Dodaj do ulubionych

Teraz angina.

20.01.11, 21:03
Dziecko 4 latka pierwszy rok w przedszkolu.Wrzesień minął bez problemowo. Od pażdziernika licząc dziecko przyjęło już 4 razy antybiotyk.Dzisiaj lekarz stwierdził anginę i przepisał Augmentin. Czy to jest normalne że tak często choruje?
Obserwuj wątek
    • agataiga1 Re: Teraz angina. 21.01.11, 11:44
      Do czwartku włącznie przepisany ma antybiotyk .Ile czasu odczekać by wyjść na spacer? Dziecko wcale nie gorączkuje.
      • sierpniowa27 Re: Teraz angina. 21.01.11, 15:50
        jestescie pewni, ze to nagina? u nas bylo podobnie,gardlo niby anginowe,ale goraczki brak.Dziecko bralo 10 dni antybiotyk i nic nie rpzechodzilo.Okazalo sie, ze to wirsuwoe tzn lzimne naloty czy cos w tym styl.Wg mojje lekarki bez wysokiej goraczki nie moze byc anginy.
        • agataiga1 Re: Teraz angina. 21.01.11, 15:58
          Zaufałam lekarzowi. Dzisiaj jest drugi dzień jak przyjmuje antybiotyk.Naloty dalej są , ale kaszel jakby trochę słabszy.
    • kasiaalbrecht Re: Teraz angina. 23.01.11, 09:17
      jak najbardziej normalne w 1 roku przedszkola, ale sadzę,że nie za każdym razem antybiotyk był niezbędny
      • angelika75 Re: Teraz angina. 23.01.11, 11:17
        Przechodze to samo i wybralam sie do laryngologa ma lekko powiekszony 3 migdal i zapisana szczepionke w tab zobaczymy czy pomoze ribomunyl czy jakos tak
      • agataiga1 Re: Teraz angina. 23.01.11, 20:08
        Dziecko za każdym razem dostawało antybiotyk .Teraz jesteśmy w trakcie przyjmowania Augmentinu. Sama nie wiem co dalej mam robić?
    • czarna_12 Re: Teraz angina. 24.01.11, 00:46
      syropkami,tabletkami na gardło i nurofenem naprawdę można dać radę samemu,a do lekarza na sprawdzian co 2-3 dni:) niestety dłużej to trwa.Jeżeli kiedyś spróbujesz zaryzykowac i Ci sie uda to już później będzie z górki:)A infekcje sąą normą nawet do 12 w roku przeważnie to wirusy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka