Dodaj do ulubionych

Długotrwała gorączka

09.04.10, 20:01
witam, proszę o radę co mogę jeszcze zrobic We wtorek syn (1,5 roku) obudził się ze stanem podgorączkowym, chrypką i lekkim katarem Poszłam z nim do lekarza Oskrzela i płuca czyste Diagnoza - przeziębienie We wtorek i środę temp nie przekraczała 38st Od czwartku a zwłaszcza w nocy temp dochodzi do około 39st Podaję paracetamol, syropy na kaszel Dziś ponowna wizyta u lekarza Kaszel troszkę się pogorszył, ale za to z nosa leci ciurkiem jak woda Diagnoza - zapalenie noso-gardła i tchawicy Dostaliśmy jeszcze vercet Dziś, w ciągu dnia temp nie przekraczała 37,7 Ale od jakiejś godziny synek ma znowu 39st Dostał paracetamol ale wydaje mi się, że nie ma poprawy Słyszę jak świszcząco wydycha powietrze Często (gdy nie śpi) sprawdzam czy nie ma sztywnego karku, czy nie bolą go nóżki/brzuszek, czy nie ma plam na ciele, boję się sepsy Idzie weekend W razie czego kiedy mam dzwonic po pogotowie? dziś lekarz mówił, że temp ma prawo trwac nawet 5 dni Ale mnie to przeraża, że ona spada i rośnie i tak w kółko i tak naprawdę nie ma poprawy jego zdrowia
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: Długotrwała gorączka 09.04.10, 21:37
      obserwowac regularnie podac leki p goraczkowe i jesli cokolwiek będzie PANIA
      NIEPOKOIĆ TO PROSZĘ ZGŁOSIĆ SIE DO LEKARZA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka