Dodaj do ulubionych

Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion

30.07.08, 07:11
Rydzyk Imperator!Niezly szarlatan!Ciekawe kiedy panstwo bedzie w stanie zabrac sie za finanse kosciola katolickiego?
Podatek koscielny na wzor niemiecki i bedzie pozamiatane.
Obserwuj wątek
    • sop3 A ja spkojnie przelałem wczoraj... 30.07.08, 07:14
      ...na te odwierty 100 zł. Moja kasa,moja wola!
      • jantar15 Re: A ja spkojnie przelałem wczoraj... 30.07.08, 08:03
        Skoro lubisz lać wodę do studni...oczywiście, że Twoja wola. A może się
        przyznasz, ile już przelałeś na, powiedzmy walkę z rakiem?
        • mlasskacz Skoro za 10 zł Ojciec Tadeusz wprowadzi mnie do Ra 30.07.08, 08:13
          ju, to się opłaca. Należy to powaznie rozważyc. To inwestycja na wieczność. Juz
          zaczynam zbierać, może wezmę kredyt?
          • almagus Re: Przymykanie oka z wysoka na złodzieja i tłumok 30.07.08, 09:03
            Przymykanie oka z wysoka na złodzieja i tłumoka.

Patrzy pazerny Redyk w lustereczko,
            a lustereczko ma szkatułki wieczko!
            Szkatułka zawiera nasze podatki,
            duma jak brać na swoje dostatki.
            Tak aby nie wyszedł na złodzieja,
            Robi zbiórkę pieniędzy kaznodzieja.
            Określa owieczkom wysokość datków.
            Nie ma zgody, nie płaci podatków.
            Pluje na rząd z przestępczej obawy.
            PiS pilnuje by nie miał rozprawy.
            Jak Stocznia Gdańska hasło geotermia.
            Rusza z wpłatami moherowa armia.
            Wpłaty Polaków, tumani owieczkę.
            Cel dobro własne, z reszty zrobi sieczkę.
            W TeVałeNie puścili Maybacha obrazek.
            To polskojęzyczny taki „łżezarazek”,
            Układ żydokomuny kościół kala.
            To rząd leni i wszystko rozwala.
            Prezydęt grzeczny po szamboperfumerii.
            Do naszych planów pełen galanterii.
            To co robimy nie jest polityka.
            Co tam jakiś rząd, wspierajcie Redyka!
            • thebigzumzum Wasze pieniadze, robcie z nimi co chcecie. 30.07.08, 10:52
              Mozecie nawet cala rente czy zasilek oddawac. Tylko nie biadolic
              potem ze panstwo za malo wam daje.
              • katecheta A co na to LechuJarek? Bo tylu debili nie będzie 30.07.08, 13:36
                łatwo znaleźć nawet w IV Rzeczypospolitej!?
                • poszeklu Coraz dluzszy nos Tuska! Komu on sluzy w Polsce 30.07.08, 19:34
                  Zablokowanie unijnych pieniedzy dla Polski na geotermie,
                  to powazny zarzut dla Donalda Tuska, Premiera Polski.
                  Niedopuszczenie taniej energii dla calego miasta Torunia,
                  to brzmi jak objaw powaznej choroby psychicznej.
                  Rzad Donalda Tuska za wszelka cene stara sie nie dopuscic
                  do budowy pierwszej w Polsce cieplowni geotermalnej.
                  Powodem niby jest, ze to ksiadz stara sie dac ciepla
                  wode dla Torunia. Tusk mowi "nie" i godzi sie ze pieniadze
                  Polska straci i nawet bedzie placila wielokrotnie wyzsze
                  kary do Unii Europejskiej, gdy tej inwestycji nie bedzie.

"Otwór badawczy w Toruniu pokaże, jaką temperaturę wody można z
                  niego uzyskać i pozwoli sprawdzić wydajność odwiertu, a zatem da
                  odpowiedź na pytanie, ile można zainwestować w geotermię. Dostarczy
                  on także danych na temat możliwości wykorzystania geotermii, które
                  będą udostępnione całej Polsce. Jeśli projekt okaże się trafny, to
                  wykonany odwiert może służyć lokalnej społeczności, zaspokajając
                  potrzeby ciepłownictwa, nawet dla ponad 200 tys. osób."
                  Ciekawy artykul
                  www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=94018
                  • nienawiedzony Dlaczego ten szubrawiec nie przeznaczy na odwierty 30.07.08, 23:01
                    kasy, którą wyłudził od naiwnych na "ratowanie Stoczni Gdańskiej"?.
                    Przecież tego było znacznie więcej niż 27 milionów
                  • rakunica Re: Coraz dluzszy nos Tuska! Komu on sluzy w Pols 31.07.08, 05:47
                    Na forum Wiadomosci przytoczylam bardzo ciekawy artykul (w dwoch czesciach) plus
                    jeden w calosci. Moje uwagi byly podobne do twoich.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=82730471&a=82775368
                    Tytul artykulu: O. Rydzyk: Zobaczcie, jak jednoczymy Polaków

Blokowanie pieniedzy unijnych na odwierty torunskie to dzialanie na szkode
                    panstwa i obywateli. Ktos powinien pojsc za to siedziec a przedtem zaplacic
                    calym swoim majatkiem za straty, ktore Polska ponosi nie korzystajac z taniej
                    cieplej WLASNEJ wody.

