Dodaj do ulubionych

wodniaczek jąderka

15.02.12, 14:50
Witam
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej z moim trzytygodniowym synkiem u pediatry i pani pediatra powiedziała że ma wodniaczka jąderek i ze to powinno minąć. Czy ktoś wie co oznacza czy mogr coś na tym etapie zrobić. Będę wdzięczna za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • karoliczak Re: wodniaczek jąderka 15.02.12, 18:13
      mój Synek miał wodniaczka obu jąderek i nawet dostaliśmy skierowanie do poradni chirurgicznej, ale zwlekałam z rejestracją i jak miał ok. 6 miesięcy "samo przeszło". nic się z tym nie robi tylko obserwuje. jak samo się nie wchłonie to trzeba zrobić zabieg. to nie jest nic groźnego. www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79405,3885221.html
    • ishka Re: wodniaczek jąderka 15.02.12, 21:53
      Mój mały też miał wodniaczka mniej więcej w tym wieku. Pediatra kazała podciągać jąderka do góry i tak zapinać pieluszkę. Po tygodniu było po sprawie, aż się zdziwiła, że aż tak szybko się wchłonął. Zawijałam jeszcze ze dwa tygodnie dla pewności. Mały się zasikiwał mocno wtedy, bo fiutek był też siłą rzeczy do góry skierowany.
      :)
    • kasiaalbrecht Re: wodniaczek jąderka 17.02.12, 20:27
      nic teraz nie da sie zrobic, większość wodniaków wchłania sie do końca 1 roku zycia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka