kaszub111 Palestrina,wyłóż kawę na lawę 28.09.06, 11:56 na czym polegala prowokacja Samoobrony.ale tak z detalami nie hasełkowo.mam słaby umysł a też chcialbym zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Palestrina,wyłóż kawę na lawę 28.09.06, 12:19 Samoobronie zależało na zemście na PiS za sprawę weksli. Beger w mediach mówiła że chce odejść z Samoobrony. Później przyszła do PiS i żebrała. W rozmowie wszystkie korupcyjne propozycje dawała ona - PiS nic nie potwierdził. Ale i tak media zrobiły z tego aferę. Sprawa żeczywiście była wcześniej zaplanowana przez Maksymiuka, a więc Lepper o tym wiedział, chociaż mówi że nie wiedział. Ciekawe też dlaczego PO była od razu w gotowości i tak szybko w pełnej krasie zrobiła konferencję prasową ???? Wszystko to jakieś dziwne .... Zresztą przy naszym fałszywym Magistrze Kwaśniewskim co to za afera ???? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Palestrina,wyłóż kawę na lawę 28.09.06, 12:31 palestrina2005 napisał: > Samoobronie zależało na zemście na PiS za sprawę weksli. > Beger w mediach mówiła że chce odejść z Samoobrony. > Później przyszła do PiS i żebrała. > W rozmowie wszystkie korupcyjne propozycje dawała ona - PiS nic nie potwierdził >>>Bzdura. Po pierwsze z nagrań wynika, że to PiS zaproponował pierwszy spotkanie i wielokrotnie nagabywał Beger. Dwa, Beger mówiła, że chce odejść z SO na pokaz, aby cała akcja ujawnienia się udała, przynajmniej tak twierdzi. Ale niestety wszystko wskazuje na to, że tak właśnie było, na nieszczęście pisiorków. W rozmowach propozycje dawała Beger... i PiS, a nie tylko Beger, nie kłam. Wszystko jest napisane czarno na białym. A poza tym nie kłam, że PiS nic nie potwierdził, wszystko jest w stenogramach i opowiadasz kłamstwa. > Ale i tak media zrobiły z tego aferę. >>>Nie media, tylko to po prostu jest skandal. Kłamstwa, korupacja i żenada. PiS kłamie i kłamał. Teraz są na to po prostu dowody. > Sprawa żeczywiście była wcześniej zaplanowana przez Maksymiuka, a więc Lepper o tym wiedział, chociaż mówi że nie wiedział. >>>No to co z tego, że to było przygotowane i zaplanowane? Co to ma za znaczenie, czy Lepper wiedział? Typowe manipulacje pisiorków: odwrócić uwagę od rzeczywistego problemu insynuując albo kłamiąc albo poruszając rzeczy zupełnie nieiostotne, ale usiłując sprawić wrażenie, że są istotne. Tak jak teraz. Nieważne kto wiedział i jak przygotował. Ważne, że zarejestrowano jak PiS korumpuje kogoś, jak wyszło na wierzch załatwianie, przekupstwo i kłamstwa. To jest ważne, o tym jednak oczywiście przypadkiem zapominasz. > Ciekawe też dlaczego PO była od razu w gotowości i tak szybko w pełnej krasie > zrobiła konferencję prasową ???? >>>Bo posłowie mają telefony i szoferów? Lol, kolejna zasłona dymna i spisek oczywiście. To ma przecież znaczenie czy zrobili czy nie prawda? A nawet jak wiedzieli wcześniej to co z tego?? To PiS kłamie i korumpuje. To PiS to banda kłamców, oszustów, manipulatorów i złodzieji. Ale oczywiście istotne jest czy PO wiedziała wcześniej czy nie. Weź nie bredź więcej... > > Wszystko to jakieś dziwne .... > > Zresztą przy naszym fałszywym Magistrze Kwaśniewskim co to za afera ???? Nie no oczywiście żadna, wszystko warto powiedzieć aby odwrócić uwagę prawda?:) Nie ma afery, wszystko jest w porządku. Mhm. Jakbym słyszał premiera. Ale na szczęście widziałem i słyszałem w TVN co innego i omamić się tym kłamstwom już nie pozwolę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub111 ale taśmy TVN nie sa sfałszowane ? 28.09.06, 13:21 sklejane, wycinane ,podrasowane,podmienione itd ? dlaczego ci faceci pisu nie wstali i nie trzasneli drzwiami ? musisz mi to jakoś uzasadnić bo oprucz słabego umysłu mam jeszcze kartkę wyborczą.czy po 12 listopada usłyszymy inne interpretacje ? mam slaby umysl ale mam wadę długo pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Palestrina,wyłóż kawę na lawę 28.09.06, 12:34 Czego obawia się układ? * 1 października przestają istnieć Wojskowe Służby Informacyjne (WSI), a to one sterowały dotąd tzw. transformacją ustrojową. * Komisja śledcza ds. banków zmierza do odcięcia układu od źródeł finansowania tkwiących w sektorze finansowym. * Utworzenie skonsolidowanego nadzoru finansowego i mianowanie przez premiera szefa tej instytucji spoza układu zamknie drogę do nieuczciwych fuzji i przejęć w sektorze finansowym i wyprowadzania lewych pieniędzy z Polski. * Ustawa lustracyjna doprowadzi do ujawnienia osób publicznych współpracujących w przeszłości z SB, którymi dawne służby mogą dzisiaj sterować metodą szantażu. * Rozległe śledztwa prowadzone pod nadzorem prokuratora generalnego i krajowego coraz głębiej wnikają w struktury przestępcze i korupcyjne, które opanowały III RP. * Sukces gospodarczy rządu: wysoki wzrost, silny złoty, niska inflacja, wzrost inwestycji, wzrost płac, spadek bezrobocia - przekreśla nadzieje układu na obalenie gabinetu pod pretekstem gospodarczej zapaści s Naszego Dziennika hihihi to podobno robi PiS czyli obsadza swoich i tylko swoich prawych i sprawiedliwych no i sa to prawdziwi kk,bo nienawisc do innych jest na porzadku dziennym z jednego sie ciesze ze nie babraja sie w gospodarke i dlatego jest tak jak jest ale chwala sie ze dzieki nim gospodarka ma sie dobrze no juz nawet szkoda chyba na ten temat gadac przypominaja mi dawną partię...my wiemy najlepiej koniec kropka nie mylimy sie tylko po co mowic ze chodzi o dobro Polski szkoda ze niektorzy sa tak naiwni i jeszczxe wierza ze teraz nie bedzie ukladow hihihi a silna zlotowka tez ich zasluga????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mgr.imprezio Tomek Sekielski poświecił głośnik 28.09.06, 12:52 Może on nie jest obrzezany? Odpowiedz Link Zgłoś
piesek222 Owies + siano = BRrrrrrrrrrrrrr 28.09.06, 12:52 Miss kromeczki na wybieg - oczywiście dla bydła! Odpowiedz Link Zgłoś
ina52 Re: Owies + siano = BRrrrrrrrrrrrrr 28.09.06, 13:01 Prosta, NIEpoczciwa kobita kobita a proszę ja się wylansowała :))))) umieram ze śmiechu, cho sytuacja mało zabawna żałosna ta cała afera Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Autorzy "Teraz My": Do Beger skierował nas Maks.. 28.09.06, 12:57 Niech wszyscy, którzy lżą renatę Begier, przestaną. Jak jona jest każdy widzi i słyszy. Ale jak narazie to tylko ona i ona jedynie wpadła na pomysł i go zrealizowała. To właśnmie ona - taka jak jest - dała radę takim gigantom intelektu, moralności, taktu, prawości i sprawiedliwości jak obaj wielce uczeni bracia. Przecież, tak na dobrą sprawę, oni nawet nie potrafia i nie wiedzą jak się bronić przed tym, co pokazała renata Begier i co ujrzały oczy oraz usłyszały uszy nie tylko Polaków. To ona obnażyła oblicza braci bliźniaków, dostarczając dowodów. To ona zapędziła ich w ślepy zaułek, z którego oni nie potrafia wyjść bo ni moga znaleźć WIARYGODNYCH argumentrów na podważenie tego co ujrzały oczy świata. BRAWO RENATA. Odpowiedz Link Zgłoś
beewasp patrząc na ten burdel oczami lewaka ..... 28.09.06, 13:03 ..czyli obiektywnie, mozna stwierdzić, iz TVN to przybudówka polityczna PO. Pracownicy koncernu medialanego ITI nie mogli przebolec faktu, iż poniesli sromotna klęske w starciu z koncernem medialnym Rydzyka w zesżłorocznych wyborach Dla mnie PIs i PO to jak dżuma i cholera, więc spoglądam na to ze spokojem. Takie "negocjacje" maja miejsce we wszytkich partiach. Ile to razy tak sie stołkami dzielono. Głuopta PIS-u jest to, ze dali sie tak łatwo zmanipulować. Jesli nawet rząd pis-u poleci to nie ma sie czym podniecać. W kolejce to rządzenia są bowiem kolejni kretyni - PO. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Słusznie, co tu mówić, to tylko kłótnia 28.09.06, 14:43 w rodzinie korowskiej i okrągłostołowej:))) Ja spokojnie głosuję na LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
zerownik > > >N i e , n i e !! - to nie tak > > > 28.09.06, 13:37 To nie tak, panie Sekielski i Morozowski. Bardzo istotną sprawą, a właściwie najważniejszą, jest to, kto do kogo przychodzi z propozycją taką, czy inną. Zbyt grubymi nićmi szyta jest ta intryga, by nie zauważać, ze "nakręcona" przez was, panowie, pseudoposłanka Beger, żądała stanowisk. To wy wywracacie kota ogonem i robicie widowisko. Szkoda, że nie zauważacie, ze w imie swojej popularności szkodzicie nam wszystkim, Polakom! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Dwóch "żydków" ogłupia rzesze Polaków... 28.09.06, 14:40 ...korzystając z usług politycznej prostytutki, posłąnki z partii, której się tak brzydzą, że aż ku..ki w oczach zamieniają się w owies... Ja się nie nabiorę na tą grę, panowie o polsko brzmiących nazwiskach:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marklar83 a ja jakoś na stronie TVN nie mogę znaleźć 28.09.06, 15:14 a ja jakoś na stronie TVN nie mogę znaleźć tyvh nagrań. ktoś wie gdzie są nagrania o rozmów PO o których mówią autorzy programu? Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Kłamią:Renata mówiła, że sama teraz MaksymiuK 28.09.06, 15:33 Kto kłamie Beger, czy Sekielski. Bestry mówi, że ona to robiła od dwóch tygodni. Może jak nie dostała co chciała to się zemściła? To taki babski sposób na odegranie się. Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Dziennikarskie hieny-teraz wiem do czego się tyczy 28.09.06, 16:01 ...właśnie do takich co interes kraju mają w dupie tylko zależy im na poklasku. Gdyby ujawnili tylko fragmenty dotyczące Beger i politycznych targów to rozumiem,reszta mogła być do wiadomości prokuratury, ale upublicznianie bredni Mojzesowicza to przesada- gruba. Odpowiedz Link Zgłoś
galt instalacja kamer w pokoju sejmowym - hanba 28.09.06, 16:12 Berger nawet nie zdaje sobie sprawy jaka szkode wyrzadzila polskiemu procesowi politycznemu. Nikt chyba o zdrowych zmyslach nie wierzy, ze wszystko o czym rozmawiaja politycy brzmi jak bajka dla dzieci, wszyscy wiedza, ze pokazywanie jak sie robi kielbasem gosciom eweselnym nie jest najlepszym pomyslem. Otoz, nieskrepowana linia komunikacyjna pomiedzy ugrupowaniami politycznym w zaciszu pokoi sejmowych jest tym niezbednym wentylem, ktory posuwa proces nagocjacji politycznej i demokracji do przodu. Jak go przerwiesz - stracisz komuniacji i oslabisz wydolnosc procesu politycznegi i w rezultacie demokracji. To jest to co zrobila Beger - zprofanowala linie komunikacji politycznej. Ci durni dziennikarze sa zbyt dziecinni aby to dojrzec, oni mysla ze sa bohaterami. Zawsze uwazalem pismakow za koncowke ogon elit intelektualnych. Ci dwaj nie zmieniaja tej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_olejniczak Autorzy "Teraz My": Do Beger skierował nas Maks.. 29.09.06, 00:23 Jaki tam sprzet od sluzb.To wszystko mozna kupic na wolumenie.Calkiem legalnie.Niektorym politykom myla sie epoki.Mysla ,ze jest tak jak za komuny, ze takie gadzety ma tylko ubecja.Zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
anetkazm Re: Autorzy "Teraz My": Do Beger skierował nas Ma 29.09.06, 00:40 "Zwróciliśmy się do posła Janusza Maksymiuka, aby nam wskazał posła, który prowadzi negocjacje z PiS. On wskazał Renatę Beger" A mnie ciekawi jakie to negocjacje pani Beger prowadziła z pisem w tym czasie. CZyżby chciała odejść od Leppera i coś ją jednak powstrzymało? Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Po Kwasniewskim zapanowala wreszcie wolnosc mediow 29.09.06, 01:12 Duzo sie zmienilo od odejscia Kwasniewskiego od wladzy. Smialo mozna stwierdzic, ze nastala wolnosc w mediach. Duzy to postep, bo wystarczy sobie przypomniec wszelkie wpadki Kwasniewskiego, ktore byly przemilczane na smierc. Wtedy by nie tylko Sekielskiemu czy Morozowskiemu (jak rowniez ich szefowi)nie wpadlo do glowy pokazanie Kwasniewskiego od prawdziwej strony, bo po prostu baliby sie o swoja egzystencje. Marek Ungier by po prostu zadbal, zeby jedenego czy drugiego odwaznego dziennikarza tak "zabolalo", zeby juz wiecej nic na temat prezydenta nic nie napisal. Poza tym mozna wspomniec autocenzure w Wyborczej, ktora w 2005 roku odrzucila felieton Kazika "Zoo jednak dziala", ktory byl tylko o stylu sprawowania wladzy przez Aleksandra Kwasniewskiego. Po tej cenzurze Kazik w ogole zaprzestal wspolpracy z Wyborcza. Wiec cieszmy sie, ze nastala wolnosc i nie ma juz tematow, ktore bylyby dla dzienikarzy rownoznaczne z samobojstwem zawodowym. ***************** Marek U. moglby na ten temat niejedno powiedziec. Nieprawdaz Marku? Odpowiedz Link Zgłoś
davidian_filth Autorzy "Teraz My": Do Beger skierował nas Maks.. 29.09.06, 12:46 Obecnie przebywam w Anglii i coraz mniej mnie dziwi ,że tak wiele osób opusciło Polskę.Ten kraj nigdy sie nie podniesie ,jeśli ludzie beda wybierac w wolnych wyborach takich ludzi.Lub jesli nie beda głosowac wcale.Smutno mi jest,poniewaz chciałbym kiedys wrócić do swojej ojczyzny... Odpowiedz Link Zgłoś
matadeusz S_O_N_D_A_Ż 29.09.06, 15:00 www.1001-votes.com/vote/voteres.php?idv=36434&lg=en Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Autorzy "Teraz My": Do Beger skierował nas Ma 29.09.06, 15:07 Posłanka Renata Beger z Samoobrony: sekretarz stanu, kilka stanowisk dla rodziny, umorzenie spraw w prokuraturze. Ona i 30 innych posłów Samoobrony: 500 tysięcy * 31 na weksle. Poseł Janusz Wójcik: ministerstwo sportu. Wspólna władza z kryminalistami pod hasłem "Prawo i Sprawiedliwość" : bezcennne. Dobrego samopoczucia nie można kupić. Za wszystko inne zapłacisz stanowiskami w IV RP i pieniędzmi podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofbazan Autorzy "Teraz My": Do Beger skierował nas Maks.. 29.09.06, 19:48 Jesteście dla mnie frajerami a nie dziennikarzami Odpowiedz Link Zgłoś
geoda0 Autorzy "Teraz My": Do Beger skierował nas Maks.. 29.09.06, 22:54 To mnie proszę też podać o zniesławienie. Po obejrzeniu materiału i wypowiedzi ludzi z PiSu twierdzę, z cała dopowiedzialnoscią, że to była korupcja. Sprawa Rywina bardzo mnie oburzyła, ale jego sprawa to faktycznie "mały pikuś" przy tym cosmy obejrzeli i usłyszeli. Reakcja ministra Ziobry, i reszty- żenująca Odpowiedz Link Zgłoś
skrzat27 Beger z wyrokiem to kryminalistka 30.09.06, 01:08 Kryminalistka Beger z wyrokiem za falszowanie list poparcia dla niej nigdy nie powinna byc poslanka. Nie dostala takiego poparcia by nia byc. Poslanka stala sie wskutek oszustwa. Po wyroku Beger powinna byc usunieta z sejmu i zwrocic cale uposazenie, ktore otrzymala jako poslanka wskutek oszustwa. Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon chlopcy <walterowcy> z tvn, Maksymiuk i wsi?! 01.10.06, 14:04 dzielni chlopcy waltera wykonali ostatnia robote na zlecenie WSI????wszak Maksymiuk to stary wyjadacz, wycirus sluzb specjalnych , o agentow ktorych wokol Lepeera az ciasno!Walter odplacil sie PIS za utrudnianie w perzejeciu terenow zarzadzanych przez Legie! wielki9e pieniadze wylozone na wykup akcji wks Legia i finansowanie futbolu nie pracuja!Wiec chlpocy<walterowcy> maja swoj udzial w swoistej zemscie ich szefa na PIS Odpowiedz Link Zgłoś