Dodaj do ulubionych

problemy ze słuchem

03.02.11, 13:59
zaniepokoiło mnie to że moja 8 msc córka nie gaworzy nic a nic, dostałam skierowanie do instytutu patologi słuchu na badanie, okazało sie że ma wodę w jednym uszku, z zaleceniem zakraplania soli morskiej zostałysmy odesłane do domu, wizyta kontrolna za 2 msc, na niej własnie okazało sie że płyn jest już w obu uszkach ( w tym okresie walczyłyśmy z katarem) lekarz zapisał nas na obudstronny drenaz uszu w kajetanach - czas oczekiwania 14 miesięcy, o zgrozo myslę mała nic nie słyszy obecnie ma 11 msc zabieg odbędzie sie jak skończy 2 latka (czyli opóźninie w rozwoju mowy ) wczorej skonsultowałam sie z innym laryngologiem - zlecił lasery i przejście na mleko na recepte - dr stwierdziła że niemowlentom nie drenuje sie uszu bo to nic nie pomoże - TO JAK TO JEST !!!
Obserwuj wątek
    • perelka110 Re: problemy ze słuchem 03.02.11, 14:19
      Ja bym postarała się umówić do CZD w Międzylesiu, są krótsze terminy do poradni niż w kajetanach lub do dziekanowa - tel. do rejestracji 22 76-57-205 może gorsze są tam warunki, ale dysponują tym samym sprzętem co w kajetanach. Do międzylesia nie mam przy sobie nr tel. ale jeżeli jesteś zainteresowana mogę podać.
    • kasiaalbrecht Re: problemy ze słuchem 06.02.11, 09:19
      nawet niemowletom drenuje się uszy jesli jest wskazanie, czy był oceniany 3 migdał? czy jest alergiczką?
      • necia_pl Re: problemy ze słuchem 07.02.11, 23:52
        nie gardełka nie oglądał lekarz ani na pstrowskiego ani tu :( chodz w drugim przypadku poza laserami lekarz wypisał receptę na peti ale to raczej na zasadzie zgaduj zgaduli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka