Dodaj do ulubionych

tran - 2 pytania

14.10.11, 10:58
Dzień dobry :)

1. Czy mogę podawać tran roczniakowi? Jeśli tak, to czy mogę sama wybrać preparat spośród tych przeznaczonych dla jego wieku, czy powinnam udać się do pediatry żeby on dokonał wyboru?
2. Moja 4-letnia córka od ok. 2 tygodni przyjmuje żelki z tranem MioBio. Od kilku dni (3,4?) sygnalizuje, że bardzo boli ją wewnętrzna strona lewego policzka - zastanawiam się, czy może to być reakcja na któryś ze składników żelków? Rzeczywiście, kiedy je gryzie lewą stroną... Zaglądałam jej do buzi ale nie widziałam żadnych zmian typu afty, które mogłyby powodować ból i dyskomfort

Dziękuję za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • momago Re: tran - 2 pytania 14.10.11, 11:22
      Można dawać roczniakowi.
      Moje dziewczyny piją zwykły tran butelkowy o naturalnym smaku.
    • czarna_12 Re: tran - 2 pytania 14.10.11, 20:57
      mozesz dawać, dobre są smakowe Mollers.
      • madzia116 Re: tran - 2 pytania 15.10.11, 12:01
        ja też daje-cytrynowy, można zadje się od 6 miesiąca ale nie jestem pewna
      • maltry Re: tran - 2 pytania 15.10.11, 22:35
        Dzięki dziewczyny :)

Kupiłam Mollersa owocowy dla starszej, ale kurczaki napisane jest tylko dawkowanie dla dzieci powyżej 3 rż i dorosłych - to znaczy że dla roczniaka nie mogę go podać? W aptece kobitka mówiła właśnie że można od 6 m-ca już...
        • gucia101 Re: tran - 2 pytania 17.10.11, 09:26
          Witam ,ten owocowy jest od 3r/ż a ten Cytrynowy Mollersa mozna podawać niemowlętą 2,5ml a po 6 m/ż można 5ml .
          Opis jest na każdej butelce .www.mollers.pl/
    • kasiaalbrecht Re: tran - 2 pytania 17.10.11, 21:06
      1. może Pani wybrać sama preparat i stosować zgodnie z zaleceniami i warto spojrzec wtedy na dawkę vit D3 by nie przekroczyć zalecanej np podajac ją dodatkowo
      2. Może się ugryzła? Obserwacja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka