Dodaj do ulubionych

singulair mini

18.09.10, 11:46
witam,
czy singulair mini można zalecić przyjmować profilaktycznie czy tylko w przypadku stwierdzonej astmy?
pytam, bo lekarka syna (obecnie skończone 12 mcy), po wystąpieniu u niego w 8 mcu świstów podczas oddychania, zaleciła przyjmowanie granulek przed snem. podawałam mu je ok 2 tygodnie, ale potem odstawiłam, przecież nie będę mu tego dawała wiecznie. lekarka mówiła, że nie ma on astmy, żeby się nie przestarszyć jak przeczytam ulotkę. syn w pewnym momencie mniej świstał, ale potem zaczął ponownie i jest tak cały czas. czasami w mniejszym stopniu, czasem w większym ale nadal się to utrzymuje jak śpi, albo podczas zabawy, chodzenia, siedzenia. byłam ostatnio w Polsce, poszłam z synem do alergologa, stwierdziła że to nie będzie astma, może taka jego uroda, że by obserwować i ewentualnie podać przez tubę Ventolin, jak będzie świstał. podałam mu to 2 razy, ale ni widziałam poprawy. ciężko mu to zaaplikować w dzień, bo jest tak ruchliwy , ucieka po całym mieszkaniu, a próba przyłożenia mu tuby do buzi graniczy z cudem. wieczorem też nie za bardzo ponieważ zasypia i śpi na brzuszku, nie ma jak objąć ust i noska maseczką.
dodam, że alergolog zaleciła żebym nie podawała singulair mini!
co robić?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka