Dodaj do ulubionych

podwyższone monocyty

04.02.11, 12:25
Pani Doktor, ponownie proszę o pomoc. Córka 20 msc ma podwyższoną fosfatazę (390), AST (39) oraz MONOCYTY - aż 13%. Pisałam już do Pani w sprawie tej fosfatazy, ale nie wiedziałam jeszcze nic o tych monocytach. lekarze rozkładają ręce. Wizytę u endoktynologa mam w kwietniu. Dziecko nie ma żadnych objawów chorobowych, bawi się, je, śpi, siusia.
Nie wiem, co o tym myśleć. W poprzednim badaniu krwi (miesiąc wcześniej) te monocyty były w normie. Dziecko na nic ostatnio nie chorowało. czy powinnam na coś ją zbadać, do jakiego specjalisty pójść?
Dodam, że mam wirus HCV, u córki wyszedł negatywnie, ale z palca, czy mogę wierzyć takiemu wynikowi z palca, czy muszę powtórzyć badanie?
z góry dziękuję za odp. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: podwyższone monocyty 06.02.11, 09:32
      taką wartością monocytów nie ma się co przejmować podobnie fosfataza miesci się w normie, co do badania w kierunku hcv nie wiem kiedy było robione ale wynik mimo,ze z palca jest miarodajny, można ew dla Pani spokoju powtórzyć
    • domza2 Re: podwyższone monocyty 06.02.11, 14:06
      Bardzo dziękuję za odpowiedź. HCV córce zrobiliśmy ok. 1,5 msc temu, czyli gdy ona miała skończone 19 msc. Wcześniej nie chciałam badać, by być pewna, że dziecko nie ma już moich przeciwciał. Wynik negatywny, ale z palca, prywatnie. A ostatnio w szpitalu badania robione na NFZ, pielęgniarka obruszyła się, by robić z palca . Były tam zlecone morfologia, próby watrobowe, żelazo, wapń i stwierdziła, że koniecznie trzeba to wykonać z żyły, dlatego się zaniepokoiłam, czy ten HCV jest miarodajny. Do tego te "dziwne" wyniki (fosfataza, monocyty). Pani Doktor pisze, że to nic strasznego , a lekarz prowadzący uważa, że to wysokie wyniki, jednak nic nie potrafi poradzić, jedynie skierował nas dalej. Dlatego się martwię, że to coś w kościach...
      Dziękuję , pociesyzła mnie Pani, choc nadal mam wątpliwości co do tych wyników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka