25.02.05, 13:42
moja kumpela poszukuje (do kupienia) mieszkania na Muranowie. Sama mieszka
na Andersa w ładnym cichym mieszkanku pokój + kuchnia.Ponieważ ma synka
potrzebuje dwupokojowego mieszkania. Może któryś z waszych sąsiadów lub
znajomych ma takie mieszkanie do sprzedaży lub zamiany. Cena do 170.000.
Wiem że jak na Muranów to niewiele ale mieszkanie może być do remontu i na
parterze.
Obserwuj wątek
    • tukee Re: prośba 26.02.05, 21:34
      Jak fajna babka to trzeba jej pomoc. Zeby nam na Tarchomin nie uciekla.
      obiecuje sie rozgladnac. Mysle ze w gazecie srodowej trzeba poszukac w
      nieruchomosciach. Ja tak wlasnie stalam sie szczesliwa mieszkanka naszej
      okolicy. Kota tez mam z Gazety, tylko ukochany na szczescie pojawil sie jakos
      tak z powietrza. Chyba w okolicach Andersa jest agencja nicruchomosci ktora
      specjalizuje sie w Muranowskich mieszkaniach. Chyba obok OMEGI. Sprawdze adres
      i dam znac.
      • gienia.gienia Re: prośba 26.02.05, 22:07
        tukee napisała:

> Jak fajna babka to trzeba jej pomoc. Zeby nam na Tarchomin nie uciekla.
        > obiecuje sie rozgladnac. Mysle ze w gazecie srodowej trzeba poszukac w
        > nieruchomosciach. Ja tak wlasnie stalam sie szczesliwa mieszkanka naszej
        > okolicy. Kota tez mam z Gazety, tylko ukochany na szczescie pojawil sie jakos
        > tak z powietrza. Chyba w okolicach Andersa jest agencja nicruchomosci ktora
        > specjalizuje sie w Muranowskich mieszkaniach. Chyba obok OMEGI. Sprawdze
        adres
        >
        > i dam znac.
        Agencja AGGLO.
        • warszawianka_jedna Re: prośba 27.02.05, 19:36
          agancje owszem mają oferty ale najczęściej bardzo drogie i same biorą haracz.
          Bywa że, ktoś samotny chciałby zamienić mieszkanie na mniejsze nie ruszając się
          ze swojej dzielnicy, lub chce sprzedać mieszkanie bez pośredników.
          • vvesna Re: prośba 27.02.05, 20:34
            > agancje owszem mają oferty ale najczęściej bardzo drogie i same biorą haracz.
            > Bywa że, ktoś samotny chciałby zamienić mieszkanie na mniejsze nie ruszając się
            > ze swojej dzielnicy, lub chce sprzedać mieszkanie bez pośredników.

Ja mam wrażenie, że tych, którzy chcą sprzedawać bez pośredników jest niestety
            coraz mniej :-(
            • osmol Re: prośba 27.02.05, 23:40
              Wiesz trudno sie ludziom dziwić że sa ostrożni. W przypadku powierzenia
              transakcji zakupu agencji może i płaci sie wiecej ale ma sie gwarancje niemalże
              że zakup bedzie w pełni bezpieczny. Sporo teraz niestety namnozyło sie róznych
              naciagaczy i innego tego typu wszeteczeństwa. Agencja ryzyko bierze na siebie
              choć fakt, że każe sobie za to słono płacić....

• warszawianka_jedna Re: prośba 28.02.05, 09:08
                Bez przesady, po prostu trzeba bardziej się wysilić i samemu załatwić sprawy u
                notariusza. Czasami warto żeby zaoszczędzić sporo kasy.
              • ao22 Re: prośba 28.02.05, 09:27
                Problem polega na tym, że agencja praktycznie nic nie gwarantuje za dość w
                sumie duże pieniądze, które bierze. Oprócz kilku adresów, zresztą zazwyczaj
                absolutnie niezgadzających się z wymaganiami, nie gwarantują NIC, nie chce im
                sie nawet sprawdzić zadłużenia w spółdzielni/admnistracji, nie mówiąc o
                hipotece. Stan prawny lokalu sprawdza notariusz
                • osmol Re: prośba 28.02.05, 09:32
                  Wierzę Wam na słowo, zreferowałem sprawę tak jak ją znałem od znajomych którzy
                  sprzedawali mieszkanie. Moje doświadczenia są zerowe w tej materii i szczerze
                  mówiąć myślę podobnie jak Wy, że elpiej samemu zadać sobie więcej trudu niż
                  zapłącić sporo więcej. W sumie jak piszecie, to za nic....

• warszawianka_jedna Re: prośba 28.02.05, 12:16
                    Tak czy inaczej, będę wdzięczna za oczy i uszy szeroko otwarte.
    • tukee Re: prośba 09.03.05, 12:08
      Dzis w Nieruchomosciach jest ogloszenie: w dwupokojowych : Anielewicza 38 m
      156 tys tel 646 16 66. Nawet jesli to agencja i trzeba odpalic im prowizje to i
      tak miesci sie w limicie. Szukam dalej, o jest: Bezpośrednio - Solidarnosci/
      Jana Pawla 45 m2 180 tys. tel 0-502 20 22 39, troche ponad limit ale i
      mieszkanko wieksze. Dalej : Esperanto - 30 m2 - 654 50 01, Gibalskiego 42 m
      139 tys 62263 00. Nie wiem jak twoja kolezanka uwaza ale na "Gibalaku" to chyba
      troszke straszno. No ale moze nie, moze sie zmienilo. Dalej: JP II 43 m2 163
      tys tel 620 17 85, Dalej: Muranow 30 m po rem 140 tys 829 86 50. Powodzenia.
      jak sie okazuje w ramach limitu mozna troche poszalec. Powodzenia i dajcie znac
      czy cos jest ok, no chyba ze juz po sprawie i kumpela znalazla fajne
      mieszkanko. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka