gamon0 Wszyscy biorą Tusku na poważnie przecież... :))) 25.09.07, 13:41 Wszyscy biorą Tusku na poważnie przecież... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Zero merytoryki w PO 25.09.07, 13:48 7% wzrostu PKB to wg PO źle... Odpowiedz Link Zgłoś
husyta PiSuici jako mistrzowie krętaczej retoryki 25.09.07, 13:54 Rok temu opisałem metody PiSu w wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50053648&a=50053648 Czy cos się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Loppe, gamon0, palestrina2005 i junkier 25.09.07, 14:01 Kacza elita klakierów i plujek na opozycje stawiła sie w komplecie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Bezprawie i Niesprawiedliwość 25.09.07, 14:09 Ot, to są rządy PiSu... Gdyby rządzili pełne 4 lata skończyli by jak ich protoplasta - AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Bezprawie i Niesprawiedliwość 25.09.07, 14:19 mageillusionist napisał: > Ot, to są rządy PiSu... > Gdyby rządzili pełne 4 lata skończyli by jak ich protoplasta - AWS. > Odpowiedz Link Zgłoś
her_thuske_pies_kanclerki T_h_u_s_k_e__P_o_m_o_c_n_i_k_i_e_ m__Bolszewika_:)) 25.09.07, 15:51 Premier Jarosław Kaczyński: Aleksander Kwaśniewski jest ważniejszą postacią ostatniego 18-lecia niż Thusk. Program POkemonów jest tylko dodatkiem do programu LiD. W związku z tym, po co mam rozmawiać z pomocnikiem skoro mogę z szefem ....... .................................... Premier ma rację !!!!!! Kwach choć pijak i bolszewik dużo wiecej znaczy od szwabskiego pieska kanclerki - Wermahta :) Poza tym bolszewia ma program kiepski i antypolski ale ma a wermahty żadnego programu nie mają :( DEBATA Z HER THUSKE NIE MA SENSU ! FACET JEST AGRESYWNY, NIEMERYTORYCZNY, NIE MA PROGRAMU I TYLKO POTRAFI OPLUWAĆ :( THUSK POWINIEN ZMIERZYĆ SIĘ Z RYWINEM TO DLA NIEGO GODNY PARTNER DO DEBATY :) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: T_h_u_s_k_e__P_o_m_o_c_n_i_k_i_e_ m__Bolszewi 25.09.07, 17:22 Kaczynski nie chce rozmawiac z "pomocnikiem LiDu", czyli herr Tuske. To znaczy, ze POniemieckie POwiernictwo Pruskie przerznie wybory i bedzie w Sejmie na rowni z Samoobrona. Jak do tej pory Tuske i caly PO-Wehrmacht, nie posiadaja programu wyborczego. Jedynie co potrafia, to szkalowac PiS, za to ze cos robi, lepiej czy gorzej, ale ROBI! Tuske i reszta nie robia dla Polski i Polakow NIC!!!! her_thuske_pies_kanclerki napisał: > Premier Jarosław Kaczyński: > "- Aleksander Kwaśniewski jest ważniejszą postacią > ostatniego 18-lecia niż Thusk." > "- Program PO(kemonów) jest tylko dodatkiem do programu LiD. > W związku z tym, po co mam rozmawiać z pomocnikiem > skoro mogę z szefem ......." > .................................... > > Premier ma rację !!!!!! > Kwach choć pijak i bolszewik > dużo wiecej znaczy od > szwabskiego pieska kanclerki > - Wermahta :) > > Poza tym bolszewia ma program > kiepski i antypolski ale ma > a wermahty żadnego programu > nie mają :( > > DEBATA Z HER THUSKE NIE MA SENSU ! > FACET JEST AGRESYWNY, NIEMERYTORYCZNY, > NIE MA PROGRAMU > I TYLKO POTRAFI OPLUWAĆ :( > > THUSK POWINIEN ZMIERZYĆ SIĘ Z RYWINEM > TO DLA NIEGO GODNY PARTNER DO DEBATY :) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: T_h_u_s_k_e__P_o_m_o_c_n_i_k_i_e_ m__Bolszew 25.09.07, 17:31 poszeklu napisał: > Kaczynski nie chce rozmawiac z "pomocnikiem LiDu", > czyli herr Tuske. towarzysz kaczynski zapomniales dodac jezeli juz dodajesz te przedrostki > To znaczy, ze POniemieckie POwiernictwo Pruskie > przerznie wybory i bedzie w Sejmie na rowni z > Samoobrona. czyli pis wejdzie z nimi do koalicji? > Jak do tej pory Tuske i caly PO-Wehrmacht, nie > posiadaja programu wyborczego. posiadaja, jedynie ciebie on nic nie obchodzi i w kolko bedziesz wszedzie powtarzal, ze tego programu - czyste klamstwo i manipulacja > Jedynie co potrafia, > to szkalowac PiS, za to ze cos robi, lepiej czy gorzej, > ale ROBI! to co robi po to jedynie reakcja na brutalny i wsciekly atak pis > Tuske i reszta nie robia dla Polski i Polakow NIC!!!! to, ze ty nic nie widzisz, bo jestes zaslepiony nie znaczy ze nic nie robia Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: T_h_u_s_k_e__P_o_m_o_c_n_i_k_i_e_ m__Bolsze 25.09.07, 17:42 cerambyx napisał: > towarzysz kaczynski Pewnie Ty jestes towarzyszem LiDu i ci zal ze inni nie sa umaczani jak Ty > posiadaja(program wyborczy), Ten program to szkalowac PiS, za to ze cos robi, lepiej czy gorzej, ale ROBI! Tuske i reszta nie robia dla Polski i Polakow NIC!!!! To co widac w TV to tylko reakcja na PiS i tu nawet POpaprancy nie maja inicjatywy, tylko przedrzezniaja PiS. Gowniarski ten wehrmacht, co tylko jezyk pokazuje i chce tanio kupic glosy naiwnych. Popatrzcie na ich spoty telewizyjne. Okazuje sie, ze gdyby PiS nie zrobil swoich, to tym ciemniakom nic nie przyszloby do glowy. Za to teraz gowniarze maja kogo przedrzezniac. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: T_h_u_s_k_e__P_o_m_o_c_n_i_k_i_e_ m__Bolsz 25.09.07, 17:52 poszeklu napisał: > Pewnie Ty jestes towarzyszem LiDu i ci zal ze inni nie sa > umaczani jak Ty a ty jestes towarzyszem PiSu i widze, ze nawet sie tego nie wstydzisz... lepiej wracajcie juz do moskwy gdzie wasze miejsce :))) a poza tym sobacz ile komuchow jest w pis - mam wymieniac, czy jestes sleby i bedziesz jak mantre powtarzal, ze oni sa najprawsi i najsprawiedliwsi - istni swieci chodzacy PO ziemi? > Ten program to szkalowac PiS, za to ze cos robi, lepiej czy gorzej, > ale ROBI! > Tuske i reszta nie robia dla Polski i Polakow NIC!!!! no i widzisz, potwierdzasz tylko moja wersje, ze bedziesz caly czas POwtarzal klamstwa i nawet nie zainteresujesz sie jak to jest w rzeczywistosci > To co widac w TV to tylko reakcja na PiS i tu nawet POpaprancy > nie maja inicjatywy, tylko przedrzezniaja PiS. no fakt, to co zrobila platforma to reakcja na te kalumnie przez pis produkowane, jednak musisz pamietac iz poza tym PO ma rowniez sPOro innych reklam :) > Gowniarski ten > wehrmacht, co tylko jezyk pokazuje i chce tanio kupic glosy > naiwnych. PIS takim jezykiem jakos udalo sie kupic 30% spoleczenstwa, wiec teraz PO stara sie ten elektorat do siebie przyciagnac > Popatrzcie na ich spoty telewizyjne. Okazuje sie, ze gdyby PiS > nie zrobil swoich, to tym ciemniakom nic nie przyszloby do glowy. raz: to juz przed spotami PO mialo reklamowki, ktore miedzy innymi na ulicy mozna bylo zobaczyc dwa: podstawow roznica pomiedzy spotami - pis pokazuje jedynie wytwory chorego rozumku prezia, spot po natomiast przedstawia konkretna sytuacje, ktora miala niedawno imejsce gdy krauze do kaczora dzwonil i dzieki temu uniknal kontroli abw > Za to teraz gowniarze maja kogo przedrzezniac. per gowniarz to sobie mowic do kolegow z pisu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: T_h_u_s_k_e__P_o_m_o_c_n_i_k_i_e_ m__Bolszewii 26.09.07, 16:30 Slusznie Premier Kaczynski olewa Tuske bo on nic praktycznie nie znaczy, nic nie potrafi poza pluciem. Do tej pory to POniemieckie POwiernictwo Pruskie nie dorobilo sie programu politycznego. Bo czy programem mozna nazwac przekrecanie slow PiSu i robienie z tego jaj? To jest na poziomie sztubaka! Takim sztubakiem jest Tuske i jego ferajna. Kaczynski slusznie mu powiedzial, ze bedzie z nim rozmawial, jak Tuske bedzie mial cos MADREGO do powiedzenia!!!!! Prosto, z oslem nie ma o czym rozmawiac. Niech Tuske pokazuje jezyk do lustra, albo swoim kolegom. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: T_h_u_s_k_e__P_o_m_o_c_n_i_k_i_e_ m__Bolszew 26.09.07, 19:43 poszeklu napisał: > Slusznie Premier Kaczynski olewa Tuske > bo on nic praktycznie nie znaczy kłamczynski nie znaczy na pewno wiecej niz tusk > nic > nie potrafi poza pluciem. a kaczorek to co wiecej potrafi? no ok, potrafi zatrudniac komuchow w rzadzie > Do tej pory to POniemieckie POwiernictwo > Pruskie nie dorobilo sie programu politycznego. juz od dawna ma, tylko ty ciagle od poczatku istnienia PO tylko wsciekle plujesz i krzyczysz, ze go nie ma - zaklinasz rzeczywistosc myslac, ze jak 1000 razy to powtorzysz to wszyscy uwierza - otoz nie, masz do czynienia z ludzmi inteligentniejszymi od siebie > Bo czy programem mozna nazwac przekrecanie slow > PiSu i robienie z tego jaj? zadne przekrecanie, to sa czyste slowa pis bez zadnych dodatkow > To jest na poziomie > sztubaka! Takim sztubakiem jest Tuske i jego > ferajna. moze i jest, za to kłamczynski jest jeszcze nizej > Kaczynski slusznie mu powiedzial, ze > bedzie z nim rozmawial, jak Tuske bedzie mial cos > MADREGO do powiedzenia!!!!! najpierw niech kaczor sam cos madrego wymysli, bo niczego takiego z jego ust przez ostatnie 3 lata nie slyszalem Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Foltyn, PSL, Warszawa-kandydat 25.09.07, 14:37 ciekawa wypowiedź wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4518068.html Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 ...proszę i mnie dopisać 25.09.07, 14:12 ...będę zaszczycony lahdaan napisał: > Kacza elita klakierów i plujek na opozycje stawiła sie w komplecie :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
kraq nie zdziwiłbym się jak ich było jeden 25.09.07, 14:12 statystycznie tyle idiotów jednym miejscu, to rzecz niebywała:))) może to na jakimś discovery pokażą?:) Odpowiedz Link Zgłoś
duckhunter Re: Tusk darł papier,a to...drzewa-powiadomić eko 25.09.07, 14:35 przestan podcierac de..papierem toaletowym i chodz z obsrana bo tez powiadomie ekologow ze przyczyniasz sie do wycinki drzew. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Tusk darł papier,a to znaczy ze go bierze chor 25.09.07, 17:27 Tusk darł papier,a to znaczy ze go bierze choroba nerwowa, ta sama, z ktorej ledewo sie wylizal po poprzednich wyborach. Tak, czy siak, juz dzis widac dosc jasno, ze "dzieki" Tuske POwiernictwo Pruskie przegralo wybory. Nikt madry z Polakow na Tuskego nie bedzie glosowal. To niemiecki agent. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Tusk darł papier,a to znaczy ze go bierze cho 25.09.07, 17:37 poszeklu napisał: > Tusk darł papier,a to znaczy ze go bierze choroba > nerwowa, ta sama, z ktorej ledewo sie wylizal po > poprzednich wyborach. natomiast to jak wsciekle i nerwowo przemawia za kazdym razem Kłamczynski nie napawa cie obawa o jego stan zdrowotny? > Tak, czy siak, juz dzis widac dosc jasno, ze "dzieki" > Tuske POwiernictwo Pruskie przegralo wybory. przez komuchow z pzpr w pis partia ta przegra wybory i nic marne proby twojej manipulacji w tym wzgledzie juz nic nie zmienia > Nikt > madry z Polakow na Tuskego nie bedzie glosowal. chyba nikt niemadry > To > niemiecki agent. a kłamczynski to sowiecki agent Odpowiedz Link Zgłoś
duckhunter Re: Loppe, gamon0, palestrina2005 i junkier 25.09.07, 14:33 lahdaan napisał: > Kacza elita klakierów i plujek na opozycje stawiła sie w komplecie :-) > to są parszywe scierwa trollowskie i kazdy powinien dac tym pajacom "ignore" zamiast wdawac sie w dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 PiŚ ..... 25.09.07, 14:01 lysakowski.files.wordpress.com/2006/10/pis.jpg lysakowski.wordpress.com/2006/10/11/pis/ Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Rest in PiS ! 25.09.07, 14:20 indeed4 napisał: > No pasaran, no future ! Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Państwo gnije przy PiS. 25.09.07, 16:47 No i będzie gniło dalej jak ci gamonie z PO nie zaczną się przygotowywac do wystąpień. jak im szkoda kasy na profesjonalistów, to niech sobie kupia książkę jak przygotowywać wystąpienia czy prezentację. Kaczyńscy w czym jak w czym ale sa w wystąpieniach świetni, właśnie w rzucaniu haseł, które można ładnie zacytowac jako tytuł, a lud zapamieta, bo krótkie i treściwe. Zawiłe wypowiedzi, nawet najbardziej rzeczowe znikają, gdy jest to cała strona gadania. Krótko, konkretnie i coś co się da parę razy powtórzyć i wykrzyczeć, a nie wymamrotać pod nosem. Umiał tak Rokita, może jest jeszcze w PO choć jeden, który też to potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: PiSuici jako mistrzowie krętaczej retoryki 25.09.07, 14:19 husyta napisał: > Rok temu opisałem metody PiSu w wątku > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50053648&a=50053648 > Czy cos się zmieniło? > > Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Zero merytoryki w PO 25.09.07, 13:54 Hmm... Może Tusku próbował zażartować... tylko mu nie wyszło... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Z_O_S_T_A_W_C_I_E__I_C_ 25.09.07, 13:56 mooomin napisał: > lepiej coś ugotujcie pysznego masz jakies propozycje? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kłamczyński bredzi jak Bredziński. 25.09.07, 14:20 PiS tylko umie kłamac. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Kłamczyński bredzi jak Bredziński. 25.09.07, 14:23 wrojoz napisał: > PiS tylko umie kłamac. o prosze nie ujmowac pisowi ich zaslug! potrafia tez przeciez ladnie manipulowac, pieknie siac propagande, oskarzac i tropic uklady wsrod swoich! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Zero merytoryki w PO 25.09.07, 14:12 palestrina2005 napisał: > 7% wzrostu PKB to wg PO źle... Odpowiedz mi merytorycznie PiSi polglowku, co 7% wzrostu PKB ma wspolnego z kaczynskimi i PiS, Lepperem i Samoobrona oraz giertychem i LPR, no wytlumacz mi to PiSlestrina...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kraq ja wiem!!!!!! 25.09.07, 14:15 oba skroty zaczynają się na 'P' i mają trzy litery:)))) więcej nic. że, też czas najlepszej dla nas prosperity w historii musiał przypaść na czas najgorszych rządów w historii. jak nie urok to sraczka, ja pierdziu...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Zero merytoryki w PO 25.09.07, 14:48 uookasz napisał: > a ten znowu o PKB > > haha A czego wiecej oczekujesz od glupca palestriny ? :DDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
stupendo Zobaczcie w Dzienniku! 25.09.07, 14:47 Zoaczcie co na ten sam temat w Dzienniku napisali! skandal!tak propagandowo napisanego artykułu dawno nie widziałem! ... "wyśmiał", "straszył", "wyzłośliwiał", sam nic nie powiedział... Ludzie! Wy chociaż udawajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
allajah Re: Zero merytoryki w PO 25.09.07, 15:18 palestrina2005 napisał: > 7% wzrostu PKB to wg PO źle... a to zasluga pis????? hahahhahahahah, ingorancie ekonomiczny! Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 skoro jestes taki madry, to przedstaw prosze, 25.09.07, 15:28 oczywiscie merytorycznie, przyczyny tego wzrostu. Kiedy je przeanalizujesz, okaze sie, ze PiS nie zrobil NIC dzieki czemu taki wzrost moglby sie pojawic. Nie ma zadnej przyczyny takiego wzrostu, ktora nalezaloby zawdziecZas rzadom PiS. Czy Twoj post jest merytoryczny??? Moim zdaniem Tusk bardzo merytorycznie obalil kacza scieme, podajac fakty. Czy raport PiS- u jest merytoryczny?!?!!? muahahhaaaa sama propaganda. Caly PiS to jedna wielka propaganda... Przeciez jestes inteligentnym facetem, a dajesz sie mamic jak ciemnota.... Odpowiedz Link Zgłoś
qwer10 Te 7% wzrostu PKB to nie zasługa PiS 25.09.07, 16:41 Tylko poprzednich rządów SLD. Zasługą PiS będzie -21% PKB za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Wszyscy biorą Tusku na poważnie przecież... : 25.09.07, 14:09 gamon0 napisał: > Wszyscy biorą Tusku na poważnie przecież... :))) Malo tego, wszyscy przeciez doskonale widza na codzien owoce pracy kaczynskiego...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
robbie_williams Nareszcie rzetelna krytyka "sukcesów" rzadu 25.09.07, 13:42 pora punktowac konkrety a nie stawiac same ogólnikowe stwierdzenia.+ przydaloby sie troche konkretów PO. Co Wy i jak zamierzacie zrobic w powyzszych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Nareszcie "rzetelna" krytyka 25.09.07, 14:08 jak z tymi drogami co? ci mowią że coś tam zbudowali, a tamten nie zaprzecza że zbudowali tylko odjeżdzą w wciąz niebezpiecznie na drogach:) jakby to przeczyło budowaniu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Nareszcie "rzetelna" krytyka 25.09.07, 14:12 loppe napisał: > jak z tymi drogami co? ci mowią że coś tam zbudowali, a tamten nie > zaprzecza że zbudowali nie moze powiedziec, ze nie zbudowali - bo zbudowali - 500 metrow :D czy nie uwazasz tego za kompromitacje? to juz nawet sld wiecej drog zbudowalo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Nareszcie "rzetelna" krytyka 25.09.07, 14:15 no ale ja nie wiem, bo Tusk nie powiedział ile zbudowali:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Brawo PO. Brawo Tusk.!! 25.09.07, 14:23 Trzeba tak własnie punktować ten zmierzły PiS.! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nareszcie "rzetelna" krytyka 25.09.07, 14:43 loppe napisał: > no ale ja nie wiem, bo Tusk nie powiedział ile zbudowali:))) Tusk powiedzial ile zbudowali (500 m autostrad), ale do twojej glupiej glowy to nie dotarlo..:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nareszcie "rzetelna" krytyka 25.09.07, 14:41 loppe napisał: > jak z tymi drogami co? ci mowią że coś tam zbudowali, a tamten nie > zaprzecza że zbudowali tylko odjeżdzą w wciąz niebezpiecznie na > drogach:) jakby to przeczyło budowaniu:)) Loppe, a tamci to co zbudowali i ile, a ile powinni zbudowac, nie widzisz roznicy mlotku ??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 wściekłe darcie kartek-rzetelną krytyką?To terapia 25.09.07, 14:10 zalecona sfrustrowanemu Donaldowi przez jakiegoś konowała od niekonewncjonalnego leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: wściekłe darcie kartek-rzetelną krytyką?To te 25.09.07, 14:11 W IV RP mówi się "Donaldu Tusku", tak jak minister Ziobro. Popraw się aparatczyku :P Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod ooo następny junkier się zjawił 25.09.07, 14:12 www.youtube.com/watch?v=q2whkmQmK-U Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 GWjest obiektywna,Tusk ma haryzmę-już jestem"swój" 25.09.07, 14:15 chcecie chłopcy dyskutować w gronie TWA (tow. wzaj. adoracji?) Nie ma mowy - musicie wiedzieć, że inni mają inne poglądy (i to nie postkomunistyczne) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: GWjest obiektywna,Tusk ma haryzmę-już jestem" 25.09.07, 14:20 charyzma pisze się jak widzisz, i powinieneś pisać o sprawach, na których naprawdę się znasz, zamiast lać PiSuarową wodę Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: GWjest obiektywna,Tusk ma haryzmę-już jestem" 25.09.07, 14:29 chcesz mnie uczyć, jak pisze się "charyzma"? Nawet subtelnej ironii w polu temat nie zrozumiałeś? Tusk właśnie ma "haryzmę", bo o "charyzmie" to on może tylko pomarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: GWjest obiektywna,Tusk ma haryzmę-już jestem" 25.09.07, 14:35 To tak jak ty o darze przekonywania, chodząca antyreklamo pisu :) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: GWjest obiektywna,Tusk ma haryzmę-już jestem" 25.09.07, 18:39 wypadałoby jeszcze, żebyś nauczył się pisać po polsku, a nie dorabiał praktykę do teorii Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: GWjest obiektywna,Tusk ma haryzmę-już jestem" 25.09.07, 14:21 realista1000 napisała: > chcecie chłopcy dyskutować w gronie TWA (tow. wzaj. adoracji?) nie > musicie wiedzieć, że inni mają inne poglądy (i to nie postkomunistyczne) maja, maja - czesto postbolszewickie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: GWjest obiektywna,Tusk ma haryzmę-już jestem" 25.09.07, 14:30 chciałeś powiedzieć : POLiDowskie chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: GWjest obiektywna,Tusk ma haryzmę-już jestem" 25.09.07, 14:37 Jak cię czytam, to mam wrażenie że na hasło "polid" (ki diabeł?) dostajesz POLucji :) Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog z tą koalicja jestescie nudni :) 25.09.07, 14:39 PIS rzadził samodzielnie a o "najlepszej koalicji w dziejach RP" mówili w Polsce kosmici :) Pisuar i Sama Brona :) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: GWjest obiektywna,Tusk ma haryzmę-już jestem" 25.09.07, 18:43 realista1000 napisała: > chciałeś powiedzieć : POLiDowskie chyba? dobrze wiem co chcialem POwiedziec i to wlasnie POwiedzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: wściekłe darcie kartek-rzetelną krytyką?To te 25.09.07, 14:14 realista1000 napisała: > zalecona sfrustrowanemu Donaldowi hehe zabolala pisiaki konkretna krytyka i od razu od sfrustrowanych innym wymyslaja :D no ale oni sa przyzwyczajeni do Kaczych standardow, gdy w wystapieniu glosi sie tylko demagogiczno-populistyczne haselka - zero konkretow:) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 uwierzyłbym w rzetelność,gdybyTusk zjadł te kartki 25.09.07, 14:18 zafundowałbym mu jeszcze z własnej kieszeni... brulion A-4 (w kratkę albo i w linię) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: uwierzyłbym w rzetelność,gdybyTusk zjadł te k 25.09.07, 14:22 realista1000 napisała: > (w kratkę albo i w linię) a ktore smaczniejsze? :) bo rozumiem, ze zeby pokazac swoja rzetelnosc musisz sporo papieru zjadac? :P Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: uwierzyłbym w rzetelność,gdybyTusk zjadł te k 25.09.07, 14:27 nie zjadam, nie próbuję, nie drę, nie wyrzucam, nie marnuję - używa tylko do "wyższych" celów Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: uwierzyłbym w rzetelność,gdybyTusk zjadł te k 25.09.07, 14:30 realista1000 napisała: > używa tylko do "wyższych" celów m. innymi w toalecie... tez uzywam :) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: uwierzyłbym w rzetelność,gdybyTusk zjadł te k 25.09.07, 14:35 toaleta to dla ciebie "wyższy" cel? Widać wyżej s..., niż pupę masz Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nareszcie rzetelna krytyka "sukcesów" rzadu 25.09.07, 14:22 PiS tylko kłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami z LiD 25.09.07, 13:43 Jesli D. Tusk i cala PO nie wykluczy powyborczej koalicji z komunistami z LiD, o perspektywie ktorej informuje patriotyczna prasa, utraci jakiekolwiek moralne prawo krytykowania polskich partii prawicowych. Zrodlo zla jest zdefiniowane i jest nim postkomunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami z LiD 25.09.07, 13:51 Nie pal glupa tylko obiektywnie przyznaj ze komunisci z LiDu i wyslugujaca sie im prasa polskojezyczna usiluja od miesiecy naklonic PO do zawarcia sojuszu PO-komunisci. Jesli Tusk na to pojdzie to PO podzieli los PeDe, ktora jest dzis zalosna przybudowka dla komunistow z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 13:55 szanowny kolego junkrze, w Polsce to ty chyba komunistów w ZOO widziałeś, w Niemczech są dwie i to rezerwat chroniony...tobie osobiście polecam dowartościować sią tutaj www.google.com/interstitial?url=http://www.onr.h2.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:03 Sa komunisci, sa postkomunisci i sa tez kryptokomunisci obok calkowicie sfanatyzowanych euro-lewakow. To oni chca wszechwladzy biurokracji nad obywatelem, upadku rodziny i ograniczenia przedsiebiorczosci, o faktycznej likwidacji panstw narodowych nie wspominajac. I nie trzeba dodawac, ze w Polsce pogrobowcy PZPR i KPP skupieni w LiDzie sa wyrazicielami tych ciemnych, calkowicie wstecznych pogladow. Liga Prawicy RP skutecznie sie komunistom przeciwstawia. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:06 przykro mi, na manię prześladowczą cierpisz nie tylko ty... www.youtube.com/watch?v=q2whkmQmK-U Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:13 Widze ze probujesz zaciekle bagatelizowac zjawisko postkomunizmu, przeczytaj sobie zatem to: Analiza postkomunizmu sporzadzone przez Premiera J. Kaczynskiego: Kaczyński: jak się skończył postkomunizm Marcin Bosacki, Waszyngton, gad, 2006-09-15 Swoją wersję ostatnich 17 lat historii Polski przedstawił w Waszyngtonie premier Jarosław Kaczyński W wykładzie "Postkomunizm w Europie Środkowo-Wschodniej" wygłoszonym w konserwatywnej Heritage Foundation premier szczegółowo opisał przemiany zachodzące w Polsce od 1989 r. - Postkomunizm wziął się z zaniechania - mówił Kaczyński. - Nie powołano nowego państwa, jedynie wprowadzono stary mechanizm demokratyczny. Zdaniem Kaczyńskiego po 1989 r. "nie podjęto żadnych działań, by wyeliminować patologie takie, jak związki służb specjalnych, mafii i biznesu czy nieuczciwa prywatyzacja". Nomenklatura komunistyczna w nowym państwie wciąż była grupą społecznie dominującą, przynajmniej w gospodarce. Kaczyński podkreślił, że atutem Polski, w przeciwieństwie do innych krajów obozu komunistycznego, było istnienie "kontrelity", czyli zorganizowanej opozycji. Zdaniem premiera nieszczęściem było to, że duża część tej kontrelity zaakceptowała w 1989 r. "dzielenie się władzą z komunistami i dała im gwarancję bezpieczeństwa". Wynikało to z tego - mówił premier - że "duża jej część była biograficznie i częściowo ideologicznie w jakimś etapie swego życia związana z komunizmem". Liberalna część dawnej opozycji bała się też jego zdaniem wzrostu znaczenia sił tradycjonalistycznych, bliskich Kościołowi. - Ta część opozycji pożyczyła swą legitymację starej elicie komunistycznej - mówił Amerykanom premier. Według Kaczyńskiego ogromną rolę w budowaniu postkomunizmu w Polsce odegrały niedostatecznie zreformowane służby specjalne. Rozbiły one na początku lat 90. tę część obozu solidarnościowego, który sprzeciwiał się postkomunizmowi. Zdaniem Kaczyńskiego nowy system lat 90. był demokracją ułomną i stworzył ułomny rynek. Od 1993 r. mamy w Polsce okres "postkomunizmu triumfującego", którego szczytowym osiągnięciem było zdobycie przez postkomunistów prezydentury dwa lata później. Podczas rządów Jerzego Buzka, jak mówił Kaczyński, działalność służb specjalnych wyeliminowała z udziału we władzy najzdolniejszych polityków prawicy. Na szczęście "na rok wszedł do elity władzy jeden z nich", czyli brat Jarosława - Lech. Jak mówił Kaczyński, "nadeszła nowa kontestacja systemu". Drobni przedsiębiorcy z prowincji powołali swą reprezentację w postaci Samoobrony, która zabierała postkomunistom elektorat, duży biznes powołał PO, środowiska tradycjonalistyczne - LPR, a siły pragnące powrotu praworządności - PiS. W ostatnich latach postkomunizm przegrał, bo stał się zbyt pewny siebie, obnoszenie się premiera Millera z miliarderami, którzy zdobyli majątki dzięki wpływom u polityków było nie do zaakceptowania przez Polaków. "Iskrą rozpalającą pożar, który pochłonął postkomunizm", było to, że postkomuniści postanowili zaatakować dotychczasową "podporę systemu pożyczonej legitymizacji" - "Gazetę Wyborczą". Ich błędem było też to, że zaatakowali inne ważne media. Według wersji historii zaprezentowanej Amerykanom przez Kaczyńskiego to wszystko doprowadziło rok temu do zwycięstwa sił antypostkomunistycznych. Po wyborach "podjęliśmy działanie zmierzające do budowy nowego państwa. Niestety, ostre starcie podzieliło obóz przeciwników postkomunizmu. Ale historia ruszyła z miejsca". serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34254,3619235.html Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:17 przyganiał kocioł garnkowi, ze względów higienicznych nie zanieczyszczam sobie umysłu bredniami Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:21 Po prostu wolisz nie zapoznawac sie z przykra prawda i zyc w klamstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:24 uśmiechnij się, świat nie jest taki zły ... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:32 Ja nie twierdze ze swiat jest zly. Przeciwnie, mialem okazje zobaczyc miejsca w ktorych konserwatywne wartosci trzymaja sie bardzo mocno a odpornosc na lewicowy eurobelkot jest calkowita. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:33 junkier napisał: > a odpornosc na lewicowy eurobelkot jest calkowita. noo istnieje takie miejsca, gdzie argumentow drugiej strony sie nie przyjmuje i udaje, ze rzeczywisctosc jest zupelnie inna niz to widac - np. biakorus :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:51 junkier napisał: > Ja nie twierdze ze swiat jest zly. Przeciwnie, mialem okazje > zobaczyc miejsca w ktorych konserwatywne wartosci trzymaja sie > bardzo mocno a odpornosc na lewicowy eurobelkot jest calkowita. Czesto junkier jezdzisz na Blizzzzki Wschod...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 16:03 Nazwe texas zes slyszal? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 18:37 oczywiście, to taki kraj, gdzie morderstwo nazywają karą śmierci i busshmeni napadają na inne kraje, żeby zdobyć trochę ropy Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:26 video.i123.pl/filmy/248/Majewski_szow___Ojciec_Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Idiojunkrze, mam pytanie 25.09.07, 14:29 Idiojunkrze, a w tej pracy Kaczyński już nie cytował Lenina? Co się stało, cytatów zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 'drobni przedsiębiorcy z prowincji powołali 25.09.07, 16:00 swą reprezentację w postaci samoobrony' ja pindolę.. chyba musiał być naćpany, gdy to wymyślał.. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker jeśli junkrowi nie wypali się mózg 25.09.07, 14:10 Nie gadaj z idiojunkrem. Idiojunkier pod łóżkiem widzi Michnika, w lodówce Geremka, a w szafie Olejniczaka. JUNKIER, GDZIE SĄ 3 MILIONY MIESZKAŃ się pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:20 Nie wycieraj sobie geby Kazikiem bo on do Kwacha ma stosunek odpowiedni: Dziś rano przed komisją prezydent stanał No teraz dobiorą mu się do skóry Już jak go oni w swoje łapy dostaną Nie będzie brania jeńców, ani żadnej kultury Gdzie są pieniądze, które dostał Pan wtedy? Gdy szły pełną parą interesy takowe Razem z premierem kręciliście pie..ikiem Niech Pan nam tutaj o tem opowie! Dlaczego małżonka pańska nie wie kogo zaprasza na salony? Doprawdy, trudno w takie bzdury uwierzyć "To co, nie mają państwo innych znajomych?" No, ile w końcu na tem trafiliście? Proszę, zeznaje Pan pod przysięgą Ile Pan, ile premier, ile minister? No, ile Wam wyszło na czysto? Gdybym takim był ja Panem Prezdydentem, głosem ludu wybranem Tobym nie szedł na tę komisję Nawet gdyby po mnie przyszli Ale ja nie jestem Panem Nasz Pan, on to ma odwagę Mężnie stanął przed komisją Wiedząc, że mocno go przycisną Gdybym takim był ja Panem Prezdydentem, głosem ludu wybranem Tobym nie szedł na tę komisję Nawet gdyby po mnie przyszli Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Brawo Tusk.!! Wygramy z PiS.!! 25.09.07, 14:26 Beznadziejny jest ten PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker junkier - chodząca głupota 25.09.07, 14:27 Aleś ty głupi idiojunkrze. Co bym nie powiedział, ty tylko "Kazik" i "Kazik". Ja nie lubię Kwaśniewskiego i w pełni zgadzam się z Kazikiem w tej kwestii. Dotarło to do twojej zakutej pałki? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:30 Nie kryguj sie. Z pewnoscia popierasz LiD i bedziesz na nich glosowal jako typowy, podrecznikowy wrecz wyznawca michnikowszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:32 junkier napisał: > Nie kryguj sie. Z pewnoscia popierasz LiD i bedziesz na nich > glosowal jako typowy, podrecznikowy wrecz wyznawca michnikowszczyzny. a Ty pewnie zaglosujesz na PiS - typowy, podrecznikowy przyklad rydzykowszczyzny val kaczowszczyzny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:36 I zes walnal jak kula w plot. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Kochany idiojunkrze! 25.09.07, 14:41 Nie, nie będę głosował na LiD. A nawet gdyby, nie miałbym się czego wstydzić. To twoi "idole" naobiecywali gruszek na wierzbie i zrobili z Polski pośmiewisko całego świata, a przede wszystkim twoi idole sprawili że POLSKA JAKO JEDYNY KRAJ OBOK BIAŁORUSI ODMÓWIŁA WPUSZCZENIA OBWE NA WYBORY. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:44 No powiedzmy ze dotrzymasz slowa. Ale nie licz na to ze niewpuszczenie OBWE wywola jakis odzew w spoleczenstwie. Polacy maja dosc strofowania przez przemadrzalych pseudoEuropejczykow, ktorym sloma z butow wystaje, jak to zle wybieraja i kogo powinni lubic i kogo nie. Dlatego ci pajace z OBWE nikogo tak naprawde nie obchodza. A wybory beda mam nadzieje okazja pokazania pouczajacym Polakow zeby zamkneli sie i nie udzielali Polakom lekcji i rad, o ktore sie nie prosimy. Nie jest tak ze wladze w Polsce beda wybierane przez redaktorow El Pais, FT czy Wybiorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:48 Problem idiojunkrze w tym, że każde Państwo demokratycznej Europy nie tylko wpuszcza ale i zaprasza OBWE na wybory. Polska do tej pory także. Jedynym europejskim państwem które OBWE nie wpuściło była dotąd Białoruś, widać więc że Kaczyńscy idą w stronę Łukaszenki. Powiedz, jak się poczujesz kiedy Putin zaprosi OBWE na następne wybory w Rosji i powie "patrzcie, Polska mogłaby się od nas uczyć demokracji"? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:53 Stosowaniem wyzwisk sobie swiadectwo wystawiasz. A putinowski cyrk niewiele mnei obchodzi w tym sensie ze ja w zadna demokracje w Rosji nie wierze bo popiera ja wg ostatnich badan ok. 8% spoleczenstwa FR. Wiec czy beda obserwatorzy OBWE w Rosji czy nie to i tak beda tam rzady autorytarne tak jak dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:09 Nie odpowiedziałeś mi na pytanie - rozumiem że za trudne. Jest takie powiedzenie: prawdziwa cnota krytyki się nie boi. Uczciwy polityk nie miałby nic przeciwko wpuszczeniu OBWE na wybory, wręcz wiedziałby że go to uwiarygodni. Widać Jarosław Kaczyński ma coś do ukrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:15 Ja sądzę że przyczyna jest inna. Kaczyńscy już wielokrotnie dawali do zrozumienia że nie pozwolą na upokarzanie Polski. A akcja OBWE do tego właśnie zmierza – że paru antypolskich sługusow obcych w rodzaju drogiego Bronisława, Adama M. czy Pindora oglosilo w europejskich mediach ze w Polsce demokracja jest zagrozona, co jest calkowicie smieszne, i dzis OBWE na wezwanie Havla chce tu przyjezdzac i upokarzac Polske swoimi kontrolami. A wiec Kaczynscy sa temu przeciw ze wzgledow prestizowych a nei dlatego ze boja sie jakichkolwiek neiprawidlowosci. Bo gdyby takowe byly, to z miejsca zostalyby naglosnione przez mezow zaufania. Wiec i bez pajacowania OBWE nasz wlasny, polski mechanizm chroni wiarygodnosc wyborow i zapewnia brak oszustw. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:23 To co mówisz kupy się nie trzyma. OBWE było zapraszane na każde wybory w Polsce od 1990 roku i nigdy nikomu to nie przeszkadzało - wręcz nie zawsze przyjeżdżali, bo czasem byli zbyt zajęci gdzie indziej. OBWE było zaproszone na ostatnie wybory do USA czy Francji. A teraz w Polsce jak tylko OBWE wysłało formalne zapytanie do MSW o wybory, Kaczyńscy z Fotygą krzyczą że to potwarz, że chcą nas upokorzyć, że hańba, że obraza. I wiesz co? Założę się że Łukaszenko mówił dokładnie to samo nie wpuszczając OBWE na Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:27 Mnie OBWE nie przeszkadza, aczkolwiek mam zrozumienie dla decyzji A. Fotygi, pod warunkiem oczywiscie ze nie beda tu przyjezdzac z gory zalozona bzdurna teza i na sile szukac dla tezy tejze wsparcia, ze zenujaca akcje szukania lotnisk CIA przez darmozjadow z europarlamentu wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:34 Co ma OBWE do CIA pojęcia nie mam, nawet nie bazują na tym samym kontynencie. To nie była, jak dobrze wiesz, decyzja Fotygi tylko Jarosława Kaczyńskiego ustami Fotygi przekazana. Minister Fotyga decyduje conajwyżej jak się uczesze. Widzę że już się wycofujesz z tego co mówiłeś wcześniej. Ja cię proszę, nie ośmieszaj się i zrozum że OBWE jest organizacją z założenia bezstronną, która ma obserwować przebieg wyborów a nie udowadniać jakieś tezy. Obecność OBWE na wyborach stawia nas na równi z krajami Europy Zachodniej i USA. Wyrzucenie OBWE z wyborów stawia nas na równi wyłącznie z Białorusią. Rozumiesz różnicę czy mam ci to rozrysować? A może ty po prostu wolisz Łukaszenkę? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:53 Popieram to co powiedzial o tej sprawie pos. Giertych: niech OBWE przyjezdza, my niczego nei kryjemy, niech ucza sie demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:55 Junkier kilka postów wcześniej: "ci pajace z OBWE nikogo tak naprawde nie obchodza." :D Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 16:00 Alez o to wlasnie chodzi, zachowujac zimny dystans i wyzszosc wzgledem misji OBWE, bo niech oni zajma sie krajami gdzie rzeczywiscie praworzadnosc szwankuje, wpuscic ich i niech szukaja dziury w calym. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 16:11 junkier napisał: > Popieram to co powiedzial o tej sprawie pos. Giertych: niech OBWE > przyjezdza, my niczego nei kryjemy, niech ucza sie demokracji. oczywiscie, tylko czego boi sie pis, ze ich nie wpuszaja??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:01 junkier napisał: > Polacy maja dosc strofowania przez przemadrzalych > pseudoEuropejczykow a kto jest prawdziwym europejczykiem i na jakiej podstawie ich wyrozniasz? :D > Dlatego ci pajace z OBWE > nikogo tak naprawde nie obchodza. no tzwanych rzadow dyktatorskich nie obchodzi jakas tam OBWE > A wybory beda mam nadzieje okazja > pokazania pouczajacym Polakow zeby zamkneli sie i nie udzielali > Polakom lekcji i rad, o ktore sie nie prosimy. okazja by byla gdyby obserwatorzy przyjechali i zobaczyli, ze rzeczywiscie nie musza sie martwic o demokracje w Polsce > Nie jest tak ze > wladze w Polsce beda wybierane przez redaktorow El Pais, FT czy > Wybiorczej. tak, bo wy chcecie, zeby wladze byly wylacznie wybierane przez ND, RM i tvtrwam Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:58 junkier napisał: > I zes walnal jak kula w plot. hahaha oczywiscie, a kwasniewski nie bedzie glosowal na lid :D Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:10 A znasz nazwe UPR Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:25 Upaleni Popaprańcy Rozrabiają? :D Daj spokój, Mikke może i jest zabawny ale słuchać da się go wyłącznie w stanie ciężkiego przepicia :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:28 Nikt inny nie zbuduje w Polsce normalnej gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:43 Ulituj się junkier, gospodarkę ma budować Mikke, człowiek który ma pogląd na kobiety wypisz wymaluj jak św. Tomasz z Akwinu? To rozumiem że w jego gospodarce będzie o połowę mniej siły roboczej, bo wszystkie kobiety wylecą z pracy i zostaną przykute do kuchenek? :D Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:55 Proponuje nie mylic osobistych POGLADOW Korwina-Mikke z PROGRAMEM POLITYCZNYM Unii Polityki Realnej. Ktora jako jedyna proponuje w Polsce gospodarke WOLNORYNKOWA oparta model M. Friedmana. Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:48 Junkier,gospodarka "idzie" bo PiS nie zdazyl sie nia "zajac"!!No i ciagle "zapominasz" o milirdowych dotacjach od znienawidzonej przez ciebie UE!!!Nie wspominajac o tych 1,5-2 milionach co wyjechali z Kraju!!!Forse wysylaja do Kraju i "zbijaja" jednoczesnie bezrobocie!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:56 Jakbys naprawde byl z Kalifornii to nie wypisywalbys takich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:47 junkier napisał: > Sa komunisci, sa postkomunisci i sa tez kryptokomunisci obok > calkowicie sfanatyzowanych euro-lewakow. To oni chca wszechwladzy > biurokracji nad obywatelem, upadku rodziny i ograniczenia > przedsiebiorczosci, o faktycznej likwidacji panstw narodowych nie > wspominajac. > > I nie trzeba dodawac, ze w Polsce pogrobowcy PZPR i KPP skupieni w > LiDzie sa wyrazicielami tych ciemnych, calkowicie wstecznych > pogladow. Liga Prawicy RP skutecznie sie komunistom przeciwstawia. Junkier, ci komunisci o ktorych piszesz, sa w takim samym stopniu zakamuflowani w LiD jak i PiS, sam kiedys to przyznales nazywajac jaroslawa kaczynskiego zdrajca...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
purcman1 Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:12 junkier - ty matole przebrzydły - zacznij chlac tanie wino jak wszyscy twoi znajomi, nie próbuj udawać żeś z innej gliny. żadna z partii nie przedstawia jak na razie konkretów - na pewno nie zeszmacony pis - PO i cały ten Donald pożal sie boże lider jednej z 2 dużych partii prawicowych - potrafią się tylko odszczekiwać - i to nieudolnie - PO przegra przez to, że stosuje perfidną i głupią grę. Donald to chłoptaś, którego kartofle zgniotą w trakcie tych wyborów !!! - a dokonają tego o zgrozo dzięki partiom lewicowym !!! , które popieram i na które będę głosował. LiD odbierze wyborców PO - dzięki temu niewielką przewagą wygra PIS i znowu będziemy mieli bagno - bez względu na to czy Tusk skuma się z PiSem czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:15 To wstyd popierac postkomunistyczna lewice i jeszcze przyznawac sie do tego. Szczyt oszolomstwa po prostu. Ale jestem przekonany, ze Polacy juz wiecej komunistom nie zaufaja. Bo wiedza czym to grozi - calkowitym upodleniem szerokich warstw spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Brawo Tusk.Brawo PO.!! 25.09.07, 14:27 PO jest wyrażnie lepsze i merytoryczne. PiS to manipulanci. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:45 > jestem przekonany, ze > Polacy juz wiecej komunistom nie zaufaja. Masz rację! I dlatego właśnie PiS przegra wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:46 PiS to ugrupowanie antykomunistyczne, nie wspominajac o LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:52 I dlatego w PiSie na wysokich stanowiskach roi się od byłych PZPRowców? Antykomuna w wykonaniu aparatczyków PZPR - boki zrywać, ale junkra to w oczy nie kole. Junkier powie że komuch w PiSie to dobry komuch :D Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 14:54 Nie roi sie tylko jest kilu b. czlonkow PZPR ktorzy swoim postepowaniem dowiedli ze odkupili juz bledy przeszlosci i nie maja zadnych juz zwiazkow z partia postkomunistyczna, nastepca PZPR i KPP. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:04 junkier napisał: > jest kilu b. czlonkow PZPR ktorzy swoim > postepowaniem dowiedli ze odkupili juz bledy przeszlosci taaa bo panu preziowi powiedzieli, ze on teraz po leninie i stalinie jest jedyna swiatloscia narodu i to on bedzie wodzem - najprawszym i najsprawiedliwszym :D > nie maja > zadnych juz zwiazkow z partia postkomunistyczna, nastepca PZPR i KPP. tak jak dzialacze sld Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:13 Właśnie, Kwaśniewski, Miller i Oleksy też twierdzą że nie mają już żadnych związków z PZPR i KPP. Skoro wierzysz w nawrócenie niejakiego Kryże, który obecnego wicemarszałka sejmu pana Komorowskiego wsadził za PRLu do więzienia za "zamach na władzę ludową", to naprawdę nie rozumiem czemu kręcisz noskiem na Kwaśniewskiego, Millera czy Oleksego :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:24 To proste - Kwachu et consortes chca III RP czyli po prostu postkomunizmu w czystej postaci. Natomiast Kryze dziala na arcytrudnym odcinku naprawy niezdekomunizowanego i niezlustrowanego sadownictwa i po prostu uczestniczy w budowie normalnego panstwa, w ktorym komunistyczne i postkomunistyczne zlogi zostana definitywnei usuniete. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 22:32 Pie****sz junkier. Aż zęby bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 15:02 junkier napisał: > PiS to ugrupowanie antykomunistyczne to czemu maja tak wielu czlonkow bylych pzprowcow? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
hirschberger Gdyby byli madrzy, dopusciliby po wyborach... 25.09.07, 13:53 ... do powtorki z rozrywki, czyli powiedzmy, ze wygrywa PIS, ale nie ma wiekszosci. PO i "reszta" nie wchodza do koalicji. PIS usiluje utworzyc kolejny chory rzad - rzad mniejszosciowy. Sila PO i "reszty" tkwi w przyzwoleniu na osmieszanie sie PISuarow. Blokowac kazda gowniana ustawe, wetowac. Prezydent Kaczor rozpusci i ten sejm, rozpisane zostana kolejne wybory. Europa i swiat beda bawily sie doskonale. Z Pollandii wyjedzie kolejny milion. Kolejne wybory to kolejny spadek notowan PIS. Moze za dziesiec lat uda sie PO ich pokonac. Tylko czy to ma jakiekolwiek znaczenie? ============== Polska znalazła się w takiej samej sytuacji, w jakiej znalazła się była w latach siedemdziesiątych i potem dwukrotnie w dziewięćdziesiątych wieku osiemnatego. Wtedy przynajmniej ktoś ją jeszcze chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Jesli PO nie wykluczy koalicji z komunistami 25.09.07, 13:55 junkier napisał: > Jesli D. Tusk i cala PO nie wykluczy powyborczej koalicji z > komunistami z LiD a koalicja z komunistami z PiS bylaby juz dobra?? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Lige Prawicy RP do komunistow porownujesz???? 25.09.07, 14:56 Lige Prawicy RP do komunistow porownujesz???? To sa zarty jakies. Koalicja PiS - Liga Prawicy RP bylaby dla Polski optymalna. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: spuscic majtki i tak chodzic,PiSiacy. 25.09.07, 14:28 PiS jest słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
mscan PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 13:44 Czy ten dyletant przedstawi wreszcie program wyborczy własnej partii? Doskonale już wiemy, co myśli o Kaczyńskich i PiS-ie. Jaki pomysły na gospodarkę, politykę zagraniczną, rolnictwo, zdrowie itp. ma to podejrzane ugrupowanie polityczne? Na razie prezentuje jedynie kontestację poczynań innych. Odpowiedz Link Zgłoś
krady Re: PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 13:47 a jaki pomysł ma PiS, bo jak narazie wszelkie obietnice pozostały obietnicami. Odpowiedz Link Zgłoś
mscan Re: PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 13:49 Nie odnoszę się do pomysłów PiS-u (czy też braku tych pomysłów) ale do faktu, że niejaki Donald T. i jego ekipa nie pokazała, że umie coś więcej niż krytykować poczynania innych. Jak dla mnie to za mało żeby na nich głosować... Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Okulista się kłania 25.09.07, 13:52 A naprawdę nie widzisz że jest lepiej? Nie widzisz jaka jest koniunktura? Nie widzisz że wreszcie zaczyna się szanować pracowników? Nie widzisz że podwyżki nie są już zarezerwowane dla zarządów? Nie widzisz że mamy niską inflację? Nie widzisz że mamy stabilny wzrost PKB? Nie widzisz że zatrudnienie w sektorze przedsiębiorstw od wielu miesięcy rekordowo rośnie (nigdy od 89 tak szybko nie rosło), Nie widzisz że po lipcu i po sierpniu mamy nadwyżkę budżetową (nigdy od końca PRLu tego nie było). Naprawdę tego nie widzisz? To może idź do okulisty. Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:02 Rozstrzelaj 10% pracowników i zobaczysz jak zmaleje bezrobocie. Ja chce widzieć jakiś konkretne rozwiązanie (dobrze zrecenzowane przez jakieś instytucje pracodawców, świat nauki itp), które PiS wprowadził że jest jak jest. Bo według mnie to wynik koniunktury, wypracowanej pozycji w UE przez poprzednie rządy, i otwarcia zagranicznych rynków pracy dla naszych (szkoda ze najlepiej wykształconych, a przynajmniej bardziej zaradnych) obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:11 Jeżeli spadek bezrobocia jest efektem wejścia do UE to dlaczego w Polsce jest najwyższy (spadek bezrobocia) ze wszystkich nowych członków UE? By nie być gołosłownym (jak PO) pozwolę sobie podać że w Polsce stopa bezrobocia w maju 2007 w porównaniu do maja 2006 była niższa o 26%, dla porównania na Węgrzech (które też wstąpiły do UE) w tym samym czasie bezrobocie wzrosło o 5%. Jeżeli to zasługa UE to dlaczego Węgrom się nie udało? Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz PiS kłamie, kłamie i kłamie... 25.09.07, 14:30 PiS nie umie inaczej. PiS kłamstwo ma w genach. Odpowiedz Link Zgłoś
pis-dorn a te cytaty liczbowe to skad?? z prelekcji kaczora 25.09.07, 14:35 a ile ludzi - podaj liczby bezwzgledne - mlodych i wyksztalconych wyjechalo w tym czasie z Polski szukac pracy i lepszej przyszlosci dla siebie i swoich rodzin?? Jezeli jest to ok. 1 miliona (choc ocenia sie ze wiecej), to jest ok. 25% bazy bezrobotnych. A zatem twoje liczbowe "dowody" maja sie jakos nijak do realiow. Ponadto to, ze w Krakowie, Wroclawiu, Katowicach, W-wie bezrobocie wlasciwie nie istnieje, nie zmienia faktu, ze w wielu rejonach (Pomorze, Warmia, Mazury, Podbeskidzie, Swietokrzyskie, Malopolska, Lubelskie, Podlaskie) panuje nadal wysokie bezrobocie i ze ludzie cierpia biede. Ale ci obywatele i wyborcy jakos nie znajduja zainteresowania pisu, bo nie pasuja do pasma ich "sukcesow". Tym wciska sie ciemnote, ze to wszystko przez Kraue, Kaczmarka i dr. G. A kaczory klamia, klamia, klamia - bo tylko w tej sferze polityki moga odnosic sukcesy. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Fajnie 25.09.07, 14:40 Fajnie że już tylko milion. Jeszcze nie tak dawno szacowano że wyjechało 2 miliony. Widać wrócili! ;-) A dane są z GUSu (Główny Urząd Statystyczny – taka instytucja która jest zobowiązana do podawania prawdziwych informacji statystycznych). Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
purcman1 Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:36 georg_l napisał: > Jeżeli spadek bezrobocia jest efektem wejścia do UE to dlaczego w > Polsce jest najwyższy (spadek bezrobocia) ze wszystkich nowych > członków UE? > By nie być gołosłownym (jak PO) pozwolę sobie podać że w Polsce > stopa bezrobocia w maju 2007 w porównaniu do maja 2006 była niższa o > 26%, dla porównania na Węgrzech (które też wstąpiły do UE) w tym > samym czasie bezrobocie wzrosło o 5%. > Jeżeli to zasługa UE to dlaczego Węgrom się nie udało? > > Georg Lipke jeżeli nawet jest tak jak mówisz to po prostu niekórym się nie udaje - nie ma zasady - inny czas, inny układ geopolityczny, inne położenie w europie - to wszytko może mieć wpływ. Tak czy inaczej, nawet niewielka znajomość ekonomii w skali makro daje pewność, że koniunktura gospodarcza - po pierwsze nie jest bezpośrednio związana z jakimikolwiek rządami - lepszymi czy gorszymi, po drugie wzrost gospodarczy jest zjawiskiem, które można zauważyć i odczuć w najlepszym przypadku po kilku latach. Wykorzystywanie obecnej dobrej koniunktury gospodarczej do tzw. "propagandy sukcesu" jest niczym więcej jak "kiełbasą wyborczą" i nie ma nic wspólnego z obenymi rządami NIEUDACZNIKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:45 W normalnym państwie ludzi głosują na tych za których rządów ich sytuacja się poprawia. W chorym państwie propaganda ogłupia ludzi i każe im głosować na tych za których rządów im się pogarsza. Co Ty człowieku mówisz że wzrost gospodarczy widzi się dopiero po jakimś czasie. Doskonale widać że jest lepiej i wystarczy sięgnąć po gazetę by wiedzieć jaki mamy wzrost PKB. Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:48 georg_l napisał: > Co Ty człowieku mówisz że wzrost gospodarczy widzi się dopiero po > jakimś czasie. nie wzrost, ale skutki dzialan i zmian w sektorze zwanym gospodarka :) Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:51 To jak wytłumaczyć szybkie (rok) załamanie się gospodarki po dojściu do władzy AWS/UW? Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
purcman1 Re: Okulista się kłania 25.09.07, 15:26 georg_l napisał: > To jak wytłumaczyć szybkie (rok) załamanie się gospodarki po dojściu > do władzy AWS/UW? > > Georg Lipke sytuacja analogiczna ... wysil sie plis i wpisz w google "cykl koniunkturalny" - może ci się coś rozjaśni p.s. a to, że potencjalny wyborca głosuje na rząd, podczas rządów którego miejsce ma wzrost gospodarczy świadczy jedynie o ignorancji lub braku podstawowej wiedzy (poziom wykształcenia społeczeństwa ma oczywiste przełożenie na ogólne zrozumienie kwestii polityczno- gospodarczych funkcjonowania współczesnych państw a co za tym idzie mniejszą podatność na propagandę) Odpowiedz Link Zgłoś
purcman1 Re: Okulista się kłania 25.09.07, 15:45 i jeszcze jedna istotna sprawa, właśnie wprowadzanie licznych i często radykalych reform może i często powoduje przejściowe problemy gospodarcze danego państwa - tak więc uzywając prostej retoryki ... - mamy wzrost gospodarczy - dzięki pis-owi, który nie odważył się na wprowadzenie reform gospodarczych :) - niestety odczujemy to w przyszłości wg twojego toku myślenia winny będzie rząd, który będzie miał nieszczęście znaleść się w tym złym czasie i miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Okulista się kłania 26.09.07, 08:27 To zrezygnujcie! Jeśli tak jest to Polska jakoś przecierpi 4 najbliższe lata i wszyscy już będą wiedzieć na kogo nie głosować a komu warto oddać władzę na dłużej. Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Okulista się kłania 26.09.07, 08:25 Cykl koniunkturalny – wspaniałe słowo klucz wszystkich POlitycznych nieudaczników. Gdy rozmawiałem (jakoś w 1995) ze znajomymi (którzy dziś popierają PO) na temat sytuacji w gospodarce i sukcesach rządu SLD/PSL to oczywiście był to cykl koniunkturalny. Gdy w 1997 przylazł Buzek z Balcerowiczem* i zepsuli wszystko co tylko można było zepsuć to oczywiście znów (dla moich znajomych, dziś w PO) był to cykl koniunkturalny. I co dalej? Oczywiście znów cykl koniunkturalny. Za rządów SLD wyraźnie się poprawiło – cóż innego to mogłoby być. Najgorsze w tym wszystkim jest to że obecnie (za rządów PiS) wypadałoby żeby przyszła recesja (skoro cykl mamy czteroletni) a tu nic, jest coraz lepiej. No cóż, skoro fakty są przeciw POmyleńcom (przepraszam wszystkich normalnych sympatyków PO) to tym gorzej dla faktów. W końcu co to za problem, wydłuży się cykl koniunkturalny. ;- ) Mam propozycję. Po tak długim okresie ożywienia powinien teraz nadejść okres recesji (który niewątpliwie nastąpi jeśli rządzić zacznie PO). Drodzy przyjaciele z Platformy, po co się pchacie do rządów, pozwólcie by to PiS rządził w czasie recesji jeśli tak wierzycie w swoje szyte na miarę cykle. A jeżeli nie nastąpi pogorszenie to weźcie coś ciężkiego, walnijcie się tym porządnie w głowę i przestańcie szkodzić państwu. *W 1997 „wybitny” ekonomista Balcerowicz przyrównywał polską gospodarkę do tygrysa Europy. Jego zdaniem gospodarka wymagała drobnej regulacji i wszystko będzie się dalej doskonale rozwijać. Tak wspaniały fachowiec nie zauważył że jest coś takiego jak cykl koniunkturalny??? Bo jak odchodził to tygrys był już w agoni. Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Okulista się kłania 26.09.07, 11:40 georg_l napisał: > Cykl koniunkturalny – wspaniałe słowo klucz wszystkich POlitycznych > nieudaczników. to powiedz to profesorom ekonomii wykladajacym na roznych uczelniach - reszty juz nawet nie chce mi sie czytac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Okulista się kłania 26.09.07, 13:48 Szkoda żeś jednak dalej nie czytał. Wtedy zrozumiałbyś o co chodziło. Nie przeczę, że jest coś takiego jak cykl koniunkturalny. Jest i kropka. Zastanawia mnie tylko to, jak to się dzieje, że ten cykl tak doskonale pokrywa się z rządami, ludziom obecnie związanym z PO zawsze trafia się recesja a całej reszcie ożywienie. Nieważne ile trwa kadencja, nieważne wszelkie argumenty – ważny jest cykl koniunkturalny dopasowany do potrzeb. Właściwie to masz rację, będę musiał porozmawiać z profesorami ekonomii. Mam dla nich nową teorię odnośnie określania jaki mamy okres cyklu koniunkturalnego. Nie trzeba żadnych badań, po prostu, jak do władzy dochodzą ludzie (obecnie w) PO to będzie recesja, a jak inni to będzie ożywienie. ;-) Łatwo też będzie wyznaczyć granice tych okresów. Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:02 georg_l napisał: > Nie widzisz jaka jest koniunktura? i to oczywiscie zasluga pis? :DDDDD > Nie widzisz że wreszcie zaczyna się szanować pracowników? to chyba w ministerstwach gdzie pan X zatrudnia wylacznie swoja rodzinke > Nie widzisz że podwyżki nie są już > zarezerwowane dla zarządów? naturalny wynik dobrej gospodarki oraz mozliwosci wyjazdu zagramanice do lepiej platnej pracy > Nie widzisz że mamy niską inflację? Nie > widzisz że mamy stabilny wzrost PKB? Nie widzisz że zatrudnienie w > sektorze przedsiębiorstw od wielu miesięcy rekordowo rośnie (nigdy > od 89 tak szybko nie rosło) i to znowu ma byc zasluga pis? :)))))))))))))))) widzimy to, widzimy ale co to ma wspolnego z rzadami pisu? :> Odpowiedz Link Zgłoś
mscan Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:11 Nie wiem czy to zasługa PiS, ale z całą pewnością nie PO. Jakie pomysły, poza krytykowaniem innych, ma Donald T.? Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:17 mscan napisał: > Jakie pomysły, poza krytykowaniem innych, ma Donald T.? wystarczy poszukac konkretow na ich stronie jezeli Cie to interesuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Ciemny lud wszystko kupi-PiS 25.09.07, 14:31 Kurski, Kłamczyński, oszukuja Naród. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:14 Twierdzisz, że rządzący nie mają wpływu na gospodarkę? Że gospodarka sobie a rząd sobie? Ciekawa koncepcja. Tylko po co nam w takim razie rząd? Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:20 georg_l napisał: > Twierdzisz, że rządzący nie mają wpływu na gospodarkę? nie, tego nie napisalem > Że gospodarka sobie a rząd sobie? rowniez tego nie powiedzialem :P raz, ze nie widzialem za bardzo, zeby obecny rzad przyjal jakies ustawy reformujace gospodarke. dwa zmiany w gospodarce nie sa z dnia na dzien, to nie jest takie hop siup wiec nawet jakby pis robil cuda i polepszyl gospodarke jak jeszcze nikt do tad to nie mozna powiedziec, ze to co sie dzialo za ich kadencji jest od razu wynikiem ichniejszych zmian... > Ciekawa koncepcja. Tylko po co nam w takim razie rząd? rzad poza gospodarka zajmuje sie tez innymi dziedzinami :) Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Okulista się kłania 25.09.07, 14:29 Uważam, że im mniej państwa w gospodarce tym lepiej – uważasz inaczej? Po 2 latach rządów AWS/UW już było doskonale widać że zbliża się katastrofa. Dzisiaj widać tylko że coraz szybciej się poprawia. Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Czarne charaktery są w PiS. 25.09.07, 14:31 Większość czarnych charakterów to PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq przeciez to nie jest zasługa pisu 25.09.07, 14:04 człowieku poczytaj mądrzejszych od siebie, co? albo odpowiedz na pytanie co pis zrobił dla gospodarki dobrego, poza tym ze nic dla niej nie robił bo był zbyt zajęty ściganiem wyimaginowanego układu i robieniem nam wstydu w europie. jak by pkb zależało od kaczora, to w miesiąc mielibyśmy -15% wzrostu. na szczęście Polska jest krajem o stabilnej gospodarce, co jest zasługą poprzednich rządów, do tego członkiem UE (co też jest zasługą poprzednich rządów. z kaczorem to byśmy zobaczyli UE jak świnia gwiazdy) i nawet takie psuje jak pis nie mogą od razu zepsuć nam wzrostu. ale spokojnie jeszcze zobaczymy skutki ich rządów. narazie dobrze im idzie rozdawnictwo nie swoich pieniędzy. już nie mogli dopiąc budżetu Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Nie daj się ogłupiać, pomyśl sam. 25.09.07, 14:23 Z przykrością muszę stwierdzić drogi przyjacielu iż nie jesteś kompetentny by oceniać kto tu jest mądrzejszy. Nie można bowiem rzetelnie ocenić kogoś lepszego od siebie. ;-) A poważnie. Gospodarkę można zepsuć bardzo prosto – pokazał to rząd Buzka- Balcerowicza (to chyba obecnie sympatycy PO). Bezrobocie które na początku ich rządów szybko spadało już po roku zaczęło szybko rosnąć. PKB który na początku ich rósł 7% pod koniec spadł do zera! Deficyt budżetowy z kilku miliardów urósł do 80 (wg Bauca). Da się szybko zepsuć, PiS nie tylko nic nie zepsuł ale za jego rządów nastąpiła dalsza szybka poprawa. A co do niemożności dopięcia budżetu – nie wiem czy wiesz że po lipcu Polska miała jakieś 600 milionów nadwyżki budżetowej, po sierpniu nadal była nadwyżka. O jakich problemach z dopięciem budżetu mówisz? To są ordynarne kłamstwa! Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Wspaniały POmyleniec ;-) 25.09.07, 14:36 Jaka wspaniała argumentacja! Jaka głęboka myśl! Doskonały przykład wyborcy PO!!! Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Wspaniały POmyleniec ;-) 25.09.07, 14:45 georg_l napisał: > Doskonały przykład wyborcy PO!!! czy natomiast przecietny wyborca PiS uzywa innych 'argumentow'? :> Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Wspaniały POmyleniec ;-) 25.09.07, 14:50 Ja takich nie używam, nie czuję się upoważniony do wypowiadania się za innych. Krytykuję tego który odpowiedział na mój post. Może krzywdzę sporą grupę normalnych ludzi z PO (których przepraszam), może nawet takich jest większość, ja jednak ciągle mam pecha trafiać najczęściej na właśnie takich jak wrojoz. Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
inv28 Re: PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 13:55 Zasada w diasiejszych czasach, w państwach uznawanych za demokratyczne jest taka: W czasie kampanii wyborczej ugrupowanie, sprawujące dotąd władzę prezentuje swoje osiągnięcia, a ugrupowania będące dotąd w opozycji przedstawiają swoje plany. W Polsce wygląda to nieco inaczej. Ugrupowanie, sprawujące dotąd władzę żąda programu od opozycji, a opozycja skupia się na wytykaniu niespełnionych obietnic z poprzedniej kampanii ugrupowania rządzącego. Ale czemu tu się dziwić. Z poprzednich obietnic PISu nie spełniono chyba żadnej, więc ugrupowanie dotąd sprawujące włdzę nie ma o czym mówić. Opozycja nie pokaże swego programu bo nazajutrz, po lekkiej korekcie i zmianie nazwy PIS przedstawiłby go jako własny, a opozycji zarzuciłby plagiat. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq nie dyletant i nie przedstawi 25.09.07, 13:57 poszli po rozum do głowy po ostatnich wyborach. ciemny lud nie kupi programów, tylko kopanie po jajach i teraz jest czas na zwalczanie pisdowskiego układu a nie prezentacje programów. pis też nie prezentuje żadnego programu, tylko uprawia prostacką propagande i w tym wypadku też wie co robi, bo 'ciemny lud' może to kupi. mają tam ekspertów od ciemnego ludu. efekty pisdowskiego programu z 2005 r. widać obecnie jak na dłoni, tak jak rezultaty ich bzdurnych obietnic Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 14:00 mscan napisał: > Czy ten dyletant przedstawi wreszcie program wyborczy własnej > partii? Doskonale już wiemy, co myśli o Kaczyńskich i PiS-ie. Do prostych ludzi w telewizorni trzeba tak mowic, bo jakby zaczal przedstawiac swoj program to by zaraz wszyscy pozmieniali stacje. Ludzi bardziej przekona kampania krytykowania i pokazywanie kto jest tym zlym - ot chocby pisowi tez to sluzy. Natomniast jezeli ktos jest zainteresowany konkretami to niestety musi sie wysilic i sam ich poszukac... chociazby na stronie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 14:29 PiS kłamie, kłamie, kłamie... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Głosujmy przeciw PiS. 25.09.07, 14:33 To sekta prowadząca Polskę do złego. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Kłamstwa Tuska czy GUSu? 25.09.07, 13:44 Jeżeli spadek bezrobocia jest wynikiem wyjazdów zagranicznych to może Pan Tusk raczy wyjaśnić dlaczego w Polsce przybyło więcej miejsc pracy niż ubyło bezrobotnych??? A jeżeli to nieprawda to proszę by Pan Tusk poinformował prokuraturę o popełnieniu przestępstwa w GUSie. Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
krady Re: Kłamstwa Tuska czy GUSu? 25.09.07, 13:49 Tylko ciekawe ilu obcokrajowców jak ukraińcy pracują jako tania siła robocza, zajmując nam miejsca. co z tego, że jest dużo miejsc pracy w sektorach, z których większość fachowców wyjechała Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Kłamstwa Tuska czy GUSu? 25.09.07, 13:56 Możesz przytoczyć jakieś wiarygodne dane statystyczne odnośnie zatrudnienia w Polsce Ukraińców? Nie ma ich na tyle dużo by miało to jakiekolwiek znaczenie – gdyby było inaczej to nie widziałbyś co chwilę ogłoszeń z ofertami pracy. Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
bennironi Re: Kłamstwa Tuska czy GUSu? 25.09.07, 13:57 CIEKAWE GDZIE POWSTAłO TYLE MIEJSC PRACY , CHYBA W IRLANDII I ANGLII. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Kłamstwa Tuska czy GUSu? 25.09.07, 14:02 Tragedią jest gdy ktoś chcąc się dowiedzieć jaka jest pogoda włącza telewizję zamiast wyjrzeć przez okno. Naprawdę tak trudno wziąć jakąkolwiek gazetę i przekonać się ile jest wolnych miejsc pracy? Naprawdę tak trudno wejść na stronę GUSu (www.stat.gov.pl)? Naprawdę tak trudno wstać od komputera i przejść się po mieście? Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
inv28 PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 13:45 A ja czekam na oświadczenia członków tego rządu, CO ROBILIŚCIE 13 GRUDNIA 1981 Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 14:35 inv28 napisał: > A ja czekam na oświadczenia członków tego rządu, CO ROBILIŚCIE 13 > GRUDNIA 1981 Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: nic dodać, nic ująć 25.09.07, 14:36 abhaod napisał: > www.youtube.com/watch?v=q2whkmQmK-U Odpowiedz Link Zgłoś
julianzlodzi zobacz co myla pilegniarki 25.09.07, 13:46 co mysla pilegniarki widac tutaj: patrz.pl/?227517 Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 PO próbuje nam wmówić ze z gospodarką jest źle... 25.09.07, 13:47 bo matki żegnają się z dziećmi na lotnisku. PiS konkretne wskaźniki. PO - matka zapłakała żegnając się z synem jadącym do Anglii. To są te "konkretne" argumenty PO... Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog hi hi konkretne wskazniki :) 25.09.07, 14:48 ze opozycji trzeba posmarowac ? :) konkretnie to przepiep.rzyli szanse okresu rozwoju gospodarczego, i byloby na tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Tusk 100% racji 25.09.07, 13:48 pis to dno i 2 metry mułu, co widać po ich rządach. rzeczywistość swoje a gdakanie kaczorów i ich włazidupów swoje. przemówienia kaczora przypominają jęki psychola na torturach a samochwalstwo pisu przypomina zaklinanie rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tusk 100% racji 25.09.07, 14:37 kraq napisał: > pis to dno i 2 metry mułu, co widać po ich rządach. rzeczywistość > swoje a gdakanie kaczorów i ich włazidupów swoje. przemówienia > kaczora przypominają jęki psychola na torturach a samochwalstwo pisu > przypomina zaklinanie rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Głosuj na PO- obrońców złodziei i aferzystów!!!! 25.09.07, 13:48 ..i Balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Głosuj na PO- obrońców złodziei i aferzystów! 25.09.07, 13:50 www.youtube.com/watch?v=q2whkmQmK-U Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Głosuj na PiS- obrońców złodziei i aferzystów! 25.09.07, 14:47 ..i Gudzowatego Odpowiedz Link Zgłoś
qwertyuiop7890 ××Propozycja dla Tuska ×× 25.09.07, 13:49 Niech pan Tusk odejdzie z polityki, zalozy firme z jakiejkolwiek branzy i sciagnie do niej z Irlandii i Anglii polskich pracownikow. W ten sposob niech nam udowodni, ze ma pomysl na to, by mlodzi nie emigrowali za granice. To, ze mlodzi wyjezdzaja na Zachod wynika z otwarcia granic i dobrobytu na Zachodzie, ktory byl budowany cale dziesieciolecia, a nie z blednej polityki tego konkretnego rzadu. Dlaczego Polacy nie wyjezdzaja do Estonii albo do Czech, skoro te kraje maja takie wspaniale, liberalne rzady? Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Wyjeżdżają do Czech. 25.09.07, 14:16 Republika Czeska rozwija się dynamicznie, własnie wprowadzają podatek liniowy. Potrzebuja wielu rąk do pracy. Do Czech wyjeżdżają nawet lekarze. Tzn. zatrudniają się tam, a mieszkają w kaczorlandzie dojeżdżając. Lekarz w Czechach jest ceniony, zarabia 3 srednie krajowe. W Kaczorlandzie gardzi się "wykształciuchami" wszelkiej maści. PiS to tylko PODSŁUCHY I SZCZUCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
gigok Re: PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 13:49 ale chamstwo !! oglądam konferencje na tvp3; a tu nagle bęc wyłączają Tuska mówiąc że stracili połączenie!haha tragedia tvp... Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 14:50 gigok napisała: > ale chamstwo !! > oglądam konferencje na tvp3; a tu nagle bęc wyłączają Tuska mówiąc że stracili połączenie!haha :DDDDD oni tam w tvp to juz dawno stracili polaczenie... z rzeczywistoscia :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
toni31 PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 13:50 tusk do tworek, pilnujcie go po ogłoszeniu wyników wyborów bo gotów coś sobie zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 14:52 toni31 napisał: > tusk do tworek, pilnujcie go po ogłoszeniu wyników wyborów bo gotów > coś sobie zrobić fakt, ze szczescie moze sobie jeszcze cos zrobic jak okaze sie, ze 80% zdobyl :P Odpowiedz Link Zgłoś
jancior :: 'Kpina nalbolesniejsza' 25.09.07, 13:52 to 'lider' oPOzycji. PO nie ma instynktu samozachowaczego tolerujac takiego 'lidera'. Odpowiedz Link Zgłoś
mordo.ty.moja Hihihi:) ale wqrffiony Donek! Płazynski dołożył do 25.09.07, 13:52 pieca:))))) Uważajcie na Donaldu, bo PO_wyborach jeszcze sobie cuś albo komuś złego zrobi z tych nerw:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 ale się miota biedak !! to już ostatni jego mecz 25.09.07, 13:53 chyba ... czarno to widzę czarno tak jak te ich bilbordy Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Że PiS jest zły, to wiemy. Jaka jest PO? 25.09.07, 13:56 Że PiS jest zły, to wiemy. Jaka jest PO? Konkrety "za", niewybór mniejszego zła. Ja mniejszego zła wybierać nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Że PiS jest zły, to wiemy. Jaka jest PO? 25.09.07, 15:06 dyngos napisał: > Jaka jest PO? Konkrety poszukaj na ich stronie - tam wszystko jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 13:59 No to ciekawe co nam teraz współczesne połączenie Gomółki z Hitlerem na konferencji powie... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: PO o rządach PiS: kłamstwa, kpiny, i żarty 25.09.07, 14:41 kato28 napisał: > No to ciekawe co nam teraz współczesne połączenie Gomółki z Hitlerem > na konferencji powie... Odpowiedz Link Zgłoś
xnl Ciekawe dlaczego GW nie napisała, że Tusk darł kar 25.09.07, 14:00 tki raportu??? Tu bardziej obiektywnie przedstawiona informacja. www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=61625 Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 a na innych portalach napisali (nawet "targał") 25.09.07, 14:12 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=61625 Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Dobra rada dla PO 25.09.07, 14:02 Pan Tusk jest jak Midas a rebours. Co dotknie, to zmienia się w gó... Weźcie go odsuńcie dla waszego własnego dobra. Jak możecie takiego rozchwianego emocjonalnie osobnika trzymać na czele partii, a potem się dziwić, że Płażyński i Rokita zaczynają życzliwie patrzeć na PiS. Odsuńcie go, dajcie mu dłuuuugi urlop, czy co, bo już niedługo zacznie latać z brzytwą albo siekierą i zrobi krzywdę sobie albo innym Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Dobra rada dla PO 25.09.07, 14:04 Myślisz że pieniacz Kaczyński lepszy?? Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Re: Dobra rada dla PO 25.09.07, 14:06 Ale jak na razie prowadzi 2:0. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq chyba w dłubaniu w nosie 25.09.07, 14:08 i zjadaniu baboli albo w bezwstydnym pie..niu głupot Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Re: chyba w dłubaniu w nosie 25.09.07, 14:13 Po odpowiedziach miłośników sprawnego intelektualnie inaczej prezydenta z Gdańska widzę, że trafiłem w ich czuły punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq jeszcze w robieniu nam wstydu w Europie 25.09.07, 14:17 i robieniu nam wrogów. w tym fafluniące kaczory, o w tym są najlepsi! Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Kaczorland pośmiewiskiem Europy. 25.09.07, 14:25 Odmowa wpuszczenia OBWE - Kaczory przelicytowały Łukaszenkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kaczorland pośmiewiskiem Europy. 25.09.07, 14:42 travel_wawa napisał: > Odmowa wpuszczenia OBWE - Kaczory przelicytowały Łukaszenkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Re: jeszcze w robieniu nam wstydu w Europie 25.09.07, 14:29 Wolę Kaczory, które upomniały się o porządne traktowanie Polski w Europie i osiągnęły to, niż lizajdupy Kwacha i Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: jeszcze w robieniu nam wstydu w Europie 25.09.07, 15:12 ytzek.bloch napisał: > Wolę Kaczory, które upomniały się o porządne traktowanie Polski w > Europie upomnienie: nie wazcie sie nas krytykowac, bo w ten sposob opluwacie Polske zle eurolewaki!!! no to ja juz wole kwacha, ktory moze i pije za duzo ale za to nawet wtedy potrafi sie porozumiec sam bez problemow z Europa i Wschodem nie potrzebujac do tego tlumacza, ba potrafi dyskutowac a nie tylko krzyczec jak to Polska jest tylko wsciekle atakowana i opluwana... Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Re: jeszcze w robieniu nam wstydu w Europie 25.09.07, 15:29 Leczysz kompleksy pięknym Olusiem Krętaczem? No cóż skoro to dla Ciebie autorytet... Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: jeszcze w robieniu nam wstydu w Europie 25.09.07, 15:31 ytzek.bloch napisał: > Leczysz kompleksy pięknym Olusiem Krętaczem? No cóż skoro to dla > Ciebie autorytet... na pewno wiekszy niz Lesio Kłamczynski :) dla niektorych autorytetem moze byc i Stalin, przykro mi - mnie nic do takiego wodza nie przekona Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: jeszcze w robieniu nam wstydu w Europie 25.09.07, 14:42 kraq napisał: > i robieniu nam wrogów. w tym fafluniące kaczory, o w tym są najlepsi! Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: chyba w dłubaniu w nosie 25.09.07, 15:09 ytzek.bloch napisał: > Po odpowiedziach miłośników sprawnego intelektualnie a co mozna powiedziec na '2:0'? czyzby brak argumentow zakrywa sie pustymi haslami? Odpowiedz Link Zgłoś
bozenna13 Re: Dobra rada dla PO 25.09.07, 14:12 dobra rada dla ciebie - nie krytykuj. twoja krytyka nic nie wnosi. chyba sie juz nauczyłęś narzekać. Zaproponuj coś. tusk był atakujący - żle, tusk - łagodny też żle. Nie widze potrzeby obnażania się z programem wyborczym. to społeczeństwo musi dostać po d....e i dopiero bedzie wiedziało ,że nie można życ tylko przeszłością / rozliczanie afer może kiedyś nastąpi ?? jak do tej pory to tylko spektakle bez zakończenia./ musimy mysleć o przyszłości i gospodarce, która za chwilke spowolnieje. I co wtedy ? nałoży się większe podatki na przedsiębiorców ?? ile jesteśmy jeszce w stanie wytrzymać ? PiS nie ma pomysłu na ograniczenie emigracji , nie ma tez oomysłu na służbe zdrowia. Juz teraz cjhodzimy prywatnie do lekarza, co bedzie dalej. to wszytko jest na gumowych nogach , tylko patrzec jak wszystko runie. Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Re: Dobra rada dla PO 25.09.07, 14:17 Oj jakie zdenerwowanie, że panu Tusku nerwy wysiadły. A miało być zupełnie inaczej. Tylko że spin doktorzy, przepraszam, spin konowały nie potrafili skutecznie zrealizować kampanii. Żadna sztuka jeździć, tam gdzie się wygrało. Pojechać we wschodnie województwa, to było by coś. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Dobra rada dla PO 25.09.07, 15:15 ytzek.bloch napisał: > Oj jakie zdenerwowanie, że panu Tusku nerwy wysiadły. najbardziej to sie oburzaja pseudopatrioci, na to, ze ktos smie wyrazic niepochlebne zdanie o Kaczynskim, albo ktos smie pomyslec o zaproszenia obserwatorow OBWE do Polski > Tylko że spin doktorzy, przepraszam, spin konowały > nie potrafili skutecznie zrealizować kampanii. kampania w stylu i poziomie odpowiadajaca kampanii PiS - jak widac dziala bo obie partie maja okolo 30% poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: Dobra rada dla PO 25.09.07, 15:39 Miało runąć po pół roku rządów PiS-u...ale cóż jest nadzieja...nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Dobra rada dla PO 25.09.07, 15:08 ytzek.bloch napisał: > Pan Tusk jest jak Midas a rebours. Co dotknie, to zmienia się w > gó... ja czegos takiego nie zauwazylem, bardziej bym przypisywal ten syndrom Kaczynskim > Jak możecie > takiego rozchwianego emocjonalnie osobnika trzymać na czele partii, znowu 100% diagnoza tylko, ze pana premiera Odpowiedz Link Zgłoś