Dodaj do ulubionych

ból brzucha

16.12.10, 21:34
Mój synek ma 2 latka i 3 miesiące. 3 tygodnie temu zaczął brać antybiotyk na infekcje(kaszel, gardło). Od 5 dnia stosowania zacząl mówić " boli brzuszek". Podawałam mu Dicoflor. Problem w tym, że tak jest do tej pory. Prawie codziennie z przerwami 2- dniowymi. Z tym, że 1 raz dziennie mówi, że boli brzuszek i trwa to najczęściej ok.1 minuty, a zazwyczaj po tym idziemy robić kupkę. Poza tym, je noramlnie, stolce normalne, i ogólnie w porządku. Co może być przyczyną? Mój pediatra zalecił podawanie jeszcze Dicofloru przez 2 tygodnie i jak nie minie to trzeba będzie robić badania.A ja cała w strachu, na dodatek dodam, że od miesiąca ma chrypkę, którą nie możemy wyleczyć, podobno to od suchego powietrza. Proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • milenka-4 Re: ból brzucha 16.12.10, 21:49
      Nie wiem czy Cie uspokoję, ale moja córcia sygnalizuje mi 3 razy dziennie że boli brzuszek trwa to tyle czasu zanim dobiegnie do toalety i się wypróżni zaraz, po kupce juz nic nie boli.
    • kasiaalbrecht Re: ból brzucha 17.12.10, 21:00
      spokojnie radziłabym jedynie póki co dicoflor przez 2 tygodnie, to przejściowe po antybiotykoterapii, warto nie zwracać specjalnie uwagi i nie pytac czy boli
      • beata1510 Re: ból brzucha 19.12.10, 16:14
        Bardzo dziękuję, jestem o wiele spokojniejsza:)))myślę sobie, że gdyby to było coś poważnego to dziecko by płakało albo nie jadło itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka