Dodaj do ulubionych

Szkoła podejrzliwości

• fnoll kochani, zrozumcie, to tylko matematyka! 21.06.06, 21:48
      koalicja musiała powstać dla dobra Polski, prawda?

no!

a proste dodawanie daje nam wynik, że częścią koalicyjnej sumy musiało być LPR,
      wobec niewiernej postawy PSL i zdrady PO - a LPR to Giertych!

nie ważne, jak głupie i szkodliwe jest takie rozwiązanie - ważne, by cyferki się
      zgadzały

tak liczą bracia Kaczyńscy poparcie dla swych planów

rewolucja ofiar wymaga

na początek ofiarą będzie oświata...
      • luna37 Re: kochani, zrozumcie, to tylko matematyka! 21.06.06, 22:07
        To może pora dać ijm kopa??? Tym panom się chyba pomyliło - to nie mY jesteśmy
        dla nich, tylko ONI dla nas...dla nas wszystkich! bez względu na przekonania! A
        edukacja powinna być odpolityczniona bo jeśli są na nią wplywy polityczne to
        nigdy nic dobrego nie bylo z tego : patrz: HITLER< STALIN< RoGi
    • gekon1979 kara chlosty powinna zostac przywrocona 21.06.06, 21:51
      stop lewackiemu bezstresowemu wychowaniu, ktore wychowuje bezstresowe potwory!
      • travel_wawa Kara chłosty za nazwanie Niewiadomskiego mordercą. 21.06.06, 22:11
        Według MW Niewiadomski to bohater, a zabójstwo Prezydenta Narutowicza było
        czynem patriotycznym.
        • gekon1979 a MW tez chlosta a jak! jak wszyscy to wszyscy! 21.06.06, 22:15

• belaqua Re: A może go ktoś odstrzeli kiedyś? 21.06.06, 22:00
      Widzę, że przemawia przez ciebie szacunek do demokracji, tolerancja, otwartość
      na drugiego człowieka itp., gamonjiu!..:)))
      • moherowe_stringi Gdzie zaczyna się faszyzm kończy się tolerancja 21.06.06, 22:07
        Hitlera też zbyt długo tolerowano i co z tego wynikło?
        • bio.mum Re: Gdzie zaczyna się faszyzm kończy się toleranc 21.06.06, 22:54
          moherowe_stringi napisał:

> Hitlera też zbyt długo tolerowano i co z tego wynikło?

Punkt dla Ciebie. Interlokutor weszpolak się zmył.

>
    • mich64 No cóż, państwo jest przecież narodowo-... 21.06.06, 22:32
      ....socjalistyczne, więc co się dziwić.
      • bio.mum Re: No cóż, państwo jest przecież narodowo-... 21.06.06, 22:35
        mich64 napisał:

> ....socjalistyczne, więc co się dziwić.

Nie dziwić się, tylko nie przebierać w słowach. Jak długo mam się wstydzić, ze
        mam polskie obywatelstwo? Jeszcze trzy lata?

Jak mozna być beztroskim obywatelem pod rządami takiej bandy chorych z
        nienawisci oszołomów??

Umiesz mi odpowiedzieć na to pytanie?
    • renebenay Re: bez slow 21.06.06, 22:49
      Ten facet mi kogos przypomina ale chyba mu was pod nosem brakuje-jak dlugo
      jeszcze bedzie Polska tak prostytuowana przez takich ludzi,okropnosc.
    • b.krakus spójrzmy pozytywnie 21.06.06, 23:00
      Giertych zbytniej szkody oświacie nie wyrządzi, bo on jest mocny jedynie w
      gębie - może natomiast swoiście zintegrować oraz skupić społeczności szkolne
      wokół spontanicznego, pozytywnego obywatelsko, kulturowo i wychowawczo „ruchu
      oporu”…
      • bio.mum Jesteś oddelegowaną 21.06.06, 23:02
        b.krakus napisał:

> Giertych zbytniej szkody oświacie nie wyrządzi, bo on jest mocny jedynie w
        > gębie - może natomiast swoiście zintegrować oraz skupić społeczności szkolne
        > wokół spontanicznego, pozytywnego obywatelsko, kulturowo i wychowawczo „r
        > uchu
        > oporu”…

przez niego teściową?
      • bio.mum Masz dziecko 21.06.06, 23:03
        w wielu szkolnym?
        • bio.mum Re: Masz dziecko 21.06.06, 23:06
          w "wieku szkolnym", oczywiście. No chyba, ze stać Cię na szkołę prywatną.

Moja córka idzie we wrzesniu do szkoły, wiec nie pi$%$ol mi tu (za
          przeproszeniem), że faszystka na stołku Ministra Edukacji to nic strasznego.
          • b.krakus Giertych w MEN to jest policzek dla wszystkich 21.06.06, 23:31
            myślących ludzi i skandal jakich mało, niemniej negatywne skutki jego tam
            obecności nie będą (bezpośrednio!) aż tak straszne (szkoła to machina o
            wielkiej bezwładności), a pozytywne (co paradoksalne!) mogą być całkiem spore….
            • ogromnejadra Ta pani jest naprawdę normalna, o co chodzi? 22.06.06, 00:14
          • block_buster Re: Masz dziecko 22.06.06, 03:43
            bio.mum napisała:

> w "wieku szkolnym", oczywiście. No chyba, ze stać Cię na szkołę prywatną.
            >
            > Moja córka idzie we wrzesniu do szkoły, wiec nie pi$%$ol mi tu (za
            > przeproszeniem), że faszystka na stołku Ministra Edukacji to nic strasznego.
            >
            >
            Kurde, przecież lesby dzieci nie mają!!!!
      • ludwik Re: spójrzmy pozytywnie 22.06.06, 00:23
        > Giertych zbytniej szkody oświacie nie wyrządzi, bo on jest mocny jedynie w
        > gębie - może natomiast swoiście zintegrować oraz skupić społeczności szkolne
        > wokół spontanicznego, pozytywnego obywatelsko, kulturowo i wychowawczo „r
        > uchu oporu”…

No nie całkiem, spójrz co na przykład zrobił z CODNem, instytucją powszechnie
        szanowaną w środowisku nauczycielskim:

www.edukacja.rp4.pl/monitor/codn-aktualizacja.html
        serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,70505,3428244.html
        • b.krakus to prawda, bez ofiar się nie obejdzie... 22.06.06, 14:08
          ale per saldo możemy wyjść na duży plus
    • felerynka Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:06
      Mechaniczna Pomarańcza już się dzieje:((Młodzi wieją najdalej stąd.Jak mnie to
      wcale nie dziwi.
      • bio.mum Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:13
        felerynka napisała:

> Mechaniczna Pomarańcza już się dzieje:((Młodzi wieją najdalej stąd.Jak mnie to
        > wcale nie dziwi.

Mnie równiez . Pozdrawiam.

Jak do wrzesnia ten faszysta nadal będzie ministrem edukacji przeniosę swoje
        dziecko do prywatnej szkoły ( z francuskim jako obowiązkowym).
    • gekon1979 no moze dzieki temu dzieci beda wychowywane 21.06.06, 23:10
      w duchu patriotycznym,i bardziej nacjonalistycznym
      i dowiedza sie o winach lewicy w historii Polski, napewno wtedy endecja sie wybieli ;) i przestanie byc taka straszna, jak wyjda na jaw sprawki komuchow, przed, w czasie i po wojnie
      • r0b0l Re: no moze dzieki temu dzieci beda wychowywane 21.06.06, 23:34
        historię należy wyświetlać, tłumaczyć , ale musi to być robione bezstronnie i nie może być podparte żadną ideologią.
        Mieliśmy już taką historię za komuny w szkołach i przemiany w 1980 i 1989 zmieniły ten stan rzeczy zasadniczo.

Dzieciaki wynoszą patriotyzm tradycyjne z domu, jeśli dojdzie do indoktrynacji w szkołach, wmuszania jedynej słusznej wersji to znów dzieci i młodzierz zaczną się doksztrałcać we własnym zakresie, zanegują szkoły i ich ideologizację.

Majstrowanie idiotów przy największych wartościach to zamach na te wartości, do tego uczniowie szybko zanegują takie lekcje. Stanie się tak jak z religią w szkołach czy jak wcześniej z propedeutykami nauk społecznych i podobnych przedmiotów: co w szkole to złe...
        I znów powstanie 2 obieg literatury historuycznej
        • gekon1979 Re: no moze dzieki temu dzieci beda wychowywane 22.06.06, 00:00
          no tak, ale jak nie jedni to drudzy majstruja
          i badz tu madry :D
          moze wiec lepiej poznac obie wersje ;) to co Historia Polski dla nacjonalistow, i z ich punktu widzenia, a powszechna dla internacjonalistow hahaha
          ;)
          mi sie wydaje ze za 3 lata malo kto bedzie pamietal o tych pomyslach
      • majster_g Re: no moze dzieki temu dzieci beda wychowywane 22.06.06, 03:46
        gekon1979 napisał:

> w duchu patriotycznym,i bardziej nacjonalistycznym
        > i dowiedza sie o winach lewicy w historii Polski, napewno wtedy endecja sie
        > wybieli ;) i przestanie byc taka straszna, jak wyjda na jaw sprawki komuchow,
        > przed, w czasie i po wojnie

Gekon, ide o zaklad, ze z Ciebie beda kiedys jeszcze ludzie!
        • gekon1979 to masz wyobraznie, jak z jaszczurki 22.06.06, 11:01
          zrobic czlowieka
          • majster_g Re: to masz wyobraznie, jak z jaszczurki 22.06.06, 12:48
            gekon1979 napisał:

> zrobic czlowieka
            >

Az musialem sprawdzic numerki, czy to Ty napisales. Mysle, ze z Toba sprawdzi
            sie stare powiedzonko: lepiej z madrym zgubic niz z glupim znalezc.
    • fastcar Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:20
      Nie czytalam innych postow, chce tylko dolaczyc do tych, ktorzy calkowcie
      zgadzaja sie z artykulem!!!!!!! Jestem nauczycielka i boje sie, co bedzie z
      dziecmi, ktore wyjda ze szkoly Giertycha.
      • majster_g Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 03:47
        fastcar napisała:

> Nie czytalam innych postow, chce tylko dolaczyc do tych, ktorzy calkowcie
        > zgadzaja sie z artykulem!!!!!!! Jestem nauczycielka i boje sie, co bedzie z
        > dziecmi, ktore wyjda ze szkoly Giertycha.

Uwazaj na zakretach :-) Zdrowia zycze!
    • ogromnejadra [...] 21.06.06, 23:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • grzech76 Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:38
      Młodzież Wszechpolska = Giertych Jugend!!! Aha i jeszcze wiadomość dla tych,
      którzy poza ministrem G. świata nie widzą - NIE JESTEM GEJEM, HANDLARZEM
      NARKOTYKAMI ANI NIKIM PODOBNYM...
    • axia111 Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:44
      Na znak protestu przeciw ministrowi edukacji narodowej, Romanowi
      Giertychowi, od dziś zaprzestajemy używania czcionki TIMES NEW ROMAN
      Podaj dalej
      • premier.z.krakowa tolerancja według liberalnej pani Starczewskiej 21.06.06, 23:59
        "Giertych do wora, wór do jeziora" to są te tolerencyjne hasła głoszone przez wychowywane przez panią Krystynę Starczewską pociechy.
        • premier.z.krakowa poglądy wybiórczej i tej pani dawno już się 22.06.06, 00:04
          okazały funta kłaków warte. Dzięki takiemu podejściu do wychowania jaki prezentuje ta pani i pan Pacewicz dzieci dzisiaj mordują aby sprawdzić jak to jest.
          W szkole nie ma miejsca na demokracje.
          Dość tej liberalnej propagandy i demagogi.
          • slbm Re: poglądy wybiórczej i tej pani dawno już się 22.06.06, 00:42
            > W szkole nie ma miejsca na demokracje.
            > Dość tej liberalnej propagandy i demagogi.
            Za to jak widać cały czas jest miejsce na dokształcanie.

> okazały funta kłaków warte. Dzięki takiemu podejściu do wychowania jaki
            prezent
            > uje ta pani i pan Pacewicz dzieci dzisiaj mordują aby sprawdzić jak to jest.
            "Ta pani" i pan Pacewicz prezentują bardzo prosty pogląd, który i ja podzielam.
            Od wychowania dziecka są rodzice. I to oni są za to odpowiedzialni - w pewnych
            wypadkach nawet przed sądem. I jeśli dzieci mordują, to nie jest to wina pana
            Pacewicza, tylko rodziców tych dzieci. Uważasz, że lepiej jeśli tę
            odpowiedzialność przerzucimy na szkołę i będziemy hodować wszystkich jednakowo?
            Nawet zakładając, że będzie to miało pozytywne skutki takie jak mówi minister
            (w co ani trochę nie wierzę, wystarczy przyjrzeć się historii, o ironio), to
            jest to też krok w stronę tępienia indywidualizmu (co wcale pożytku nie
            przynosi) i ograniczania roli rodziców w wychowaniu dziecka.
            • maxlowe Re: poglądy wybiórczej i tej pani dawno już się 22.06.06, 03:29
              slbm napisał:

> > W szkole nie ma miejsca na demokracje.
              > > Dość tej liberalnej propagandy i demagogi.
              > Za to jak widać cały czas jest miejsce na dokształcanie.
              >
              > > okazały funta kłaków warte. Dzięki takiemu podejściu do wychowania jaki
              > prezent
              > > uje ta pani i pan Pacewicz dzieci dzisiaj mordują aby sprawdzić jak to je
              > st.
              > "Ta pani" i pan Pacewicz prezentują bardzo prosty pogląd, który i ja
              podzielam.
              >
              > Od wychowania dziecka są rodzice. I to oni są za to odpowiedzialni - w
              pewnych
              > wypadkach nawet przed sądem. I jeśli dzieci mordują, to nie jest to wina pana
              > Pacewicza, tylko rodziców tych dzieci. Uważasz, że lepiej jeśli tę
              > odpowiedzialność przerzucimy na szkołę i będziemy hodować wszystkich
              jednakowo?
              >
              > Nawet zakładając, że będzie to miało pozytywne skutki takie jak mówi minister
              > (w co ani trochę nie wierzę, wystarczy przyjrzeć się historii, o ironio), to
              > jest to też krok w stronę tępienia indywidualizmu (co wcale pożytku nie
              > przynosi) i ograniczania roli rodziców w wychowaniu dziecka.
              A wlasnie ze nietylko rodzice. Mialem szczescie podziwiac moich nauczycieli w
              szkole( nawet wtedy, gdy za kare musialem pisac dodatkowe wypracowania) i
              profesorow na studiach. Ale to bylo dawno... bardzo dawno temu...
              • slbm Re: poglądy wybiórczej i tej pani dawno już się 22.06.06, 14:08
                Ależ to o czym mówisz nie jest sprzeczne z tym co ja. Bo to jest właśnie
                uzupełnianie tego samego co robili rodzice, a nie narzucanie zupełnie innej
                wizji. I to się nadal zdarza. Rzadko, to fakt. Ale to nie dlatego, że "system"
                jest zły, bo tu nie chodzi o żaden system. To dlatego, że jak to moja mama -
                była nauczycielka zresztą - określa "siłaczki nam już wymarły". To jest właśnie
                problem istotny polskiego szkolnictwa. Mamy bardzo mało nauczycieli "z
                powołania" - i trudno się dziwić biorąc pod uwagę stosunek włożonego wysiłku do
                zarobków - każdy chce utrzymać rodzinę. Ilu młodych ludzi dziś spytanych chce
                zostać nauczycielami? To jest pole do popisu dla ministra Giertycha, niech tu
                się wykaże, zachęci młodych i zdolnych, chętnych do pracy z dziećmi. I niech
                sprawi, żeby ta ochota nie rozpłynęła się po pierwszych dwóch latach. Wtedy
                będą realne efekty. No ale tego się nie da tak ładnie w mediach pokazać jak
                setek nowych dokumentów, programów i wytycznych. I ogólnie zadanie to śliskie,
                bo trudne i można się przejechać, karierę zaprzepaścić polityczną. Dlatego
                wygodniej jest tworzyć nowe, szumne programy i hasła. I tak jest z całą tą
                czwartą "rzeczYpospolitą" (jak to wymawia sam prezes Kaczyński - dlatego
                zresztą małą literą napisane).
    • mark.parker Re: Szkoła podejrzliwości 21.06.06, 23:58
      "Jeśli mamy być jedną siłą, jedną pięścią, to organizacja musi być sprawna! A
      będzie sprawna, tylko jeśli każdy będzie wykonywał polecenia. Jak ktoś tego nie
      rozumie, niech odejdzie! Nie chcemy żadnych czarnych owiec, ogniem i mieczem
      wypalimy to, co niepewne!"

"Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy
      ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie, w interesie
      klasy robotniczej, w interesie chłopstwa pracującego i inteligencji, w interesie
      walki o podnoszenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji
      naszego życia, w interesie naszej Ojczyzny." ( Józef Cyrankiewicz, przemówienie
      radiowe, czerwiec 1956)
    • morsel Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 00:03
      A tak lubiłem pracę w szkole...
      • ogromnejadra Czas odejść z pracy, też to uczynię 22.06.06, 00:16
        • czarek62 Juz odszedlem po 15 pedagogicznych latach 22.06.06, 10:48
          Nie z tchorzostwa, ale z potrzeby zycia normalnie, bez podejrzliwosci i
          indoktrynacji. Polska szkola caly czas, mniej lub bardziej, cierpiala
          na "ujednolicenie". Wiem jednak, ze nie mozna dopuscic do
          wprowadzenia "idealow" walki faszystowskiej do polskiej szkoly i do zycia tym
          samym. To koniec demokratycznej Polski i cofniecie sie do lat 30-trych XX
          wieku. Przykro, ze tyle ludzi teskni za systemem totalitarnym, w jakiejkolwiek
          formie. Hiler, Stalin to tak naprawde podobne systemy, tylko inne metody
          oglupiania.
    • daughterofrevolution Re: Nie dopuśćmy do tego!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.06.06, 00:14
      Wychowanie powinno odbywać się w poczuciu bezpieczeństwa,to wspomaganie
      wychowanków w ich spontanicznym rozwoju.To wyzwalanie,dodawanie
      odwagi,mobilizacja do aktywności.To pomaganie i wspieranie.To DIALOG z
      wychowankiem.Dziecko ma buć PODMIOTEM!!!A tu co?
      Manipulacja,ubezwłasnowolnienie,niewola totalna!!! Jak tak mozesz "panie
      Giertych"?Czy ty wiesz co czynisz?Zajmij się swoją historią we własnym
      ogródku,ubóstwiaj martyrologię tkwiąc w latach 30-tych XX wieku ale nie rób
      krzywdy niewinnym jeszcze ludziom.Czy człowiek,który ma wyższe wykształcenie
      historyczne i prawnicze jest aż tak ślepy z nienawiści?Czyżby nie wiedział,że
      jego system totalitarny nie różni się niczym od faszyzmu i znienawidzonego
      przez niego komunizmu?Jestem studenką,w przyszłości chcę pracować w jakiejś
      placówce opiekuńczo-wychowawczej,z dzieciakami, z młodzieżą.Nie chcę być
      dyktatorem,chcę słuchać, ich uczyć ich ale chcę też uczyć się od nich.Chcę
      pomagać a nie indoktrynować.Czy to oznacza, że muszę wyjechać za granicę szukać
      pracy?Trzeba walczyć o normalną,demokratyczną Polskę i zostać tu i działać dla
      jej dobra-pojawia się myśl.Pojawia się też pytanie-jakie mam szanse na
      podstawową egzystencję w takim kraju?
      • giwia do "corki rewolucji" 22.06.06, 10:06
        Popracuj dziecię tydzien w przeciętnej szkole , jeszcze przecież "
        przedgiertychowskiej" i wtedy się wypowiedz
    • at_work Gier tych dość! 22.06.06, 01:13
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=42788304
    • maciekroka Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 01:48
      Jak patrzę na Giertycha to przypomina mi się reklama simplusa z kurami (5zl za
      180 minut gratis). Dużo krzyku, nikt nie wie o co chodzi, totalny absurd ale o
      tym się mówi... Jednak promocja simplusa jest fajna, a Giertych już nie...
    • isshia Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 01:51
      czy istnieje jakakolwiek metoda prawna na odwolanie ministra z inicjatywy spolecznej?
      • nessie-jp Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 02:55
        Nie wiem... ale przydałoby się złożyć votum nieufności dla tego pana. Dziękuję
        Bogu za to, że ja nie mam dzieci - i gorąco współczuję tym, którzy je mają i
        będą je musieli poddać tej tresurze nienawiści.

Mam tylko wielką, ogromną nadzieję, że Giertych to kolejna gierka Kaczyńskich --
        tak jak było z Gilowską i podatkami: najpierw pokażą, jaki Giertych jest zły i
        straszny, a potem obiecają, że oni to naprawią i nie dopuszczą, bo oni są dobrzy
        i wspaniali.

I jeszcze jedno - w umowie koalicyjnej miało nie być resortów siłowych dla
        koalicjantów. To jak to: edukacja to nie jest resort siłowy? Przecież to jeden z
        najważniejszych resortów w państwie! Nie można było dla tego pana utworzyć
        jakiegoś rybołóstwa? Jak można było pozwolić, żeby sobie "wychowywał" przyszłych
        wyborców?
    • kakonski Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 03:09
      Gdze bylas autorko, jak poprzedni ministrowie rozkladali
      nakue i edukacje?

Naprawde nie stac cie na nic wiecej niz na koeljny krzyk
      pojudzacza. Wiesz jakbys tak zazarcie walczyla o nasza edukacjie
      przez lata cale to jeszcze by to uszlo. A tak to ot kolejny oszlom
      prubujacy zrobic kariere i zbic troche kasy na nosnym temacie.
      No bo przeciez nie ... .
      Kak
      • eles55 Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 03:30
        Przepraszam, że zwrócę uwagę na to, iż p. Giertych nie mówi o zmianie systemu edukacji. On bredzi o zmianie systemu wychowania. Gdyby obecny minister zamierzał podwayższyć poziom edukacji w naszych szkołach sam bym mu przyklasnął. Jemu chodzi jedynie o to, żeby za pomocą szkoły wychować nowe zastępy MW. My w Polsce (podobnie jak Niemcy) na jego nieszczęście już to znamy, doświadczyliśmy systematycznej indoktrynacji w czasach PRL-u, więc nie damy się nabrać na plewy. Pod płaszczykiem tekstów typu "walka o autorytet nauczyciela, walka z przemocą, z narkotykami" chodzi jedynie o przejęcie rządu nad młodymi duszami i o nic więcej.
        • majster_g Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 03:52
          eles55 napisał:

> (...) na jego nieszczęście już to znamy, doświadczyliśmy syste
          > matycznej indoktrynacji w czasach PRL-u, więc nie damy się nabrać na plewy.

I widzisz, tu nie masz racji. Giertych byl wychowany w PRL-u i jak widac nauki
          przyjal zupelnie dobrze. Nie pojal tylko tego, ze jego system wartosci jest
          anachronizmem.
        • magdolot Szkole podejrzliwości - nie! 22.06.06, 04:03
          Szanowna Pani Profesor!
          Zarówno ex- belfer, jak i rodzic we mnie zgadzają się z każdym Pani słowem.
          Podziwiam szkołę przez Panią stworzoną. Takich pedagogów jak Pani powinno się
          klonować!
          Ktoś wreszcie musiał rąbnąć pięścią w stół i powiedzieć to, co czuje wielu
          nauczycieli, rodziców i uczniów. Gorąco, bez politykierskich eufemizmów i
          owijania w bawełnę: o polską szkołę zawalczyć czas. Nie będziemy sie cofać do
          PRL, ani do średniowiecza. Tak, chcemy być kiedyś dumni z naszych szkół i
          pierwszym patriotycznym krokiem w tym kierunku musi być usunięcie Giertycha ze
          stołka, czyli obronienie tego, co już udało się osiągnąć. Wchodzę w to.
          • sclavus Re: Szkole podejrzliwości - nie! 22.06.06, 14:05
            magdolot napisała:

> Szanowna Pani Profesor!
            > Zarówno ex- belfer, jak i rodzic we mnie zgadzają się z każdym Pani słowem.
            > Podziwiam szkołę przez Panią stworzoną. Takich pedagogów jak Pani powinno się
            > klonować!
            > Ktoś wreszcie musiał rąbnąć pięścią w stół i powiedzieć to, co czuje wielu
            > nauczycieli, rodziców i uczniów. Gorąco, bez politykierskich eufemizmów i
            > owijania w bawełnę: o polską szkołę zawalczyć czas. Nie będziemy sie cofać do
            > PRL, ani do średniowiecza. Tak, chcemy być kiedyś dumni z naszych szkół i
            > pierwszym patriotycznym krokiem w tym kierunku musi być usunięcie Giertycha
            ze
            > stołka, czyli obronienie tego, co już udało się osiągnąć. Wchodzę w to.

Jedyny problem w tym, ze on ma akurat wiatr w pupę.....
            Wynika więc, że dopóty, dopóki PiSiOR rządzi, Giertych będzie wywijał... chyba,
            ze mu się apetyt na czereśnie zwiększy, jak nieprzymierzając, Lepperowi....
            Wtedy, "jak nie trzaśnie" a nawet "jak nie pie..ie" .... i po takim łubudu
            szlag na zawsze trafi i całego Leppera, i całego Giertycha ale też i
            przedewszystkim, całego PiSiORa - jedyne obawy jakie można tu i teraz wysunąć,
            to kiedy "mohair" zrozumie w jakim gó..e się znalazał.... i to po same pachy...
            • magdolot Re: Szkole podejrzliwości - nie! 23.06.06, 02:22
              To zależy skąd wieje ten wiatr! Z góry, może ma w pupę. Z dołu - nie. W ramach
              utrzymywania kontaktu z rzeczywistością kolekcjonuję wypowiedzi soli tej ziemi.
              No i sól zwykle mówi, że Leppera znieść jej łatwiej, niźli faszola dziatki
              wychowującego. Sól jakoś wątpliwości nie ma, że pan minister faszolem jest i ją
              taki stan rzeczy oburza.

Typuję, że Pisiaki właśnie na Koniu się przejadą. Może i mówi ten Koń, ale na
              trojańskiego mi wygląda!

Może gdyby nie mówił, by się lapło mu. Może gdyby cichaczem na stołku siedział
              i w nosie dłubał... Ale on ROBIĆ próbuje! Jeszcze troszkę, a dziateczki na
              ulice wyjdą... z rodzicami.
          • sclavus Re: Szkole podejrzliwości - nie! 22.06.06, 14:11
            magdolot napisała:

> Szanowna Pani Profesor!
            > Zarówno ex- belfer, jak i rodzic we mnie zgadzają się z każdym Pani słowem.
            > Podziwiam szkołę przez Panią stworzoną. Takich pedagogów jak Pani powinno się
            > klonować!
            > Ktoś wreszcie musiał rąbnąć pięścią w stół i powiedzieć to, co czuje wielu
            > nauczycieli, rodziców i uczniów. Gorąco, bez politykierskich eufemizmów i
            > owijania w bawełnę: o polską szkołę zawalczyć czas. Nie będziemy sie cofać do
            > PRL, ani do średniowiecza. Tak, chcemy być kiedyś dumni z naszych szkół i
            > pierwszym patriotycznym krokiem w tym kierunku musi być usunięcie Giertycha
            ze
            > stołka, czyli obronienie tego, co już udało się osiągnąć. Wchodzę w to.

A jesteś pewna, że on miał gdziekolwiek i kiedykolwiek logikę ??? :)))
      • giwia do "kakonski" - święte słowa! 22.06.06, 10:13
        Szkoła jest w stanie kompletnego rozkładu !
        Uczniowie mają problemy z rozumieniem prostych tekstow i co gorsza nie
        czuja ,ze powinni , bo wbito im do głowy , Ze maja umiec bez zadnego WYSIŁKU (
        nie wiedzą, nie rozumieją-wina wyłącznie nauczyciela)
        Nauczanie przedmiotow scisłych , prawie zanika.
        O dyscyplinie tej elementarnej, koniecznej- szkoda mówic i tylko autorka tekstu
        jakby spadła z księzyca!
    • wojtek2784 Re:Giertych ma rację w szkole musi być dyscyplina 22.06.06, 04:12
      To oczywiste , szkoły na poziomie podstawowym i średnim muszą być
      zdyscyplinowane. Szkoła na zachodzie ponosi konsekwencje upadku autorytetu
      nauczyciela. Szkoła libertyńska i narkotyki to początek końca
      cywilizacji "zachodniej".
      • r0b0l dyscyplina i autorytet 22.06.06, 07:19
        można zdyscyplinować szkoły w inny sposób niż rózgą. Wystarczy sięgnąć do wzorców humanistycznych czy nawet chrześcijańskich ( byle nie katolickich )
        Karą, chłostą czy jakąkolwiek sankcją z urzędu wychowa się pokolenie bezwzględnych oprawców którzy z przyjemnością jak dorosną rozwiną te metody a przy okazji - jak przyjdzie pora - wyślą swoich wychowawców - na tamten świat przy pomocy pawulonu i podobnych
        Przemoc rodzi przemoc i bezwzględność, nie od razu, musi upłynąć trochę czasu.
        I raczej należy zapomnieć o patriotyźmie, tego na siłę w żadnym reżimie się wprowadzić nie udało.
        Chyba że patrioę rozumieć jako fanatyka ( hitleryzm, stalinizm, rewolucja maoistowska )
    • rogerja jestesmy tylko jakie 80 lat za Niemcami!!! 22.06.06, 04:59
      tam tez byl taki jeden co nie tylko mosty palil ale i ludzi. Ciekawe kiedy zrobi
      Noc Dlugich Nozy nasz wszechpolak z dusza esesmana.
      PS
      Tylko w Polsce moze byc "minister" z takimi pogladami
    • mysza9913 Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 08:30

Jak w 1933 Hitler w demokratycznych wyborach doszedł do władzy to nikt by wtedy
      nie uwierzył , że za kilka lat powstaną obozy koncentracyjne a krematoria będą
      dymić na okrągło.
      W szkole zacznie się terror.Nauczyciele dostaną podwyżkę ale nie za darmo.Wśród
      uczniów będą promowani agresywni i posłuszni.To oni dostaną sie na studia i
      oni obejmą intratne stanowiska( już teraz ministrem jest kibol a prezesem RTV
      skinhed z blokowiska,a ilu pryszczatych gnojów objęło synekury podczas gdy
      zdolna i wykształcona młodzież nie ma pracy).
      Ein Kraft, ein Faust, ślepe posłuszeństwo i wykonywanie rozkazów!- przecież to
      już było.......
      • majster_g Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 12:51
        mysza9913 napisała:
        (...)
        > Ein Kraft, ein Faust, ślepe posłuszeństwo i wykonywanie rozkazów!- przecież
        > to już było.......

To wiedza skad brac pomysly. Zobacz skad wszechpolacy biora swoja subkulture.
    • piwosz8 zapomnieli że korczak był antysemitom?brawo pacaki 22.06.06, 08:30
    • mcgoo Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 08:42
      cytat:
      "W 1981 r. z ramienia "Solidarności" brałam udział w negocjacjach z ówczesnym
      Ministerstwem Oświaty i Wychowania. Walczyliśmy o odkłamanie historii, o
      autonomię szkół, o prawo do kreowania własnych programów w ramach tzw. szkół
      autorskich. Chodziło nam o to, by szkoła przestała być "placówką frontu
      ideologicznego", jak to wówczas określano, a stała się środowiskiem
      wychowawczym wolnym od nacisku ideologicznego, życzliwym dziecku,
      zaspokajającym jego potrzeby rozwojowe. "

Moze walczyliscie o cos innego, ale wywalczyliscie szkole w ktorej dilerstwo
      panoszy sie swobodnie, uczniowie zakladaja nauczycielom kubly na smieci na
      glowe,lolitki chodza z pepkami na wierzchu, a poziom nauczania spada coraz
      nizej (oczywiscie sa wyjatki ale to nie wyjatki powinny stanowic norme)
    • ingorl1 Re: Szkoła podejrzliwości 22.06.06, 08:51
      Cieszę sie, że głos zabierają nauczyciele polscy, których doswiadczenie sięga
      na tyle głęboko, by mogli ocenić rzeczywiste zagrożenie płynące z oświatowego
      Mein Kampf Giertycha. Reprezentuję pokolenie, które uczyło się historii Polski
      w latach siedemdziesiątych i pamiętam swoją pogardę dla nauczycieli zmuszanych
      lub, jak chce nazywać to Giertych, - "monitorowanych" w zakresie treści
      nauczania. Sama jestem obecnie nauczycielem i rozpoczynałam pracę, gdy
      uczniowie polscy nie mogli zrozumieć, dlaczego Marcinek z opowiadania
      Dąbrowskiej chce do Polski, a może być w Anglii - dookoła słyszeli bowiem, że w
      Polsce nie daje się żyć normalnie. Ponieważ uczę "polskiego" pomysły
      na "standardy etyczne" i "patriotyzm" ograniczają bezpośrednio treści
      podejmowane przeze mnie na lekcjach. Nie życzę więc sobie, by ktoś narzucał nam
      (i uczniom, i nauczycielom) jakąkolwiek ścieżkę interpretacji. "Pan jest
      pasterzem moim, niczego mi nie braknie" - a już na pewno nie braknie mi
      ministra Giertycha i jego pomysłów na wychowanie polskiej młodzieży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka