rock73 Re: Jak rzadziliscie to z ksiezmi:do wora i do je 23.07.07, 18:35 mirmat1 napisał: > [...] > M; Waszymi bohatereami sa ci co zalatwili ksiedza Popieluszke. "Waszymi" czyli czyimi? Bo chciałbym wiedzieć, czy moimi też. Chcesz powiedzieć, że ludzie się dzielą na zwolenników Radia Maryja i zwolenników SB? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 PremierKaczynski powiedzial dobrze kto gdzie stoji 23.07.07, 18:43 rock73 napisał: > mirmat1 napisał: > > > [...] > > M: Waszymi bohatereami sa ci co zalatwili ksiedza Popieluszke. > > "Waszymi" czyli czyimi? Bo chciałbym wiedzieć, czy moimi też. M: ci co atakuja Koalicje, prowokuja jej rozbicie i chcieliby przywrocenia monopolu medialnego z UBekistanu wiedza, ze musza zlikwidowac Radio Maryja > Chcesz powiedzieć, że ludzie się dzielą na zwolenników Radia Maryja i > zwolenników SB? M; Moge sie nie zgadzac z wielona opiniami O. Rydzyka ale jest rzecza OCZYWISTA, ze bez niego bylibysmy dzis dalej w UBekistanie. RM jest niezbednym elementem pluralizmu tak jak i Michnik ale nikt nie domaga sie zamkniecia G.Wna. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: PremierKaczynski powiedzial dobrze kto gdzie 23.07.07, 18:51 mirmat1 napisał: ... Moge sie nie zgadzac z wielona opiniami O. Rydzyka ale jest rzecza > OCZYWISTA, ze bez niego bylibysmy dzis dalej w UBekistanie.... A tak powoli zdążamy do UzBekistanu Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: PremierKaczynski powiedzial dobrze kto gdzie 23.07.07, 19:02 mirmat1 napisał: > rock73 napisał: > > [...] > > "Waszymi" czyli czyimi? Bo chciałbym wiedzieć, czy moimi też. > M: ci co atakuja Koalicje, prowokuja jej rozbicie i chcieliby przywrocenia > monopolu medialnego z UBekistanu wiedza, ze musza zlikwidowac Radio Maryja Jeśli stawiasz Radio Maryja jako obrońcę rządu i przeciwnika "monopolu medialnego UBekistanu" (cokolwiek ten neologizm miałby znaczyć), to twierdzisz, że to jest siła polityczna, taka sama, jak każda inna partia czy ruch. Ja też jestem skłonny uznać, że Radio Maryja trzeba zlikwidować, ale nie z powodów politycznych, tylko religijnych: to radio to karykatura Kościoła i zagrożenie dla niego. > > Chcesz powiedzieć, że ludzie się dzielą na zwolenników Radia Maryja i > > zwolenników SB? > M; Moge sie nie zgadzac z wielona opiniami O. Rydzyka ale jest rzecza > OCZYWISTA, ze bez niego bylibysmy dzis dalej w UBekistanie. RM jest niezbednym > elementem pluralizmu tak jak i Michnik ale nikt nie domaga sie zamkniecia G.Wna RM szerzy nacjonalizm, totalitaryzm i antysemityzm, które już do dwóch wojen światowych doprowadziły. Mamy stać spokojnie, czekać i powtarzać, że "to przecież pluralizm", aż wywołacie kolejną wojnę? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Ciekaw jestem kiedy Michnik w ramach tolerancji... 23.07.07, 19:14 ...wytnie ten Post ?????? rock73 napisał: > > > [...] > > > "Waszymi" czyli czyimi? Bo chciałbym wiedzieć, czy moimi też. > > M: ci co atakuja Koalicje, prowokuja jej rozbicie i chcieliby przywrocenia > > monopolu medialnego z UBekistanu wiedza, ze musza zlikwidowac Radio Maryja > > Jeśli stawiasz Radio Maryja jako obrońcę rządu i przeciwnika "monopolu > medialnego UBekistanu" (cokolwiek ten neologizm miałby znaczyć), to twierdzisz, że to jest siła polityczna, taka sama, jak każda inna partia czy ruch. Ja też jestem skłonny uznać, że Radio Maryja trzeba zlikwidować, .... M: Wlasnie takie strwierdzenie (Radio Maryja trzeba zlikwidować) jest wykladnia UBekistanu. > ale nie z powodów politycznych, tylko religijnych: to radio to karykatura Kościoła i zagrożenie dla niego. M: Nie znasz historii Kosciola Katolickiego w Polsce. Bo tylko u nas istnial pluralizm nawet w KK, ktory zamordysci dzis chca obalic a wykladnia tego bylo i jest postepowanie Jezuitow. > > > Chcesz powiedzieć, że ludzie się dzielą na zwolenników Radia Maryja > i zwolenników SB? > > M: Moge sie nie zgadzac z wielona opiniami O. Rydzyka ale jest rzecza > > OCZYWISTA, ze bez niego bylibysmy dzis dalej w UBekistanie. RM jest niezb > ednym > > elementem pluralizmu tak jak i Michnik ale nikt nie domaga sie zamkniecia > G.Wna > > RM szerzy nacjonalizm, totalitaryzm i antysemityzm, które już do dwóch wojen > światowych doprowadziły. Mamy stać spokojnie, czekać i powtarzać, że "to > przecież pluralizm", aż wywołacie kolejną wojnę? M: Hmmmm. Gdzie ja to juz czytalem. Podobno ten okropny rzad II RP wywola II WS bo chcialo u sie walczyc o jakis Gdansk. Dla POstKomuny pluralizm, wolnosc wypowiedzi to : "nacjonalizm, totalitaryzm i antysemityzm" a "tolerancja" stala sie "walka z 'ksenofobia'" Czemu boicie sie tak wymiany opinii jak ten cenzor z tego Forum. Mnie nie przeszkadza, ze mnie opluwacie. Uwazam, ze kazdy idiota ma prawo sie skompromitowac tak jak o tym swiadcza wasze posty! Precz z cenzura. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Ciekaw jestem kiedy Michnik w ramach toleranc 23.07.07, 19:35 mirmat1 napisał: > .... > M: Wlasnie takie strwierdzenie (Radio Maryja trzeba zlikwidować) jest wykladnia > UBekistanu. Czyli ja też należę do UBekistanu? Da się należeć, nie wiedząc o tym? Nie wiem kogo nazywasz UBekistanem. Jeśli komunistów, to oni nie chcieli zlikwidować RM, tylko cały Kościół, a najlepiej wszystkie religie. Poza tym jeśli odnosisz się tylko do fragmentu "trzeba zlikwidować", to twierdzisz, że RM musi istnieć bez względu na okoliczności. > M: Nie znasz historii Kosciola Katolickiego w Polsce. Bo tylko u nas istnial > pluralizm nawet w KK, ktory zamordysci dzis chca obalic a wykladnia tego bylo i > jest postepowanie Jezuitow. To bardzo dobrze, że istniał pluralizm, i oby tak dalej. Tylko gdzie widzisz ten pluralizm w RM? Tam dobry jest tylko jeden naród, tylko jedna partia. Nie dorzucam "tylko jedna religia", bo rozumiem, że radio nazywające się katolickim nie powinno być religijnie obojętne. Ale w Polsce powinno być takie samo miejsce dla ludzi wszystkich religii. > M: Hmmmm. Gdzie ja to juz czytalem. Podobno ten okropny rzad II RP wywola II WS > bo chcialo u sie walczyc o jakis Gdansk. Sorry, ale uprawiasz demagogię w tym miejscu. Nacjonalizm, totalitaryzm i antysemityzm akurat bardziej charakteryzował hitlerowskie Niemcy. Jeśli jestem przeciwny nacjonalizmowi, totalitaryzmowi i antysemityzmowi, to zaraz jestem przeciwny II RP? > Dla POstKomuny pluralizm, wolnosc > wypowiedzi to : "nacjonalizm, totalitaryzm i antysemityzm" a "tolerancja" stala > > sie "walka z 'ksenofobia'" Czy wolność wypowiedzi ma służyć zbrodniczym ideologiom? Bo ja wolałbym, żeby nie. A co do tego, że ksenofobia jest czymś złym, nie mam wątpliwości. > Czemu boicie sie tak wymiany opinii jak ten cenzor z tego Forum. Mnie nie > przeszkadza, ze mnie opluwacie. Uwazam, ze kazdy idiota ma prawo sie > skompromitowac tak jak o tym swiadcza wasze posty! Precz z cenzura. Nie wiem czego inni się boją, ale ja się boję, że Radio Maryja dąży do wojny z całym światem. A w najlepszym wypadku do izolacji Polski i Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Ciekaw jestem kiedy Michnik w ramach toleranc 23.07.07, 19:52 rock73 napisał: > > M: Wlasnie takie strwierdzenie (Radio Maryja trzeba zlikwidować) jest wyk > > ladnia UBekistanu. > > Czyli ja też należę do UBekistanu? Da się należeć, nie wiedząc o tym? M: jest duze prawdopodobienstwo, ze system jaki panowal od 1989 do 2005 jest ci na reke. > Nie wiem kogo nazywasz UBekistanem. Jeśli komunistów, to oni nie chcieli > zlikwidować RM, tylko cały Kościół, a najlepiej wszystkie religie. M: Komunistom nie przeszkadzal PAX czy 15% kleru ktory donosil na innych. A po 1989 te 15% bronilo POstKomunistycznego Ukladu > Poza tym jeśli odnosisz się tylko do fragmentu "trzeba zlikwidować", to twierdzisz, że RM musi istnieć bez względu na okoliczności. M: RM powinno istniec i G.W. powinna istniecc, szczegolnie, ze tak bardzo kompromituje POstKomune. > > M: Nie znasz historii Kosciola Katolickiego w Polsce. Bo tylko u nas istn > ial pluralizm nawet w KK, ktory zamordysci dzis chca obalic a wykladnia tego > bylo i jest postepowanie Jezuitow. > > To bardzo dobrze, że istniał pluralizm, i oby tak dalej. Tylko gdzie widzisz ten pluralizm w RM? Tam dobry jest tylko jeden naród, tylko jedna partia. Nie > dorzucam "tylko jedna religia", bo rozumiem, że radio nazywające się katolickim nie powinno być religijnie obojętne. Ale w Polsce powinno być takie samo miejsce dla ludzi wszystkich religii. M: alez kto jest dyskryminowany z powodow religijnyc ?????? > > M: Hmmmm. Gdzie ja to juz czytalem. Podobno ten okropny rzad II RP wywola > II WS bo chcialo u sie walczyc o jakis Gdansk. > > Sorry, ale uprawiasz demagogię w tym miejscu. M: To nie ja napisalem, ze RM chce wywolac WOJNE !!!!!! > Nacjonalizm, totalitaryzm i > antysemityzm akurat bardziej charakteryzował hitlerowskie Niemcy. Jeśli jestem > przeciwny nacjonalizmowi, totalitaryzmowi i antysemityzmowi, to zaraz jestem > przeciwny II RP? M: Totalitaryzm tworza ci co skazuja na wiezienie tych co wyrazaja inne opinie. Tak sie dzieje w Niemczech, Austrii czy Szwecji (pastor Ake Greene, pastor Jan Lerle, Gunter Annen, ktorych "zbrodnia" bylo wyrazanie opinie przeciwnych aborcji czy homoseksualizmowi). > > Dla POstKomuny pluralizm, wolnosc > > wypowiedzi to : "nacjonalizm, totalitaryzm i antysemityzm" a "tolerancja" > stala sie "walka z 'ksenofobia'" > > Czy wolność wypowiedzi ma służyć zbrodniczym ideologiom? Bo ja wolałbym, żeby > nie. A co do tego, że ksenofobia jest czymś złym, nie mam wątpliwości. M: walka z "ksenofobia" zastapila u komunistow walke z "imperializmem". A to co jest zbronicze nalezy udokumentowac w swobodnej dyskusji. > > Czemu boicie sie tak wymiany opinii jak ten cenzor z tego Forum. Mnie nie > > przeszkadza, ze mnie opluwacie. Uwazam, ze kazdy idiota ma prawo sie > > skompromitowac tak jak o tym swiadcza wasze posty! Precz z cenzura. > > Nie wiem czego inni się boją, ale ja się boję, że Radio Maryja dąży do wojny z > całym światem. A w najlepszym wypadku do izolacji Polski i Kościoła. M; A ja jestem sklonny dyskutowac NAWET z paranoikami. Lepsze to niz zamykac ich w wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Wezcie wreszcie sprawdzcie podatki 23.07.07, 18:36 Mnie to guzikl obchodzi ze sprawa ma sie o Kosciol, wyznanie i fundacje charytatywne. Pan Rydzyk czerpie korzysci osobiste i moge sie zalozyc ze utrzymuje kilku wplywowych kaplanow pod przykrywka dzialnosci duchowej. To funkcjonuje tak samo jak biznes wszedzie - wplywy i sile daja dochody. W koncu moze by tak wreszcie ograniczyc te wplywy, bo to nie najlepej wyglada jak kaplan jezdzi Maybachem i korzysta z innych "dobr doczesnych" w sposob bezwstydny. Umowmy sie ze w tym obrazie jest fura dziwacznych rzeczy jesli chodzi o religie. To wszystko sie dzieje w ramach panstwa laickiego ktore pozwala na dosc wiele. Wydaje mi sie ze powinny byc jednak granice podatkowe dobr materialnych Kosciola a w szczegolnosci tych, ktore biora udzial w napedzaniu zycia politycznego (jak w przypadku pana Rydzyka). To nie jest juz zycie duchowe. Niedlugo sie okaze ze Rydzyk zbudowal imperium medialno- finansowe potezniejsze niz Radio Watykan. Czego to dowodzi? Ja tak mysle ze czas tez sprawdzic zdolnosci duchowe pana Rydzyka np. na misji w Afryce. W koncu jesli potrafi zbudowac tak mocna religie w oparciu o swoje wplywy i mentorstwo to z pewnoscia jest w stanie pomoc parafianom np. w Zambii. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: 15% wspolpracownikow z SB ponawia donosy 23.07.07, 18:37 mirmat1 napisał: > Towarzysz Jezuita urodzil sie pewnie w zlym okresie bo za PRL-u dorobil by > sobie donoszac na O. Redemptorystow. ***************************************** Z charakteru Rydzyka wynika, że to on pierwszy sprzedałby braci zakonnych za miskę soczewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: 15% wspolpracownikow z SB ponawia donosy 23.07.07, 18:43 Kaczyński kiedyś stwierdził, że Rydzyk jest agentem KGB.. ;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: 15% wspolpracownikow z SB ponawia donosy 23.07.07, 18:47 isa.stern napisała: > Kaczyński kiedyś stwierdził, że Rydzyk jest agentem KGB.. ;) **************************************** Śledztwo w sprawie korzystanie przez RM z rosyjskich częstotliwości wojskowych utknęło w martwym punkcie. Z przyczyn politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Kościół dawniej robił gorsze rzeczy 23.07.07, 18:38 O czym 90% katolikow nie wie? Historia kosciola: II wiek - Rzymski filozof Celsus poswiadcza falszowanie pism chrzescijanskich, mowiac o rewizjonistach: "przerabiali Pisma Swiete z ich pierwotnej postaci i usuneli wszystko, co pozwalalo im na odparcie skierowanych przeciwko nim zarzutów." - Uczeni wykazali, ze wszystkie cztery uznane przez Kosciol Ewangelie zostaly przerobione i poprawione. III wiek. Az do III wieku wyznawcy chrystianizmu nie slyszeli o wieczystym dziewictwie Maryji. Ewangelia Mateusza informuje , iz Jozef "nie zblizal sie do Maryji, az porodzila syna"."Zblizenie sie" oznacza w Biblii malzenskie wspolzycie. (Fakt wspolzycia Jozefa z Maryja po narodzinach Jezusa bedzie oczywisty dla kazdego, komu koscielne dogmaty nie zakazuja logicznego wnioskowania.) 312 r. Bitwa pod mostem mulwijskim - Chrzescijanstwo staje sie jedna z religii panstwowych Rzymu. Powstanie Instytucji Kosciola Katolickiego. Poczatek przesladowania i mordowania przedstawicieli innych wyznan. 319 r. Cesarz Konstantyn ustanowil prawo zwalniajace kler od placenia podatkow i sluzby w armii. 321 r. Cesarz Konstantyn nakazuje swiecic niedziele zamiast dotychczasowej soboty. 325 r. Cesarz Konstantyn na soborze nicejskim ustanawia kanon pisma "swietego" i "dwojce swieta" awansujac Jezusa do miana Boga. Jezus z Betlejem ma zastapic dotychczas czczonego Mitre. -Narodziny Boga Mitry przypadajace na dzien 25 grudnia, staja sie data przyjscia na swiat Jezusa. -Wniebowziecie Mitry w okresie rownonocy wiosennej staje sie chrzescijanskim swietem wielkanocy. -W Rzymie na Wzgorzach Watykanckich, chrzescijanie przejmuja swieta grote Mitry, czyniac z niej siedzibe Kosciola katolickiego -Wystepowanie wyraznych podobienstw do mitryzmu, ojcowie chrzescijanstwa tlumacza dzialanoscia diabla. 330 r. Wprowadzenie zwyczaju czczenia zmarlych ("swietych") i ich relikwii 355 r. Biskupi zostaja uwolnieni spod nadzoru sadow swieckich. 360 r. Wprowadzenie zwyczaju czczenia aniolow 381r. Do obowiazujacej dotychczas konstantynskiej "Dwojcy Swietej" cesarz Teodozjusz dolaczyl trzecia osobe tzw."Ducha Swietego". Dzialo sie to na soborze w Konstantynopolu 391 r. W Aleksandrii Chrzescijanie spalili najwieksza na Ziemi biblioteke, w ktorej przechowywano okolo 700 000 starozytnych zwojow. Zamknieto starozytne akademie, skonczylo sie nauczanie kogokolwiek poza murami kosciolow. 431r. Wyrazenie "Xristo Tokos" - Matka Chrystusa - zostalo zastapione na "Teo Tokos" - Boga Rodzica. 539 r. Ustanowiono wladze papiezy oraz ofiare mszy swietej. - Na soborze w Macon biskupi glosowali nad problemem, czy kobiety maja dusze. 593 r. Papiez Grzegorz I wprowadzil wiare w czysciec, dla uzdrowienia finansów kurii rzymskiej poprzez sprzedaz odpustow od kar czyscowych. 600 r. Wprowadzono lacine do liturgii. 715 r. Wprowadzono modlitwy do Marii Panny oraz swietych. 726 r. W Rzymie zaczeto czcic obrazy. - Kosciol rzymski z Dziesieciu Boskich Przykazan usunal drugie, ktore brzmi: "Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani zadnej podobizny tego, co jest na niebie w gorze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, ktore sa w wodach pod ziemia. Nie bedziesz sie im klanial ani sluzyl" - Otwarlo to droge do handlu obrazami, szkaplerzami, krzyzami, posagami itp. Przykazan jednak musialo pozostac dziesiec. Podzielil wiec kosciol ostatnie przykazanie, mowiace o niepozadaniu ani zony, ani osla, ani wolu, na dwie czesci i odtad katolicy maja tez Dziesiec Przykazan, tak jak i Zydzi. 783 r. Nastal zwyczaj calowania nog papieza. 813 r. Ustanowiono Swieto Wniebowziecia Maryji 993 r. Papiez Leon III zaczal kanonizowac zmarlych. X wiek - Cala Europa znalazla sie pod panowaniem Kosciola.Zalamuje sie aktywnosc na polu medycyny, techniki, nauki, edukacji, sztuki i handlu. Rozpoczyna sie mroczny okres w historii Europy. 1000 r. Ustanowiono Uroczystosc Wszystkich Swietych i Dzien Zadusznych. 1015 r. Wprowadzono celibat dla duchownych aby rozwiazac problem przejmowania spadkow przez ich rodziny .(Przedtem duchowni mieli zony i dzieci). 1077 r. Papiez Grzegorz VII ustanowil "klatwe" 1095 r. Papiez Urban II wezwal rycerzy Europy do zjednoczenia i marszu na Jerozolime. Zainicjowal w ten sposob pierwsza wyprawe krzyzowa. Papiez oglosil, iz "Wyklety bedzie ten, kto powstrzyma swoj miecz przed rozlewem krwi". 1099 r. Masakra Muzulmanow i Zydow w Jerozolimie. Kronikarz Rajmund pisal: "Na ulicach lezaly sterty Glow, rak i stop. Jedni zgineli od strzalow lub zrzucono ich z wiez; inni torturowani przez kilka dni zostali w koncu zywcem spaleni. To byl prawdziwy, zdumiewajacy wyrok Boga nakazujacy, aby miejsce to wypelnione bylo krwia niewiernych." XII wiek - Uczony i filozof, swiety Tomasz z Akwinu glosil, ze zwierzeta nie maja zycia po smierci ani wrodzonych praw, oraz ze "przez nieodwolalny nakaz Stworcy ich zycie i smierc naleza do nas". 1116 r. Sobor Lateranski ustanowil spowiedz "na ucho". Taka forma spowiedzi pozwalala na sprawowanie wiekszej kontroli nad ludzmi, oraz na "wywiad srodowiskowy". 1140 r. Ulozono i przyjeto 7 sakramentow swietych. 1204 r. Zaczela dzialac Swieta Inkwizycja. Sludzy kosciola zameczyli i spalili zywcem miliony ludzi. Spalanie ludzi, praktykowane w XX wieku przez nazistow, po raz pierwszy zastosowane bylo na skale masowa przez chrzescijanska inkwizycje. Majatki "heretykow" przejmowane byly przez kosciol i inkwizytorow. Jak na ironie inkwizytorzy wybierani byli najczesciej sposrod dominikanow i franciszkanow, ktorzy slubowali zycie w ubostwie... -Nawet w XXI w Watykan nie dopuszcza nikogo do archiwow dotyczacych inkwizycji. "Encyklopedia katolicka" twierdzi,iz inkwizycja "duzo zdzialala dla rozwoju cywilizacji". 1208 r. Papiez Innocenty III zaoferowal kazdemu, kto chwyci za bron, oprocz boskiego zbawienia, rowniez ziemie i majatek heretyków. Rozpoczela sie Krucjata Albigenska, ktorej celem bylo wymordowanie Katarow. Szacuje sie, ze Krucjata Albigenska pochlonela milion istnien ludzkich, i dotknela wieksza czesc populacji poludniowej Francji. Przeor, dowodzacy wojskami krucjaty, gdy mu sie skarzono, ze trudno jest odroznic wiernych od heretyków, odpowiedzial: "Zabijac wszystkich. Bog ich odrozni". - Papiez Innocenty III twierdzi: "Kazdy kto probuje stworzyc wlasny wizerunek Boga niezgodny z dogmatem Kosciola musi byc bez litosci spalony". 1229 r. Papiez Grzegorz IX zakazal czytania Biblii pod sankcja kar inkwizycyjnych. 1231 r. Nakaz papieski zalecal palenie heretyków na stosie. Pod wzgledem technicznym pozwalalo to uniknac rozpryskiwania sie krwi. 1252 r. Tortury zostaja prawnie dozwolone przez Kosciol (zostaly ustanowione przez papieza Innocentego IV) - Tortury obejmowaly : lamanie na kole, wieszanie za rece z ciezarami u nog, sciskanie czulych czesci ciala, sadzanie na goracych weglach lub zelazie, wylamywanie stawow, gotowanie zywcem itp. Byla to "ludzka" - jak zapewnia kosciol - metoda badan. -Na narzedziach tortur umieszczano motto: "Chwala niech bedzie panu"... 1263 r. Zatwierdzono przyjmowanie komunii pod jedna postacia. 1264 r. Ustanowiono uroczystosc Bozego Ciala. 1275 r. Pojawily sie dyskusje na temat placenia daniny. W odpowiedzi papiez ekskomunikowal cale miasto, Florencje. XIV wiek Wybucha epidemia czarnej smierci, Kosciol wyjasnial, ze wine za ten stan rzeczy ponosza Zydzi, zachecajac przy tym do napasci na nich. 1311 r. Papiez Klemens V jako pierwszy ukoronowal sie potrojna korona wladcy. 1326 r. Niezgodnosc przesadnie bogatej organizacji Kosciola z gloszonymi przez nia ideami Jezusa Chrystusa ,doprowadzila do ogloszenia bulli papieskiej "inter nonnullos", w ktorej uwazano za herezje twierdzenia, jakoby Jezus i Jego apostolowie nie posiadali zadnej wlasnosci w postaci dobr materialnych. 1378-1417 r. Dochodzi do tzw. "Wielkiej Schizmy". Wladza jest podzielona miedzy dwoch papiezy - jednego urzedu Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Kościół dawniej robił gorsze rzeczy 23.07.07, 19:19 Oto właśnie skutki zgorszenia, jakie sieje Radio Maryja. Ludzie odchodzą od katolicyzmu, bo uwierzyli, że RM to cały Kościół. Jednocześnie chcą coś wyznawać, więc co robią? Trafiają do sekt. Odpowiedz Link Zgłoś
fleicher Re: Kościół dawniej robił gorsze rzeczy 23.07.07, 19:28 Nie Radio Maryja jest winne tylko Rydzyk i pracowniy tego radia to oni odciągają młode pokolenia od wiary katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Kościół dawniej robił gorsze rzeczy 23.07.07, 19:38 fleicher napisała: > Nie Radio Maryja jest winne tylko Rydzyk i pracowniy tego radia [...] Yyy... a jaka różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
fleicher Re: Kościół dawniej robił gorsze rzeczy 23.07.07, 19:58 Bo jak Rydzyk odejdzie to radio może mieć szansę do zmiany swojego wizerunku - głupi jestem co mam złudzenia ale trzeba wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Kościół bezradny wobec o Rydzyka? 23.07.07, 18:38 Katolikom potrzebny jest człowiek na miarę Marcina Lutra, który może zrobiłby porządek z czcicielami obłudy i cwaniakom bogacącym sie na ciemnocie. Zresztą to nie moje zmartwienie ... Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Kościół bezradny wobec o Rydzyka? 23.07.07, 22:07 Dlatego od pewnego czasu chodzę na nabożeństwa niedzielne do ewangelików: mogę się spokojnie pomodlić, posłuchać kazania świadczącego o znajomości Biblii i ogólnej erudycji i skupić się słuchając wspaniałej oprawy muzycznej. Wychodzę podniesiona na duchu, a nie zdenerwowana np. gdy w mojej parafii katolickiej czytany jest list pasterski w sprawie lustracji, opluwany Owsiak i jego akcja itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek73 Re: 15% wspolpracownikow z SB ponawia donosy 23.07.07, 18:39 Ty biedaczku intelektualny... Chyba co wieczor sluchasz tego faszyzujacego dowodcy katolickich polglowkow w Polsce. I pewnie wysylasz mu swoje kieszonkowe, zeby mogl sobie kupic kolejnego maybacha... Szkoda, ze nie widzisz, ze zeruje na najnizszych polskich kompleksach i najwiekszych polskich fobiach, zeby wyciskac z was kase. A umie to wyjatkowo dobrze. Chyba nawet mi ciebie szkoda. Masz tak wyprany mozg, ze nawet nie widzisz, ze kontroluja was jak Hitler - przez radio. Wy tez sluchacie tylko jednej stacji, w ktorej sie mowi, ze Zydzi sa wrogiem narodu. Niestety - volkswagen byl tanszy niz maybach, wiec sie nie napalaj, ze bedziesz jezdzil taka sama bryka jak wasz swiety przywodca hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern bezradny ...!? 23.07.07, 18:40 problem w tym, że część - pytanie jak duża? - duchownych w Polsce popiera i utożsamia się z postawą o. Rydzyka, nie każdy ma tylko odwagę wprost przyznawać się do tego, ale popiera i słowa, i czyny redemptorysty... stąd ta bezradność, która dla mnie jest przyzwalającą biernością - "Świat jest miejscem niebezpiecznym nie tylko z powodu tych, którzy czynią zło, ale również tych, którzy na to zło patrzą i nic nie robią." Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Sto lat Ojcze Tadeuszu,Polacy są z tobą .... 23.07.07, 18:41 Czyń dalej tak kochany Ojcze wskazuj nam właściwą drogę,nazywaj szambo szambem a perfumerie perfumerią. Polak ,Katolik Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 A tys Polka? czy Volksdeutschka ??? 23.07.07, 20:09 Teraz na gwalt przypominaja sobie tacy, ze mieli kiedys jakies grunty w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Sto lat Ojcze Tadeuszu,Polacy są z tobą .... 23.07.07, 18:43 Polacy ale tylko ci przez samego Rydzyka zmanipulowani. Ja jestem Polakiem ale jakoś nie czuję sympatji do tego człowieka. Wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Dzięki takim jak ty niedługo .... 23.07.07, 19:05 pusto sie zrobi w Kościele. Takich ,,katolików'' lewactwu potrzeba,cito! Nie zauważyłeś który to rok we kalendarzu? Wyrwij kartki za ostatnie 300 lat :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Kos´ció? bezradny wobec zwyrodnialca! 23.07.07, 18:41 Dni zwyrodnialca sa policzone.Nic co opiera sie na klamstwie i oszustwie nie potrwa dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: 15% wspolpracownikow z SB ponawia donosy 23.07.07, 18:43 mirmat1 napisał: > M: cytat: "Jezuita o. Jacek Prusak, jeden z sygnatariuszy lipcowego listu > otwartego katolickich publicystów i intelektualistów w sprawie o. Rydzyka, > uważa, że oświadczenie przełożonego Prowincji Warszawskiej Redemptorystów o. > Zdzisława Klafki to "obrona przez atak'' oraz że pokazuje ono "pewną bezradność > > polskiego Kościoła wobec poczynań o. Rydzyka''." > Towarzysz Jezuita urodzil sie pewnie w zlym okresie bo za PRL-u dorobil by > sobie donoszac na O. Redemptorystow. > Jezuici powinni byc raz jeszcze wyrzuceni z K.K. bo to bolszewicy. Czy ty człowieku przesłuchałeś taśmę z wypowiedziami Rydzyka lub chociaż przeczytałeś jego wypowiedzi? Sam Rydzyk nie zaprzecza słowom, które napisał. Tłumaczy się z nich w swoim stylu za pomocą niezrozumiałych konstrukcji retorycznych. Przecież te taśmy istnieją. Gdyby były sfałszowane, ktoś by je pod tym kątem badał, a fałszerz odpowiadałby karnie. To, że potrafisz na fakty odpowiedzieć tylko nikczemnym pomówieniem o. Prusaka, świadczy o tym, że jesteś nieodrodnym janczarem tych, którzy kłamstwem, łamaniem prawa, wynoszeniem do władzy przestępców i ludzi niemoralnych budują Polskę "prawą i sprawiedliwą". Jesteś wyznawcą tych, dla których nigdy białe nie będzie białe, a czarne nie będzie czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Kościół bezradny wobec o Rydzyka? 23.07.07, 18:43 Nie wiem, czy ludzie Kościoła w Polsce zdają sobie sprawę, że nie długo będą zbierać plony swych krótkowzrocznych poczynań. Na przestrzeni historii Polski zawsze w kościele polskim był jakiś wybitny umysł, który umiał powstrzymać zawsze gotowe do rozróby tępe umysły oszalałego z nadgorliwości kleru. Odwołuję sie tu do postaci Bp. Księcia Józefa Ignacego Krasickiego i jego " Monachomachi ". Prawdą jest, że Polski Kościół nie kocha tej wybitnej postaci. Nigdy nie odwołuje sie do jego nauk i opinii. Czy Kościół Polski nie kopie sobie grobu sam ? Czy pra gnie być pochowany w podziemiach Świątyni Opatrzności Bożej ? No cóż Będzie miał to co chciał ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 No coz? I wsrod kleru 23.07.07, 18:52 obok kapelana GW abp Zycinskiego czy abpa Goslowskiego lub "Obludnika Powszechnego" znajduja sie takie "tuzy" jak o. Prusak! A moze to prawdziwy Prusak - taka czarna owieczka w trwala ondulacje szarpana???! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: 15% wspolpracownikow z SB ponawia donosy 23.07.07, 18:46 Twoja fobia komunistyczna rzuciła Ci się na mózg. Gdzie tu masz donos, to był list publiczny w sprawie publicznej i podpisany z otwartą przyłbicą. A bolszewikiem sam jesteś choć masz problemy z rozpoznawaniem współtowarzyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 15% wspolpracownikow z SB ponawia donosy 23.07.07, 18:54 sceptyk40 napisała: > Twoja fobia komunistyczna rzuciła Ci się na mózg. Gdzie tu masz donos, to był > list publiczny w sprawie publicznej i podpisany z otwartą przyłbicą. A > bolszewikiem sam jesteś choć masz problemy z rozpoznawaniem współtowarzyszy. Z otwarta przylbica nie podpisuje sie takiego swinstwa. Tylko szuja to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: 15% wspolpracownikow z SB ponawia donosy 23.07.07, 19:35 A czego więcej można było sie spodziewać po Tobie jak nie odsądzania od czci i wiary ludzi o przeciwnych poglądach. To przecież typowe dla Rydzykowców, bo przecież nie dla ludzi wierzących w naukę Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: sceptyk40 23.07.07, 19:52 sceptyk40 napisała: > A czego więcej można było sie spodziewać po Tobie jak nie odsądzania od czci i > wiary ludzi o przeciwnych poglądach. To przecież typowe dla Rydzykowców, bo > przecież nie dla ludzi wierzących w naukę Chrystusa. Nie mow hop, poki nie przeskoczysz! A gdzie jest udowodnione, ze te "dowody" przestepstwa o.Rydzyka sa prawdziwe? Pewnie nawet o tym nie pomyslalas? Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor złap Rydzyka za rękę-powie, że to nie jego ręka... 23.07.07, 19:58 Wokol Rydzyka i Radia Maryja zbiera sie element konfidencki współpracujacy z dawną SB. Zrobili sobie z tego naiwnego środowiska potężną twierdzę obronną, aby uniknąć rozliczeń i ujawnienia niechlubnej przeszłości. W najbliższym otoczeniu Rydzyka kręci sie wielu byłych kolaborantów PZPR, którzy w poprzednim ustroju przywdziewali czerwone piorka, a dzisiaj zgodnie z zapotrzebowaniem "nawrócili się" na pana Boga w nadziei na zdobycie większej władzy. Siłą jednoczącą sektę RM są wrogowie czyli Zydzi, liberalowie i ludzie samodzielnie myślący. Rydzykowy pseudokatolicyzm zatruwa umysły osob niewykształconych, wprowadza głębokie podziały w narodzie i poważnie szkodzi Polsce. Rydzyk i jego sekta mimo ciągłego powtarzania pustych sloganów o miłości i prawdzie krzywdzą zwykłych ludzi zawężając ich horyzonty i podając kłamliwe wyjaśnienia skomplikowanych problemów współczesnego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: złap Rydzyka za rękę-powie, że to nie jego rę 23.07.07, 20:06 Tekst w klimacie Nowaka albo Bartnika. Nawiedzony znaczy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 W razie czego Michnik wytnie prawde jak moj Post 23.07.07, 22:54 wet3 napisał: > sceptyk40 napisała: > > > A czego więcej można było sie spodziewać po Tobie jak nie odsądzania od c > zci i wiary ludzi o przeciwnych poglądach. M: Wielbiciele standartow europejskich nie musza "odsądzac od czci i wiary ludzi o przeciwnych poglądach". Oni ich skazuja na wiezienie jak pastora Ake Greena, pastora Jana Lerle w Niemczech jak i Guntera Annena z Mannheim, ktory odsiedział 50 dni więzienia za wypowiedzenie słów: "Stop niesprawiedliwym aborcjom w praktyce medycznej", ponieważ - według składu sędziowskiego - wyrażenie niesprawiedliwość kojarzy się ludziom z nielegalnością, a aborcje w Niemczech nie są nielegalne !!! > To przecież typowe dla Rydzykowców, bo > > przecież nie dla ludzi wierzących w naukę Chrystusa. M: A ja myslalem, ze "ludzie wierzących w naukę Chrystusa" walcza z aborcja, eutanazja czy homoseksualizmem. > Nie mow hop, poki nie przeskoczysz! A gdzie jest udowodnione, ze te "dowody" > przestepstwa o.Rydzyka sa prawdziwe? Pewnie nawet o tym nie pomyslalas? M; Oni nie musza myslec. Oni po prostu knebluja oponentom usta. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Mirmat1, gdyby głupota umiała fruwać 23.07.07, 18:47 fruwałbyś w kosmosie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Michnik wsadzil moje posty do wora i do jeziora 23.07.07, 18:56 marek99az1 napisał: > Mirmat1, gdyby głupota umiała fruwać fruwałbyś w kosmosie. M: Czy nie wstyd wam Michnikowcy, ze wszystkie wasze wysilki opluwania mnie zniknely razem z moim postem? Buhahahah ! Taka przyszlosc czeka Polske kiedy uda wam sie w ramach "walki z ksenofobia" zamknac swych przeciwnikow w Gulagu: Wasza odpowiedzia na slowa O. Rydzyka jest C_E_N_Z_U_R_A Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Michnik wsadzil moje posty do wora i do jezio 23.07.07, 19:10 > marek99az1 napisał: > > Mirmat1, gdyby głupota umiała fruwać fruwałbyś w kosmosie. > M: Czy nie wstyd wam Michnikowcy, ze wszystkie wasze wysilki opluwania mnie > zniknely razem z moim postem? Buhahahah ! > Taka przyszlosc czeka Polske kiedy uda wam sie w ramach "walki z ksenofobia" > zamknac swych przeciwnikow w Gulagu: > Wasza odpowiedzia na slowa O. Rydzyka jest C_E_N_Z_U_R_A Znowu kłamiesz. Twoje posty z godz. 18:13, 18:36 i 18:43 mają się dobrze i wątpię aby jakaś cenzura wywaliła je, bo same siebie wystarczająco ośmieszają. A takiej cenzury jak w RM i NDz nie spotkasz nigdzie. Tam jest skrajna cenzura, selektywny filtr, który niczego nieprawomyślnego nie przepuszcza. Osobiście tego doświadczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Odtworzylem moj post z waszych odpowiedzi, ciekawe 23.07.07, 19:19 ....jak dlugo sie ostanie ?!?!?! marek99az1 napisał: > > marek99az1 napisał: > > > Mirmat1, gdyby głupota umiała fruwać fruwałbyś w kosmosie. > > M: Czy nie wstyd wam Michnikowcy, ze wszystkie wasze wysilki opluwania mn > ie > > zniknely razem z moim postem? Buhahahah ! > > Taka przyszlosc czeka Polske kiedy uda wam sie w ramach "walki z ksenofob > ia" > > zamknac swych przeciwnikow w Gulagu: > > Wasza odpowiedzia na slowa O. Rydzyka jest C_E_N_Z_U_R_A > > Znowu kłamiesz. Twoje posty z godz. 18:13, 18:36 i 18:43 mają się dobrze i > wątpię aby jakaś cenzura wywaliła je, bo same siebie wystarczająco ośmieszają. > A takiej cenzury jak w RM i NDz nie spotkasz nigdzie. Tam jest skrajna cenzura, selektywny filtr, który niczego nieprawomyślnego nie przepuszcza. Osobiście tego doświadczyłem. M; Biedni cenzorzy. Wycinajac moj post musieliby tez wyciac wasze plucie i z tym maja problem. Odtworzylem z odpowiedzi wyciety post: > M: cytat: "Jezuita o. Jacek Prusak, jeden z sygnatariuszy lipcowego listu > otwartego katolickich publicystów i intelektualistów w sprawie o. Rydzyka, > uważa, że oświadczenie przełożonego Prowincji Warszawskiej Redemptorystów o. > Zdzisława Klafki to "obrona przez atak'' oraz że pokazuje ono "pewną bezradność polskiego Kościoła wobec poczynań o. Rydzyka''." > Towarzysz Jezuita urodzil sie pewnie w zlym okresie bo za PRL-u dorobil by > sobie donoszac na O. Redemptorystow. > Jezuici powinni byc raz jeszcze wyrzuceni z K.K. bo to bolszewicy. > Moge sie nie zgadzac z wielona opiniami O. Rydzyka ale jest rzecza OCZYWISTA, > ze bez niego bylibysmy dzis dalej w UBekistanie. RM jest niezbednym elementem > pluralizmu tak jak i Michnik ale nikt nie domaga sie zamkniecia G.Wna Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Biedny cenzurowany mirmat1 24.07.07, 00:17 Bardzo wątpię aby ktoś w GW zadawał sobie trud cenzurowania takich prymitywnych postów jak twoje. Masz zbyt wysokie mniemanie o sobie. W prawej górnej części okna jest czerwony napis "skasujcie post". Pewnie jakiś fanatyk z "przeciwnej strony" wykazał głupią nadgorliwość i skasował twój post. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Biedni POstKomunisci, boja sie debaty 24.07.07, 02:08 marek99az1 napisał: > Bardzo wątpię aby ktoś w GW zadawał sobie trud cenzurowania takich prymitywnych postów jak twoje. Masz zbyt wysokie mniemanie o sobie. W prawej górnej części okna jest czerwony napis "skasujcie post". Pewnie jakiś fanatyk z "przeciwnej strony" wykazał głupią nadgorliwość i skasował twój post. M; Hmmmm! to po mojej "przeciwnej stronie" sa FANATCY a nie tylko wielobiciele "tolerancji' i "europejskich standartow". Ach to pewnie ten Niesiolowski dorwal sie do Forum i zaczl ciac "faszystow". Tak na powaznie ! To Michnik pozwala jakiemus fanatykowi z zewnatrz wycinac jak leci Posty ? Cos nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc2 Gdzie sa Pilsudczycy?Rydzki i Endecja groza Polsce 24.07.07, 02:24 Czy wszyscy ktorzy nie lubia Endecji i Katotaliba Rydzyka musza byc czerwoni? To chyba jakis zart. Nie lubil was i Marszalek przed wojna, oj nie lubil. Ja tez was nie lubie. Polska to ma byc Panstwo swieckie i tolerancyjne, czy w Unii czy nie w Unii! Nie bedziecie mi tu pieprzyc, ze jak ja sie z Wami nie zgadzam to jestem zdrajca. To Wy jestescie zdrajcami, bo zescie sie sprzedali kultowi czlowieka szalonego. Polsce nie sluzycie, sluzycie siejacemu nienawisc zakonnikowi wspomaganemu przez endeckie kanalie! Ktokolwiek jest z prawdziwej tradycji patriotycznej, pluje na was tak jak i pluje na czerwonych! Zaraza! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Jak plujesz to patrz gdzie slina leci !!!! 25.07.07, 06:28 rychonyc2 napisał: > Czy wszyscy ktorzy nie lubia Endecji i Katotaliba Rydzyka musza byc czerwoni? > To chyba jakis zart. Nie lubil was i Marszalek przed wojna, oj nie lubil. Ja tez was nie lubie. M: jest roznica miedzy "nielubieniem" a nienawidzeniem. Ja tez nie lubie Giertycha i Leppera ale NIENAWIDZE POstKomune dazaca do likwidacji tak ciezko wywalczonej suwerennosci. > Polska to ma byc Panstwo swieckie i tolerancyjne, czy w > Unii czy nie w Unii! M; Co by na to powiedzial Marszalek jest pytaniem czysto retorycznym. Sadze, ze zamknal by Cie ( i slusznie) w Berezie Kartuskiej, ze ZDRADE STANU ! Bo to czy Polska powinna byc panstwem swieckim czy nie to mozemy sie sprzeczac. Ale za to by o tym jaka Polska ma byc decydowal Czyrak, Schroeder, Putin czy caryca Merkel to ludek Warszawski za insurekcji Kosciuszkowskiej postawilby szubienice. > Nie bedziecie mi tu pieprzyc, ze jak ja sie z Wami nie > zgadzam to jestem zdrajca. To Wy jestescie zdrajcami, bo zescie sie sprzedali kultowi czlowieka szalonego. Polsce nie sluzycie, sluzycie siejacemu nienawisc zakonnikowi wspomaganemu przez endeckie kanalie! M: tak wyrazano sie kiedys o ksiedzu SKARDZE ! > Ktokolwiek jest z prawdziwej > tradycji patriotycznej, pluje na was tak jak i pluje na czerwonych! Zaraza! M: Hmmmm! Ja w czasach okupacji sowieckiej walczylem na emigracji z roznymi Giertychami ale dzis pluje na Kwasniewskich, Tuskow, Geremkow i innych kosmopolitow, ktorzy na oltarzu Eurokolchozu chca poswiecic wysilek robotnikow pazdziernika 1956, grudnia 1970, czerwca 1976 i calej nocy wojny Jaruzelskiego z Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc2 Re: Jak plujesz to patrz gdzie slina leci !!!! 25.07.07, 16:37 Polska to ma byc Panstwo swieckie i tolerancyjne, czy w Unii czy nie w Unii! > M; Co by na to powiedzial Marszalek jest pytaniem czysto retorycznym. Sadze, ze zamknal by Cie ( i slusznie) w Berezie Kartuskiej, ze ZDRADE STANU ! Bo to czy Polska powinna byc panstwem swieckim czy nie to mozemy sie sprzeczac. Ale za to by o tym jaka Polska ma byc decydowal Czyrak, Schroeder, Putin czy caryca Merkel to ludek Warszawski za insurekcji Kosciuszkowskiej postawilby szubienice Rychonyc: Przestan czytac miedzy wierszami. Ja nigdy nie pisalem, ze Polska powinna byc w Unii. Ja tylko stwierdzam, ze Polska jest w Unii, i nie mijam sie tutaj z prawda. Z ojcem opowiadalismy sie przeciwko, ale nie dlatego bo ostrzegal nas przed tym Rydzyk lub Giertych. Uwazalismy, ze jestesmy za slabi i nasz glos nie bedzie sie tam zbytnio liczyl. Polska jest w Unii, i nic na to teraz nie poradzisz. Co by teraz zrobil Marszalek? Nie wiem, i Ty tez nie wiesz. Napewno nie byloby sojuszy z Giertychami, Rydzykami, i Lepperami. Tak jak i nie byloby sojuszy z Kwasniewskimi, Gieremkami, Walesami i innymi. Sadze, i tylko sadze, ze czekal by na stosowniejszy moment do przejecia wladzy, zamiast pchac sie po nia za wszelka cene. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Marszalek byl Wielki ale zrobil maly blad.... 26.07.07, 01:40 ...za dlugo siedzial w Sulejowku zanim uderzyl w skorumpowany uklad podobny do tego, ktory rzadzil w UBekistanie rychonyc2 napisał: > Polska to ma byc Panstwo swieckie i tolerancyjne, czy w Unii czy nie w Unii! > > M; Co by na to powiedzial Marszalek jest pytaniem czysto retorycznym. Sad > ze, > ze zamknal by Cie ( i slusznie) w Berezie Kartuskiej, ze ZDRADE STANU ! Bo to > czy Polska powinna byc panstwem swieckim czy nie to mozemy sie sprzeczac. Ale > za to by o tym jaka Polska ma byc decydowal Czyrak, Schroeder, Putin czy caryca > > Merkel to ludek Warszawski za insurekcji Kosciuszkowskiej postawilby szubienic > e > > Rychonyc: Przestan czytac miedzy wierszami. Ja nigdy nie pisalem, ze Polska > powinna byc w Unii. Ja tylko stwierdzam, ze Polska jest w Unii, i nie mijam > sie tutaj z prawda. Z ojcem opowiadalismy sie przeciwko, ale nie dlatego bo > ostrzegal nas przed tym Rydzyk lub Giertych. Uwazalismy, ze jestesmy za slabi > i nasz glos nie bedzie sie tam zbytnio liczyl. Polska jest w Unii, i nic na to teraz nie poradzisz. Co by teraz zrobil Marszalek? Nie wiem, i Ty tez nie > wiesz. Napewno nie byloby sojuszy z Giertychami, Rydzykami, i Lepperami. Tak jak i nie byloby sojuszy z Kwasniewskimi, Gieremkami, Walesami i innymi. > Sadze, i tylko sadze, ze czekal by na stosowniejszy moment do przejecia wladzy, zamiast pchac sie po nia za wszelka cene. M: pisze to z swiadomoscia, ze krytykuje NAJWIEKSZEGO POLAKA WSZECHCZASOW. Ale niech wyraze, przy calej pokorze jaka trzeba wyrazac wobec Pilsudskiego, ze gdyby zorganizowal przewrot nie w 1926 ale, chocby 1923 to losy Polski byc moze potoczyly by sie innaczej (chodzi mi o II WS). Do 1927 na swiecie panowal okres szalonego rozwoju gospodarczego, (podobnego do tego miedzy 1993 a 2000), ktory tak jak Balcerowicz wladze przedsanacyjne kompletnie zaprzepascily. Pilsudskiemu zostalo odbudowywac Polske w okresie najgorsze depresji gospodarczej. Nie porownuje Kaczynskiego do Pisudskiego bo nie wyobrazam sobie kogokolwiek rownego w skali wielkosci ale musze przyznac, ze wybor na jaki zdobyl sie PiS po zwyciestwie 2005 byl trafny. Czekanie na lepsze czasy rownalo sie zostawieniu wladzy POstKomunistom i dodatkowe lata korupcji, rozdrapywania majatku narodowego i tracenia suwerennosci do punktu, kiedy nie bedzie odwrotu. Cena jaka PiS zaplacil wprowadzajac SO i LPR byla minimalna. Licze, ze koalicja ta bedzie dzialac dalej ale juz pod mocniejsza kontrola Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc2 Re: Marszalek byl Wielki ale zrobil maly blad.... 26.07.07, 04:30 Ciesze sie, ze nazywasz Marszalka najwiekszym Polakiem wszechczasow. Ja tez za takiego go uwazam. Bedac ostatnio w Warszawie zlozylem wiazanke kwiatow pod jego pomnikiem. O dziwo oprocz moich nie bylo zadnych, za to palily sie znicze obok tam gdzie Jan Pawel II odprawial msze. Widzisz, ja uwazam ze Jan Pawel II to cienko wypada w porownaniu z Marszalkiem. No ale przejdzmy do rzeczy. Marszalek nie mogl uderzyc w 1923. Po prostu nie mialby tego samego poparcia wojskowych jak w 1926. Trzy lata doatkowego chaosu zrobily swoje, przeciagajac na strone Marszalka wystarczajace sily. Twoje porownanie jest bardzo niecelne. Przede wszystkim ani Rydzyk, ani Giertch, ani Lepper nie sa sprzymierzencami Kaczynskich. Oni mu skocza to gardla przy pierwszej okazji (juz skacza Lisy jedne). A szczuc psem ktorego sam sie boisz jest bardzo niezrecznie. Poza tym, jakiz to byl przewrot? Zaden. Amatorski powiedzialbym. Przeciez wszystko rozbija sie o ustawe lustracyjna. No i medrcy z PiSu nie wyczuli pisma nosem? Nie wiedzieli, ze TK wszystko zablokuje? Chodzi o to, ze wiedzieli, ale rzucili sie z motyka na slonce. Marszalek czekalby dalej. A do twierdzy poszliby i Giertych, i Lepper i Rydzyk w towarzystwie tych na ktorych zawsze pluli. Widzisz, tak jak Marszalek ja nie rozrozniam miedzy ekstrema. Czy lewa, czy prawa to taki sam diabel. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Ja jak i Marszalek, dla Polski nawet z diablem ! 31.07.07, 03:33 rychonyc2 napisał: > Ciesze sie, ze nazywasz Marszalka najwiekszym Polakiem wszechczasow. Ja tez za takiego go uwazam. Bedac ostatnio w Warszawie zlozylem wiazanke kwiatow pod jego pomnikiem. O dziwo oprocz moich nie bylo zadnych, za to palily sie znicze obok tam gdzie Jan Pawel II odprawial msze. Widzisz, ja uwazam ze Jan Pawel II to cienko wypada w porownaniu z Marszalkiem. M: Ja tez. Ale pewna role spelnil. Tak jak endek Padarewski. Dmowskiego nie bede wspominal bo nie ma co. > No ale przejdzmy do rzeczy. Marszalek nie mogl uderzyc w 1923. Po prostu nie mialby tego samego poparcia wojskowych jak w 1926. Trzy lata doatkowego chaosu zrobily swoje, przeciagajac na strone Marszalka wystarczajace sily. M: jak sie zastrzeglem wybor czasu to najtrudniejsza decyzja. Tak w 1926 bylo latwiej przejac wladze ale konsekwencje czekania byly okropne. 5 lat straconych kiedy na swiecie byla najlepsza koniunktura. PO 1990 (uwazam odzyskanie Niepodleglosci od momentu przekazania insygniow suwerennnosci) stracilismy ogromnie duzo i to znow w okresie (do 2000) wspanialej koniunktury gospodarczej na swiecie. AWS-UW byla zbrodnia bo nie tylko dala szanse "profesorowi" marksizmu i leninizmu tow. Balcerowiczowi na zniszczenie polskiej przedsiebiorczosci (Roman Kluska sie klania) ale doprowadzil w oczach wielu Polakow do...rehabilitacji PRL-u!!!!! > Twoje porownanie jest bardzo > niecelne. Przede wszystkim ani Rydzyk, ani Giertch, ani Lepper nie sa > sprzymierzencami Kaczynskich. Oni mu skocza to gardla przy pierwszej okazji > (juz skacza Lisy jedne). A szczuc psem ktorego sam sie boisz jest bardzo > niezrecznie. M: Jest powiedzenie Chinskie- nie wazne czy kot jest czarny czy bialy byleby lowil myszy. Glosowalem na PiS z pewnym celem. Tym celem bylo ocalenie naszej suwerennosci, wzrost gospodarczy i walka z POstKomunistyczna mafia. Sa to DOKLADNIE te same cele jakie przyswiecaly Marszalkowi w 1926. Pierwsze dwa cele zostaja osiagniete przez koalicje PiS-SO-LPR. Drugi zostaje tez wprowadzany choc z oporami SO ale rowniez z wsciekla nagonka ze strony PO i SLD !!!!! > Poza tym, jakiz to byl przewrot? Zaden. Amatorski > powiedzialbym. Przeciez wszystko rozbija sie o ustawe lustracyjna. No i > medrcy z PiSu nie wyczuli pisma nosem? Nie wiedzieli, ze TK wszystko > zablokuje? Chodzi o to, ze wiedzieli, ale rzucili sie z motyka na slonce. > Marszalek czekalby dalej. M: w miedzy czasie sprawy JUZ sie przedawniaja, slady zacieraja. Marszalek czekal 5 lat i to bylo za dlugo. Kaczynscy czekali az 15 lat!!! > A do twierdzy poszliby i Giertych, i Lepper i Rydzyk w towarzystwie tych na ktorych zawsze pluli. Widzisz, tak jak Marszalek ja nie rozrozniam miedzy ekstrema. Czy lewa, czy prawa to taki sam diabel. Pozdr. M: Marszalek jak trzeba bylo pojechal do Japonii, sprzymierzyl sie z najmniejszym zlem - Austriakami, wysiadl z socjalistycznego tramwaju na przystanku Niepodleglosc. To byl Czlowiek KOMPROMISU co do partnerow ale NIGDY wobec celu jakim bylo dobro Rzeczypospolitej - DOBRO RZECZYPOSPOLITEJ NAJWYZSZYM PRAWEM. Kaczynskiego oceni historia, choc uwazam, ze nie zakonczyl Pan Premier pisania ostatniego rozdzialu. Zyjemy w DEMOKRACJI i bez 51% poslow w Sejmie PiS MUSIAL sie zdecydowac na koalicje. Panicznie sie balem, ze powstanie POPiS bo bylaby to powtorka AWS-UW a tego oboz patriotyczny drugi raz by nie przezyl. Jezeli uda sie Premierowi stworzyc Koalicje PiS-SO-LPR bez Leppera i zz zmarginalizowanym Giertychem to osiagnie wiecej niz to na co liczylem w wyborach 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc2 Re: Ja jak i Marszalek, dla Polski nawet z diable 12.08.07, 23:12 Nie wiem czy jeszcze tutaj wrocisz i przeczytasz moj post. Biorac pod uwage ostatnie wydarzenia, nie mylilem sie zbytnio. Giertych i Lepper gryza ile wlezie! Nie dobrze to wszystko wyglada. Kaczynski to jednak nie Marszalek. Aby pozostac przy wladzy bedzie musial zabiegac o poparcie Rydzyka. Lepper i Giertych juz to robia, wiec nie wiadomo czym sie to wszystko skonczy. Ja na Kaczynskich tym razem glosowac nie bede, jesli sojusz z wielebnym bedzie utrzymany. Albo Panstwo swieckie, albo wyznaniowe. Marszalek nigdy klechom nie pozwolilby rzadzic. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Ja jak i Marszalek, dla Polski nawet z diable 12.08.07, 23:27 rychonyc2 napisał: > Nie wiem czy jeszcze tutaj wrocisz i przeczytasz moj post. Biorac > pod uwage ostatnie wydarzenia, nie mylilem sie zbytnio. Giertych i Lepper gryza ile wlezie! Nie dobrze to wszystko wyglada. Kaczynski to jednak nie Marszalek. Aby pozostac przy wladzy bedzie musial zabiegac o poparcie Rydzyka. Lepper i Giertych juz to robia, wiec nie wiadomo czym sie to wszystko skonczy. Ja na Kaczynskich tym razem glosowac nie bede, jesli sojusz z wielebnym bedzie utrzymany. Albo Panstwo swieckie, albo wyznaniowe. Marszalek nigdy klechom nie pozwolilby rzadzic. Pozdr. M: witam !!!! zeby Ciebie jeszcze bardziej zaskoczyc to chce wyznac, ze jestem AGNOSTYKIEM ! A moja urocza zonka jest Irlandka z katolickiej rodziny i nie moge sie nigdy nadziwic, jak Irlandski i Polski katolicyzm sa podobne. Oba narody traktuja religie CZYSTO INSTRUMENTALNIE. No bo czy ktos powazny moze sie zastanawiac ile diablow tanczy na koncu szpilki ??? Nasz Wielki Polak tez traktowal Katolicyzm instrumentalnie. Kiedy potrzebowal sie ozenic to przeszedl na luteranizm. Kiedy sie rozwiodl to wrocil na przystanek Katolicyzm. Pochowany jest i slusznie, w podziemiach Katedry Wawelskiej bo tam leza Krolowie Polski. I tak jak Marszalek oceniam O. Rydzyka i jego dzialanosc. Obiektywnie musze przyznac, ze w pewnym okresie RM ponosila samotnie calosc walki z POstKomuna. I za to jej chwala. Nie musze sie zgadzac z O. Rydzykiem by docenic ogromny wysilek jaki wlozyl walczac z patologiami UBekistanu. Jestem pewien, ze Marszalek dal by jemu medal za walke z Michnikiem i Balcerowiczem. Kaczynski JEST PIlsudczykiem ale tak jak Pilsudski On nie moze odrzucic kilka szabel w wojnie o istnienie Polski. Marszalek pogrozil by mu z nieba, czy cokolwiek tam jest, palcem. Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc2 Re: Ja jak i Marszalek, dla Polski nawet z diable 13.08.07, 17:08 Witaj Mirmat. Wiedzialem, ze sie jeszcze odezwiesz. Zgadzam sie co do poczatkowej roli RM. Teraz jest opanowana przez ludzi powiazanych z bylym aparatem PZPR. Pytanie jest czy tacy jak Wolniewicz i Nowak to czysty przypadek? Wspolna plaszczyzna jest antysemityzm i rzekome 65 miliardow ktore Zydzi probuja od Polski wydebic+500 tys Zydow ktorzy chca osiedlic sie w Polsce. Walka z Komuna zeszla na dalszy plan, a sprytni byli PZPRowcy wyciagneli starego odwiecznego potwora. To mnie denerwuje. Czytalem pare ksiazek tego Nowaka, on po prostu sam sobie przeczy i histeryzuje na potege. Antypolonizmy wstretnych Zydow. Powiem tak, wyemigrowalem z Polski w 1987 roku, moze powiem Ci kiedys dlaczego. Mieszkam w USA juz 20 lat. Moge z cala pewnoscia stwierdzic, ze Amerykanie, tak podobno opetani zydowska anty-polska propaganda, probujac mnie obrazic nigdy nie uciekaja sie do okreslenie mnie antysemita badz wypominania polskich obozow koncetracyjnych. Nie, nie i jeszcze raz nie. Czolowa zniewaga amerykanskich ignorantow wobec mojej polskiej osoby jest nazwanie mnnie Komunista! Tak, jeszcze dzisiaj. Jezeli chca mi naprawde dolozyc, to zapytaja sie czy jestem Ruskim, twierdzac przy tym ze nie rozrozniaja miedzy jedynm i drugim. Stereotyp Polaka antysemity istnieje, ale wsrod spolecznosci zydowskiej w USA. Zreszta smiesza mnie te polsko-zydowskie zlosliwosci. Jedni bez drugich nie moga zyc. Ciekawe, ze antypolscy Zydzi zatrudniaja najchetniej Polakow, a polscy antysemici najczesciej u Zydow pracuja. No, ale felietonista Radia Maryja Michalkiewicz odwiedzajac NY nie omieszkal pisac o NY jako o paszczy lwa, z racji duzej liczby mieszkancow zydowskiego pochodzenia. A juz najbardziej mnie rosmieszyl, kiedy stwierdzil ze biedna polska mlodziez nie moze sie odnalezc w nowojorskiej rzeczywistosci, bo nie mozna im nazywac rzeczy po imieniu. Tzn. czarnemu koledze z klasy nie mozna mowic "nigger"! Sprawca tej wymuszonej poprawnosci wsrod amerykanskiej mlodziezy, sa oczywiscie Zydzi. Rozpisalem sie troche. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Do mirmata1 25.07.07, 12:13 mirmat1 napisał: > M; Hmmmm! to po mojej "przeciwnej stronie" sa FANATCY a nie tylko > wielobiciele "tolerancji' i "europejskich standartow". Ach to pewnie ten > Niesiolowski dorwal sie do Forum i zaczl ciac "faszystow". > Tak na powaznie ! To Michnik pozwala jakiemus fanatykowi z zewnatrz wycinac jak > > leci Posty ? Cos nie tak. Zamiast rozumować wg spiskowej teorii dziejów zrób eksperyment. Napisz jakiś post i skasuj go wykorzystując czerwony przycisk "Skasujcie post". Przekonasz się że nie Michnik tym steruje ale w tym przypadku ty. Posty niezgodne z regulaminem forum są kasowane, ale fakt skasowania jest zaznaczony za pomocą nawiasów z kropkami [...] zamiast tytułu postu, obok nazwy autora postu i w miejscu, w którym ten post pojawiłby się. Gdy klikniesz na te nawiasy pojawia się komunikat: "Wiadomość została usunięta ze względu złamanie prawa lub regulaminu". Fanatycy zdarzają się wszędzie. Istotne jest to, czy mają władzę, czy tylko są folklorem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Cenzorzy nie kieruja sie spiskowa teoria dziejów 26.07.07, 01:59 marek99az1 napisał: > Zamiast rozumować wg spiskowej teorii dziejów zrób eksperyment. Napisz jakiś > post i skasuj go wykorzystując czerwony przycisk "Skasujcie post". Przekonasz > się że nie Michnik tym steruje ale w tym przypadku ty. Posty niezgodne z > regulaminem forum są kasowane, ale fakt skasowania jest zaznaczony za pomocą > nawiasów z kropkami [...] zamiast tytułu postu, obok nazwy autora postu i w > miejscu, w którym ten post pojawiłby się. Gdy klikniesz na te nawiasy pojawia > się komunikat: "Wiadomość została usunięta ze względu złamanie prawa lub > regulaminu". Fanatycy zdarzają się wszędzie. Istotne jest to, czy mają władzę, czy tylko są folklorem. M: W czolowce Forum pisze "Tym forum opiekuje się w.s2. Wszelkie pytania o powody usunięcia wpisów należy kierować na adres forum@gazeta.pl lub w.s2@gazeta.pl" z czego wynika, ze decyzje ocenzurowania postu podejmuje admininistracja GW do czego co ma z reszta prawo, ktorego nie kwestionuje. Ale wybiorczo stosujac taka metode Michnikowcy osmieszaja sie twierdzac, ze oferuja wolna trybune mysli. Najbardziej bowiem wulgarne wobec Kaczynskich posty sa nietkniete. Sadze, ze czerwony przycisk "Skasujcie post" sluzy by zaalarmowac nijakliego w.s2, ze pojawila sie politycznie niepoprawna opinia do wyciecia. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_k Re: Michnik wsadzil moje posty do wora i do jezio 23.07.07, 20:22 Widzisz, drogi mirmacie1, w pewnym sensie zgadzam się z Tobą... Uciszenie Rydzyka zrobi z niego kogoś w rodzaju męczennika, baa.. nawet obrońcy wolności słowa (hehe, inna sprawa, że lżąc prezydenta przekroczył granicę dobrego smaku). Powiedzmy otwarcie - to nie Rydzyk jest problemem - probleme jest te 18% bezrobotnych, o których pisałeś wcześniej. Przypuszczam, że większość z tych którzy bronią Rydzyka, to ludzie, którzy większą część swojego życia przeżyli w epoce socjalizmu. Dla tych ludzi demokracja może być prawdziwą abstrakcją i może być dużym problemem odnaleźć się w tej rzeczywistości. Nie oszukujmy się. Pozbywając się Rydzyka, nie pozbędziemy sie problemu. Wypłyna raczej jego klony... Jeszcze gorsze, jeszcze bardziej bezczelne... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Wolnosc Wypowiedzi najwyzsza wartoscia 23.07.07, 22:07 greg_k napisał: > Widzisz, drogi mirmacie1, w pewnym sensie zgadzam się z Tobą... Uciszenie > Rydzyka zrobi z niego kogoś w rodzaju męczennika, baa.. nawet obrońcy wolności słowa (hehe, inna sprawa, że lżąc prezydenta przekroczył granicę dobrego smaku). M; To he, he ,he jest wyrazem przekroczenia granicy dobrego smaku. Moja debata z kimkolwiek sie konczy (z przyznaniem racji mojemu adwersarzowi) kiedy jego prawo do wypowiadania opinii sie konczy. > Powiedzmy otwarcie - to nie Rydzyk jest problemem - probleme jest te > 18% bezrobotnych, o których pisałeś wcześniej. Przypuszczam, że większość z > tych którzy bronią Rydzyka, to ludzie, którzy większą część swojego życia > przeżyli w epoce socjalizmu. Dla tych ludzi demokracja może być prawdziwą > abstrakcją i może być dużym problemem odnaleźć się w tej rzeczywistości. M: jak widac trodno ci dyskutowac bez paternalistycznego i pogardliwego stosunku do przeciwnika. Ale w przeciwienstwie do tych z twojej strony co chcieliby zamknac usta swym przeciwnikom jak bede zawsze walczyl o twoje prawo do blaznowania. > Nie oszukujmy się. Pozbywając się Rydzyka, nie pozbędziemy sie problemu. Wypłyna raczej jego klony... Jeszcze gorsze, jeszcze bardziej bezczelne... M: Hmmmm! Alez tworcy "standartow europejskich" - Hitler, Stalin czy Robespierre wymysleli rozwiazanie dla twojego dylematu: Obozy Koncentracyjne (te jakie NYT nazywa "polskimi") lub Gulag. Zamknac wszytkich i bedzie spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian Polski Kosciol to bagno takie samo jak rzad... 23.07.07, 18:53 i parlament...zepsuta, skorumpowana i chciwa instytucja, ktorej zalezy tylko na wladzy, przywilejach i majatku...nigdy nie naraza sie Rydzykowi majacemu wladze nad taka iloscia starych i oglupionych ludzi, ktorzy sa jedynymi pewnymi klientami tej maffi w koloratkach Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Kościół bezradny wobec o Rydzyka? 23.07.07, 18:54 Kościół jest tylko wtedy zaradny, kiedy chodzi o jego interes. Dało się to szczególnie zauważyć, kiedy toczyły się debaty n/t konkordatu, funduszu kościelnego, wyciągniecia od państwa za darmo lub bezcen latyfundiów oraz majątku trwałego (domy, pałace,grunty pod budowę kościołów z przybudówkami w nowopostawjących osiedlach i dzieln icach i oczywiście środków na ich budowę) jak również rozlicznych przywilejów, o których żadna instytucja czy firma "świecka" w III/IVRP nawet marzyć nie może!!! Gdyby kościół chciał teraz zaatakować dyrektora toruńskiego koncernu, to nikt nie jest w stanie przewidzieć co by się z nim stało. Niech więc inni rozstrzygaja te kwestię, a Kościól postoi i przyglądać się będzie z boku. To są przecież niekwestionowane dobra, które kiedyś i tak przejdą we władanie jedynie słusznej siły kierowniczej narodu poslkiego. A tymczasem jest facet, który tym majątkiem prężnie i sprawnie zarządza. Czy ktoś z grona episko[patu potrafiłby tak lub chciał się tym na codzień zajmować i trudzić......????? SPRACOWANE RĘCE EPISKOPATU NIE SĄ PTRZASNACZONE DO TYCH CELÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
junta_2007 Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 19:01 Mam dość szkalowania imienia Ojca Tadeusza!!! On jako jedyny przedstawiciel mediów w tym kraju nie ulega trendom, politycznej poprawności. I dlatego was to tak boli. Jeśli ktoś jest niewygodny dla was to go potraficie zdeptać zniszczyć. Ale nie Ojca Tadeusza. Wierzę w jego wielkość. On potrafi zjednoczyć miliony ludzi, którzy tak jak On wierzą w prawdę sprawiedliwość. Zazdrościcie Mu jego charyzmy, łatwości w zjednywaniu sobie ludzi. To jest wielki człowiek, o wielkim sercu, wielki patriota. Jeden z najwybitnieszych Polaków w historii Polski (przewyższał go tylko Jan Paweł II). Wierzę w to że kiedyś i on będzie wyniesiony na ołtarze. Ten człowiek przerósł swoją epokę, ale historia go oceni, a wy przejdziecie do historii tak jak konfederaci z Targowicy albo książę Janudz Radziwił. Przyszłe pokolenia będą się was wstydzić. Ludzie opamiętajcie się póki jeszcze czas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Wielki 23.07.07, 19:09 Absolutnie nic! Rydzyk antysemita? Taśmy pewnie są zmanipulowane... A że Rydzyk udziela anteny Nowakowi np to nic nie znaczy? Jaki antysemita?? Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: Wielki...oszust i ?ajdak z Torunia 23.07.07, 19:14 brakuje mi po prostu s?ow ,aby wyrazic moj wstret i pogarde dla tego ?obuza. Odpowiedz Link Zgłoś
ir9 Re: Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 19:10 tak Ojciec Tadeusz jest wielki. szczegolnie dla osob, ktore nie wychylily nosa poza kozia wolke i nie maja poglady wyniesione z wioski w ktorej mieszkaja 4 rodziny i to wszystkie takie same.polityczna poprawnosc nie ma tu nic do rzeczy.to chodzi o podstawowa zasade nie czyn drugiemu co tobie nie jest mile.czyli chlopczyku jesli obrazi cie zyd to sie wsciekasz ale sam obrazasz zyda i jest ok,tak? proste prawda?nie wiem ale chyba chrystus sobie to inaczej wyobrazal ze juz tak w religine tony tu uderze.poza tym skoro my wszyscy jestesmy zdrajcy a wy jestescie tak wielkimi polakami to dlaczego tylu "zlych"polakow-lacznie z przedstawicielami kosciola protestuje? to bylo kilka prostych pytan do kolegi junta.ah...przy okazji podobno katolicy maja zasade:nie oceniaj-wiec skad to definiowanie kto zdrajca a kto nad-polak? Odpowiedz Link Zgłoś
junta_2007 Re: Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 19:24 A jakąż to krzywdę wyrządził wam Ojciec Tadeusz??? Nie słyszałem żeby kogoś obraził... Nikt nie wytoczył mu procesu o zniesławienie... Co złego ten człowiek uczynił??? to że jest przeciwniekiem eutanazji i zabijania nienarodzonych ??? To że uważa homoseksualizm za chorobę??? Czy moze to że broni dobrego imienia Polski i domaga się ekshumacji grobów w Jedwabnem ??? Ja jestem bardzo spokojnym człowiekiem i nie obrażam się za byle co... Ja wszyskich traktuję równo i wcale nie uznaję sie za wielkiego Polaka nie dorastam podobnie jak i ty do pięt Ojcu Tadeuszowi. To że Rabini Żydowscy uważają nas Polaków jako współwinnych holokaustowi to oczywiście nie jest powodem do sprzeciwu bo jak ktoś uważa inaczej to jest ksenofoem. Bo żydzi są biedni pokrzywdzeni w czasie II wojny światowej i cały czas powinniśmy im współczuć i płacić odszkodowania... Niech płacą ci co wyrządzali im te krzywdy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ir9 Re: Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 19:45 hmmm....coz w jedwabnem to my polacy zrobilsmy zydom krzywde. mnie osobiscie rydzyk nie obrazil ale obraza mnie mowienie mnie kto jest zdrajca a kto patriota co tak a propos zarzuciles przed momentem wszystkim portestujacym przeciwko ojcu dyrektorowi pamietasz?? co do jego pogladow-kazdemu wolno miec takie poglady jakie chce-oczywiscie.w momencie kiedy oficjalnie glosi sie te poglady do rzeszy sluchaczy nalezy juz sie zastanowic czy wolno mowic tak po prostu o co sie chce. i znow wracamy do punktu wyjscia-uznales przed chwila, ze ja (i ty) nie dorastamy do stop ojcu rydzykowi. biorac pod uwage to, ze jego poglady mnie osobiscie sie nie podobaja -twoje porownanie mnie akurat obraza-wiec jak widzisz slowa nalezy wazyc,prawda?i skoro robisz to i ty i ja to dlaczego nie ma robic tego osoba, ktora jest jakby nie bylo osoba publiczna? junta_2007 napisał: > A jakąż to krzywdę wyrządził wam Ojciec Tadeusz??? Nie słyszałem żeby kogoś > obraził... Nikt nie wytoczył mu procesu o zniesławienie... Co złego ten > człowiek uczynił??? to że jest przeciwniekiem eutanazji i zabijania > nienarodzonych ??? To że uważa homoseksualizm za chorobę??? Czy moze to że > broni dobrego imienia Polski i domaga się ekshumacji grobów w Jedwabnem ??? Ja > jestem bardzo spokojnym człowiekiem i nie obrażam się za byle co... Ja > wszyskich traktuję równo i wcale nie uznaję sie za wielkiego Polaka nie > dorastam podobnie jak i ty do pięt Ojcu Tadeuszowi. To że Rabini Żydowscy > uważają nas Polaków jako współwinnych holokaustowi to oczywiście nie jest > powodem do sprzeciwu bo jak ktoś uważa inaczej to jest ksenofoem. Bo żydzi są > biedni pokrzywdzeni w czasie II wojny światowej i cały czas powinniśmy im > współczuć i płacić odszkodowania... Niech płacą ci co wyrządzali im te > krzywdy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junta_2007 Re do IR9: Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 20:11 Pan Bóg dał wszystkim wolną wolę i od każdego z nas zależy co z sobą w życiu zrobimy, co powiemy i co pomyślimy. Jeśli ja powiem że 2+2=4 masz też prawo się ze mną nie zgodzić, bo przecież jest wolność i każdy sobie może pisać i mówic co się mu podoba. Jeśli powiesz że 2+2=5 a ja się z tobą nie zgodzę to też Cię obrażę?? Tylko ja jako katolik uważam że powinno się mówić prawdę i z tego powodu nie można być szykanowanym... Nie może być dwóch sprzecznych ze sobą prawd. Jeśli weżmiemy kartkę papieru i ja powiem że ona jest biała a ty powiesz że jest czarna, to ktoś z nas nie mówi prawdy - czyli ktoś z nas kłamie. Ponadto prawda nie podlega procedurom demoktratycznym, nie można zrobić referendum czy coś jest prawdą czy nie... Prawda jest tylko jedna!! choć większość ludzi może uważać że jest inna prawda, to wcale nie oznacza że to co myśli większość ludzi to musi być prawdą. Dla mnie prawdą jest to co głosi Ojciec Tadeusz i moim zdaniem kto myśli inaczej ten uległ nieprawdzie głoszonej fałszywych proroków, którym się wydaje że tylko oni mówią prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
ir9 Re: Re do IR9: Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 20:19 i wolno Ci tak myslec stary.nie mam z tym zadnego problemu.prawda jest czesto wytworem kultury.dla europejczyka zielona kartka jest zielona. w kulturze i jezyku zulu jest 39 okreslen na zielony.wiec jak ja powiem: tak kartka jest zielona, on moze powiedziec : nieprawda.ta kartka jest XXXX. w chinach prawda jest konceptem niebezpiecznym.nie ze wzgledu na komunizma tylko ze wzgledu na to ze "moja" prawda moze zranic "ciebie" i oboje stracimy twarz. stad- w zyciu (to jest moje zdanie) nalezy Uszanowac poglady innych.jesli nie sa zgodne z moimi to nie znaczy ze dla osoby po przeciwnej stronie nie sa wazne i prawdziwe.tylko tyle. stad-poniewaz nie zyjemy na bezludnej wyspie tylko ciagle otaczaja nas ludzie i czesto inni niz my -dajmy im spokoj... niech oni nas nie obrazaja i my nie obrazajmy ich. junta_2007 napisał: > Pan Bóg dał wszystkim wolną wolę i od każdego z nas zależy co z sobą w życiu > zrobimy, co powiemy i co pomyślimy. Jeśli ja powiem że 2+2=4 masz też prawo się > > ze mną nie zgodzić, bo przecież jest wolność i każdy sobie może pisać i mówic > co się mu podoba. Jeśli powiesz że 2+2=5 a ja się z tobą nie zgodzę to też Cię > obrażę?? > Tylko ja jako katolik uważam że powinno się mówić prawdę i z tego powodu nie > można być szykanowanym... > Nie może być dwóch sprzecznych ze sobą prawd. Jeśli weżmiemy kartkę papieru i > ja powiem że ona jest biała a ty powiesz że jest czarna, to ktoś z nas nie mówi > > prawdy - czyli ktoś z nas kłamie. Ponadto prawda nie podlega procedurom > demoktratycznym, nie można zrobić referendum czy coś jest prawdą czy nie... > Prawda jest tylko jedna!! choć większość ludzi może uważać że jest inna prawda, > > to wcale nie oznacza że to co myśli większość ludzi to musi być prawdą. > Dla mnie prawdą jest to co głosi Ojciec Tadeusz i moim zdaniem kto myśli > inaczej ten uległ nieprawdzie głoszonej fałszywych proroków, którym się wydaje > że tylko oni mówią prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
junta_2007 Re: Re do IR9: Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 21:09 Jeśli ja uważam że coś jest prawdą to osoby które uważają inaczej uważam że kłamią i nie ulegam kłamstwu dlatego że mogę ich obrazić. Ojciec Tadeusz jest wściekle atakowany za to że mówi prawdę i gdyby uległ tym którzy go atakują musiałby ulec kłamstwu i miliony jego słuchaczy byłoby zostałoby oszukanych ale Ojciec Tadeusz nie boi się prawdy i walczy o nią. Co innego są poglądy a co innego jest prawdą. Nie można mieć poglądu na prawdę bo prawda jest tylko jedna. Uważam że pradziwy katolik powinien modlić się o nawrócenie tych którzy żyją w nieprawdzie i myślę że Ojcie Tadeusz tak czyni Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Re do IR9: Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 20:26 Problem polega na tym, że ci inni nie mówią o sobie "tylko ja mowię prawdę" a Rydzyk owszem tak i Wy mu wierzycie bo jest księdzem a księża ponoc nie kłamią. Czyli on swoja prawdę wygłasza, jako pochodzącą od Boga i każda inna prawda przy tym dla was jest niczym. To jest klu manipulacji, której jesteście przedmiotem. Nie ma prawdy obiektywnej, tę zna tylko Bóg i On jest dla nas ostatecznym sedzią, nie Radio Maryja i nie Rydzyk.Jeśli dla swojej prawdy jestes w stanie znienawidzić kogokolwiek, nie jestes chrześcijaniniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 19:59 Nikt nie wytoczył mu procesu, bo nie ma takich mocnych w tym kraju, którzy chceliby się narazić na jego zemstę. Co niektórzy tego doświadczyli, prowadząc wiele lat temu postępowanie o przemyt towarów z zachodu pod płaszczykiem działalności sakralnej. Na takim działaniu (nie płacąc podatków) zbudował Rydzyk swoją potęgę propagandową i choćby niebo przenicował, nikt go nie tknie, bo sekta jest karna, zdeterminowana, chodowana na niskich instynktach zawiści, rewizjonizmu i nietolerancji dla innych poglądów. Takiej siły trzeba dyktatorom, których Ci u nas dostatek. Postepowania sprzed lat umorzono, bo żadna z prokuratur nie chciała ich prowadzić, zastraszona groźbami wiernych słuchaczy.Ale Ciebie i tak nic nie przekona, bo myślisz , że broniąc Rydzyka bronisz wiary. Nic bardziej błędnego. Nie mam nic przeciwko rozgłośniom katolickim ale ta jest po prostu niebezpieczna pod takim przywództwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ir9 Re: Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 20:04 sorry ze w mowie obcej ale nie mam czasu tlumaczyc: Piux XII - Eugenio Pacelli.Pacelli was keen on a Reich concordat, a treaty between the Vatican and Germany as a whole, a move resisted both by Protestant leaders and Catholic politicians. In 1933, Hitler was elected chancellor. The Catholic church had rejected the Nazis and denied them the sacraments. However, over the heads of the German church, Pacelli secretly signed a concordat with Hitler that authorised the papacy to impose the new church code on the German Church. In exchange, Catholics had to withdraw from political activity. Hitler also insisted that the Catholic Centre Party be disbanded. As a result, Catholics joined the Nazi party in the millions believing it to have the support of the Pope. Hitler boasted in 1933 that ?the concordat was a significant (step) in the struggle against international Jewry.? sceptyk40 napisała: > Nikt nie wytoczył mu procesu, bo nie ma takich mocnych w tym kraju, którzy > chceliby się narazić na jego zemstę. Co niektórzy tego doświadczyli, prowadząc > wiele lat temu postępowanie o przemyt towarów z zachodu pod płaszczykiem > działalności sakralnej. Na takim działaniu (nie płacąc podatków) zbudował > Rydzyk swoją potęgę propagandową i choćby niebo przenicował, nikt go nie tknie, > > bo sekta jest karna, zdeterminowana, chodowana na niskich instynktach zawiści, > rewizjonizmu i nietolerancji dla innych poglądów. Takiej siły trzeba > dyktatorom, których Ci u nas dostatek. Postepowania sprzed lat umorzono, bo > żadna z prokuratur nie chciała ich prowadzić, zastraszona groźbami wiernych > słuchaczy.Ale Ciebie i tak nic nie przekona, bo myślisz , że broniąc Rydzyka > bronisz wiary. Nic bardziej błędnego. Nie mam nic przeciwko rozgłośniom > katolickim ale ta jest po prostu niebezpieczna pod takim przywództwem. Odpowiedz Link Zgłoś
fleicher Re: Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 19:14 junta_2007 napisał: > Mam dość szkalowania imienia Ojca Tadeusza!!! On jako jedyny przedstawiciel > mediów w tym kraju nie ulega trendom, politycznej poprawności. I dlatego was to > > tak boli. Jeśli ktoś jest niewygodny dla was to go potraficie zdeptać > zniszczyć. Ale nie Ojca Tadeusza. Wierzę w jego wielkość. On potrafi zjednoczyć > > miliony ludzi, którzy tak jak On wierzą w prawdę sprawiedliwość. Zazdrościcie > Mu jego charyzmy, łatwości w zjednywaniu sobie ludzi. To jest wielki człowiek, > o wielkim sercu, wielki patriota. Jeden z najwybitnieszych Polaków w historii > Polski (przewyższał go tylko Jan Paweł II). Wierzę w to że kiedyś i on będzie > wyniesiony na ołtarze. Ten człowiek przerósł swoją epokę, ale historia go > oceni, a wy przejdziecie do historii tak jak konfederaci z Targowicy albo > książę Janudz Radziwił. Przyszłe pokolenia będą się was wstydzić. Ludzie > opamiętajcie się póki jeszcze czas!!! Rydzyk urodził się o parę wieków za późno to typowy Inkwizytor zdolny do "mordowania i torturowania" a porównywanie go z Janem Pawłem II to bezczelność ale jest jeszcze czas opamiętajcie się zwolennicy Rydzyka i powróćcie na łono kościoła tego kościoła tolerancyjnego kościoła wielkich papieży Jana XXIII Pawła IV i Jana Pawła II !!! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Oprzytomniej póki czas ! 23.07.07, 19:18 junta_2007 napisał: > Mam dość szkalowania imienia Ojca Tadeusza!!! Sam się podłożył ! > On jako jedyny przedstawiciel > mediów w tym kraju nie ulega trendom, politycznej poprawności. Ulega, ulega :))))) >I dlatego was to > tak boli. Jeśli ktoś jest niewygodny dla was to go potraficie zdeptać > zniszczyć. Ale nie Ojca Tadeusza. Wierzę w jego wielkość. On potrafi >zjednoczyć > miliony ludzi, którzy tak jak On wierzą w prawdę sprawiedliwość. Ciekawe!Wierzysz w o.Tadeusza czy w Boga w Trójcy Jedynego? > Zazdrościcie > Mu jego charyzmy, łatwości w zjednywaniu sobie ludzi. Łatwo jest grać na fobiach ,szczególnie w Polsce! > To jest wielki człowiek, > o wielkim sercu, wielki patriota. To jest mały człowiek,manipulator i oszołom!Wyszło szydło z wora przy nominacji Bp.Wielgusa! > Jeden z najwybitnieszych Polaków w historii > Polski (przewyższał go tylko Jan Paweł II). Nawet nie wymawiaj imienia Jan Pawła przy tym oszołomie! > Wierzę w to że kiedyś i on będzie > wyniesiony na ołtarze. Ten człowiek przerósł swoją epokę, ale historia go > oceni, a wy przejdziecie do historii tak jak konfederaci z Targowicy albo > książę Janudz Radziwił. Przyszłe pokolenia będą się was wstydzić. Ludzie > opamiętajcie się póki jeszcze czas!!! Akurat jest na odwrót! Kilku konfederatów z Targowicy,to takie same postacie jak o.Rydzyk. Oprzytomnieli ...po tym jak Polska zniknęła z mapy Europy.Tez ,,chcieli dobrze'':))) Mimo wszystko do Janusza Radziwiłła bym o.Rydzyka nie porównała. Odpowiedz Link Zgłoś
zajbel Re: Ojciec Tadeusz jest wielki!!! 23.07.07, 19:37 O ile wiem to Radio Maryja jest własnością redemptorystów a telewizja Trwam prywatną spółką 3 czy 4 osób w tym Rydzyka i jako taka podlega ministerstwu kultury , nie ma też żadnego prawa do organizowania zbiórek pieniężnych, nie może też w żadnym przypadku występować razem z radiem Maryja, Rydzyk jest wielkim oszustem i tyle . Prawo polskie może z łatwością rozliczyć zarówno radio jak i telewizję ale nie chce. Redemptoryści zostasli powołani do pracy wśród biednych i potrzebujących i tych biednych i potrzebujących obierają z każdego grosza. A ile też Rydzyk dał na pomoc ofiarom wichury i trąby powietrznej, jakiej pomocy udzielił rodzinom pielgrzymów poszkodowanyzh w wypadku we Francji? Czy i na tym też chce zarobić . Ktoś kto mówi że kościoół katolicki to Rydzyk jest bluzniercą . Prawdziwy kościół katolicki to ludzie którzy przykazania boże i kościelne wcielają w życie. .Którzy swoim przykładem dają świadectwo wierze a nie łamią je bezczelnie i jeszcze się tym chwalą. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
uw78 Kościół bezradny wobec o Rydzyka? 23.07.07, 19:06 To jest czysta kpina -poki co konstytucyjna glowa panstwa jest Prezudent RP a nie jakis szef radia Konstytucja chyba jasno okresla -jaki powinien byc stosunek obywatela do glowy panstwa szef radia jest ponad prawem -nie ma takiego zapisu o tego typu immunitetu demokracja demokracja ,ale nie robcie cyrku z panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_nieomylny Kler chytry na kase wie dobrze ile Rydzyk kasy daj 23.07.07, 19:11 e na Watykan i inne dobra i przybytki. Kler dobrze wie ze liczy sie obecnie tylko kasa (nawet nasi durnie przy wladzy tego nie wiedza!!) i dlatego toleruje psychopatycznego ksiedza, coz... mam tylko nadzieje ze po wyborach SLD przestanie Klerowi w 4 litery wchodzic i 1) opodatkuje kler 2) zarzada zmian w konkordacie 3) wywali religie ze szkol ! Odpowiedz Link Zgłoś
bardzoniebieski Pan Bóg bezradny wobec o Rydzyka? 23.07.07, 19:14 Dobitny dowód, że boga nie ma!!! Czy, gdyby istniał, dopuściłby takie szmatławe kanalie do służby wśród swojego personelu? Pozwoliłby na przewały i robienie wody z mózgu milionom biednych ludzi? Czy ktoś wierzy, że taka kanalia może wierzyć? RELIGIA - dla biednych i głupich: prawda, dla wykształconych: urojenie, dla polityków: czasami się przydaje, dla kleru i takich szmatławców powyżsi "ojcowie": świetny biznez i władza nad ciemnogrodem. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk10 Nie placzcie tak nad klechistanem 23.07.07, 19:14 To kolejny wielki krok to rozdzialu Kosciola od panstwa. Nikt juz nie ma zludzen co z zrobic z ta zydozercza szczekaczka i banda jej pomagierow Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Nie placzcie tak nad klechistanem 23.07.07, 19:48 Ja wiem, wyślę kolejne 200 PLN, jak co miesiąc, Amen. Z dwojga złego wolę już żekomych "żydożerców" od jawnych polakożerców z "michnikowszczyzny" Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski demoralizacja 23.07.07, 19:15 Chyba nikogo nie zaskoczyło, że komuikat o. Klafki, prowincjała, jest identyczny ze stanowiskiem prezentowanym przez o. Rydzyka. Znaczna część tego zakonu w Polsc, na czele z władzami, jest całkowicie zdemoralizowana. Czy ta demoralizacja sięga władz ponadnarodowych czy to tylko sanct simplicitas o. generała - nie wiem. Wiem, że ogromne znaczenie miałoby zdecydowane stanowisko polskiego episkopatu, ale temu nie przeszkadza ani demoralizowanie młodzieży, ani antysemityzm (zob. www.ceeol.com/aspx/getdocument.aspx?logid=5&id=a10c485f-c0e7-4d25-8f4b-550689eefd92 ), ani teorie spiskowe, ani inne kłamstwa, ani totalne łamanie zasad etyki dziennikarskiej, ani łamanie prawa (zob. np. www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/reklamy ). I tak się to ciągnie od skandalu do skandalu, bo prokuratura i KRRiT też nigdy nie chciały zadzierać z o. szambelanem. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: demoralizacja 23.07.07, 21:51 Niesamowite materiały, ale podejrzewam, że polscy antysemici nie zrozumieją intencji i uznają je za kolejny "dowód" na żydowski spisek, ponieważ są wyjątkowo głupi - głupotą genetyczną. __________ andianm.blox.pl/html" target="_blank">Bajka niestety z tej ziemi</a> Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Wystarczy posłuchać organizacji starozakonnych 23.07.07, 23:04 jak WJC i jej do niedawna szefa I. Singera, czy też tego co mają do powiedzenia w Centrum Szymona Wiesenthala, aby wyrobić sobie opinię. Poczytanie twórczości forumowej takich sztandarowych kretynów i nienawistników Polski jak Ty, czy inni opluwacze i szambrownicy też daje niezły obraz stanu frustracji tych środowisk. Obawiam się, że będzie ta frustracja jeszcze narastać, a kasiorka i pragnienie naszego dobra, długo jeszcze pozostanie w sferze marzeń zbójów i naszych nienawistników... Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Z tymi kłamstwami to drogi Rafale rzeczywiście... 23.07.07, 22:56 było do przesady i poprzeginane. Z wszystkimi jednak sobie poradzono łatwo, jak to z kłamstwami i z manipulacjami nieudaczników bywa, i to tak jak na to zasługują. Po prostu wstyd za was, manipulanci medialni. No i zakasać rękawy i do nowej roboty. Kreciej... Michalkiewicz: www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=5607 Wolniewicz: www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=5600 Gontarski: www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=5586 Nowak: www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=554 Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Co wybierasz? 23.07.07, 19:18 Tradycję czy nowinki?? rzymskikatolik.blox.pl/2007/07/Dlaczego-Klasyczny-Ryt-Rzymski.html Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Zaprzeczanie Soborowi Watykańskiemu II to ... 23.07.07, 19:23 schizma !Stwórz sobie wlasny kościół. belaqua napisał: > Tradycję czy nowinki?? > <a href="rzymskikatolik.blox.pl/2007/07/Dlaczego-Klasyczny-Ryt-Rzymski.html" target="_blank">rzymskikatolik.blox.pl/2007/07/Dlaczego-Klasyczny-Ryt-Rzymski.html</a> Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Zaprzeczanie Soborowi Watykańskiemu II to ... 23.07.07, 19:27 Chyba coś przespałeś ostatnio, nieuważnie słuchasz słów Ojca Świętego:))) Msza w rycie trydenckim wraca! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Zaprzeczanie Soborowi Watykańskiemu II to ... 23.07.07, 19:29 belaqua napisał: > Chyba coś przespałeś ostatnio, nieuważnie słuchasz słów Ojca Świętego:))) Msza > w > rycie trydenckim wraca! NIGDY nie byłą zakazana!Nie musi ,,wracać''. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Re: Zaprzeczanie Soborowi Watykańskiemu II to ... 23.07.07, 19:34 amanasunta napisała: > belaqua napisał: > > > Chyba coś przespałeś ostatnio, nieuważnie słuchasz słów Ojca Świętego:))) > Msza > > w > > rycie trydenckim wraca! > NIGDY nie byłą zakazana!Nie musi ,,wracać''. ------------------------------------ amanasunta nie piernicz, byla zakazana, wielki Abp Lefebvre we Francji zostal wyklety z kosciola przez JP2, za msze w rycie trydenckim, w Polsce tez sa tego przyklady Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Poczytaj sobie matole za co Jan Paweł II 23.07.07, 19:38 usunał schizmatyka z Kościoła! pl.wikipedia.org/wiki/Marcel_Lefebvre amanasecta napisał: > amanasunta napisała: > > > belaqua napisał: > > > > > Chyba coś przespałeś ostatnio, nieuważnie słuchasz słów Ojca Święte > go:))) > > Msza > > > w > > > rycie trydenckim wraca! > > NIGDY nie byłą zakazana!Nie musi ,,wracać''. > ------------------------------------ > > > amanasunta nie piernicz, byla zakazana, wielki Abp Lefebvre we Francji zostal > wyklety z kosciola przez JP2, za msze w rycie trydenckim, w Polsce tez sa tego > przyklady Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: amanasunta 23.07.07, 20:02 amanasunta napisała: > belaqua napisał: > > > Chyba coś przespałeś ostatnio, nieuważnie słuchasz słów Ojca Świętego:))) > Msza > > w > > rycie trydenckim wraca! > NIGDY nie byłą zakazana!Nie musi ,,wracać''. Korekta. Nigdy nie byla usunieta, ale nie wiadomo w imie czego byla przez dziesiatki lat odgornie ingorowana. Dopiero wskutek ruchow oddolnych w KK Watykan zaprzestal jej ignorowania. Podobnie bedzie z powrotem Tradycji do KK. Podczas Vaticanum II ustalono wiele niefortunnych posuniec, ktore przyczynily sie do odejscia wielu do KK. Pamietam jak katolickie koscioly w Europie opustoszaly po "reformie" Vaticanum II! Odpowiedz Link Zgłoś
fleicher Re: amanasunta 23.07.07, 20:12 Europejskie kościoły protestanckie też opustoszały a tam " Vaticanum II nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Dla Twojej informacji .... 23.07.07, 20:17 Wykaz miejsc gdzie ZA ZGODĄ BISKUPA msze ,,trydenckie''są odprawiane! www.tradycja.koc.pl/budowa.htm Są tam od lat,jeszcze przed panowaniem Benedykta ! Oto dowód na to,że nigdy nie były ZAKAZANE! wet3 napisał: > amanasunta napisała: > > > belaqua napisał: > > > > > Chyba coś przespałeś ostatnio, nieuważnie słuchasz słów Ojca Święte > go:))) > > Msza > > > w > > > rycie trydenckim wraca! > > NIGDY nie byłą zakazana!Nie musi ,,wracać''. > > Korekta. Nigdy nie byla usunieta, ale nie wiadomo w imie czego byla przez > dziesiatki lat odgornie ingorowana. Dopiero wskutek ruchow oddolnych w KK > Watykan zaprzestal jej ignorowania. Podobnie bedzie z powrotem Tradycji do KK. > Podczas Vaticanum II ustalono wiele niefortunnych posuniec, ktore przyczynily > sie do odejscia wielu do KK. Pamietam jak katolickie koscioly w Europie > opustoszaly po "reformie" Vaticanum II! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Re: Zaprzeczanie Soborowi Watykańskiemu II to ... 23.07.07, 19:29 belaqua napisał: > Chyba coś przespałeś ostatnio, nieuważnie słuchasz słów Ojca Świętego:))) Msza > w > rycie trydenckim wraca! ---------------------------- mogla nie zwrocic uwagi na ten fakt, w Polsce ksieza nie sa tacy "ciepli" dla tej nowiny, oni musza wszystko INACZEJ niz w calym KK na swiecie, tak po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Podróbko moja lewacka ,ty nawet nie wiesz o co 23.07.07, 19:31 tu chodzi ! :))))) amanasecta napisał: > belaqua napisał: > > > Chyba coś przespałeś ostatnio, nieuważnie słuchasz słów Ojca Świętego:))) > > Msza > > w > > rycie trydenckim wraca! > ---------------------------- > > > mogla nie zwrocic uwagi na ten fakt, w Polsce ksieza nie sa tacy "ciepli" dla > tej nowiny, oni musza wszystko INACZEJ niz w calym KK na swiecie, tak po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta tys prawdziwa "amanasecta"?smierdzisz "wet3" 23.07.07, 19:41 ona tez wszystkich od lewakow i czerwonych wyzywa, nie przyszlo ci na przyklad do lba, ze jak ludzie nie spedzaja zycia na kleczkach, moga byc rowniez, lub mocniej niz ty, wierzacy???no i to jest sprawa osobista kazdego czlowieka, po coz deptac innych bo nie czynia i mysla jak tacy jak ta beluqua czy ty?tak was ucza w KK, to jest ta twoja milosc blizniego???to juz staje sie jasne dlaczego bandyte, zlodzieja i szmaciarza w osobie Rydza, znajduja sie osobnicy bioracy go w obrone, swoj swojemu oka nie wykole hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: tys prawdziwa "amanasecta"?smierdzisz "wet3" 23.07.07, 19:43 Pochlebiasz sobie! Nawet muchy nie nadepnąłem, a cóż dopiero Ciebie mój ukochany bracie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Re: tys prawdziwa "amanasecta"?smierdzisz "wet3" 23.07.07, 19:47 belaqua napisał: >to nie do ciebie szatanie bylo to do amanasunty, czytac w Toruniu nie ucza??? na uniwerku wysokiej moralnosci???:::))))))))))))))szajbniety kraj Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Na głupotę nie ma lekarstwa ...wspólczuję ci :))) 23.07.07, 19:44 amanasecta napisał: > ona tez wszystkich od lewakow i czerwonych wyzywa, nie przyszlo ci na przyklad > do lba, ze jak ludzie nie spedzaja zycia na kleczkach, moga byc rowniez, lub > mocniej niz ty, wierzacy???no i to jest sprawa osobista kazdego czlowieka, po > coz deptac innych bo nie czynia i mysla jak tacy jak ta beluqua czy ty?tak was > ucza w KK, to jest ta twoja milosc blizniego???to juz staje sie jasne dlaczego > bandyte, zlodzieja i szmaciarza w osobie Rydza, znajduja sie osobnicy bioracy > go w obrone, swoj swojemu oka nie wykole hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Re: Na głupotę nie ma lekarstwa ...wspólczuję ci 23.07.07, 19:50 i vice versa, dlaczego innych za glupkow bierzecie pisiory??my, INNI, tez mozemy powiedziec " Na głupotę nie ma lekarstwa ...wspólczuję ci ", ok? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta To sie nazywa..,,po imieniu'' :)))))) 23.07.07, 19:52 amanasecta napisał: > i vice versa, dlaczego innych za glupkow bierzecie pisiory??my, INNI, tez > mozemy powiedziec " Na głupotę nie ma lekarstwa ...wspólczuję ci ", ok? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta e r r a t a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.07.07, 19:49 mialo byc "tys prawdziwa "amanasunta" pomylilem sie piszac o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: e r r a t a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.07.07, 19:51 amanasecta napisał: > mialo byc "tys prawdziwa "amanasunta" pomylilem sie piszac o sobie Tak matołku. Amanasunta nie była ariańską schizmatyczką,jak jej kuzyni potomkowie Teodoryka Wlk. ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: amanasecta 23.07.07, 20:07 amanasecta napisał: > ona tez wszystkich od lewakow i czerwonych wyzywa, nie przyszlo ci na przyklad > do lba, ze jak ludzie nie spedzaja zycia na kleczkach, moga byc rowniez, lub > mocniej niz ty, wierzacy???no i to jest sprawa osobista kazdego czlowieka, po > coz deptac innych bo nie czynia i mysla jak tacy jak ta beluqua czy ty?tak was > ucza w KK, to jest ta twoja milosc blizniego???to juz staje sie jasne dlaczego > bandyte, zlodzieja i szmaciarza w osobie Rydza, znajduja sie osobnicy bioracy > go w obrone, swoj swojemu oka nie wykole hahahaha Znow rozrabiasz jak pijany zajac "katoliku" z bozej laski?! Msza trydencka jest odprawiana w wielu krajach od pewnego czasu, moj nieobyty klonie! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Zaprzeczanie Soborowi Watykańskiemu II to ... 23.07.07, 19:32 Pamiętam z dzieciństwa msze w rycie trydenckim - to było misterium, spójność formy i treści. Dziękuję Bogu, że na nowo będę mógł uczestniczyć w tej doskonałej Komunii z Chrystusem. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: belaqua 23.07.07, 20:10 belaqua napisał: > Pamiętam z dzieciństwa msze w rycie trydenckim - to było misterium, spójność > formy i treści. Dziękuję Bogu, że na nowo będę mógł uczestniczyć w tej > doskonałej Komunii z Chrystusem. Tak samo i ja. Bo na mszy sw. wedlug Vaticanum II od poczatku mszy az do ofiarowania czuje sie jak bym byl w protestanckim zborze! Odpowiedz Link Zgłoś
fleicher Re: belaqua 23.07.07, 20:15 wet3 napisał: > belaqua napisał: > > > Pamiętam z dzieciństwa msze w rycie trydenckim - to było misterium, spójn > ość > > formy i treści. Dziękuję Bogu, że na nowo będę mógł uczestniczyć w tej > > doskonałej Komunii z Chrystusem. > > Tak samo i ja. Bo na mszy sw. wedlug Vaticanum II od poczatku mszy az do > ofiarowania czuje sie jak bym byl w protestanckim zborze! A ja pójdę tylko z ciekawości bo jako rocznik 69 moim rytem jest Vatykański II. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Co wybierasz? 23.07.07, 19:58 belaqua napisał: > Tradycję czy nowinki?? > rzymskikatolik.blox.pl/2007/07/Dlaczego-Klasyczny-Ryt-Rzymski.html Ile Ty masz lat, że liturgia z Soboru Watykańskiego II, czyli sprzed ponad 40 lat, to dla Ciebie "nowinka"? Nie obejrzałem filmu pod tym linkiem do końca, bo to jest wyśmiewanie liturgii katolickiej. Jeśli to są poglądy lefebrystów, to nic dziwnego, że zostali ekskomunikowani. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Re: to zwykle koltunstwo i zaklamanie 23.07.07, 19:25 niech tak poczynaja dalej, wiernych napewno im nie przybedzie, schudna troche Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: to zwykle koltunstwo i zaklamanie 23.07.07, 19:29 Pozwól innym żyć w kołtuństwie, a sam pław się w liberalnym gnoju..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Re: to zwykle koltunstwo i zaklamanie 23.07.07, 19:32 belaqua napisał: > Pozwól innym żyć w kołtuństwie, a sam pław się w liberalnym gnoju..:))) -------------------------- najlepszy przyklad j.w. katolikow polskich, coz za elokwencja, coz za milosc blizniego, falszywce, hipokryci, katolicy o kant dupy potluc Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: to zwykle koltunstwo i zaklamanie 23.07.07, 19:36 Nie pluj się tak, bo ci ślina pejsy pobrudzi!..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: to zwykle koltunstwo i zaklamanie 23.07.07, 19:33 No to głąbie jeden, skoro im tak "dobrze" życzysz to piwinienneś się cieszyć a nie skomleć. Muszę Cię jednak zmartwić, ja sam dopiero po tej ostatniej sterowanej nagonce wpłaciłem datek na R.M. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: to zwykle koltunstwo i zaklamanie 23.07.07, 19:38 ja co miesiąc wysyłam po 100 zł na RM i jestem z tego dumny; zabronicie mi to robić jakimś nowym stalinowskim ukazem Fejgina?..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Swiete krowy... i budowanie piekla na ziemi... 23.07.07, 19:29 Sprawa redemptorysty Tadeusza R. wyraznie ukazuje, ze wiekszosc srodowisk koscielnych uprawia nadal niebezpieczny dla kosciola preceder - "my, kaplani - zawsze mamy racje" (grzech pychy). Jest to jakies niewytlumaczalne bronienie "nieomylnosci duchownych" i co gorsza nawet tych najbardziej niemoralnych - jak Wielgus i mu podobni kolaboranci ze sluzba bezpieczenstwa PRLu. Totalne zaprzeczenie faktom, jakich byl sprawca Tadeusz Rydzyk - tu m.in. obraze glowy panstwa pokazuje, ze wielu duchownych kosciola katolickiego nie rozumie na jakim zyje swiecie... Wyglada na to, ze dalej sa przekonani, ze zyja w epoce dyktatury, polowania na kosciól, zas "ludek bozy" ma sluchac i wierzyc - nawet w najgorsza bzdure jaka mu "kaplani jedynie slusznej religii" maja do zakomunikowania. Piekne karty ksiezy walczacych o wolnosc Polski ulegaja tu wyblaknieciu przy tych obecnych zachowaniach "niektórych duchownych". Zreszta jak tak przyjrzymy sie wielkim duchownym kosciola, jak np. Ksiedzu Jerzemu Popieluszce - to mial on nie malo problemów z "hierarchia", ktora chciala go przeniesc na inna parafie aby nie narazac sie sluzbie bezpieczenstwa. Podobna sytuacje widzimy w przypadku ks. Stanislawa Suchowolca, ktorego faktycznie przeniesiono z Suchowoli do Bialegostoku aby (za rada Sluzby Bezpieczenstwa) - zamknac mu usta i odizolowac od opozycji. Tu tez "hierarchia" miala swoja "niechlubna karte zaslug". Hierarchia kosciola katolickiego naiwnie wierzy, ze uda sie jej za kazdym razem "zamiesc problemy pod dywan" z "nawiedzonymi ksiezmi" (tu m.in. Rydzyk, Jankowski, itp.). Nie zauwazaja "koszalkowie kosciola" ze "wiosna juz przyszla" i nie mozna klamac w "zywe oczy" bo to akurat jest instytucja u ktorej podstw ma lezec uczciwosc, prawda i dobro - nie wlasne - ale tego tak pogardliwie i cynicznie traktowanego przez Kosciól "ludu bozego"... ...obietnica, ze "bramy piekielne" nie dadza rade Kosciolowi nie ma nic wspolnego z budowaniem przez niektórych hierarchów kosciola "wlasnych piekielnych bram" odgradzajacych hierarchie od wierzacych ... bo przeciez klamstwo jest taka brama do piekla... nawet tego medialnego stworzonego przez "ojca dyrektora"... Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Swiete krowy... i budowanie piekla na ziemi.. 23.07.07, 19:40 Dobry jesteś, dobry... przybij sobie kartkę z tym tekstem do czoła pięciocalowym gwoździem i szybko biegnij do tvn...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern belaqua, przykładowy słuchacz RM 23.07.07, 19:47 belaqua napisał: > Dobry jesteś, dobry... przybij sobie kartkę z tym tekstem do czoła pięciocalowy > m > gwoździem i szybko biegnij do tvn...:))) a nie wolałbyś jako dobry, stary katolik i namiętny słuchacz RM pewnie ten gwóźdź sam w niego wbić...?! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: belaqua, przykładowy słuchacz RM 23.07.07, 19:51 No wiesz, jakoś nie mam takich ciągot; to wszawi komuniści i wszawe niemieckie nazistowskie ścierwa strzelały polskim katolikom w potylicę... Odpowiedz Link Zgłoś
ir9 Re: belaqua, przykładowy słuchacz RM 23.07.07, 19:56 naturalnie te wszawe niemieckie nazistowskie scierwa ( hmmmm.... ta milosc do blizniego, wybaczenie przygniata)strzelaly tez w potylice zydom, cyganom,homoseksualistom oraz wlasnym ziomkom niemcom wiec paradoksalnie nie mozna ich uznac za wyznaniowo uprzedzonych (oczywiscie to taki czarny zart) a tak wogole to strzelali w te liczne potylice z blogoslawienstwem owczesnego papieza.... wiec cholera mamy tu jakas niekonsekwencje w twoim syndromie ofiary -trochebelaqua napisał: > No wiesz, jakoś nie mam takich ciągot; to wszawi komuniści i wszawe niemieckie > nazistowskie ścierwa strzelały polskim katolikom w potylicę... Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: belaqua, przykładowy słuchacz RM 23.07.07, 19:59 Odebrało ci rozum z tym błogosławieństwem papieża. Pierwszymi więźniami obozów koncentracyjnych w Niemczech byli księża i zakonnice, ćwoku! Polecam podręczniki do nauki historii (niekoniecznie napisane przez matkę Michnika)... Odpowiedz Link Zgłoś
ir9 Re: belaqua, przykładowy słuchacz RM 23.07.07, 20:05 sorry ze w mowie obcej ale nie mam czasu na tlumaczenie: Piux XII-real name Pacelli. Pacelli was keen on a Reich concordat, a treaty between the Vatican and Germany as a whole, a move resisted both by Protestant leaders and Catholic politicians. In 1933, Hitler was elected chancellor. The Catholic church had rejected the Nazis and denied them the sacraments. However, over the heads of the German church, Pacelli secretly signed a concordat with Hitler that authorised the papacy to impose the new church code on the German Church. In exchange, Catholics had to withdraw from political activity. Hitler also insisted that the Catholic Centre Party be disbanded. As a result, Catholics joined the Nazi party in the millions believing it to have the support of the Pope. Hitler boasted in 1933 that ?the concordat was a significant (step) in the struggle against international Jewry.? belaqua napisał: > Odebrało ci rozum z tym błogosławieństwem papieża. Pierwszymi więźniami obozów > koncentracyjnych w Niemczech byli księża i zakonnice, ćwoku! Polecam podręcznik > i > do nauki historii (niekoniecznie napisane przez matkę Michnika)... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: belaqua, przykładowy słuchacz RM 23.07.07, 20:09 belaqua napisał: > No wiesz, jakoś nie mam takich ciągot; to wszawi komuniści i wszawe niemieckie > nazistowskie ścierwa strzelały polskim katolikom w potylicę... a z tekstu: "Dobry jesteś, dobry... przybij sobie kartkę z tym tekstem do czoła pięciocalowym gwoździem" zamierzasz się tłumaczyć jak Oleksy po imprezie u Gudzowatego ..?!...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Swiete krowy... i budowanie piekla na ziemi.. 23.07.07, 19:43 Piszesz że o.Rydzyk "obraził głowę państwa" - skąd ci to przyszło do Twojej głowy ? Czy nie widzisz różnicy w stwierdzeniu "prezydent to oszust" jak o.Rydzykowi wmawiały merdia od "prezydent mnie oszukał" jak na prawdę powiedział ? Z całej, a nie zmanipulowanej wypowiedzi wynikało, że co innego prezydent obiecywał w kampanii a co innego zrealizował, więc każdy z jego wyborców, których akurat tą jedn ą sprawą przekonał do głosowania może się czuć oszukany. Radzę Ci przestać czytać o Radiu Maryja w gadzinowych szmatławcach tylko choć raz posłuchać tego radia. Ja słucham codziennie, bardzo doabre audycje gospodarcze z udziałem wielu znamienitych profesorów, ostatnio o energrtyce odnawialnej, audycje historyczne i rozmowy niedokończone gdzie i Ty możesz zadzwonić i wyrazić swoją krytykę (rozłączają tylko tych bluzgających od razu), czy gdybyś napisał cos krytycznego do G***** gazety tio by ći wydrukowali ? Odpowiedz Link Zgłoś
zenek_aniela Kościół bezradny wobec red. Michnika 23.07.07, 19:34 czemu GW ciagle klamie .. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Kościół bezradny wobec red. Michnika 23.07.07, 19:42 Do redaktora Michnika pielgrzymują tylko łąpówkarze... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Michnika pocaluj w dupe katoliku 7 bolesci 23.07.07, 19:45 Michnik nie kazal Rydzowi stare babcie i dziadkow okradac z dziadowskich rent i zdychac z glodu dla Boga, Bog nigdy tego nie wymusi na kimkolwiek, zaklamance, 3/4 "katolikow" w Polsce to polaczki-cwaniaczki, jak sie ten kolhoz opusci to dopiero mozna wierzyc w Boga, w Polsce to tylko klamstwa dla szmalu Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Michnika pocaluj w dupe katoliku 7 bolesci 23.07.07, 19:48 jasne! Michnik "modli" się o "porzondne piniondze" a nie o jakiś wdowi grosz, czyż nie?..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Re: Michnika pocaluj w dupe katoliku 7 bolesci 23.07.07, 19:54 belaqua napisał: > jasne! Michnik "modli" się o "porzondne piniondze" a nie o jakiś wdowi grosz, > czyż nie?..:))) -------------------------------- nigdy nikt nie zmusil mnie kupic GW, robie to z wlasnej woli i taka roznica, Michnik i jego dziennikarze nie znarkotyzowali polowe Polski, nigdy nie widzialem artykulu nawolujacego w GW do antysemityzmu, rasizmu, itp....Rydz to robi, widzial roznice???nie?? to juz za pozno na elektrowstrzasy, witamy w wariatkowie Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Michnika pocaluj w dupe katoliku 7 bolesci 23.07.07, 19:55 Uuuu!... to już naprawdę źle z Tobą skoro robisz to z własnej woli...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Re: Michnika pocaluj w dupe katoliku 7 bolesci 23.07.07, 19:57 belaqua napisał: > Uuuu!... to już naprawdę źle z Tobą skoro robisz to z własnej woli...:)))) ------------------------- to znaczy ze siedzisz na forum GW Michnika jakby nie bylo, Z PRZYMUSU????to z toba gorzej niz ze mna, Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Michnika pocaluj w dupe katoliku 7 bolesci 23.07.07, 20:00 Siedzę tu, bo się świetnie bawię widząc takich gamoni jak ty - to lepsze niż ZOO:))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Re: Michnika pocaluj w dupe katoliku 7 bolesci 23.07.07, 20:06 belaqua napisał: > Siedzę tu, bo się świetnie bawię widząc takich gamoni jak ty - to lepsze niż ZO > O:))) ----------------- ja wole ZOO bo zwierzeta nie sa tak wredne jak "katolicy z nazwy" co nie umieja sie dobrze przezegnac, ale sa WIELKIMI KATOLIKAMI, chodza do kosciola co niedziela, a po mszy przed kosciolem patrza np kogo by tu obgadac itp itd.nie zabieram ci wiecej czasu bo pewno juz pielegniarz na ciebie czeka z relanium i kamizelka w reku, dobranoc, nie zasnij na zawsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Michnika pocaluj w dupe katoliku 7 bolesci 23.07.07, 20:14 dziękuję za troskę, i... pilnuj żony, bo się szlaja z Robertem...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Re: Michnika pocaluj w dupe katoliku 7 bolesci 23.07.07, 20:44 belaqua napisał: > dziękuję za troskę, i... pilnuj żony, bo się szlaja z Robertem...:))) ---------------------------------- zony nie mam jestem pedalem Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Michnika pocaluj w dupe katoliku 7 bolesci 23.07.07, 19:54 No to "spieprzaj stąd dzaiadu" ! jak ci tak tu "duszno". I odwal się od tych "babć" i "dziadków" ! Twoje pieniądze ??? Nie wkładaj dzoba do cudzej kieszeni ja też wysyłam co miesiąc dwie stówy i nic ci do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.j talking_ch....Gdy Michnik walczył i obrywał od SB 23.07.07, 19:57 Rydzyk w tym czasie całował bezpiekę po dupie, ty także!..esbecka łajzo... Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: talking_ch....Gdy Michnik walczył i obrywał o 23.07.07, 20:02 Nie masz nawet poszlak, a co dopiero mówić o dowodach. Ale u was lewicowe mendy obowiązuje przecież zasada - dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie, czyż nie?..:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: talking_ch....Gdy Michnik walczył i obrywał o 23.07.07, 20:04 Aj waj, skąd tyle nerwów, mówisz o tym Michniku, który wydawał kilkanaście wyroków śmierci na oficerów Armii Krajowej, czy o jego braciszku który przeżywał takie "katusze" w więzieniu, że zdążył napisać i wydać siedząc za kratami dwie książki z wielostronicowymi przypisami (cholera, mają te icki pamięć), napisać obelżywy list do "człowieka honoru" itp itd, rzeczywiście strasznie oberwał. Mój ojciec siedział po 47-ym na karze śmierci za A.K. to wiem co to znaczyło "oberwać" od Michników, Różańskich i ich kolegow Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: talking_ch....Gdy Michnik robił karierę.. 23.07.07, 20:28 "..który przeżywał takie "katusze" w więzieniu, że zdążył napisać i wydać siedząc za kratami dwie książki z wielostronicowymi przypisami (cholera, mają te icki pamięć), napisać obelżywy list do "człowieka honoru" itp itd, ..." > Po prostu miał dobrą obsługę w pokoju więziennym. Wahałbym się użyć słowa "cela". Odpowiedz Link Zgłoś