Pisalam, ze ktos (na pewno nie polski inwestor) juz sobie upatrzyl ten
                    niewatpliwy kesek podobnie jak gaz, ktorego zasoby zostaly odkryte w latach
                    70-tych a teraz obcy beda go nam sprzedawac. Kto na to pozwolil? Dlaczego
                    Polska oddaje energetyke w obce rece? Przeciez to kryminal!

To sa zbrodnie gospodarcze w swietle prawa i interesow narodu. Na glupoty
                    pieniadze sie znajduja, na powazne sprawy majace wplyw na dlugoterminowe
                    zyski/straty gospodarki i zycie spoleczenstwa - srodkow nie ma.

Nie dajcie sie tumanic, Polacy. Energetyka to zlota zyla dla wlasciciela a
                    nasze rzady lekka reka dziela sie z innymi ta zyla lub oddaja je za psie grosze.

Anna Kozlowska
                    ---------------

Bardzo wazny artykul - kazdy Polak powinien go poznac:
                    www.dlapolski.pl/Siegajmy-po-geotermie-art2719.htm

Prof. dr hab. inż. Ryszard Henryk Kozłowski
                    Sięgajmy po geotermię

• stek22 Re: Coraz dluzszy nos Tuska! Komu on sluzy w Pols 31.07.08, 21:35
                      Ja nic nie mam przeciw tej zbiórce - jak osoba prywatna chce komuś oddać swe
                      pieniądze jego sprawa.
                      he he he. Poza tym jaki to świetny propagandowy chwyt - cóż 1500 lat
                      doświadczenia robi swoje. Dobry chwyt, dobry.

Poza tym należy pamiętać o zasadzie że im mniejsza grupa tym bardziej zwarta -
                      gdyż pozostają Ci najbardziej wierni.

A tak wogóle dla mnie to kryminał to co robą partie od prawej do lewej.
                      Praktycznie nie ma dziedziny życia społecznego gdzie by była przemyślana
                      polityka prowadzona przez rząd/rządy. Partie ciągle żyją upolitycznianiem,
                      zawłaszczaniem, pieniactwem. Wszystkie partie żyją sobą i dla siebie.
                      Ciągle brak poważnych reform, ze strachu przed spadkiem w sondażach. To jest
                      takie ciągnięcie, aż sie zawali - i każda partia marzy aby to nie było za jej
                      rządów.
                  • encrypted Re: Coraz dluzszy nos Tuska! Komu on sluzy w Pols 01.08.08, 08:53
                    Nie Toruniowi tylko inwerstycji RM i tylko dla RM.

Ciepłownie geotermalne opłaca się budować, ale w USA, bo tam mają duże pokłady wód geotermalnych. W Polsce się to nie opłaca.
            • wrojoz Przymykanie oka z wysoka na złodzieja i tłumoka 30.07.08, 11:38
              • almagus Re: Głos Redyka i Jarkacza zmiennika. 30.07.08, 12:40
                Przymykanie oka z wysoka na złodzieja i tłumoka.

„Powiedz lustereczko przecie”,
                Jam wódz Polaków na tym świecie!

Patrzy pazerny Redyk w lustereczko,
                a lustereczko ma szkatułki wieczko!
                Szkatułka zawiera nasze podatki,
                duma jak brać na swoje dostatki.
                Tak aby nie wyszedł na złodzieja,
                Robi zbiórkę pieniędzy kaznodzieja.
                Określa owieczkom wysokość datków.
                Nie ma zgody, nie płaci podatków.
                Pluje na rząd z przestępczej obawy.
                PiS pilnuje by nie miał rozprawy.
                Jak Stocznia Gdańska hasło geotermia.
                Rusza z wpłatami moherowa armia.
                Wpłaty Polaków, tumani owieczkę.
                Cel dobro własne, z reszty zrobi sieczkę.
                W TeVałeNie puścili Maybacha obrazek.
                To polskojęzyczny taki „łżezarazek”,
                Układ żydokomuny kościół kala.
                To rząd leni i wszystko rozwala.
                Prezydęt grzeczny po szamboperfumerii.
                Do naszych planów pełen galanterii.
                To co robimy nie jest polityka.
                Co tam jakiś rząd, wspierajcie Redyka!
                • poszeklu Na głos Tuska i Palikota ludznie przysla pieniedzy 30.07.08, 19:46
                  Ludzie wiedza kto zlodziej, a komu mozna dac pieniadze.
                  Nawet chocby SONDAZE PO-kemonow PO-kazywaly, ze wszyscy
                  UFOjom Donaldu Tusku, to i tak nikt mu zlamanego grosza
                  nie POdesle. Dlaczego?
                  Odpowiedzcie, dlaczego???
                  Ze ma wilcze oczy? Ze cudow nie robi? Ze klamie i oszukuje
                  narod, ze chce ukrasc szpitale?
                  Dlaczego nie UFOcie Donaldu Tusku?
                  PO_slijcie mu swoje pienidze, ucieszy sie.

Kto chce okrasc Polske z energii?

