katasiunia22
15.11.10, 21:26
Witam ponownie Pani doktor
Niestety mój niepokój związany z buzią mojego synka nie minął. Buzia jest nadal otwarta szczególnie podczas aktywności w dzień, języczek jest wysunięty poza usta - strasznie się przez to ślini. Nie tylko nie ładnie wyglada to estetycznie ale też martwie się o choroby. Powiedział nam pediatra że syn prawdopodobnie oddycha tylko przez usta ale z drugiej strony podczas karmienia piersią oddycha nosem.Syn ma już 4 miesiące i podczas wizyty u neurologa okazało się że nie ciągnie za sobą główkę. Została przepisana nam rehabilitacja i okazało się ze mały ma wzmożone napięcie mięśniowe również w obrębie głowy, twarzy i języka. Zalecono masaże twarzy, języka dziąseł.
Synek ładnie głuży, tak jak pisałam wczesniej cały czas karmiony jest piersią według mnie ładnie ssie choć ostatnio powiedziano mi że ssie pierś tak jakby ssał smoczek od butelki i to nie jest prawidłowe. Co lekarz to inna opinia i kolejne wątpliwości.
Pani doktor powiem szczerze jestem bardzo zmęczona tą całą sytuacją. Martwie się o synka. Czy byłaby możliwość konsultacji na prywatnej wizycie.
Pozdrawiam