29.09.11, 09:12
Pani Doktor, moj 2 latek w niedziele zaczął goraczkowac, w poniedzialek goraczka i wymioty.
We wtorek nasz pediatra powiedzial ze jak dalej bedzie goraczkowal dac mu antybiotyk augumentin, bo gardło strasznie czerwone, prawie angina. I we wtorek wieczorem zaczełam mu podawać antybiotyk, od wtorku zaczeła sie też biegunka, nic nie chcial jeść, wczoraj troszke lepiej zaczął jeść, dużo pił i się bawił. A w nocy znowu kupa za kupa, prawie jak woda, i dziś słaby znowu nic nie chce jeść. Daje mu smecte, augumentin 2 x dziennie, przemycam lacidobaby. Czy to jakis wirus w połączeniu z gardlem, czy ta biegunka przez antybiotyk? Co może pomóc?
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: biegunka 29.09.11, 18:08
      nie badałam dziecka albo tylko infekcja jelitowa albo reakcja na antybiotyk który ew trzeba zmienic lub odstawić po konsultacji z lekarzem
    • monka90 Re: biegunka 30.09.11, 12:17
      Dawaj dziecku jak najwiecej picia. Dobrze jest też żeby uzupełniać elektrolity. Ja podaje Orsalit na biegunkę. Trzeba go tylko dobrze schłodzić to wtedy chętniej dziecko pije. Smak wszystkich płynów nawadniających nie jest oszałamiający ale bardziej liczy się efekt ich działania. Dawaj też dziecku pokarmy lekkostrawne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka