Dodaj do ulubionych

powiększone węzełki

29.09.11, 15:17
Pani Doktor,
Mam pytania: dziś byłam u znajomego lekarza ( radiologa) i przy okazji poprosiłam o zrobienie usg węzełków mojej córeczce, bo ma od 3 lat powiększony ( zwłókniały) węzełek za uszkiem, zostało to po ciężko przechodzonej ospie. Ale potem zjechał niżej i powiedział, ze ma powiększone węzełki szyjne, ma jeden 1,8 cm a drugi chyba 2,3. Córeczka ma aktualnie katar, troszkę pokasłuje. Ma też dodatkowo trochę zaostrzenie alergii pokarmowej ( skóra). Sama nie zauważyłam powiększonych węzełków.
Miała też jakiś miesiąc temu robione badanie krwi z rozmazem i wyszło prawidłowo w normie wiekowej. Córeczka ma 4 lata.
Co powinnam w tej sytuacji zrobić? Jakieś dodatkowe badania? Dodam, ze się zestresowałam mocno, zwłaszcza, ze nie widzę w jej zachowaniu nic niepokojącego, zachowuje się zupełnie normalnie:)
Bardzo proszę o Panie opinię.
Obserwuj wątek
    • zuemu Re: powiększone węzełki 03.10.11, 08:45
      Dodam jeszcze, że alergia, o której pisałam się ostatnio zaostrzyła, ma AZS na całym brzuszku i troszkę na plecach. Dziś wybieram się z nią do alergologa.

dziękuje za odpowiedź z góry:)
    • kasiaalbrecht Re: powiększone węzełki 05.10.11, 20:23
      w trakcie infekcji i przy zmianach skórnych wezełki mogą się powiększać, warto póki co obserwować ew jesli ma Pani możliwość skontrolować badaniem usg za miesiąc półtora ale spokojnie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka