15.06.11, 07:37
Witam.Moje dziecko w niedzielę zaczęło wysoko gorączkować, przez cały poniedziałek gorączka rosła do ponad 39 stopni, gdy ją zbijałam spadała i od razu rosła na nowo.Były przy tym bóle nóg i nadgarstków..Nie było żadnych innych objawów.Lekarka kazała czekać aby się coś rozwinęło.Wczoraj w ogóle ani raz już nie gorączkował, natomiast na migdałach zauważyłam żółte kropki..Boli go gardło, ale nie tak bardzo , jak to przy anginie..Jednak coś chyba jest na rzeczy.Zjadł w niedzielę loda, a wieczorem już była gorączka.Jeszcze wczoraj mówił ze go brzuszek boli, potem stwierdził ze serduszko go zabolało.Trochę się tym przestraszyłam, może to być objaw anginy?Serce ma zdrowe, 3 lata temu robione było echo z powodu szmerów, które wykazało dość grubą strunę w lewej komorze.Lekarz powiedziałze jest to absolutnie normalna rzecz, taka uroda serca.Poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: angina??? 15.06.11, 09:41
      Skoro gorączka ustąpiła to miałabym tylko oko na delikwenta. Ewentualnie kontrolna morfologia i crp.
    • czarna_12 Re: angina??? 15.06.11, 10:29
      Na gardło tantum vede,ew nurofen i obserwowac plamy na migdałach nie oznaczaja od razu anginy pewnie zwykła wirusówka...
    • momago Re: angina??? 15.06.11, 11:32
      To raczej nie jest angina. Teraz wiszą w powietrzu jakieś gardłowe wirusy (u mnie młodsza córka, mama i mąż - wszyscy z bólem gardła). Naloty na migdałach są także podczas infekcji wirusowej. Nie wiem jak duży jest Twój syn, ale jeśli radzi sobie ze ssaniem tabletek - u nas sprawdza się Homeogene i propolis.
      • asia525 Re: angina??? 15.06.11, 21:22
        Trzeba po prostu pójść do lekarza, by ocenił to gardło. Niestety angina też może sama minąć bez leczenia, za to ileś lat później możemy mieć wadę serca lub uszkodzone nerki.
    • dagli.occhi.azzurri Re: angina??? 16.06.11, 08:37
      Idź lepiej z dzieckiem do kontroli, nie zaszkodzi zrobić morfologię z rozmazem i crp. Moje chłopaki miały w kwietniu coś takiego z bólem stawów i dr stwierdził, że angina. Angina nie leczona daje ciężkie powikłania. Zrobisz badanie w labie i będzie wiadomo, czy trzeba podać antybiotyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka