetu nauczyciela. Szkoła libertyńska i narkotyki to początek końca cywilizacji "zachodniej". Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l dyscyplina i autorytet 22.06.06, 07:19 można zdyscyplinować szkoły w inny sposób niż rózgą. Wystarczy sięgnąć do wzorców humanistycznych czy nawet chrześcijańskich ( byle nie katolickich ) Karą, chłostą czy jakąkolwiek sankcją z urzędu wychowa się pokolenie bezwzględnych oprawców którzy z przyjemnością jak dorosną rozwiną te metody a przy okazji - jak przyjdzie pora - wyślą swoich wychowawców - na tamten świat przy pomocy pawulonu i podobnych Przemoc rodzi przemoc i bezwzględność, nie od razu, musi upłynąć trochę czasu. I raczej należy zapomnieć o patriotyźmie, tego na siłę w żadnym reżimie się wprowadzić nie udało. Chyba że patrioę rozumieć jako fanatyka ( hitleryzm, stalinizm, rewolucja maoistowska ) Odpowiedz Link Zgłoś
rogerja jestesmy tylko jakie 80 lat za Niemcami!!! 22.06.06, 04:59 tam tez byl taki jeden co nie tylko mosty palil ale i ludzi. Ciekawe kiedy zrobi Noc Dlugich Nozy nasz wszechpolak z dusza esesmana. PS Tylko w Polsce moze byc "minister" z takimi pogladami Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9913 Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 08:30 Jak w 1933 Hitler w demokratycznych wyborach doszedł do władzy to nikt by wtedy nie uwierzył , że za kilka lat powstaną obozy koncentracyjne a krematoria będą dymić na okrągło. W szkole zacznie się terror.Nauczyciele dostaną podwyżkę ale nie za darmo.Wśród uczniów będą promowani agresywni i posłuszni.To oni dostaną sie na studia i oni obejmą intratne stanowiska( już teraz ministrem jest kibol a prezesem RTV skinhed z blokowiska,a ilu pryszczatych gnojów objęło synekury podczas gdy zdolna i wykształcona młodzież nie ma pracy). Ein Kraft, ein Faust, ślepe posłuszeństwo i wykonywanie rozkazów!- przecież to już było....... Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 12:51 mysza9913 napisała: (...) > Ein Kraft, ein Faust, ślepe posłuszeństwo i wykonywanie rozkazów!- przecież > to już było....... To wiedza skad brac pomysly. Zobacz skad wszechpolacy biora swoja subkulture. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 08:42 cytat: "W 1981 r. z ramienia "Solidarności" brałam udział w negocjacjach z ówczesnym Ministerstwem Oświaty i Wychowania. Walczyliśmy o odkłamanie historii, o autonomię szkół, o prawo do kreowania własnych programów w ramach tzw. szkół autorskich. Chodziło nam o to, by szkoła przestała być "placówką frontu ideologicznego", jak to wówczas określano, a stała się środowiskiem wychowawczym wolnym od nacisku ideologicznego, życzliwym dziecku, zaspokajającym jego potrzeby rozwojowe. " Moze walczyliscie o cos innego, ale wywalczyliscie szkole w ktorej dilerstwo panoszy sie swobodnie, uczniowie zakladaja nauczycielom kubly na smieci na glowe,lolitki chodza z pepkami na wierzchu, a poziom nauczania spada coraz nizej (oczywiscie sa wyjatki ale to nie wyjatki powinny stanowic norme) Odpowiedz Link Zgłoś
ingorl1 Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 08:51 Cieszę sie, że głos zabierają nauczyciele polscy, których doswiadczenie sięga na tyle głęboko, by mogli ocenić rzeczywiste zagrożenie płynące z oświatowego Mein Kampf Giertycha. Reprezentuję pokolenie, które uczyło się historii Polski w latach siedemdziesiątych i pamiętam swoją pogardę dla nauczycieli zmuszanych lub, jak chce nazywać to Giertych, - "monitorowanych" w zakresie treści nauczania. Sama jestem obecnie nauczycielem i rozpoczynałam pracę, gdy uczniowie polscy nie mogli zrozumieć, dlaczego Marcinek z opowiadania Dąbrowskiej chce do Polski, a może być w Anglii - dookoła słyszeli bowiem, że w Polsce nie daje się żyć normalnie. Ponieważ uczę "polskiego" pomysły na "standardy etyczne" i "patriotyzm" ograniczają bezpośrednio treści podejmowane przeze mnie na lekcjach. Nie życzę więc sobie, by ktoś narzucał nam (i uczniom, i nauczycielom) jakąkolwiek ścieżkę interpretacji. "Pan jest pasterzem moim, niczego mi nie braknie" - a już na pewno nie braknie mi ministra Giertycha i jego pomysłów na wychowanie polskiej młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś