Dodaj do ulubionych

Smak mleczka Bebilon Pepti 2

19.01.11, 11:30
Witam!
Synek ma zdiagnozowaną alergię na mleko krowie. Wyeliminowaliśmy nabiał, dostaje mleko Bebilon Pepti 2. Kaszkę manną robię na wodzie i później też dodaję Bebilon Pepti 2. Jednak synek nie za bardzo trawił gorzki smak tego mleka, więc stąd moje zapytanie - czy mogę dosładzać mleczko i kaszkę cukrem, bądź glukozą? Z drugiej strony borykamy się wiecznie z odparzeniami pupy (niby to też wynik alergii pokarmowej) i dowiedziałam się od lekarki, że dosładzanie mleka może to powodować. Już sama nie wiem co robić... Obiadkami synek pluje, więc jeśli odrzuci gorzkie mleko i kaszkę to nie wiem co będzie jadł... :/ Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • lulu2.0 Re: Smak mleczka Bebilon Pepti 2 19.01.11, 13:54
      Może spróbuj mu dosypywać trochę kaszki ryżowej Nestle i stopniowo zmniejszać aż mały zaakceptuje smak pepti.U nas to podziałało.
    • kotkowa Re: Smak mleczka Bebilon Pepti 2 19.01.11, 15:34
      Raczej nie zaleca sie slodzenia mleka glukoza, moze to powodowac zaparcia i zmienia w jakis sposob sklad mleka. Jesli chcesz synka przekonac do nowego smaku mleka, to przechodz na nie stopniowo, dodawaj po jednej miarce nowego mleka do karmienia, nastepnego dnia dwie itd, az dojdziesz do calosci. Tak dziecko latwiej sie oswoi z nowym smakiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka