Dodaj do ulubionych

powiększony cycuszek

03.04.12, 10:13
Pani Doktor,
Moja córeczka ma rok i 3 m-ce i zauważyłam, ze ma trochę powiększony jeden cycuszek. Przestałam ja karmić 3 m-ce temu. Cycuszek nie jest bolesny, nie jest zaczerwieniony, jest mięciutki. Staram się nie podawać dziecku kurczaków, czasem zdarza się ale nie często. Wiem że tak może być od hormonów znajdujących się w pożywieniu.
Czy cycuszki dziewczynki mogą się trochę od siebie różnić. Dodam że córcia jest drobniutka i dość szczupła.
Wybieram się za 10 dni na szczepienie więc pokaże pediatrze. Prosze jednak bardzo o Pani opinię.
Dziękuję z góry:)
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: powiększony cycuszek 04.04.12, 07:18
      Witam!
      Nie widząc córeczki trudno mi ocenić, ale niewielkie asymetrie są dopuszczalne. Przy ewidentnych różnicach warto skonsultować się z endokrynologiem dziecięcym.
      Pozdrawiam
    • izzy-pop Re: powiększony cycuszek 16.04.12, 14:17
      witaj,
      moja córka w podobnym wieku też miała powiększoną jedną pierś. Endokrynolog zalecił tymczasowe odstawienie drobiu i jajek- teraz po ok 2 miesiącach, jest znaczna poprawa, pierś zdecydowanie się zmniejszyła (jednak lekarz stwierdził, że takie powiększenie jest w tym wieku normalne i trzeba obserwowac dziecko przez kolejne 6 miesięcy)
      • zuemu Re: powiększony cycuszek 16.04.12, 22:10
        Dziękuję. Byłam u pediatry i pani dr powiedziała mi, że wygląda zupełnie normalnie i że 10-15% dziewczynek w tym wieku tak ma. Żeby się tym nie denerwować i że nie ma konieczności pokazywania jej endokrynologowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka