tetlian 09.07.07, 06:34 Kolejny człowiek, którego teraz będą chcieli zniszczyć za przeszłość jaka go spotkała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
augustus_germanicus_caligula Lubie TW SB.... 09.07.07, 06:35 Zabawne jest to ze zaczynam coraz wiekszej sympatii nabierac do tajnych wspolpracownikow SB. Z przedstawionych nam list wynika ze glownie mowa o ludziach inteligentnych, przedsiebiorczych, oczytanych i wykwalifikowanych. Z kolei jesli przyjac ze Kaczynscy sa czysci jak lza to daje to do myslenia mamy bowiem w nich do czynienia z obludnymi faryzeuszami, miernotami pod kazdym wzgledem, chorobliwie podejzliwymi typami ktorzy niczego w zyciu nie osiagneli ani niczym sie nie wyroznili. Naprawde zastanawiajace. Moze jednym z warunkow objecia stanowisk w Panstwie powinna byc wspolpraca z SB? Odpowiedz Link Zgłoś
takizenek ++++ I coz takiego on zrobil? 09.07.07, 07:46 Przeciez nawet zbrodnie sie przedawniaja po 20 latach!!! A ten czlowiek postepowal zgodnie z prawem i zgodnie z obowiazujacymi normami moralnymi, dzialal w zyciu publicznym i sluzyl krajowi. Kaczynscy chca opluc cale pokolenie ludzi urodzonych w PRLu, sa przedluzeniem szykan jakie zgotowalo nam totalitarne panstwo Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Człowieka można zniszczyć,ale nie można go pokonać 09.07.07, 08:32 Tak małe pisiorkowe przydupasy. Za 5 lat nikt o Was nie będzie pamiętał - a szkoda, bo takie gnidy powinny się znaleźć na specjalnej, ogólnodostępnej liście. A Gier.Ty.Ch może sobie tworzyć prywatne listy lektur - tej sentencji Hemingwaya z ludzkiej świadomości nie wymaże... Pozdrawiam wszystkich rozsądnych i przypominam o obowiązku (w związku z publikacją we "Wprost" wypowiedzi Rydzyka pod adresem urzędującego prezydenta) złożenia przez każdego z nas, doniesienia o popełnieniu przestępstwa do najbliższej prokuratury. Chcieli państwa prawa - to będą mieli... Odpowiedz Link Zgłoś
darling221 Dzidek należał do PZPR i był I Sekret. w stanie wo 13.07.07, 10:02 donosił od zawsze i zawsze prezentował stanowisko Partii to był dobry i bardzo czerwony członek. Chciał zrobić karierę za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Lubie TW SB.... 09.07.07, 09:54 Czy Kurtyka pójdzie teraz siedzieć? Zapewniał że do czasu aż nie powstanie ustawa, z listy 500 nie wypłynie żadne nazwisko. Wypowiedź publiczna której świadkiem jest parę milionów Polaków:) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Te słuzby tak działaja na całym świecie. 09.07.07, 09:30 Pozyskuja informacje od ludzi inteligentnych, na stanowiskach, potrafiacych analizowac fakty. Do robienia szwindli wykorzystuja ludzi miernych, chorobliwie ambitnych i zwyczjnie głupich, którzy nawet nie wiedza ze są "pacynkami". Gdybym podzielał spiskowa teorie dziejów w/g PiS, to jako obywatel tego kraju powinienem oskarżać obecna władzę o "agenturalność". Dlaczego? Wystarczy popatrzec na polityke zagraniczną, ponizanie powszechnie uznawanych autorytetów, amoralnośc w polityce. Najbardziej nam "braterska" słuzba Federacji Rosyjskiej niewiele musi robić w kwestii obnizania wiarygodnosci Polski jako członka UE czy NATO a powodów do świętowania maja wiele. Chyba ze zgodnie z teorią maja kilku "szpionów" i to wysoko postawionych, w co osobiscie watpię. Człowiek inteligentny bedzie rozmawiał by wychwycic wszystkie słabosci i informacje, ten rzad gniewa sie na społeczeństwo ze chce obiecanej "polski solidarnej" i "odnowy moralnej". Jak oni chca to zrobic bez porozumiewania sie? Nie wiem. A w tym temacie o podpuszczaniu przez "bratni" wywiad to jednak chyba cos jest. Lenina też Niemcy wysłali do Rosji, a nam jakis czas temu niekjakiego Rydzyka wstawili. Przypadkowa historia czy mini powtórka? Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Re: Lubie TW SB.... 12.07.07, 14:53 Jest takie panstwo, ktore na pewno by ci sie spodobalo. Nazywa sie Bialorus i jest rzadzone przez niejakiego Lukaszenke i sluzby bezpieczenstwa. Posiadajac takie poglady powinienes sie tam, wsrod inteligentnej bezpieki, poczuc sie jak ryba w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Bzdet prasowy 09.07.07, 06:35 Nie ma sensu tego komentować. Kolejna bzdura świadcząca o tym, że cała poubecka "dokumentacja" to jedno wielkie szambo, w którym Maciarewicz gó.no łowi. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Na moim blogu ........ 09.07.07, 06:47 ponad 30 godzin istnieje ta informacja.......... www.bloguez.com/POLSKA/192099/ i juz doszli nowi. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars a co mlodych interesuja te fobie pajacow 09.07.07, 06:51 pozdrowienia z emigracji. A Pan Rosatti ma fajna corke ot i cala historia Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Klaniaja sie autorytety..... 09.07.07, 06:55 Jezeli jestes mlody to jestes juz zgorzknialy.Ja jestem niby stary ale duchem mlody www.bloguez.com/POLSKA/192099/ Odpowiedz Link Zgłoś
sonda.kosmiczna1 Owszem obrażasz mnie 09.07.07, 07:35 i nie tylko,obrażasz mnie tym że jesteś aktywistą partyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Owszem obrażasz mnie 09.07.07, 07:38 Nie nalezalem i nie naleze do zadnej partii politycznej.Mam swoje poglady z ktorymi nie musisz sie zgadzac Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Z artykułu nie wynika aby szkodził polakom on 09.07.07, 07:46 współpracował z legalnym polskim rządem. A interes USA nigdy nie będzie naszym interesem tak jak nie jest interesem twojwj przybranej ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Z artykułu nie wynika aby szkodził polakom on 09.07.07, 07:48 Przybrana ojczyzna?Nie egzystuje cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Skoro jesteś Francuzem to nie udawaj Polaka. 09.07.07, 07:54 Ja nigdy nie staralem sie o zmiane obywatelstwa.Przeciez wielu ludzi jest dumnych ze sa Polakami.I ja jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
takizenek ++++ zeby byc Francuzem trzeba umiex mowic ...... 09.07.07, 08:03 .. po francusku. Ty pewnie mowisz 'comme un petit negre'? Jak wiekszosc tzw. 'wychodztwa'. Przyznaj ze trafilem ... huh? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ++++ zeby byc Francuzem trzeba umiex mowic . 09.07.07, 08:04 Oceniasz ludzi nie znajac ich.I od razu wychodzi zawisc,zazdrosc.Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
takizenek Re: ++++ zeby byc Francuzem trzeba umiex mowic . 09.07.07, 08:07 gdybym nie znal to bym nie pisal, przezylem to wszysko na wlasnej skorze i slono zaplacilem za prawo mowienia tego co mowie. A czego niby mam zazdroscic? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ++++ zeby byc Francuzem trzeba umiex mowic . 09.07.07, 08:10 Posluchaj.Przejechalem kazdy kraj Europy.Szukalem gdzies zatrzymania.Nigdzie nie bylo latwo.Bylo ciezko.Tez odczulem to na wlasnej skorze.Zostalem we rancji.Moglem gdzie indziej jednak z wiekszymi siniakami.Bo takie jest zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
takizenek Re: ++++ zeby byc Francuzem trzeba umiex mowic . 09.07.07, 08:15 To dlatego plujesz teraz na ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ++++ zeby byc Francuzem trzeba umiex mowic . 09.07.07, 08:17 Czy pluciem nazywasz poglady?Poczytaj posty to zobaczysz ze ludzie pluja.Ja jestem za jakas opcja polityczna wiec krytykuje przeciwna.Tak jak ty?Nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
takizenek ++++ zeby byc Francuzem trzeba umiex mowic . 09.07.07, 12:18 Twoi idole rydzyk i kaczynski tez tylko krytykuja przeciwna opcje polityzna... podobnie jak inni tobie podobni tacy jak macierewicz, kurski, zawisza Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: takizenek 12.07.07, 23:24 takizenek napisał: > zeby byc Francuzem trzeba umiex mowic > .. po francusku. Ty pewnie mowisz 'comme un petit negre'? Jak wiekszosc > tzw. 'wychodztwa'. > Przyznaj ze trafilem ... huh? Trafiles twoim jezorem prosto w jego (presentation) podogonie! Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Wet3 ty psychopato!!! 03.11.07, 03:14 Jeszcze tutaj? Musisz 4 latka odczekać!! Shit happens :((( Odpowiedz Link Zgłoś
takizenek Rydzykiem chcesz zostac idioto? 09.07.07, 08:01 Na kogo sie stylizujesz baranie? Wielkiego emigranta? wychodzce? A kible w foyer szorowales? Zaliczylem lata emigracji we Francji, wiem ile szkod wyrzadzila ta banda podlaczajacych sie pod paryska Solidarnosc w 80-tych... Masz watpliwosci? zapytaj Mirka Chojeckiego to ci to dokladniej wylozy Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Rydzykiem chcesz zostac idioto? 09.07.07, 08:03 Foyer?Przeciez to problem indywidualny jak kto sobie zycie ulozyl we Francji.Zreszta jak w kazdym innym kraju.Recepty nie ma.Ludzkie losy sa rozne. www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
sonda.kosmiczna1 Ty masz tylko jedne poglądy 09.07.07, 07:54 komunistyczne i to mnie obraża Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ty masz tylko jedne poglądy 09.07.07, 07:57 Czy to wazne jak ty to nazywasz skoro wiecznie sie mylisz? www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Owszem obrażasz mnie 09.07.07, 08:50 Za co? Przecież jaśnie nam miłujący Prezydent też jest "bezpartyjny" a spytaj go się, która prawda jest prawdziwa( ładnie co?) to już wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew1000 Dać mu medal! 09.07.07, 06:57 Podpisał bo chciał jechać. Współpracował jak umiał :-) Również nabieram sympatii, jak czytam takie notatki. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula A moze cytatow kilka z Rydzyka zamiescisz? 09.07.07, 06:54 Twoj blog jest tak samo nadety jak cala polska wladza. A przy okazji mysle ze bezczescisz hymn Polski umieszczajac go razem ze swoim zdjeciem Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A moze cytatow kilka z Rydzyka zamiescisz? 09.07.07, 06:56 Co do Rydzyka.Jestem niewierzacy.Co do hymnu.Bylbym dumny ze spiewa nawet murzyn.To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: A moze cytatow kilka z Rydzyka zamiescisz? 09.07.07, 07:03 To wroc do Polski a nie kombinuj gdzies z Gujany francuskiej. kogo dzis obchodzi SB i kto tam po co wpsoplpracowal. Jasne ze kazdy chcial wyjechac z tego kraju a dla niektorych jednyna spososobnoscia byla wspolpraca. No i co z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A moze cytatow kilka z Rydzyka zamiescisz? 09.07.07, 07:07 Widze pochwalasz zachowania zwierzece u czlowieka.Twoj problem.Ja akurat jestem czlowiekiem.Nie namowisz mnie.Chyba ze twoj tekst jest dla lewicy. www.bloguez.com/POLSKA/192099/ Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Opowiedz nam jak Ty dostales paszport? 09.07.07, 07:08 Kogo musiales sprzedac? Piszesz ze jestes niewierzacy wiec komuch z Ciebie i pewnie ksiezy we Francji szpiegowales. Jak bedziesz protestowal ze to nieprawda to ja pokaze wszystkim jak dziala niszczarka do dokumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Opowiedz nam jak Ty dostales paszport? 09.07.07, 07:31 Tak sie sklada ze wyjechalem ....bez paszportu.Wielu zna moja historie ale ty zostaniesz bez wiedzy.ak mozna szpiegowac ksiezy skoro nie chodzi sie do kosciola? Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Czyli TW z Ciebie to 100% 09.07.07, 07:33 Wpisales sie sam na liste czy tez dostales za to 30 srebrnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
sonda.kosmiczna1 rydzyk to dla ciebie autorytet 09.07.07, 07:23 przypominacie fanów hitlera,obłęd w oczach,wrzask i wycie na jego cześć Odpowiedz Link Zgłoś
miedzianakonefka Re: ...Na moim blogu ........ 09.07.07, 08:58 A Weronika Rosati wielką gwiazdą jest... Bo tata wielkim i bogatym człowiekiem jest. Bo kiedyś mógł wyjechać za granicę. Bo był TW. Tak sie tworzy gwiazdy i autorytety. Fajna jest ta ciągłość historii :P Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: ...Na moim blogu ........ 12.07.07, 05:33 miedzianakonefka napisał: > A Weronika Rosati wielką gwiazdą jest... Bo tata wielkim i bogatym człowiekiem > jest. Bo kiedyś mógł wyjechać za granicę. Bo był TW. Tak sie tworzy gwiazdy i > autorytety. Fajna jest ta ciągłość historii :P > Benito Mussolini też miał fajna córkę Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: ...Na moim blogu ........ 09.07.07, 09:09 presentation1 napisał: > ponad 30 godzin istnieje ta informacja.......... > www.bloguez.com/POLSKA/192099/ > i juz doszli nowi. Do wszystkich : presentationów ,caligul i innych dupków" co Wy ku.. wiecie! Jak nie dostaliscie w dupę,to nic nie podpisywaliście, ale gdybyście mieli choć trochę pragnień prawdziwej wolności, ciekawości innego zycia to nie jeden z Was podpisałby cyrograf i każdy układ z diabłem i inna zarazą. Ważne jest to co człowiek robił. Sprzedawał, czy nie sprzedawał, ale kolegów, rodaków tych "porządnych", a jak był Polakiem to wierzył, że Ojczyźnie trzeba pomóc i zbierać informacje gospodarcze i militarne. Zapamietajcie sobie osły, ze wszystkie kraje tak robiły i robia , ale tylko w Polsce zasrali tę robote Macierowiczowsko-kaczorowscy debile a Wy dziś siedząc z daleka nie macie pojęcia jaka prawda jest w środku. Powodzenia Wam życzę w dalszym pluciu na tych których dziś nie ma, ale także na tych, których jutro nie będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Czytanie ze zrozumieniem..... 09.07.07, 10:01 Poczytaj dokladnie moje posty by wiedziec ze [postawienie mnie w szeregu z presentation jest Twoja pomylka. A dupkiem nie jestem, z pozdrowieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Wyluzuj czlowieku. 09.07.07, 10:12 Nikt nie chce TW wsadzac do wiezein, chodzi raczej o to zeby z byle dupka, ktory podjal wspoltrace z SB w zamian za umozliwienie kariery, a potem temu zaprzeczal, nie robic autorytetu. Nie kazdemu imponuje klamstwo. Moze jest to standard wrod elit ale wiekszosc ludzi jednak lojalki nie podpisala. Myslisz ze ci co nie podpisali i nie donosili, nie chciali wolnosci? Nie chcieli zyc normalnie? Poprostu wyceniali swoje sumienie i honor o wiele wyzej niz aurotyrety. Odpowiedz Link Zgłoś
illogical Re: Wyluzuj czlowieku. 09.07.07, 10:59 Otoz to. Gardze pseudoautorytetami wypromowanymi przez wrogie Polsce srodowiska medialne, ktore zrobili kariere tylko dzieki wspolpracy z UB i dzis odcinaja kupony od swej malo chwalebnej historii. Gdyby mieli mieli odrobine honoru siedzieliby cicho jak mysz pod miotla i modlili sie, aby lustracyjny walec ich nie rozjechal, po naprawieniu krzywd wyrzadzonym innym. Osobiscie dzis wiem jedno: wolalbym szukac zywnosci na smietnikach, niz zdradzic Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
prapradziad Re: Rosati zarejestrowany przez SB, jako Buyer 09.07.07, 07:04 Zdziwił bym się gdyby było inaczej. Żeby wtedy zrobić karierę bez TW było niemożliwe. Albo honor, albo kasa. Ci którzy nie poszli na układ pomimo kilku doktoratów skazani byli na przestanie życia w przysłowiowym kącie. Nie to ważne czy był TW, ale to co robił jako TW wtedy i po 89r.! Odpowiedz Link Zgłoś
duet24 Re: Rosati zarejestrowany przez SB, jako Buyer 09.07.07, 07:05 No tak , teraz nie ma się czemu dziwć,że 200 mln dolarów z FOZZu wyciekło pod czujnym okiem samego Dariusza, że klienci biura maklerskiego też stracili 100 mln pod czujnym okiem członka RN Dariusza. Pewno dlatego nie należy go niszczyć za przeszłośc. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Rosati nie martw się tow. michnik cię obroni 09.07.07, 07:28 NIe ma takiej kanalii na świeci która jeśli jest wiernym komunistą znajdzie opiekę pod skrzydłami redaktorów wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Jak to? Skoro broni komunistow to dlaczego Rydzyka 09.07.07, 07:33 Jak to? Skoro broni komunistow to dlaczego Rydzyka nie broni? Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Palił, ale nie zaciągał się :) 09.07.07, 07:36 Przewidział chytrze, że bez tego kariery nie zrobi, jak jego koledzy - Kwaśniewski (Alek), Cimoszewicz (Carex), Olechowski (Must) and many others. Czy spadkobiercy Sowieckiej Rosji nie powinni dla nich ustanowic odznaczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Palił, ale nie zaciągał się :) 09.07.07, 07:46 Wystarczy wiec im Midzynarodowka gdzie poprzez prase i inne media pluja na wolnosc i demokracje.Pluja na Polske.Niewola to dla nich normalka. www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Presentation jesteś durniem a oni są kapitalistami 09.07.07, 07:49 którym zazdrościsz majątku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Byli nimi w czasie komuny też bo dbanie o własny 09.07.07, 07:51 interes to właśnie kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Byli nimi w czasie komuny też bo dbanie o wła 09.07.07, 07:55 I dlatego takich jak Ty bedzie coraz mniej. www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Masz jakies zdjecie w moherowym berecie? 09.07.07, 07:57 Milo by bylo od razu wiedziec z kim ma sie do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Masz jakies zdjecie w moherowym berecie? 09.07.07, 08:01 Mozesz wejsc na blog lub profil Gazety gdzie zobaczysz to czego szukasz. www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Koń Kaliguli w pilśniowym kapeluszu? 09.07.07, 09:36 Czy w SLD jest ktoś kto nie był agentem? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Takich którzy nie dadzą się nabierać na wasze 09.07.07, 07:58 fałszywe pisanie bedzie coraz więcej. Kończy się czas prowokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Czy stać cię na powrót czy siedzisz w jakiejś dziu 09.07.07, 08:02 -rze ? Emigracyjny sfrustrowany biedaku i piszesz tę swoją nienawiść udając to czym nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czy stać cię na powrót czy siedzisz w jakiejś 09.07.07, 08:07 Czy stac?Przeciez nawet klochard stac na wyjazd do Polski.A moje zycie?Coz rzucam z okna kamieniem i trafiam w morze. Odpowiedz Link Zgłoś
drogownik Re: Rosati zarejestrowany przez SB, jako Buyer 09.07.07, 08:08 Kiedy w końcu ktoś się czepi tych co werbowali, naganiali, pracowali w ZOMO, ORMO etc??? Bo póki co to z ludzi, którzy aby wyjechać na stypendium lub rozwijać swoją wiedzę podpisali jakiś świstek (lub nawet nie) robi się ochydnych agentów. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Następny nic nie podpisywał - żałosne 09.07.07, 08:09 Za parę dni się okaże, że podpisywał, ale przez pomyłkę i w ogóle nie wiedział co to i na tym współpraca się skończyła. Po kolejnych paru dniach przypomni sobie, że może i współpracował, ale to dla zamydlenia oczu, a tak naprawdę to nikomu nie zaszkodził. I tak dalej, i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Jak to ładnie powiedziane: 09.07.07, 08:10 "Chodzi o wykaz osób, które bezpieka uważała za swoich współpracowników." Doprawdy redaktorzy GW wzbijają się na szczyty nowomowy i krętactwa, gdy chodzi o obronę ubeckich kapusiów. Teraz wmawiają, że nie było współpracowników bezpieki, tylko ludzie, których bezpieka za takich uważałam. Potem zaś będzie mowa o wykazie osób, które _jakoby_ bezpieka uważała za swoich współpracowników. Potem o wykazie osób, które bezpieka _bez żadnych podstawa_ uważała za swoich współpracowników. I tak dalej, i tak dalej. Pytanie zasadnicze: dlaczego redaktorzy GW tak zażarcie bronią ubeków i ich współpracowników? Pytanie oczywiście retoryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Jak to ładnie powiedziane: 09.07.07, 08:34 Pytanie jak najbardziej wlasciwe.Mozna wysilic sie na odpowiedz.Bronia siebie i swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 czerwony 09.07.07, 08:57 Rosati? Czerwony jak sam Putin, więc nie dziwne że donosił. Dlatego właśnie uważam, że _wszyscy_ starzy działacze powinni zostać odsunięci od władzy. Wszyscy członkowie PZPR i przybudówek mają brzydką przeszłość i powinni co najwyżej wspierać działających młodych polityków. I jeszcze jedno: prawnie ścigać polityków przyjmujących pieniądze z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka to zamach na d..kracje!, rosati-bohaterem narodowy 09.07.07, 09:15 "ta ustawa godzi w elementarne prawa agenta... przepraszam czlowieka" no jamesa Bonda sie naogladal a po 30 latach wyszlo, jakby nie podpisal to by nie wyjachal i tyle, z drugiej strony jakie mamy autorytety i intelygiencje skoro okazuje sie ze wszyscy "wybitni" podpisywali, a skoro kablowali to nalezy poprzeczke obnizyc i z nich teraz ofiary systemu i kaczorow zrobic, moze jeszcze wezwijcie armie czerwona zeby "porzadek" zaprowadzila Odpowiedz Link Zgłoś
luc2000 skywalker 09.07.07, 09:16 no to kto w koncu mowi prawde ???? bo ja juz nie wiem tak to ......... cholerny zdradziecki szit a bliznieta sie smieja ze 40% spoleczenstwa ma klopoty z percepcja rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 kto mówi prawdę? 11.07.07, 16:12 Korwin-Mikke (chociaż nie jest moim idolem) grając rolę błazna rzeczywiście mówił prawdę o walce buldogów pod dywanem. Sytuacja od lat się nie zmieniła, mimo że środki masowego tak napadają na Kaczyńskich. Wciąż rządzą ludzie Okrągłego Stołu i wciąż nie ma nadziei na zmiany w polskiej polityce. Rządzą ludzie z PZPR-owską przeszłością i nic nie odsunie ich od władzy. Co za tym idzie? 1. Ubezwłasnowolnienie narodu: możesz głosować na kogo chcesz, ale wybrani będą ci, co trzeba. 2. Korupcja (szeroko rozumiana): możesz głosować na kogo chcesz, ale rządzą ci, co zawsze. 3. Bieda: możesz wybierać, ale wybrani nigdy nei dopuszczą, by naród się wzbogacił. Przecież prywatyzacja musi dać pieniądze tym najważniejszym, a klasa średnia nam niepotrzebna. 4. Głupota: nie można dopuścić, żeby społeczeństwo polskie czuło się w Polsce jak u siebie. Muszą nie znać się na ekonomii, prawie itd. Wtedy są pokorni, a niepokorni wyjadą. Bliźniaki są mniejszym złem i dlatego ich popieramy. Jesteśmy realistami. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 No proszę, stopniowo Układ jest ujawniany... 09.07.07, 09:16 Mówiłem, że lustracji nic nie powstrzyma, nawet TK... Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Czesc Plastelina. Jak zdrowko? Tabletki wziete? 09.07.07, 10:01 Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Nareszcie prawidlowa forma __"zarejestrowany"____ 09.07.07, 09:36 przez SB .......i takich "zarejestrowanych" była większość TW, bo cóż za problem dla ówczesnej SB-ecji było "pozyskanie " w taki sposób informatora........ a teraz historycy dywagują nad prawdziwością dokumentow pozostawionych przez SB-ecję........ POWODZENIA......!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek Stypedia zagraniczne byly zarezerwowane dla UB.. 09.07.07, 10:15 Stypedia zagraniczne byly zarezerwowane dla UB i takuch "ubowskich szmalcownikow!.. co jest jane dla kazdego myslacego Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Rosati zarejestrowany przez SB, jako Buyer 09.07.07, 10:16 Uważam, że Rosati jest winny. Kazdy obywatel Polski powinien współpracować z władzami, jesli o to poproszą. "Bezpieka zleciła mu prowadzenie wywiadu ekonomicznego, rozpracowywanie spotkanych w USA osób ze sfer biznesu i polityki, a także tropienie współpracowników amerykańskich służb specjalnych." Jesli to wszystkie zadania jakie otrzymał, to jego odmowa współpracy jest naganna. Jak dzisiaj powinien postapić obywatel Polski po otrzymaniu takiej oferty? Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka krawat za ciasny? tlen do mozgu nie dochodzi?? 09.07.07, 10:53 szpiegowanie za granica na rzecz polskiego wywiadu jest przestepstwem przeciw krajowi ktory cie gosci, odmowa wspolpracy jest jedynym honorowym rozwiazaniem, twoj kraj nie moze cie do przestepstwa zmusic, koniec kropka szpiegowaniem niech sie zajmuja profesjonalni szpiedzy a nie ci co sie Fleminga oczytali albo chcieli paszport czy stypendium w citybanku dostac Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 Rosati zarejestrowany przez SB, jako Buyer 09.07.07, 10:17 Jeszcze trochę , a okaże się, że ojciec Grzybek jest agentem GRU! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Presentation, palestrina...to oni pisali takie not 09.07.07, 11:00 notatki.. jako funkcjonariusze SB, "tworzyli" legendy, by przypodobać sie komuchom Odpowiedz Link Zgłoś
illogical Re: Presentation, palestrina...to oni pisali taki 09.07.07, 11:31 Pierot, ty dopiero teraz w pracy? Naczelny organ Adama za malo placi i postanowiles w ramach protestu pisac oszczercze posty dopiero od 11? PO cichu przyznam sie, ze oczekiwalem, ze dzis zaczniesz fabrykowac kalumnie pod pseudoninem pisubek, ten nick w pewnym sensie dokladniej oddaje twe zadania - prowokacje i jatrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pierot6 12.07.07, 02:53 pierot6 napisał: > notatki.. jako funkcjonariusze SB, "tworzyli" legendy, by przypodobać sie komuc > hom Przede wsystkim, biedny komuszku, nie masz rozumu aby nowa komuchowa legende tworzyc lub rozumowanie "palestriny" czy "presentation" podwazyc. Twoja czerwona "inteligencja" ogranicza sie tylko do rzucania miesem i nazywania twoich oponentow SBkami. Wiecej nic, miernoto umyslowa, nie potrafisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Rosati to nie Buyer, to raczej raczej Seller? 09.07.07, 12:48 Rosati to nie Buyer, to chyba raczej Seller? I tak nastepny autorytet roztrzaskany w drobny mak. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Rosati to nie Buyer, to chyba raczej Seller? 09.07.07, 12:49 Rosati to nie Buyer, to chyba raczej Seller? I tak nastepny autorytet roztrzaskany w drobny mak. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tetlian 11.07.07, 17:06 tetlian napisał: > Rosati zarejestrowaby przez SB jako Buyer > Kolejny człowiek, którego teraz będą chcieli zniszczyć za przeszłość jaka go > spotkała. Korekta. Rosati, podobnie jak Szmajdzinski czy Kwasniewski oraz im podobni, to nie czlowiek, tylko zwykla czerwona esbecka szuja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Rosati , Pastusiak, Siemiątkowski, Jagieliński, Pi 13.07.07, 09:45 echota, Wiatr, Maksymiuk....nic nie sugeruję ale niech powiedza jak było na prawdę:) ...dla mnie to żadne autorytety wiec nie czuje sie "dzi...wką" pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Rosati , Pastusiak, Siemiątkowski, Jagielińsk 13.07.07, 15:04 ratm1978 napisał: > echota, Wiatr, Maksymiuk....nic nie sugeruję ale niech powiedza jak było na > prawdę:) ...dla mnie to żadne autorytety wiec nie czuje sie "dzi...wką" > pozdr. Powiedza czy nie powiedza - to nie jest wazne. My i tak wiemy, ze sa czerwonymi kanaliami bedacymi pod specjalna ochrona TK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magiel10 Re: Rosati , Pastusiak, Siemiątkowski, Jagielińsk 08.08.07, 18:28 ależ to gwiazda waltera z tvn jest. Odpowiedz Link Zgłoś
olejowy.bogacz Re:slaniaja sie autorytety 08.08.07, 18:43 watpliwe zawsze i zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tetlian 08.08.07, 21:54 tetlian napisał: > Kolejny człowiek, którego teraz będą chcieli zniszczyć za przeszłość jaka go > spotkała. A ja mysle, ze to kolejna kanalia, ktora plywa na powierzchni od poczatku PRL-bis dzieki grubej kresce Mazowieckiego, a ktora jak wszystkie jej podobne kanalie powinna byc zlustrowana i osadzona na poczatku lat 1990-tych. Odpowiedz Link Zgłoś