Dodaj do ulubionych

Czy to ospa ?

24.09.10, 11:11
dziewczyny nie ma mojego lekarza i nie wiem co robić. mały po płaczu nocnym wstał dziś z krostkami. ma je głównie na głowie tz. na czole i za uszkami troszkę na karku. na brzuszku i pleckach klika krostek dosłownie.mały nie ma gorączki , ma apetyt jest wesoły i ładnie sie bawi. Wczoraj dostał na obiad zupke z Gerbera której jeszcze nie jadł. nie wiem co to może być ospa czy uczulenie ?
Obserwuj wątek
    • katarynia Re: Czy to ospa ? 24.09.10, 12:14
      sprawdź czy te krostki mają biały środek ale widzę że nie swędzą bo o tym nie piszesz więc to nie musi być koniecznie ospa
      mój mały też ma krostki wszędzie ale wyglądają jak potówki nie swędzą miał czerwony język i myślał lekarz że to szkarlatyna ale po antybiotyku krostki nadal są dostał na nie fenistil w kropelkach bo to na wszelkie wysypki się stosuje więc prawdopodobnie nie potrzebnie brał antybiotyk
      więc jak go zaczną swędzieć i ma te krostki z białym środeczkiem to bedzie ospa
      a fenistil możesz mu podać to od alergii tylko musisz przeczytać ulotkę ile kropelek
    • kasiaalbrecht Re: Czy to ospa ? 24.09.10, 19:48
      bez ogladania zmian nie rozstrzygnę warto pokazać sie w przychodni
    • mammajowa Re: Czy to ospa ? 24.09.10, 21:27
      www.cdphe.state.co.us/dc/Epidemiology/Varicella/images/skin.htm
      tak wyglądają ospowe krostki. w środku mają płyn i potwornie swędzą zazwyczaj.
      • hinduska Re: Czy to ospa ? 26.09.10, 22:36
        mój mały dopiero co przechodził ospę, jakposzliśmy do lekarza to pani doktor szukała włąśnie takich wypełnionych płynem, bo tylko takie dają pewność, że ospa. O dziwo szybko przeszło i nie było tak tragicznie ze swędzeniem. Ale maluchy przechodzą bardzo łagodnie ospę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka