Dodaj do ulubionych

kaszel - jak długo

02.06.11, 10:24
Witam
Moje dziecko w kwietniu przeszło infekcję. Suchy kaszel, w nocy utrzymuje się do dziś.
W związku z tym mam pytanie czy może to trwać nawet dwa miesiące? Podaję dziecku też syrop Zyrtec w razie alergii ale poprawy nie ma. Jak długo trzeba brać ten syrop, żeby przyniósł jakieś efekty? Pytam, bo może powinnam szukać innych przyczyn kaszlu. I czy można z takim dzieckiem iść na basen? Kataru nie ma, gorączki też i w ciągu dnia nie kaszle. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • momago Re: kaszel - jak długo 02.06.11, 10:41
      Kaszel może się utrzymywać bardzo długo, to sprawa indywidualna. Spróbuj parzyć majeranek i dawać do picia kilka razy dziennie przez kilka dni - zwykle pomaga.
    • kasiaalbrecht Re: kaszel - jak długo 02.06.11, 14:27
      nadreaktywność może pozostac do 6-7 tyg po infekcji z tendencją spadkową, zyrtec już by zadziałał, na basen mozna iść, przy nadal utrzymujacym się kaszlu ew rtg klatki
      • polafranklyn Re: kaszel - jak długo 02.06.11, 14:57
        Moje 15 mies. dziecko tez w pol. kwietnia mialo infekcje i nadal kaszle. podobnie - innych objawow brak. Mial juz inhalacje pulmicortem, clemastin i nadal pokasluje ale z kolei bardziej w dzien. W nocy sporadycznie.
    • a13nka Re: kaszel - jak długo 02.06.11, 21:33
      Dziękuję za odpowiedzi. Wiem, że temat kaszlu już był wiele razy poruszany ale dla mnie nie jest to normalne, że tyle kaszel się utrzymuje dlatego spróbuję wszystkiego, żeby tylko go zwalczyć. ;)
      • poczworna Re: kaszel - jak długo 03.06.11, 00:51
        na basen-jak najczęściej.3 razy w tygodniu-powinien po tym kaszel przejść.Kąpiele w wannie z sola iwonicką codziennie przez tydzień,dwa-też powinno przejść.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka