polacco2 Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpitala 15.06.07, 10:08 Następna ofiara IV RP ha ha i dobrze Ziobro ! puszkuj bandytów nawet tych w fartuszkach i togach Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpital 15.06.07, 10:33 polacco2 napisał: puszkuj bandytów nawet tych w > fartuszkach i togach Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpitala 15.06.07, 10:08 ostatnio zatrzymania przez CBA laduja w szpitalu czyzby serce nie wytrzymywalo strachu ze jakis funkcjoraiusz zastrzeli w lazience?? Odpowiedz Link Zgłoś
dypsoman Słabnące mimozy!!!!!! 15.06.07, 10:09 Alez ci lekarze wrażliwi. Mdleją, słabną nasze mimozy. Niewinne, dyskryminowane przez , jak to oni określaja "policje polityczną", w prl nie byli dyskryminowani, nie protestowali, nie zakładali "Solidarności", nie czuli się związani z protestującymi gdyż byli zawsze na usługach władzy, za co byli wysoko nagradzani. I co teraz, nagle są traktowani jak wszyscy obywatele w Polsce, tragedia , i dlatego płaczą, że już teraz nie mogą brac łapówek, pracowac na 5 etatach - przychodząc na każdy na godzinę lub dwie, czuc się bezkarnym wrazie pomyłki.Boże ależ są poszkodowani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Słabnące mimozy!!!!!! 15.06.07, 10:40 dypsoman napisał: > Alez ci lekarze wrażliwi. Życzę ci porannej wizyty panów w kominiarkach, Ciekawe jakie będzie samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Słabnące mimozy!!!!!! 15.06.07, 10:47 A moze opadajace?Dzisiaj problem tych mimoz polega na utrzymaniu majatkow zdobytych przez lapowki.Ubudowac za lapowki szlo szybciej niz utrzymac je z uczciwej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_w11 1984 15.06.07, 11:43 Dlaczego CBA nie zajmuje się korupcją policji, sędziów, prokuratorów, polityków, księży? 500 000 odprawy za 9 miesiecy pracy w TVP....Luzik. A proletariat się cieszy jak lekarzy aresztują... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo od kiedy lekarze zapowiedzieli strajki 15.06.07, 10:16 Ziobro usiluje ich zastraszyc. I pewnie mu sie uda swoja nowa partyjna policja wykonczyc pare osob, w sumie nie wazne za co - morderca czy kieszonkowiec, gwalciciel czy podatkow nie placil - wazne ze wichrzyciel! Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: od kiedy lekarze zapowiedzieli strajki 15.06.07, 13:04 Obesrwuje codziennie rosnącą nerwowość w środowisku lekarzy jako że moja dziewczyna jest lekarzem - dzięki temu mam 30 dni PMS-u na miesiąc w domu :D - bidulka się martwi bo jedna z pacjentek wyszydełkowała jej berecik a ona go przyjęła - ja też się zastanawiam kiedy po nia przyjdą. Nie ma się z czego śmiać jeśli już zabrali kolesia ża przyjecie świecznika od pacjenta... Odpowiedz Link Zgłoś
cloak_and_dagger Nie ma co się dziwić 15.06.07, 10:17 Za długo trzymali go na Gestapo. Odpowiedz Link Zgłoś
ram Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpitala 15.06.07, 10:23 Prywatna policja polityczna bolszewickiej koalicji terroryzuje kraj. Najpierw lekarze, kto następny będzie zatrzymywany w świetle reflektoró by uzasadnić istnienie instytucji Kamińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 najgorsze,że to dopiero początek 15.06.07, 11:22 ram napisał: > Prywatna policja polityczna bolszewickiej koalicji terroryzuje kraj. Najpierw > lekarze, kto następny będzie zatrzymywany w świetle reflektoró by uzasadnić > istnienie instytucji Kamińskiego? macie to jak w banku,koniec układów i układzików,lewych interesów i interesików,łapówek i wziatek Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: najgorsze,że to dopiero początek 15.06.07, 13:13 A Ciebie wyleczy ziółkami i okładami z krowich placków znachor spod Pułtuska... Wybacz ale moja dziewczyna już teraz musi pracować na jednym etacie tak jak na trzech bo nie ma lekarzy - ma międzynarodowy zawód zresztą ja też - wyjazd nie jest problemem. Mam dość słuchania tekstów od znajomych którzy wyjechali o tym że mają 4 dyżury w miesiącu, które są doskonale płatne podczas gdy ona 4 dyżury robi w tygodniu, pytań typu "ile dostałaś za wigilijny dyżur? 50 zł - tak, a ja 500 Eur". Żyjemy w kraju w którym władza gra na najniższych uczuciach nieudaczników społecznych, którzy są jej elektoratem gawiedz się cieszy kiedy niszczy się elity intelektualne z czystej polskiej zawiści. Ludzie! Nam nie trzeba zaborcy, hitlerowca czy bolszewika żeby zabić polskie elity - sami to robimy a "ciemny lud" bije brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
nunia01 Re: Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpital 15.06.07, 10:31 naprawde trzeba kilku czy kilknunastu fachowcow z CBA aby dokonac zatrzymania jednego lekarza? I to niespodziweajacego sie zatzymania, po kilkunastogodzinnym 'dniu' pracy? Nie mozna takiego lekarza wezwac do stawienia sie w charakterze swiadka? Moze warto skierowac 'sily' CBA w kieunku naprawde groznych przestepcow? Jestem absolutnie przeciwna korupcji, jestem zwolennikiem walki z nia, ale moze uzywajmy wlasciwych narzedzi. Jeden lekarz w miejscu pracy + stado panow z CBA to chyba jak strzelanie do much z armaty. Moze ze dwie padna. Zniszczenia i inne skutki (np. finansowe) operacji beda ogromne. Czy CBA nie powinno pracowac i skutecznie eliminowac z zycia spolecznego czy publicznego jednostki nieodpowiednie? Czy naprawde potrzeba takich spektakularnych akcji? Zareczam Wam, ze wiekszosc prawozadnych i uczciwych obywateli, ktorzy zazwyczaj nie znaja swoich praw, juz po kontakcie z policja czy prokuratura moze miec powazne problemy zdrowotne - nerwy np, a co dopiero z CBA. Z kolei przestepca po pierwsze lepiej zna sowje prawa i jest w sytuacji 'obyty', a po drugie kontakt z policja czy prokuratura to w pewnym sensie ryzyko dzialanosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dypsoman Re: Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpital 15.06.07, 10:36 Oczywiście, masz racje! Należało najpierw go zaprosic z wyprzedzeniem 2 tygodniowym, potem z wiązanka kwiatów na spotkaniu spytac sie czy zechce byc aresztowany. Oj! Marza sie wam nadal przywileje z prl stąd ten lament bo wreszcie traktowani jesteście jak każdy obywatel w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpital 15.06.07, 13:16 Nie wiesz o czym mówisz. Masz 16 czy 17 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpitala 15.06.07, 10:39 Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek ci z abecadłem na plecach nie przesadzają ? 15.06.07, 10:39 nawet jak będą słusznie zatrzymywać to i tak im już nie uwierzymy Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Dodajcie ................ 15.06.07, 10:40 Tomasz D., lekarz z warszawskiego Szpitala Bródnowskiego, nie usłyszał jeszcze zarzutów korupcyjnych, bo po zatrzymaniu przez CBA źle się poczuł. Wczoraj z podwyższonym ciśnieniem trafił na pogotowie, dziś do szpitala. Medyk miał podrabiać dokumentację medyczną i sprzedawać ją potem przestępcom. Lekarz tuż po wczorajszym, porannym zatrzymaniu miał być przewieziony do prokuratury w Ostrołęce, na której zlecenie działało CBA. Według "Rzeczpospolitej", trafił jednak na oddział kardiochirurgii warszawskiego pogotowia ratunkowego. Miał tak wysokie ciśnienie, że musieli zająć się nim lekarze. Według radia RMF, ortopeda Tomasz D. pomagał przestępcom, preparując dla nich fikcyjne historie choroby i inne zaświadczenia medyczne. Sprzedawał je za pieniądze i właśnie dlatego usłyszy zarzuty korupcyjne. Prokuratorzy i CBA mają dowody, że za jedno ze sfałszowanych zaświadczeń wziął 150 złotych, a za inne 5 tysięcy złotych - informuje "Rzeczpospolita". O działalności ortopedy miał opowiedzieć śledczym z Ostrołęki mężczyzna podejrzany o korumpowanie warszawskiego policjanta. Szef CBA Mariusz Kamiński zapewnia, że zatrzymanie ortopedy nie ma nic wspólnego ze strajkiem lekarzy. "Musimy robić swoje, musimy eliminować ludzi w tych środowiskach. Nie możemy czekać na zakończenie strajku" - podkreśla. Czy lekarz będzie aresztowany? To okaże się po jego przesłuchaniu. Sprawa Tomasza D. to odprysk podobnego, dużo większego śledztwa dotyczącego innego lekarza ze Szpitala Bródnowskiego. Miał on wystawiać zwolnienia lekarskie gangsterowi "Słowikowi". Odpowiedz Link Zgłoś
sonda.kosmiczna Napisz coś bezmózgu od siebie 15.06.07, 10:41 nie kopiuj cudzych wypowiedzi prezerwatywo. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Za dużo od PiSdackiego dementa wymagasz... 15.06.07, 11:03 presentation1 to stary, upośledzony umysłowo człowiek wegetujący na wysypisku śmieci w południowej Francji. Wklejanie cudzych tekstów to dla niego ogromny wysiłek, nie oczekuj, że będzie samodzielnie klecił sensowne wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sonda.kosmiczna Wiem ale spróbować warto 15.06.07, 11:11 ten ćwierćinteligent sam sobie odpisuje a to oznacza że palma odbija równo Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....Dodajcie ................ 15.06.07, 10:43 Połowa lekarzy bierze łapówki - twierdzi większość Polaków zapytanych przez CBOS o skalę korupcji w służbie zdrowia. Wyniki sondażu są zatrważające. Blisko połowa tych, którzy mieli kontakt z lekarzami, wręczyła medykom "dowody wdzięczności". Ponad 40 proc. badanych jest pewnych, że połowa lekarzy przyjmuje łapówki - wynika z najnowszego sondażu Centrum Badania Opinii Społecznej. Blisko jedna trzecia Polaków twierdzi, że skorumpowani medycy stanowią znakomitą większość w służbie zdrowia, a ci, którzy nie przyjmują "prezentów", należą do rzadkości. Niemal połowa ankietowanych przyznaje, że po skończeniu leczenia - swojego bądź najbliższych - przynajmniej raz wręczyła lekarzom "prezent". Takim podarkiem są najczęściej kwiaty i słodycze, alkohol i pełna koperta. Ponad 20 proc. z nas, gdy potrzebowało pomocy, usłyszało od lekarzy, że w zamian za "prezent" załatwią oni przyjęcie do szpitala, konsultacje, badania czy zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Polecam .........za Polsat.................. 15.06.07, 10:51 interwencja.interia.pl/archiwum/news?inf=926051 Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re..............:Oto 1 z komentarzy........ 15.06.07, 10:54 • Podwyżki duśka / 2007-06-14 01:16/ Proszę o podwyżki dla tych konowałów!BIEDACTWA. Pracowałam jako pielęgniarka 20 lat, z różnymi lekarzami i tylko o 4 mogę się wypowiedzieć dobrze, to byli(2 jeszcze żyje)lekarze z powołania.Cała reszta?Konowały i materialiści.O podwyżkach powinni zapomnieć, a na zachodzie, tych których znam na suchy chleb nie zarobią!Nasi rodacy też potrzebują ich pomocy, ale jej nie udzielą, bo to biedny rodak!Na zachodzie są pacjenci za Euro i Funty.Wykształcili się w Polsce za friko lub za łapówki, a udawać że pracują chcieliby za granicą? W kraju goni skandal za skandalem z udziałem lekarzy. Tego już nieda się słuchać i czytać, niedobrze się robi.Na zachodzie pacjentowi złomu by nie włożyli, ale w Polsce?Dlaczego nie?, przecież to nie człowiek...Kończę, bo adrenalina mi się podniosła Odpowiedz Link Zgłoś
koko59 Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpitala 15.06.07, 10:49 Skąd my to znamy , jak dobierają się do tyłka to odrazu robia sie obłożnie chorzy.Stary trik. Odpowiedz Link Zgłoś
juikowy Re: Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpital 15.06.07, 11:11 Raczej IV Kato-Bolszewia. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 tak,tak to kolejna ofiara IV rp 15.06.07, 11:19 juikowy napisał: > Raczej IV Kato-Bolszewia. i macie jak w banku,że będzie ich więcej,tak więc co niektórzy już dzisiaj niechaj idą śladem blidy-bo skończyła się bezkarność czerwonej hołoty Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 m15, wie co mówi!.. stary esbecki kapuś.... 15.06.07, 11:57 on pamięta!.. tak pracowali za czasów UB i SB...teraz nowa nazwa CBA ! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_w11 Mordercy z ronda Waszyngtona zostali wypuszczeni.. 15.06.07, 13:29 Pobili człowieka na rondzie Waszyngtona i zaraz wyszli na wolność. CBA to policja polityczna na zamówienie i pokaz. Brak już słów... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpital 15.06.07, 11:26 Zgoda, lekarze biorą łapówki, ludzie łapówki dają i wszyscy o tym wiedzą. Też daje, gdy muszę wykonać jakieś badanie, którego w moim miescie nie można zrobić (jeszcze) w prywatnym ambulatorium. Bo nie mam czasu na kilkumięsięczne oczekiwanie. Co miesiąc płacę 190,52 na ub. zdrowotne, podczas gdy stada rolników okupujących przychodnie i szpitale od wczesnych godzin porannych nie wydają na leczenie ani zeta. Wiecie co pisdoopki nie mam pretensji do lekarzy, którzy przy śmiesznie niskich zarobkach "dorabiają" sobie łapówkami, bo dzięki temu mogę szybko uzyskać te świadczenia, których za opłacaną składkę nie można w tym kraju wyegzekwowac z powodu całej bandy buraków, którym "sie należy" bezpłatnie to, na co inni ciężko pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
mintaj4 no wyglada na to 15.06.07, 11:18 ze historia zatoczyła kółko ... mundurki szkolne ala giertych Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria.ewa Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpitala 15.06.07, 11:52 Czy CBA może w demokratycznym kraju wszystko? Tzn jutro rano wywlec mnie z domu przy pomocy kilkunastu silnych w maskach na twarzy, bo byc moze ktos zechce mnie przesłuchać? Czy nie ma na to naprawdę mocnych? Jesli nawet brali łapówki, co ew stwierdzi lub nie,sąd, to czy to jest sposób naprzesłuchanie? uważam, że to jest bandytyzm!!!! Gdzie jest prawo, bo na pewno nie w PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Bandyte, który napada, aresztuje dwóch gliniarzy 15.06.07, 11:59 sam widziałem!..przyjechali , skuli i...odjazd!..BEZ KAMER Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpital 15.06.07, 12:48 Uwazam ze powinni wywlec i zgrac przestepcow.Tak w Polsce ludzie mysla i tak chca. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpitala 15.06.07, 11:58 Kumuna zgnoila piekny zawod lekarza razem z reszta spoleczenstwa. Po jej upadku wszystke nastepne ekipy pieczolowicie podtrzymaja to postkomunistyczne zgnojenie tej wlasnie grupy zawodowej pilnie dbajac aby nie placic wiecej niz glodowe stawki. Wymagania natomiast sa systematycznie podwyzszane do poziomu marzen i zludzen. Ciekawe, ze mimo pazernej ludzkiej natury tzw. "lapowkarstwo lekarzy" wystepuje tylko w krajach postkomunistycznych. Pracujac od lat w Szwecji tez moglbym sobie dorobic "lapowkami" ale jakos jest to niestosowane tutaj. Ciekawe dlaczego ? Moze jest to jednak zwiazane z moja pensja podstawowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpitala 15.06.07, 12:14 Łukaszenko jest z was panowie dumny... Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpital 15.06.07, 12:27 nawet najgrozniejsze przestepstwo powinno byc osadzone przez sad a tutaj juz pene moherowe osoby wydaja sady...bez uzasadnien kiedy wreszcie bedzie to prawo i sprawiedliwosc chce normalnosci poslowie sa od dobrych ustaw sedziowie od wyrokow nauczyciele od nauki lekarze od leczenia itd a tu pisowcy sa wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Koledzy lekarze chronią gnidę. 15.06.07, 12:35 Jakoś do brania łapów był zdrowy a do przesłuchania nagle jest chory? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpitala 15.06.07, 13:26 A gdzie trafili arcyłapownicy, marnujący pieniądze z moich podatków,poprzez fundowanie wysokich stanowisk niekompetentnym i obietnice spłaty prywatnych czy też partyjnych długów - panowie Lipiński i Mojzesowicz? Zgadnij mądry Czytelniku! Odpowiedz Link Zgłoś