Polska ma energii geotermalnej przeliczalną na ponad 14 miliardów
                  ton ropy naftowej!!! To jest 154 razy tyle ile dziś zużywamy
                  rocznie. Konstytucja już nie chroni tego skarbu, za sprawą Geremka
                  i Kwaśniewskiego, jako bogactwa narodu, więc po 13 grudnia znajdą
                  się nowi właściciele bogactw tej ziemi, z której usunie się zbędnych
                  tubylców

Tańsza energia – nasz atut
                  ...
                  Następnie głos zabrał Prof. J. Zimny. Powiedział, że: „W koncepcji
                  Unii Europejskiej ceny energii powinny być takie same w każdym kraju
                  członkowskim. Jest to absolutnie nie do przyjęcia przez Polskę (…).
                  Możemy w każdej gminie, na obszarze 80-ciu procent Polski zbudować
                  indywidualne centra energetyczne, które dadzą w konsekwencji
                  kilkaset miejsc pracy – czyli jest to okazja do likwidacji
                  bezrobocia. Proszę państwa, mając tańszą energię - dwukrotnie, a
                  może nawet trzykrotnie - niż energia w Europie”, jest to „jedyny
                  sposób, by dogonić kraje wysoko rozwinięte. Bo przecież wiemy w jaki
                  sposób Niemcy i Francja stały się potęgami. Po wojnie te kraje – czy
                  Anglia – dostały olbrzymie dotacje finansowe, w ramach planu
                  Marshala – nam tego nie wolno było wziąć”.
                  W Polsce mamy olbrzymie bogactwa, energię na terenie gmin: „I dzięki
                  temu, że energia będzie tańsza my możemy nie tylko dogonić kraje
                  wysoko rozwinięte, ale możemy po prostu przegonić je, możemy tę
                  energię również sprzedawać”.

Elektrownie węglowe, atomowe – i geotermia
                  „Ktoś pyta: co z węglem? Węgiel możemy, na dzień dzisiejszy,
                  eksportować w każdej ilości – mówił dalej Profesor. - Przez długi
                  czas jeszcze będzie energetyka bazowała na węglu. A górnicy powoli
                  będą przechodzili do centrów energetycznych geotermalnych. Bo tak
                  się składa, że na przykład Górny Śląsk” leży na terenach bogatych w
                  wody geotermalne (w dewonie). Gdyby w rządzie byli eksperci, a
                  nie: „”kolesie”, to nie zniszczono by dwudziestu trzech kopalń
                  śląskich, tylko w tych kopalniach (…) można by uruchomić (…)
                  produkcję energii elektrycznej dla Polski i na eksport. Ktoś powie:
                  no dobrze, ale co z naszymi elektrowniami czy elektrociepłowniami?”
                  Na dzień dzisiejszy używamy tam wielu starych (do 30-letnich)
                  urządzeń. Unia może nam zabronić w każdej chwili używania takich
                  urządzeń – np. kotłów, turbin, generatorów… - których sprawność
                  wynosi trzydzieści procent. W ciągu kolejnych dziesięciu lat,
                  dalszych 40 procent osiągnie ten sam wiek (30 lat) – czyli: „Polska,
                  która leży na energii (…), będzie zmuszona importować energię od
                  krajów, które jej nie mają. Do tego chyba się dąży? Do tego dążą
                  przepisy unijne. Nie możemy na to pozwolić”.
                  Odnośnie budowy elektrowni atomowych Prof. Zimny zauważył: „Możemy
                  nawet zbudować sto elektrowni atomowych, ale za jakie pieniądze?
                  Przy obecnym zadłużeniu budżetu to może być elektrownia zbudowana
                  wyłącznie przez Francuzów lub Niemców, lub Anglików – czyli oni
                  zbudują i oni będą czerpali zyski, nie Polacy. A po co nam
                  elektrownia atomowa, jeżeli my nie mamy własnego paliwa, problemy są
                  ze składowaniem odpadów radioaktywnych, a my mamy tyle energii - 154
                  razy więcej niż potrzebujemy – w geotermii. Mamy wszystko gotowe pod
                  ziemią, cały „kocioł” – odpada nam budowa kotła. Wymiennik ciepła
                  (…) mieści się w przysłowiowym „garażu”.

Wiecej:
                  www.bazylika.pl/glowna.php?
                  subaction=showfull&id=1122032125&archive=&start_from=&ucat=5&category
                  =5

Znowu Tusk i jego ferajna zakosza miliardy do swojej kieszeni?
                  Nieeee! Oni som uczciwi! Chodzaca uczciwosc!
                  Nie musicie im PO-sylac swoich pieniedzy, Oni sie sami obsluza!
          • eti.gda Re: Skoro za 10 zł Ojciec Tadeusz wprowadzi mnie 30.07.08, 11:51
            mlasskacz napisał:

> ju, to się opłaca. Należy to powaznie rozważyc. To inwestycja na
            wieczność. Juz
            > zaczynam zbierać, może wezmę kredyt?

Już kiedyś handlowano odpustami. Skończyło się to Reformacją. Polska
            czeka na swego Marcina Lutra.
        • sop3 Re: A ja spkojnie przelałem wczoraj... 30.07.08, 08:53
          Nic,bo dość nacpałem konowałom w 2006 jak na raka kończyła sie moja śp.teściowa
          • lmblmb Nic na raka, 100 na "odwierty" 30.07.08, 09:20
            sop3 napisał:

> Nic,bo dość nacpałem konowałom w 2006 jak na raka kończyła sie
            > moja śp.teściowa

Czyli nic nie dałeś na walkę z rakiem (wynagrodzenie lekarzy to nie
            wynagrodzenie badaczy), a na "odwierty", czyli jak ktoś to określił "lanie wody
            do studni", wydałeś 100 złotych.

Staram się zrozumieć Polaków. Wyjaśnij mi przyczyny takiego zachowania.
            • wtes2 A ja dałem 10 zł na piwo, 205 na Kasę Chorych (po- 30.07.08, 10:09
              datek) i nic na raka. I co to ma do rzeczy ?
              Mam dychę, jest moją i robię z nią co chcę. To się nazywa wolność.

A propos. Czy ci którzy szukają leku na raka robią to za darmo ?
              • maura4 Re: A ja dałem 10 zł na piwo, 205 na Kasę Chorych 30.07.08, 11:15
                Dlaczego maja pracowac za darmo ? To są ludzie świetnie
                wykształceni i robia swietna robote dla nas wszystkich. Masz pełne
                prawo wydawac pieniadze na co chcesz . Ktos ci zabrania ? To na co
                czlowiek przeznacza pieniądze - myśle o zbiórkach - zależy od jego
                swiadomości .Jeden da dychę na życie wieczne ,inny na poprawę zycia
                na ziemi.
                • wtes2 Pełna zgoda 30.07.08, 12:09
                  • poszeklu Orgazm zlodzieji! 30.07.08, 19:53
                    Zablokowanie unijnych pieniedzy dla Polski na geotermie,
                    to powazny zarzut dla Donalda Tuska, Premiera Polski.
                    Niedopuszczenie taniej energii dla calego miasta Torunia,
                    to brzmi jak objaw powaznej choroby psychicznej.
                    Rzad Donalda Tuska za wszelka cene stara sie nie dopuscic
                    do budowy pierwszej w Polsce cieplowni geotermalnej.
                    Powodem niby jest, ze to ksiadz stara sie dac ciepla
                    wode dla Torunia. Tusk mowi "nie" i godzi sie ze pieniadze
                    Polska straci i nawet bedzie placila wielokrotnie wyzsze
                    kary do Unii Europejskiej, gdy tej inwestycji nie bedzie.

"Otwór badawczy w Toruniu pokaże, jaką temperaturę wody można z
                    niego uzyskać i pozwoli sprawdzić wydajność odwiertu, a zatem da
                    odpowiedź na pytanie, ile można zainwestować w geotermię. Dostarczy
                    on także danych na temat możliwości wykorzystania geotermii, które
                    będą udostępnione całej Polsce. Jeśli projekt okaże się trafny, to
                    wykonany odwiert może służyć lokalnej społeczności, zaspokajając
                    potrzeby ciepłownictwa, nawet dla ponad 200 tys. osób."
                    Ciekawy artykul
                    www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=94018

Polska ma energii geotermalnej przeliczalną na ponad 14 miliardów
                    ton ropy naftowej!!! To jest 154 razy tyle ile dziś zużywamy
                    rocznie. Konstytucja już nie chroni tego skarbu, za sprawą Geremka
                    i Kwaśniewskiego, jako bogactwa narodu, więc po 13 grudnia znajdą
                    się nowi właściciele bogactw tej ziemi, z której usunie się zbędnych
                    tubylców.
                    Za ile mozna to sprzedac aby sie zachapac za, PO-wiedzmy, 1 miliard
                    Euro na glowe w Rzadzie?
                    Krecimy, krecimy, ...
                    • polkainaczej Re: Orgazm zlodzieji! 30.07.08, 19:58
                      Fantastycznie, ale bedzie nam cieplo!!!! Ludzie dajcie czym predzej -
                      co to jest 10zl, jak bedzie wam cieplo zima - chyba za darmo, bo ta
                      woda to skarb narodowy, wiec dla kazdego. Wplacajmy poki czas!!!!!!
                    • eugeniuszmg Re: Orgazm zlodzieji! 30.07.08, 22:01
                      Co taki krótki artykuł wielebny, spieszyłeś się gdzieś? A może przejmiecie w
                      końcu władzę w Polsce za odpowiedzialnością? Będę za tym.
            • boulihacker Re: Nic na raka, 100 na "odwierty" 30.07.08, 10:13
              To nie tylko rodacy taki problem mają, choć ja też podejrzewam jakieś szczególne
              predyspozycje w kierunku niedorozwoju intelektualnego. Możesz poczytać na przykład:

www.amazon.com/People-Believe-Weird-Things-Pseudoscience/dp/0805070893/
              • radio-wolna-marycha --Tu sekcja polskojęzyczna Radia Wolna Marycha - 30.07.08, 11:35
                W nawiązaniu do licznych telefonów słuchaczy z głosami poparcia, płynącymi z kraju i ze świata,
                dla tej cennej inicjatywy. Redakcja RWM pragnie przypomnieć że słowa „Bóg zapłać”, nie są samoczynnym zwolnieniem od dokonania wpłaty na odwierty geotermiczne. Zatem bracia i siostry .. razem, razem wygonimy szatana z podziemnych ostępów, nie damy mu chwili spokoju, hurgot naszych wierteł niechaj rozsadzi mu głowę, a jak już będzie błagał o litość ojciec Dyrektor wystawi mu „właściwy”rachunek..

Alle luja
      • wrojoz To skandal i bezprawie! Rydzyk fałszuje. 30.07.08, 11:37
      • eti.gda Re: A ja spkojnie przelałem wczoraj... 30.07.08, 11:46
        sop3 napisał:

> ...na te odwierty 100 zł. Moja kasa,moja wola!

No, to dziewięciu może już sobie swoją dychę zatrzymać...
    • honorny Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 07:15
      W sumie rząd zrobił przysługę toruńskiej sekcie. Ojdyr zbierze znacznie więcej niż 27 milionów.
      • oneflesh ciekawa sprawa... 30.07.08, 07:24
        Ale nie wydaje mi się, aby zebrał 27 mln. Jak zbierze 10 mln to już
        będzie dobrze. Gdyby nie inne media już większość by nie pamiętała
        Rydzyku, mocno jest przereklamowany. Fakt iż ma grupę fanatyków, jak
        każdy guru jakiejkolwiek sekty.
        To, że się przemieszczają jak stado w różne miejsca nie znaczy, że
        jest ich jednak dużo.
        Przykładem mogło by być jak wczoraj przed przyjazdem do Sopotu,
        Kurski wzywał na antenie radia podczas wizyty w tychże murach do
        przyjazdu do Sopotu, przybyła naprawdę tylko garstka ludzi, a było
        to popierane przez prowadzącego.
        • sorapis Re: ciekawa sprawa... 30.07.08, 11:56
          Właśnie z ciekawości słuchałem wypowiedzi Kurskiego, kolejny przykład
          chrześcijańskiego zachowania na antenie RM. Nikt mi nie powie, że to radio jest
          a-polityczne. Prowadzący z Kurskim na spółkę dokładnie objaśnili miejsce zbiórki
          w Sopocie i ,,spontanicznej'' konferencji prasowej. Ponieważ w RM pojawiają się
          tylko politycy PiS, wiadomo, że słuchając RM można ,,naprostować'' swój
          kręgosłup moralny i napełnić się ,,chrześcijańskim'' jadem przeciwko PO.
          • stanislaw_ziaja Re: ciekawa sprawa... 30.07.08, 22:31
            a które radio jest apolityczne
      • anitichrist_666 Re: Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 07:36
        A niech zbierze, jak ktoś jest głupi i chce dawać to niech daje. Nie będzie szło
        z państwowej kasy a co za tym idzie z moich podatków. Na czarnych bym nawet
        grosza nie dał.
      • lesiomar Re: Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 07:37
        na zbiórki publiczne wymagane sa pozwolenia, ojcowi dyrektorowi
        wydaje sie że jest kacykiem w Banladeszu i że może robić co mu sie
        podoba; przypominam że robił juz parę zbiórek m.in na stocznię
        gdańską - pieniądze gdzieś dziwnie się rozpłynęły; tu przytyk do
        kolejnych rządów które w obawie przed strata popularności udawały że
        nic sie nie stało (dotyczy to wszystkich rządów "lewych"
        i "prawych"; po mojemy podstawową misja zakonników jest nawracanie
        wiernych. Na żródła geotermalne mam inny pomysł: sprzedaje Ojciec
        Dyrektor swoje wszystkie May Bachy, biżuterię i nieruchomośći i
        pieniążki sie znalazły (i tak nie były jego); jak zabraknie
        troszeczkę to ksiądz Jankowski pomoże ("drugi realizujący naukę
        Chrystusa":))pozdrawiam
        • danka1100 Re: Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 08:14
          Otóż to. Takie złoża geotermalne by się Polsce przydały ale nie dam
          komuś nawet złotówki kto się z niej nie rozliczy
        • stanislaw_ziaja Re: Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 22:35
          jak już to pisze się "ojcu"
      • radio-wolna-marycha -------------------Komunikat RWM------------------ 30.07.08, 12:47
        Tu mówi sekcja polskojęzyczna Radia Wolna Marycha:

Po wczorajszej nieudanej inwestycji księdza Króla, wychodzi nam z business
        planu, że po 102,50... a nie po 10 zł.
        Różnicę w kwocie przelewu proszę przesłać na ten sam adres!
    • inmarco Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 07:17
      Bezczelność padre dyrektora dyktatora nie zna granic. A polski rząd
      nie wykonuje swoich podstawowych obowiązków, czyli nie stoi na
      straży prawa.Kto rozliczy tego pazernego gościa z Torunia z
      niezapłaconych podatków, nielegalnych zbiórek, kto?
      • 1zorro "Padre kombinatore"....niezle kreci lody.... 30.07.08, 07:28
        stare i durne baby w berecikach dadza....
      • oneflesh Re: Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 07:29
        Nie jest to takie proste, to radyjko żyje dzięki nienawiści. Więc im
        więcej nacisków na Rydzyka tym bardziej wzmacniają się szeregii.
        Jakby zapadła cisza medialna na radyjkiem to spowodowało by jego
        zapaść. Bo ciężko by było wciskać kity nawet tym niezbyt bystrym,
        zagubionym i potrzebującym chwili uwagi ludziom skupionym wokół
        radyjka.
    • roch12 Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 07:31
      Jak zwykle cwany oszust chce zbić kabzę na naiwnych,a takich puki co jest w
      kraju sporo i wierzą w posłannictwo "grzybka"Czy jednak nadal brak odważnych
      żeby powstrzymać szalbierzy w sutannach?
    • mrlusiek rabunek bezdotykowy ! 30.07.08, 07:34
      nabijanie w "butelkę" a właściwie w rurę !
      - jakiś kabaret już śpiewał "nie ma takiej rury na świecie co by nie można
      było odetkać" - i kasa sie rozpłynie !
      • almagus Re: rabunek bezdotykowy ! 30.07.08, 13:09
        mrlusiek napisał:

> nabijanie w "butelkę" a właściwie w rurę !
        > - jakiś kabaret już śpiewał "nie ma takiej rury na świecie co by nie można
        > było odetkać" - i kasa sie rozpłynie !
        Niestety do geotermii potrzeba jeszcze prądu elektrycznego, a tu brak kalkulacji.

Z PiS dzielna fundacja.

Ich nie ZOMO, lecz drwal obuchem,
        walnął w pałę, gdy byli z komuchem.
        Podnieść mu normę za mięso z kością,
        teraz oni chcą być Solidarnością?
        To są tacy etosu zuchy,
        kto nie jest z nimi krzyczą komuchy.
        Żenująca, małych licytacja.
        Wadzi im prawda, wadzi demokracja.
        Forsa ze składek była niczyja.
        Za to posłami z Radia Maryja.
        Pluje, na budżet taki pazerny.
        W logice, językach taki mizerny!

Budżetowe pieniądze niewidki.
        Najpierw fundacja, potem do skrytki.
        Może to być gejzer pod Toruniem.
        Ekspres Wieczorny pod Mamoniem.
        Powiernictwo Polek w szwajcarskim banku.
        Niech Orzeł Biały siedzi na manku.
        Rybki w płynie, z Morza Gospodarze.
        Kiedy z o.o. Redzyk podlega karze?
        Lekko ma opcja q-rwy i złodzieje?
        I co z pieniędzmi na stocznię się dzieje?
        Wyjaśnia to Prężyddęta orędzie.
        W jakim wyborcy wybierali błędzie.
        Kto po bolszewicku robił klip z dziadka?
        Kogo obsrywa ta kaczmucha z zadka?

Fundacja Prasowa Solidarności
        To jak stocznia Redemptoryści!

• malpolid Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 07:41
      Nikt nikogo nie zmusza do wpłacania datków. Co Was tak cudze pieniądze
      interesują?
      • maura4 Re: Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 08:07
        Nie cudze pieniadze a bezkarne łamanie prawa. Rydzyk może ogłaszać
        zbórki jakie chce i na co chce ,byle na takich samych zasadach jak
        każdy obywatel czy organizacja. Spróbuj ty ogłosic taka zbiórkę , a
        zaraz zainteresują sie toba organy scigania. Dlaczego nie interesuja
        sie nim ?
      • jarnuzo Ojciec rydzyk jest potrzebny braciom kaczyńskim 30.07.08, 09:03
        i dlatego stoi ponad prawem
      • ezar1 Re: Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 11:00
        To nie cudze tylko moje pieniądze które oddaje do ZUSu na zniedołężniałe stare
        pokolenie moherów.
    • ksks3 Naiwni znajdą się zawsze ! 30.07.08, 07:43
      Ale nie rozgrzesza to organów państwa od ochrony naiwniaków i
      ścigania naciągaczy. Kiedy do jasnej cholery Rzeczpospolita
      przestanie bać się Rydzyka.
      • 1zorro Naiwnych i glupich nie sieja, sami sie rodza...... 30.07.08, 07:48
        i to jest ekipa, na ktora Rydzyk zawsze moze liczyc. A durnych jest
        w Polsce bez liku....
      • maura4 Re: Naiwni znajdą się zawsze ! 30.07.08, 08:14
        Kiedy partyjniacy zorientują sie ,że sprzyjanie kościelnym
        interesom powoduje spadek poparcia .J.Kaczyński nie wierzy ,że
        ludzie juz mają dość stawiania KK ponad prawem ,choć przegrał
        wybory .Inaczej nie pojawiłby sie na pielgrzymce Rydzyka.
      • wtes2 To co piszesz trąci faszyzmem (faszyzm gdzie 30.07.08, 09:47
        gospodarka może być w prywatnych rękach, ale państwo wie lepiej co
        ludziom potrzeba).
        Ludzie są wolni. Jesteś właścicielem 10 złotych tylko wtedy gdy
        możesz je wydać, zgubić, zamienić, schować do skarpety lub zniszczyć.
        Jeżeli Państwo (jakiś urzędnik) zdecyduje choć w jednym punkcie jak
        masz postąpić ze swoim banknotem to to już nie jest twój banknot.
        Czy naprawdę tego chcesz?
        • maura4 Re: To co piszesz trąci faszyzmem (faszyzm gdzie 30.07.08, 10:24
          Do czyjej wypowiedzi się odnosisz ,bo nie wiem. Nie znalazlam
          zadnej ,która sugerowałaby ,że to państwo ma decydowac na co
          przeznaczysz zarobione przez siebie pieniądze. Kontrola państwa nad
          zbiórkami pieniedzy polega na tym ,że fundacje zbierając na
          konkretny cel ,na to wlasnie musza je wydac .Rozliczyc sie co do
          grosza .Jezeli papcio zbierze zbyt mało aby rozpocząc roboty ,to co
          stanie się z tymi pieniędzmi. Wyda je na radyjo ,na szkołę .To
          możliwe ,bo nikt nie odważa się go kontrolować.Takiej samej kontroli
          przedsiebiorstw Rydzyka,jak innych podmiotów gospodarczych domaga
          sie wielu dziś i wcześniej piszących.
          • wtes2 Odnosiłem się do wypowidzi ksk3. 30.07.08, 10:37
            Polskie prawo zabrania zbiórek PUBLICZNYCH na cele prywatne.
            Czy zbiórka ogłoszona przez radio i polegająca tylkona wpłatach na
            konto jest publiczną ? - tego nie mogę rozstrzygnąć.
            Nie dam nigdy na tę fundację bo uważam ją za mało pożyteczną. Ale!
            Czy choć raz jakiś urząd zakwestionował sposób prowadzenia
            księgowości w tej fundacji? Gdyby moja babcia dała na np. na
            stocznię uznałbym ją za naiwną, może nawet byłbym zły że rozdaje
            swój majątek a mój przyszły spadek. Ale jest osobą wolną, nie mogę
            jej zabronić zrobienia ze swoimi pieniędzmi co chce. Gdyby oddała
            wszystko Rydzykowi i została bez środków do życia-postarałbym się o
            jej ubezwłasnowolnienie. Ale dopiero po fakcie.
            • kicior99 Re: Odnosiłem się do wypowidzi ksk3. 30.07.08, 12:08
              > Czy choć raz jakiś urząd zakwestionował sposób prowadzenia
              > księgowości w tej fundacji?

Czy choć raz poważny urząd został do takiej kontroli dopuszczony? na tym polega
              siła cynicznego ojca bez dzieci.
    • cichy380 Nietolerancja 30.07.08, 07:54
      Nietolerancja jest tylko jedna. Ludzi wierzących w stosunku do ateistów. Sam
      jestem niewierzący więc wiem co mówię. Musze się z tym chować jak
      homoseksualista ze swoją orientacją. Natomiast nigdy nie widziałem, aby ktoś
      był obrażany lub napiętnowany z powodu wiary katolickiej.
      • klenik Re: Nietolerancja 30.07.08, 08:45
        Ja uważam zupełnie odwrotnie.
      • zly.ser Re: Nietolerancja 31.07.08, 10:08
        Wyolbrzymiasz, i to mocno. Znam wielu ateistow/agnostykow obnoszocych sie z brakiem wiary i zadna krzywda im sie nie dzieje. Sa traktowani nalezycie, jak kazdy inny czlowiek.
    • monster1972 czemu ludzie dają się wykorzystywać temu bydlakowi 30.07.08, 07:59
      nigdy nie pojmę , jak mozna sie dawac dymać takiej kreaturze jak
      toruński moherowy złodziej...

nie pojmę...

to, co on robi ma tyle wspólnego z dobrem Polski, co kaczyński
      prawdomównością

POlak-ateista
    • w28 Biznesplan Belzebuba... 30.07.08, 07:59
      doić naiwniaków na oczach publiczności.
    • dzingis_cham Pasożyt. 30.07.08, 08:01
      ...
    • kalasanty18 Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 08:02
      Na ten świątobliwy cel przeznaczam całość wczorajszej wygranej w
      Dużego Lotka ale wczesniej wystąpię do MF o zwolnienie z podatku...
    • krog7 Pomożemy ... kolejny Maybach dla ojca Dyrektora 30.07.08, 08:05
      zawsze się przyda. Ten od stoczni już się zużył. A to, ze woda będzie miała
      właściwości lecznicze jest pewne. Jakże mogłoby być inaczej, ciemny lud wszystko
      kupi a już szczególnie kranówkę po 4 zł litr. Także i inwestycja jest pewna.
      • eti.gda Re: Pomożemy ... kolejny Maybach dla ojca Dyrekto 30.07.08, 11:49
        krog7 napisał:

> zawsze się przyda. Ten od stoczni już się zużył. A to, ze woda
        będzie miała
        > właściwości lecznicze jest pewne. Jakże mogłoby być inaczej,
        ciemny lud wszystk
        > o
        > kupi a już szczególnie kranówkę po 4 zł litr. Także i inwestycja
        jest pewna.

Ta woda naprawdę ma właściwości cudowne. Kto się jej napije, będzie
        żył aż do śmierci.
    • atott Jesus He Knows Me 30.07.08, 08:05
      Pamietacie taka piosenke Genesis Jesus He Knows Me? Motto : get me
      18000000$ by the weekend. Od tego cwaniaka moga uczyc sie najlepsi
      w USA.
      A co z kasa na Stocznie kochany ojczulku?
      • extrafresh Tadeusz, pseudonim "Dyrektor" Rydzyk 30.07.08, 08:11

Pan Tadeusz, pseudonim "Dyrektor" Rydzyk chce się jak najszybciej
        dokopać do piekła.

Wierni!

Pomóżcie mu!
      • reyamtet Re: Jesus He Knows Me 30.07.08, 10:13
        atott napisał:

> Pamietacie taka piosenke Genesis Jesus He Knows Me? Motto : get me
        > 18000000$ by the weekend. Od tego cwaniaka moga uczyc sie najlepsi
        > w USA.
        > A co z kasa na Stocznie kochany ojczulku?

dokladnie. fantastyczna piosenka i teledysk.
        Rydz, oddwawaj nasze 100 milionow na stocznie! :D
    • flyhalf 10 zł w Toruniu to 10 zł mniej na Czerskiej 30.07.08, 08:15
      aj waj, jaka strata...
    • hrabia-monte-christo ------PO ma lepszy byznesplan:LODY---------------- 30.07.08, 08:18
      Sawicka i Karnowski juz go wprowaadzili w czyn, ale to PO-zytecznej
      PO-gawiedzi nie przeszkadza, bo to swoi kradna

kluje PO-gawiedz za to zbieranie przez kogos datkow

ot PO-kraczna moralnosc wyznawcow aferalow z PO
      • krog7 A tak POza tym wszyscy w domu zdrowi ?? 30.07.08, 08:56
        Bo koledze jak widzę zdrowie psychiczne nie bardzo dopisuje. Życząc poprawy -
        POzdrawiam.
        • wrojoz Kaczyńsk=Ziobro=Rydzyk 30.07.08, 11:40
      • janusz0910 Re: ------PO ma lepszy byznesplan:LODY----------- 30.07.08, 10:26
        Sawicka i Karnowski będą mieć procesy w sądzie, tak jak powinno być w
        praworządnym państwie. Czy twój guru również ? Podobno coś zdefraudował -
        zbierał na stocznie, wydał - no właśnie - na co? Może coś wiesz?
      • wrojoz PiS i Kaczyńscy to średniowiecze.!! 30.07.08, 11:39
      • jedyny.resistance Rydzol ma dobry pomysł 30.07.08, 11:44
        znajdzie milion idiotów gotowych sprzedać własne rodziny żeby jego idiotyzmy
        osiągnęły cel
    • szyfel Michnik~Rydzyk 30.07.08, 08:19
      Bardzo podobni do siebie. Ten i ten steruje motłochem
      • flyhalf Re: Michnik~Rydzyk 30.07.08, 08:23
        > Bardzo podobni do siebie. Ten i ten steruje motłochem

dlatego się nie lubią bo jeden drugiemu biznes
        psuje. Toż michnik gdyby nie to że już jest zajęte
        sam RM-FM dla moherów by kręcił i wyłudzał kasę
        aż by trzeszczało...
        • wuetend Re: Michnik~Rydzyk 30.07.08, 12:16
          z tą róznicą, że w przypadku Michnika mozesz sie co najwyzej
          domyslac, dopowiadać sobie i pisać w trybie przypuszczającym,
          podczas gdy tow. Rydzyk prosto z mostu wyciaga grabie do "wierzących"
          • b52h Re: Michnik~Rydzyk 30.07.08, 12:50
            > z tą róznicą, że w przypadku Michnika mozesz sie co najwyzej
            > domyslac, dopowiadać sobie i pisać w trybie przypuszczającym,
            > podczas gdy tow. Rydzyk prosto z mostu wyciaga grabie do "wierzących"

a michnik nie wyciąga?
            a jak myślisz (jeżeli w ogóle myślisz) po co w Gazowni
            "reklamuje" się np. Orlen
            albo inny państwowy monopolista?
      • monster1972 ale Michnik robi to za swoje...a kler za nasze 30.07.08, 08:29
    • monster1972 ja mam lepszy plan... 1mln daje mi 1 zł 30.07.08, 08:28
      wiecej nie potrzebuję.. naprawde mi to wystarczy

:)

POlak-ateista
    • black-andrzej24 Im więcej widzę tym wierze mniej 30.07.08, 08:34
      Demagogii, politykierstwa, naciągania w Polsce nie brakuje. Jeśli
      ludzie są na tyle naiwni, że będą mu wpłacać pieniądze, no cóż,
      głupocie należy się ukłonić.
      "Są dwie drogi do szczęścia – religia i głupota".
      Autor: Sidney J. Furie
      • szyfel Ja już dawno 30.07.08, 09:52
        przestałem wierzyć w niejakiego JCH
    • michalparadowski Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 08:36
      Minus podatki: VAT i dochodowy - złodzieju!
    • vazz Hehe niezle kombinuje ;) 30.07.08, 08:37
      Najpierw jakoś wydusi ze swoich baranków tę kasę (pewnie okaże sie, że odwierty
      kosztowały kilka mln mniej), a potem ogłosi, ze odkrył cudowne źródło
      świętej-leczniczej wody, tylko 9,99zł za litr ;). Na pewno znajdą sie setki
      cudownie wyleczonych.
    • cierpliwy Biznesplan o. Rydzyka: 10 zł razy milion 30.07.08, 08:41
      Już raz ten klecha zbierał pieniądze na ratowanie Stoczni Gdańskiej. Do
      dzisiaj się z nich nie rozliczył. Liczy na ciemnych i naiwnych? Dobry wzór dla
      dla owieczek...
    • naprawdetrzezwy No i kul. 30.07.08, 08:41
      Niech katolicy zrzucają się po 10% pensji.
      Co miesiąc.
      Aż do (swojej) śmierci).

To problem katolików, nie wszystkich Polaków.
    • alebaba17 cel dobry, skoro dla Platformy są "be" 30.07.08, 08:42
      każde takie inicjatywy prospołeczne są dobre. Tylko jakie będzie
      zakończenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka