Dodaj do ulubionych

naczyniaki

05.11.10, 12:34
moja corcia ma z tylu na ramieniu naczyniaka, pojawil sie w drugim miesiacu zycia i caly czas rosnie. jest okropny, ciemno-czerwony i wypukly, pytalam pediatry ale powiedziala ze moze sam sie wchlonie i narazie mam go tylko obserwowac. co robic?
Obserwuj wątek
    • czarna_12 Re: naczyniaki 07.11.10, 19:32
      dla mnie trochę dziwne,naczyniaki mają dzieciaczki i najczęściej sie wchłaniają do 3 lat, a u was rośnie więc myślę że nie powinien...i moze przyda się konsultacja u innego lekarza.
    • kasiaalbrecht Re: naczyniaki 07.11.10, 21:31
      obserwować , tego typu naczyniaki rosną w pierwszych latach zycia i ok 6-9 roku zycia zmniejszają się i zanikają
    • jola0070 Re: naczyniaki 12.11.10, 10:43
      Mój synek ma 2,5 roku. Naczyniak pojawił się na czole w 2 miesiącu życia. Intensywnie róśł do 7 miesiąca życia. Do roku pozostawał bez zmian (tzn. wypukły, bardzo czerwony - wielkości monety 2 groszowej). Po roku zaczął się powolutku wchłaniać.
      Obecnie : wielkość bez zmian, ale blednie praktycznie z miesiąca na miesiąc. Nie rzuca się już tak w oczy, a był okropny. Szczególnie gdy synek miał krótkie włoski to naczyniak przykuwał uwagę "obcych", którzy spoglądali z politowaniem bo nie wyglądało to zaciekawie.
      Nic tylko czekać.
      Uważaj żeby go nie "uraził" bo bardzo krwawi.
      Pozdrawiam i życzę sierpliwości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka