bf109 03.06.07, 18:25 No cóż, nasze lewctwo też lubi się pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shewesh Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 03.06.07, 18:43 Nie rozumiem dlaczego osoby sprzeciwiające się obecnemu ładowi międzynarodowemu, sprzeciwiające się faktowi że osiem głów decyduje za miliardy nazywa się chuliganami. Przecież to policja sprowokowała zamieszki. Czy to się nazywa pluralizmem i demokracją. Dlaczego nie napiszecie o tym, co niemiecka policja wyprawiała przed szczytem (rekwirowanie komputerów naloty na siedziby organizacji alterglobalistycznych). Odpowiedz Link Zgłoś
elly666 Kpitalizm polityczny Kwasniewskiego 03.06.07, 18:46 Oleksy o kapitalizmie politycznym: to robota Kwaśniewskiego G: (o politykach do Bisztygi – red.) Janek, to wszystko była sitwa polityczna. Jak się o tym myśli, to człowiek nie rozumie, jak oni mogli na to pozwolić? Ileż tu poszło krzywdy ludzkiej. O: Tak, zgoda. Prawda jest taka, że cały kapitalizm polityczny stworzył Kwaśniewski. G: I wy wszyscy O: Nie, to w jego salonie... Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Nie rozumiem antyglobalistów 03.06.07, 20:10 Nie rozumiem antyglobalistów. Dlaczego nie podoba im się to, że państwa świata chcą razem współpracować dla dobra całej planety? Dlaczego chcą oni żyć w odizolowanych klatkach? Przecież to bez sensu. Może mi ktoś to wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Nie rozumiem antyglobalistów 03.06.07, 23:40 Choć globalizm i antyglobalizm wiszą mi i powiewają, to myślę jednak, że wielcy tego świata nie spotykają się dla jego (świata) dobra, tylko żeby uzgodnić najlepsze dla siebie i tylko siebie interesy. A w Somalii głodują... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Nie rozumiem antyglobalistów 04.06.07, 12:24 > A w Somalii głodują... to niech przestana sie bic i zaczna pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_84 Re: Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 03.06.07, 19:17 shewesh napisał: > Nie rozumiem dlaczego osoby sprzeciwiające się obecnemu ładowi > międzynarodowemu, sprzeciwiające się faktowi że osiem głów decyduje za miliardy > > nazywa się chuliganami. Przecież to policja sprowokowała zamieszki. Czy to się > nazywa pluralizmem i demokracją. Dlaczego nie napiszecie o tym, co niemiecka > policja wyprawiała przed szczytem (rekwirowanie komputerów naloty na siedziby > organizacji alterglobalistycznych). Ja również tego nie jestem w stanie pojąć. Przecież ludzie mają prawo demonstrować swój sprzeciw wobec tego, że kilku najbogatszych decyduje o losach wszystkich ludzi, całych miliardów. Policja zatrzymała przed wjazdem do miasta antyfaszystów, tych od razu otoczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 04.06.07, 18:11 Glupoty trujesz.Pokojowo kazdy moze demonstrowac.Ale bydlo, ktore idzie na demo z kawalkami chodnika i atakuje pierwszy lepszy radiowoz rzucajac takimi kamieniami w siedziacych tam policjantow, to kryminalisci i nic wiecej.Jak ktos rzuca kamieniem wielkosci polceglowki celujac w glowe policjanta to chce go zabic i tak to nalezy traktowac.Proba zabojstwa.Mam nadzieje, ze tych gnoi przez kilka lat z wiezienia nie wypuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 03.06.07, 23:38 shewesh napisał: > Nie rozumiem dlaczego osoby sprzeciwiające się obecnemu ładowi > międzynarodowemu, sprzeciwiające się faktowi że osiem głów decyduje za miliardy > nazywa się chuliganami. To może napiszesz czego konkretnie chcecie. Nie pisz tylko, że wszyscy mają byc bogaci szczęsliwi i zdrowi. Może nie pisz też o społecznej własnosci srodków produkcj, sojuszu robotniczo-chłopskim, ani "socjalizm tak, wypaczenia nie". To wszystko juz było i nie sprawdziło się. Zdajesz sobie chyba sprawę, że gdyby bogatym odebrano wszystko i rozdano to biednym, każdy biedny dostałby po parę groszy, a dodatkowo upadłaby gospodarka i jeszcze więcej ludzi cierpiałoby głód. Jasne, ja też uważam, że biednym trzeba jakos pomagać, ale nie wiem jak konkretnie pomagają takie rozróby. Ciekawa też jestem czy oprócz demonstracji robicie cos konstruktywnego. To że nie można pomóc wszystkim, nie zwalnia nas od pomagania choć niektórym. A więc jak alterglobaliści pomagają, czy robią coś prócz tych zadym? Myslę oczywiście o konkretnej pomocy, a nie o naradach, koszulkach z kolorowymi napisami i krzykach, że świat jest beee. Macie jakiś konkretny program, jakieś wyobrażenie o tym, jak świat powinien byc zorganizowany? >Przecież to policja sprowokowała zamieszki Powiedz mi, bo nie rozumiem, jak policja mogła sprowokować zamieszki. Zastrzeliła kogoś niewinnego? Bo jeśli tylko starała się zapobiegać paleniu samochodów, albo wybijaniu szyb, to wybacz, ale taka juz jej rola. Nawiasem mówiąc, jeśli myślisz, że to bank straci z powodu wybitych szyb, albo zdemolowania wnetrza budynku, to jestes naiwny. Bank sobie to wszystko odbije na klientach, a dodatkowo zapłaci mniej podatków, bo remont wpisze sobie w koszty, a zatem mniej bedzie pieniedzy na cele socjalne. Więc w kogo w końcu uderzacie? Odpowiedz Link Zgłoś
harce Re: Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 04.06.07, 03:38 nie policja nikogo nie zastrzeliła, ( tym razem, pamiętamy Carlo Giuliani i innych którzy ponieśli śmierć w skutek działań policji). w tym wypadku dwóch tajniaków rzuciło się na jakieś dzieciaki, bezpośrednio przed czarnym blokiem, podczas gdy z boku już ustawiały się psy przygotowane na zamieszki (dziwnym trafem, zaraz przed aresztowaniem pojawili się na placu portowym pierwsi policjanci w kaskach). jeżeli się uda to w ciągu najbliższych dwóch dni przygotujemy materiał filmowy przedstawiający całą sytuację, w każdym bądź razie zapraszam na g8-tv.org , pl.indymedia.org i cia.bzzz.net. Odpowiedz Link Zgłoś
danielek_b Re: Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 03.06.07, 18:58 Nasze lewactwo - jak piszesz pracuje w UK i stac go na wyjazdy po Europie.... Dla mnie po pobycie w Londynie bylo szokiem to, ze pracujac tutaj zarabiam mniej niz malarz pokojowy wykonujac bardziej zaawansowana prace... Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Lewckie pbg. 03.06.07, 19:41 Jeśli sugerujecie że w Polsce ludzie zostają z uwielbienia dla Kaczyńskich, Kwaśniewskich i innego Samogwałtu to jesteście chyba śmieszni a jeśli uważacie że jedyną metodą zmieniania świata jest zostanie skinem czy anarchistą i podpalanie mcdonaldów i śmietników to jesteści żałosni. Nie mówie ze policja jest święta ale jeśli taka "pokojowa" manifa miala by zamiar przejść przez moje miasto to poparł bym każde działanie władz. Łącznie z prewencyjnym wystrzelaniem wszystkich uczestników. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii Re: Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 03.06.07, 18:59 możecie byc pewni że to napewno nie ja bo inaczej nie dokonał by teraz niniejszego wpisu na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
harce brednie prosto od rzecznika policji. 03.06.07, 19:31 ...załamujące autorowi artykułu proponował bym znaleźć lepsze źródła informacji - 400 ranny policjantów to chyba licząc tych co sobie ramie nadwrężyli pałując ludzi, i tych góra 50 którzy rzeczywiście zostali ranieni w zamieszkach. tym bardziej liczba rannych "alterglobalistów" jest zupełną fikcją, bo nie wiem kto miał by ją podać - do szpitali zgłaszane są tylko fatalne przypadki, resztą zajmują się nasze służby medyczne. jeśli chodzi o polski skład może i są tu jacyś "solidarni rolnicy" czy attack, nie wiem nie widziałem, wiem że jest parę osób z kolektywu redakcyjnego indymedia i kilkudziesięciu uczestników i uczestniczek grup anarchistycznych. btw. czarny blok to nie anarchiści, tylko czarny blok. taktyka, a nie organizacja. naprawdę wystarczy wejść na wikipedię. w czarnym bloku niestety równie dobrze można spotkać komucha. polecam uwadze żądnej sensacji gawiedzi i redakcji: pl.indymedia.org i cia.bzzz.net - niedługo opublikujemy parę filmów z zamieszek, były by szybciej ale biedna broniąca się policja uszkodziła kamerę podczas jednej z szarż. na indymediach już opublikowano jeden komentarz do relacji "gazety". Odpowiedz Link Zgłoś
herkus-monte Palami mu wygarbowac skore 03.06.07, 19:51 to sie jedeen z drugim nauczy Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 03.06.07, 19:54 shewesh napisał: > Nie rozumiem dlaczego osoby sprzeciwiające się obecnemu ładowi > międzynarodowemu, sprzeciwiające się faktowi że osiem głów decyduje za miliardy > > nazywa się chuliganami. Bo rozwalania sklepów i podpalanie samnochodów nie jest żadnym "sprzeciwem wobec zastanego ładu" tylko zwykłą huligenraią właśnie. Nie gadaj bzdur, że "osiem głów decyduje za miliardy" - po pierwsze to są demokratycznie wybrane głowy państw, po drugie - dlaczego niby za miliardy ma decydować zgraja łobuzów z koktajlami Mołotowa? Kto Wam dał jakiekoleiwk prawo, jakikolwiek mandat do wuystępowania w imię tych "miliardów"? Czy wydaje wam się, że paląc (cudze, rzecz prosta) samochody poprawiacie swiat? > Przecież to policja sprowokowała zamieszki. No jasne, zawsze ta sama śpiewka. Jak kibole po meczu rozwalą pół miasta, to te potem zawsze opowiadają, że "policja ich sprowokowała". A czym ich policja sprowokowała? Tym, że nie chciała pozwolić na rozróbę i niszczenie (cudzego) mienia? > Czy to się > nazywa pluralizmem i demokracją. A nie, jasne, pluralizm i demokracja to jest wtedy, kiedy każdy gó..arz z łomem albo butelką z benzyną może zabronić międzynarodowych spotkań w imię swoich wydumanych teorii. Demokracja i pluralizm to jest wtedy, kiedy wolno rozpiperzać cudze samochody i sklepy, prawda? Chciecie zmienić świat? Zaproponujcie sensowny program, wygrajcie wybory i działajacie. A tak - jesteście zwykłymi bandytami. A swoją droga - jakże to znaczące, że "alterglobaliści" i neofaszyści mają dokłądnie to samo zdanie! NICZYM się nie różnicie - jedni i drudzu chętnie rozwalilibyście demokratyczny ład i na siłę narzucili "ustrój najwyższego szczęścia" (choć oczywiście różnie by on wyglądał... do pewnego momentu). Jedni i druddzy w imię jakichś paranoicznych ideologii narzucaliśbyście siłą swoją wolę całemu światu... Odpowiedz Link Zgłoś
durruti Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 03.06.07, 20:01 Informacje z antyszczytu, będzie akcja solidarnościowa z zatrzymanym Polakiem. Informacje na bieżąco: cia.bzzz.net/g8_antyszczyt_2007 Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 03.06.07, 20:12 Lewica i antyglobalizm? Nie żartuj człowieku. Antyglobalistami są prawicowcy, a nie lewicowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta szkoda, że nie odstrzelili bandyty 03.06.07, 20:29 nie przypadkiem paradowali tam z sowieckimi sztandarami. W innych czasach bylybi NKWDzistami, sekretarzami, politrukami. Najgorsze totalitarne męty... Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 03.06.07, 21:27 Przepraszam bardzo, ale o co biega tym antyglobalistom? W GW nikt nic nie wie, inne media też milczą. Ja wywnioskowałem, że chodzi im tylko o rozróbę. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Policja powinna strzelać ostrą amunicją 03.06.07, 23:44 Rzucanie w policjantów koktajlami mołotowa czy cegłami to nic innego jak próba zabójstwa. A więc do tych bandytów powinno się strzelać długimi seriami i rozjeżdżać czołgami. Jak długo jeszcze będzie się tolerowało takie zachowania? Odpowiedz Link Zgłoś
harce Re: Policja powinna strzelać ostrą amunicją 04.06.07, 00:41 dokładnie! Jaruzelski wróć! chwała milicjantom z Wujka! a może zastanowisz się kretynie co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik To ty się zastanów 04.06.07, 12:57 Jeżeli ktoś rzuca w ludzi koktajlem mołotowa to musi sobie zdawać sprawę, z tego, że może zabić. W czasie II wojny tak niszczono czołgi! Idiota rzucający koktajlem mołotowa w tłum to zwykły morderca i powinien być na miejscu zastrzelony. Co innego demonstracja, gwizdy i przepychanki, a co innego próba spalenia ludzi żywcem! Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 Policja sprowokowała zamieszki a nie antyglobalisc 04.06.07, 13:13 Skąd Ty czerpiesz informacje motłochu medialny ? Ty wierzysz w to co miedia pisza ? Bo jak tak to Tobie naprawdę współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Policja sprowokowała zamieszki a nie antyglob 04.06.07, 18:13 Pokazywali w niemieckiej TV.Wspolczuj sam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
harce Re: To ty się zastanów 04.06.07, 13:51 nie przypominam sobie żebym słyszał o śmierci od mołotowa w ciągu ostatnich paru-parunastu lat, może znajdź najpierw jakiś? pamiętam natomiast ludzi zamordowanych przez policję z Carlo Giuliani na czele po pierwsze w sobotę poleciał jeden, mołotow, po drugie nie trafił, a potrzecie nie był rzucany w tłum tylko w policję - składający się z pracujących w niej dobrowolnie zbieraniny ludzi która wcześniej bez powodu zatrzymała dwie osoby, a chwile później w najlepsze tłukła pałami po głowach jakichś hipisów i pryskała skondensowanym gazem pieprzowym prosto w twarz ludzi pokojowo stających na przeciw nich. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: To ty się zastanów 04.06.07, 15:09 harce napisał: > nie przypominam sobie żebym słyszał o śmierci od mołotowa w ciągu ostatnich > paru-parunastu lat, może znajdź najpierw jakiś? Uważasz, że rzucanie w ludzi koktajlami mołotowa nie jest próbą zabójstwa? Nie słyszałem, żeby ostatnio ktoś zginął od trafienia doniczką w głowę, ale to nie znaczy, że możesz w ludzi rzucać doniczkami z okna. pamiętam natomiast ludzi > zamordowanych przez policję z Carlo Giuliani na czele > I dobrze zrobili. Bandzior chciał zmasakrować policjantów gaśnicą. To było ewidentne usiłowanie zabójstwa. Jeżeli nie wierzysz, to poproś kolegę, żeby cię rzucił gaśnicą w głowę. > po pierwsze w sobotę poleciał jeden, mołotow, O jeden za dużo. > po drugie nie trafił, Jak bandyta strzeli i nie trafi to znaczy, że niewinny? a potrzecie > nie był rzucany w tłum tylko w policję Policjanci to niby nie są ludzie? Policjanta można bić? - składający się z pracujących w niej > dobrowolnie zbieraniny ludzi która wcześniej bez powodu zatrzymała dwie osoby, > a > chwile później w najlepsze tłukła pałami po głowach jakichś hipisów i pryskała > skondensowanym gazem pieprzowym prosto w twarz ludzi pokojowo stających na > przeciw nich. Skoro byli pokojowo nastaiwni to skąd mieli koktajl mołotowa? Mam wielką nadzieję, że was tam spiorą ile wlezie. Przyjeżdża lewackie bydło, bije ludzi, podpala samochody... I o co wam chodzi? Czemu niszczycie czyjś dorobek życia? Odpowiedz Link Zgłoś
harce Re: To ty się zastanów 04.06.07, 15:52 > Uważasz, że rzucanie w ludzi koktajlami mołotowa nie jest próbą zabójstwa? Nie > słyszałem, żeby ostatnio ktoś zginął od trafienia doniczką w głowę, ale to nie > znaczy, że możesz w ludzi rzucać doniczkami z okna. prostuje po prostu twoje dramatyczne elaboraty na temat prób zabójstwa. koktajl mołotowa jest stałym elementem zamieszek ulicznych i jak się idzie do prewencji to ze świadomością że wcześniej czy później można nim dostać. można zginąć też od lecącej piłeczki golfowej tak, potem też w ramach obrony koniecznej przejechali po nim parę razy, jak każdy wie, należy tak zrobić z każdym kto chce rzucić w samochód gaśnicą. > > po pierwsze w sobotę poleciał jeden, mołotow, > O jeden za dużo. a czy ja twierdze że to dobrze? nie podoba mi się to że zamieszki miały miejsce, sądzę że była to bezsensowna przemoc z obu stron, prostuje po prostu głupoty głoszone przez media a kto powiedział że demonstranci byli pokojowo nastawieni? w niemczech od paru miesięcy policja prowadzi kampanię zastraszania i represji wobec ruchu anarchistycznego i "alterglobalistycznego" - przemoc rodzi przemoc. a właśnie, samochód spłonął jeden, nie wiem kto go podpalił, nie widziałem tego, tymczasem moja kamera zniszczona została przez policję która próbowała mi ją wyrwać podczas jednej z szarż. powiedz mi jeżeli to biedna policja i okrutni anarchiści to dlaczego nikt na demonstracji nie bał się przejść czy podejść i rozmawiać z czarnym blokiem, a przed policją wszyscy przebiegali z podniesionymi rękami mając nadzieje że nie zostaną spałowani albo bez powodu aresztowani jak dzieciaki które zostały użyte do sprowokowania całych zamieszek? cia.bzzz.net/g8_gipfelsoli_policja_prowokowala_zadymy Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: To ty się zastanów 04.06.07, 19:13 harce napisał: > > prostuje po prostu twoje dramatyczne elaboraty na temat prób zabójstwa. koktajl > mołotowa jest stałym elementem zamieszek ulicznych i jak się idzie do prewencji > to ze świadomością że wcześniej czy później można nim dostać. można zginąć też > od lecącej piłeczki golfowej Ale koktajl mołotowa to paskudne narzędzie do zabijania. To taki kieszonkowy napalm, od którego dzień w dzień w Iraku i Czeczenii giną ludzie. Nie wiedziałeś o tym? Fakt, że jest używany nic tu nie zmienia. Zgodnie z twoją logiką dźganie kogoś nożem w brzuch to nie próba morderstwa, bo tak się robi na libacjach i zadymach. > > tak, potem też w ramach obrony koniecznej przejechali po nim parę razy, jak > każdy wie, należy tak zrobić z każdym kto chce rzucić w samochód gaśnicą. > Już i tak był martwy - dostał w główkę (pustą). > a czy ja twierdze że to dobrze? nie podoba mi się to że zamieszki miały miejsce > , > sądzę że była to bezsensowna przemoc z obu stron, prostuje po prostu głupoty > głoszone przez media > Czyli jednak poleciał koktajl. > > a kto powiedział że demonstranci byli pokojowo nastawieni? w niemczech od paru > miesięcy policja prowadzi kampanię zastraszania i represji wobec ruchu > anarchistycznego i "alterglobalistycznego" - przemoc rodzi przemoc. > I dobrze robią. Porządek ma być. > a właśnie, samochód spłonął jeden, nie wiem kto go podpalił, nie widziałem tego > , Pewnie sam się podpalił w proteście przeciwko globalizacji. > tymczasem moja kamera zniszczona została przez policję która próbowała mi ją > wyrwać podczas jednej z szarż. > I słusznie. > powiedz mi jeżeli to biedna policja i okrutni anarchiści to dlaczego nikt na > demonstracji nie bał się przejść czy podejść i rozmawiać z czarnym blokiem, a > przed policją wszyscy przebiegali z podniesionymi rękami mając nadzieje że nie > zostaną spałowani albo bez powodu aresztowani jak dzieciaki które zostały użyte > do sprowokowania całych zamieszek? Ponieważ policja jest od tego, żeby się jej bać. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Złapałem cię na kłamstwie lewaku! 04.06.07, 19:27 harce napisał: > a właśnie, samochód spłonął jeden, img239.imageshack.us/img239/623/36036729aj2.jpg img356.imageshack.us/img356/5162/82170734mt0.jpg To zdjęcia przynajmniej 3 spalonych aut. Jak to wytłumaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
harce Re: Złapałem cię na kłamstwie lewaku! 04.06.07, 19:43 mysiu pysiu, a skąd jest do pierwsze zdjęcie? bo drugie, owszem - rostock 02.06.07 a pierwsze? nie wiem, na pewno nie z portu gdzie doszło do zamieszek o których mowa. więc twoja demaskacja jest równie odkrywcza co tekst "Czyli jednak poleciał koktajl." po tym jak bodajże w pierwszym tekście stwierdzam że poleciał, ale tak tak, jesteś wybitnie błyskotliwy, aż drżę na myśl co odkryjesz w następnych postach. może kto nas finansuje? albo czy mamy pejsy ukryte pod kominiarkami? :] a co do stawionych przez ciebie tez: >Ponieważ policja jest od tego, żeby się jej bać. a ja myślałem że policja jest od tego żeby chronić ludzi... no ale widocznie ma jakiś wyższy cel i została powołana przez boga po to żeby się jej bać? >> tymczasem moja kamera zniszczona została przez policję która próbowała mi ją >> wyrwać podczas jednej z szarż. >I słusznie. aha czyli policji wolno niszczyć cudze mienie? coś ci logiki chyba nie styka... pl.indymedia.org/pl/2007/06/29494.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Złapałem cię na kłamstwie lewaku! 04.06.07, 20:01 harce napisał: > mysiu pysiu, a skąd jest do pierwsze zdjęcie? bo drugie, owszem - rostock > 02.06.07 a pierwsze? nie wiem, na pewno nie z portu gdzie doszło do zamieszek o > których mowa. więc twoja demaskacja jest równie odkrywcza co tekst "Czyli jedna > k > poleciał koktajl." po tym jak bodajże w pierwszym tekście stwierdzam że > poleciał, ale tak tak, jesteś wybitnie błyskotliwy, aż drżę na myśl co odkryjes > z > w następnych postach. może kto nas finansuje? albo czy mamy pejsy ukryte pod > kominiarkami? :] Ponieważ znalazłem je na zaprzyjaźnionym forum, gdzie umieścił je jeden z mieszkańców dotkniętego wami miasta. > > a co do stawionych przez ciebie tez: > > > a ja myślałem że policja jest od tego żeby chronić ludzi... no ale widocznie ma > jakiś wyższy cel i została powołana przez boga po to żeby się jej bać? Została powołana przez ludzi w celu wzbudzania respektu i pacyfikowania elementów szkodliwych społecznie. > > aha czyli policji wolno niszczyć cudze mienie? coś ci logiki chyba nie styka... > Twoją kamerę wykonał chińczyk pracujący za 1 dolara dziennie, a więc została zniszczona jako symbol globalizacji i kapitalistycznego wyzysku. Zresztą po co czekałeś aż cię policja złapie? Trzeba było stać z dala a nie mieszać się w awanturę. Odpowiedz Link Zgłoś
harce Re: Złapałem cię na kłamstwie prawiczku! 04.06.07, 21:18 > Ponieważ znalazłem je na zaprzyjaźnionym forum, gdzie umieścił je jeden z miesz > kańców dotkniętego wami miasta. ale co ponieważ? odpowiadasz na pytanie dlaczego nie wiesz skąd jest to zdjęcie? na pewno nie z portu. a co "dotkniętego nami miasta" mieszkańcy winić mogą swoich radnych czy co tam mają za to że zgodzili się przyjąć szczyt tutaj, zasada jest prosta - gdzie szczyt tam i wszystkie związane z nim problemy jak na przykład kilkadziesiąt tysięcy protestujących. > Twoją kamerę wykonał chińczyk pracujący za 1 dolara dziennie, a więc została > zniszczona jako symbol globalizacji i kapitalistycznego wyzysku. > Zresztą po co czekałeś aż cię policja złapie? Trzeba było stać z dala a nie mieszać się w awanturę. nie wiem kto wykonał moją kamerę, o ile wierzyć oznaczeniom została wykonana w japonii, możliwe że przez chińskiego imigranta, który tak jak i ja pracuje za granicą, niestety efekty neo-liberalnej globalizacji dotykają nas wszystkich i owszem jako dziennikarz z zasady staram się być tam gdzie nic się nie dzieje. a ty nie odpowiedziałeś oczywiście na pytanie... tak na oko świat ma działać według twojego "widzimisię" a nie jakichś spójnych zasad? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Złapałem cię na kłamstwie prawiczku! 04.06.07, 22:06 harce napisał: > ale co ponieważ? odpowiadasz na pytanie dlaczego nie wiesz skąd jest to zdjęcie > ? > na pewno nie z portu. Nie wiem skąd, bo jest to zdjęcie wybrane spośród dziesiątek innych tam umieszczonych. a co "dotkniętego nami miasta" mieszkańcy winić mogą > swoich radnych czy co tam mają za to że zgodzili się przyjąć szczyt tutaj, > zasada jest prosta - gdzie szczyt tam i wszystkie związane z nim problemy jak n > a > przykład kilkadziesiąt tysięcy protestujących. Raczej kilkadziesiąt tysięcy bandytów. > > nie wiem kto wykonał moją kamerę, o ile wierzyć oznaczeniom została wykonana w > japonii, możliwe że przez chińskiego imigranta, który tak jak i ja pracuje za > granicą, niestety efekty neo-liberalnej globalizacji dotykają nas wszystkich > Na szczęście. > i owszem jako dziennikarz z zasady staram się być tam gdzie nic się nie dzieje. Więc ponoś tego konsekwencje. > a ty nie odpowiedziałeś oczywiście na pytanie... tak na oko świat ma działać > według twojego "widzimisię" a nie jakichś spójnych zasad? Świat ma działać wedle reguł rynkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Złapałem cię na kłamstwie prawiczku! 04.06.07, 22:16 harce napisał: > gdzie szczyt tam i wszystkie związane z nim problemy jak na > przykład kilkadziesiąt tysięcy protestujących. Czytam to, czytam, ale nie widzę wyjaśnienia przeciw czemu (konkretnie) protestujecie i co chcecie dać w zamian. Co do spalonego samochodu, to może w proteście spaliłbys swój, a nie Bogu ducha winnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
harce Re: Złapałem cię na kłamstwie prawiczku! 05.06.07, 03:31 czarownik - jeśli chodzi o zdjęcie w każdym bądź razie nie jest z miejsca gdzie doszło do opisywanych w mediach zamieszek, nazywaj nas jakkolwiek chcesz - twoje prawo, jednocześnie nie możesz zaprzeczyć mojemu stwierdzeniu, więc tylko próbujesz w jakiś sposób je zdeprecjonować... co wypada raczej marnie. Konsekwencje mojej pracy ponoszę nie zmienia to faktu że nie rozumiem jakim cudem jest dla ciebie nieakceptowalne kiedy czarny blok podpala samochód a jest akceptowalne kiedy policja celowo niszczy kamerę jeśli świat ma działać według reguł rynkowych, to nie widział byś problemu gdybym wynajął zabójce żeby cię zabił (może być koktajlem mołotowa którego tak się boisz) bo nie podobają mi się twoje poglądy i działania? ty to samo postulujesz wobec nas, więc jak sądzę morderstwo jest dla ciebie akceptowalne, a tym bardziej według reguł rynkowych. to co? wiktorianka - nie mam, używam roweru albo transportu publicznego, nie wiem też kto podpalił samochód i jaki cel temu przyświecał, prywatnie w życiu nie podpaliłem żadnego samochodu i nie planuje tego w najbliższych dniach jeśli chodzi o to czego chcą "alterglobaliści" to może po prostu sama poczytaj? anarchiści - Federacja Anarchistyczna, anarcho-komuniści/komuniści anty autorytarni - Czerwony Kolektyw/Lewicowa Alternatywa, syndykaliści OZZ Inicjatywa Pracownicza, jeśli o anarchistów/syndykalistów chodzi możesz też po prostu zajrzeć na forum.ibw.com.pl , zieloni - strony partyjne, czerwoni - tak samo, ale całe szczęście w polsce praktycznie ich nie ma, ew. przykładem może być bodajże Nowa Lewica bierze udział w proteście, grupy ekologiczne - Pracownia na Rzecz Wszystkich Istot i Greenpeace, strona ekonomiczna Attack i tak dalej nie ma jedynej słusznej koncepcji, jest wiele różnych grup i ruchów których cele są spójne w danym miejscu.... Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: To ty się zastanów 04.06.07, 18:16 Pieprzysz glupoty.Banda na czarno ubranych kryminalistow zaatakowala radiowoz, ktory stal z boku demonstracji i od tego rozroba sie zaczela.Rzucali w ten radiowoz kawalkami chodnika i kostkami bruku pomimo, ze tam siedzieli policjanci totalnie zaskoczeni tym atakiem agresji.Mozemy sie spotkac i ci przywale kostka z bruku w leb to zobaczysz czy to przyjemne.Podpalanie samochodow zwyklym ludziom to tez oczywiscie protest przeciwko globalizacji??? To moze ja tobie chate spale w imie protestu?? Odpowiedz Link Zgłoś
harce Re: To ty się zastanów 04.06.07, 19:52 rozumiem że byłeś na miejscu? :] nie? no proszę, a ja tak. siedzę w tej chwili w centrum indymedia do którego spływają raporty od paruset aktywistów zbierających wiadomości, no ale rozumiem że ty po przeczytaniu artykułu w wybiórczej czy innego dziennika wiesz lepiej. a co do kostki brukowej, ok, ale najpierw ja założę hełm i kombinezon policyjny, strzele ci parę razy tonfą w łeb i spryskam oczy gazem pieprzowym, co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Policja powinna strzelać ostrą amunicją 04.06.07, 15:30 gamoniu, bluzgasz innym od kretynów?! to pytam: czy górnicy z "Wujka" biegali po ulicach Katowic podpalając samochody? czy wybijali szyby w sklepach, atakowali policję butelkami z benzyną? czy wreszcie obalali porządek demokratycznego państwa?! Odpowiedz Link Zgłoś
jkmm2 Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 04.06.07, 09:48 Wg papierowego wydania GW mamy nowe miasto w Niemczech:ROSTOK !!! Ciekawe gdzie ono leży! Odpowiedz Link Zgłoś
durruti Re: Polak zatrzymany po zamieszkach w Rostocku 04.06.07, 11:57 Policja sprowokowała zamieszki w Rostocku: cia.bzzz.net/g8_gipfelsoli_policja_prowokowala_zadymy Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter1 Zrzucić napalm na ten zdziczały motłoch 04.06.07, 17:55 lewacka chołota. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Strzelac do tych kryminalistow z ostrej broni. 04.06.07, 18:07 To bydlo, a nie zadni antyglobalisci.Nacpane i nachlane bydlo szukajace rozroby.Podpalili normalnym ludziom samochody i gowno ich to obchodzi, ze teraz moze ktos nie ma czym dojechac do pracy, zeby utrzymac rodzine. Lewackie smiecie, ktore same zyja w jakis norach i na koszt mamusi i chca, zeby wszyscy tak zyli.Odstrzelic z 50 i skoncza sie raz na zawsze takie rozroby. Mam nadzieje, ze powtorzy sie Genua. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta już go wypuścili?:) 04.06.07, 19:33 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8903279&rfbawp=1180956791.943&ticaid=13ddb Odpowiedz Link Zgłoś
gupek222 Niemiec Rusek i Amerykanin uciekł a Polaka złapali 04.06.07, 22:41 Niemiec Rusek i Amerykanin uciekł a Polaka złapali Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 To jednak sa jezcze prawdziwi polacy z jajami 05.06.07, 22:48 A juz zaczolem watpic , tyle tego sprzedajnego US-gowna widzac wokol.. WIELKIE BRAWA DLA NIEGO.... Odpowiedz Link Zgłoś