Dodaj do ulubionych

krew z ucha

29.10.11, 23:04
mam problem, moj synek 4,5 roku włożyl sobie patyczka do czyszczenia ucha do ucha i pozniej docisnął głeboko, placz i krzyk okrutny:(:( Na drugi dzień rano ucho bylo w skrzepach krwi z woskowina, podejrzewam że uszkodził sobie błone bebenkową. Oczyścilam i przemyłam wodą utlenioną również w środku. Nie narzeka, że go boli, krew juz nie leci. Co powinnam zrobić? Czy czymś przemywać? Pani doktor prosze o radę. Nie byłam u lekarza jestesmy z agranica i jest z tym pewien problem. czy taka sytuacja wymaga lecznia?
z góry dziekuje.
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: krew z ucha 30.10.11, 09:44
      Nie dlubac w uchu, wygoi sie samo.
    • kasiaalbrecht Re: krew z ucha 30.10.11, 11:54
      warto byłoby pokazać laryngologowi , jesli nie ma mozliwości obserwacja i kontrola w terminie późniejszym
      • terpuka Re: krew z ucha 02.11.11, 17:19
        jak byliśmy u tesciów córka wsadziła sobie do ucha klucz imbusowy, też była krew, wrzask ja o mało nie dostałam zawału, po południu byliśmy u laryngologa, który obejrzał ucho w środku, błona na szczęście była cała, pan doktor powiedział, że błona zrasta się sama
        pilnuj żeby maluch nie grzebał paluszkami w uchu i powinno być dobrze
    • kol.3 Re: krew z ucha 03.11.11, 19:04
      Laryngolog + woda nie powinna się dostać do ucha, zwłaszcza przy myciu głowy.
      • fogito Re: krew z ucha 03.11.11, 20:00
        Z całym szacunkiem, ale czy wy na Biegunie Północnym jesteście i nie ma lekarzy w promieniu 100 km? Jeśli nie, to jak najszybciej poszłabym na ostry dyżur sprawdzić co się z uchem dzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka