Dodaj do ulubionych

Dziwna infekcja!!

20.09.09, 23:20
Młody ( $,5 roku) od czwartku chodzi do przedszkola, czyli w sumie był dwa dni, w sobotę czuł się normalnie, miał apetyt, ale był bardzo rozdrażniony, wprost nie do wytrzymania!
Zasnął późno, po 22:00, o 24:00 zaczął się kręcić, miał lekki stan podgorączkowy, o 2:00 w nocy gorączka, chyba dość wysoka, ale nie zmierzyłam, bo siadł mi termometr! Zbiłam dość łatwo nurofenem, o 10:00 rano znowu gorączka, był bardzo słaby, spał, brak apetytu, znowu nurofen, po południu czuł się trochę lepiej, silniejszy, coś tam zjadł, choć nie wiele, potem temp.o 16:00, po południowej drzemce, juz mam termometr: 37,9 - nurofen i za 15 spokój.
Teraz spi, ma stan podgorączkowy 37,1, spodziewam się gorączki..
Ale problem w tym, że mały kilka wybroczyn na nóżkach, pojedyncze, fioletowe, przyznam że jestem spanikowana, rodzina mnie uspakaja, mówiąc, ze nic się nie dzieje, ale ja zastanawiam się nad wizytą na nocnym dyżurze, nie chce robić dziecku zamieszania, ale jeśli, to coś groźnego? Młody mówi że nic go nie boli, ma powiększony jeden migdał, główka bolała go tylko podczas gorączki, poza tym ok, bawi sie dopóki nie złapie go gorączka zachowuje się normalnie...
Już sama nie wiem czy czekać do rana czy jechać? Mąż uważa że powinniśmy czekać,
Jeśli ktoś jest jeszcze o tej porze na forum, ma jakieś doświadczenie w tej sprawie, to proszę o posta!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • filipinka.1 Re: Dziwna infekcja!! 20.09.09, 23:20
      wkradł się błąd - malutki ma 4,5 roku
    • kasiaalbrecht Re: Dziwna infekcja!! 22.09.09, 20:51
      pewnie juz za późno ale radzę na ostry dyżur
      • filipinka.1 Re: Dziwna infekcja!! 23.09.09, 18:18
        Pani dr poczekaliśmy z dusza na ramieniu do rana, gorączkował jeszcze w nocy, ale temperatura nie była strasznie wysoka, pojechaliśmy rano.
        Pani dr stwierdziła bardzo czerwone gardło, nic poza tym, obejrzała synka dokładnie i stwierdziła, ze to nie wybroczyny, ale nie potrafiła nazwać tych powstałych plamek, powiedziała że są nie groźne, może odczytowe podczas gorączki. Ale na pewno nie wybroczyny - kamień z serca!
        Zaleciła augmentin, jeśli dziecko jeszcze raz zgorączkuje. młody już nie miał temperatury, w nocy miał tylko stan podgorączkowy, ale nie podałam końcu tego antybiotyku.
        Mały ma jeszcze zaczerwienione gardło, ale nie w okolicach podniebienia czy migdałków, tylko głębiej, mówi ze tylko trochę go boli, czasami główka, poza tym jeszcze nie odzyskał apetytu, ja dość mało, jest jeszcze słaby, zasypia w dzień, ale za to wieczorem kładzie się spać o 24:00!, odważyłam się i wzięłam go dzisiaj na spacer - mam nadzieje, ze mu nie zaszkodziłam Już sama nie wiem, czy jeszcze czekać, czy wykupić ten antyb. a może to zwykły wirus?
        Pani dr jak pani sądzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka