Dodaj do ulubionych

Nutrition + debridat

31.08.12, 14:04
Moja 2,5 miesięczna córka cierpi z powodu nieustannych ulewań. Karmię Ją odciągniętym mlekiem + dodatkowo mm. Mała zjada w dzień 5 posiłków po 120 ml z czego w każdej butli jest 90ml mleka mojego i 30ml mleka bebiko HA, ponadto na noc dostaje 2 butelki 140 ml ( i o dziwo tego nie ulewa). Podczas ostatniej wizyty u pediatry polecono nam debridat oraz probiotyk biogaia, ponieważ córka robi kupkę raz na tydzień, czasem częściej (jednakże nie codziennie). W związku z tym chciałabym zapytać czy wprowadzenie nutritionu w Jej przypadku mogłoby pomóc? Czy nie byłoby tego już za wiele (mieszanie nutrition+debridat) nie chcę tym dziecku zrobić krzywdy, ale nie mam już sił do ciągłego przebierania i wycierania Jej z tych żygowinek. Dodam, ze córka przybiera bardzo ładnie, bo urodziła się 15.06 z wagą 3730, a dziś waży 6100 (10tydzień). Jest to również męczące, ponieważ córka częściej jest głodna i przez to często płacze.
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: Nutrition + debridat 31.08.12, 15:10
      Witam,
      podanie Nutritonu jest jak najbardziej dobrym pomysłem. Jeżeli po 2-3 tyg. Debridat nie pomoże to trzeba go odstawić. Czasami takie nasilone ulewania mogą mieć związek z alergią na białka mleka krowiego. Można spróbować przejść na dietę bezmleczną i dokarmiać hydrolizatem, ale o wysokim stopniu hydrolizy (Bebilon pepti, Nutramigen). Jeżeli po 3 tyg. nie będzie poprawy, to alergię można wykluczyć.
      Pozdrawiam serdecznie
      • aguhaa26 Re: Nutrition + debridat 31.08.12, 18:51
        Dziękuję za odpowiedź. Tak się teraz zastanawiam, skąd będę wiedziała, czy to debridat pomógł na ulewania czy też nutrition? W jakich proporcjach podawać nutrition? Czytałam na wieli forach, że wystarczy jedynie 1 miarka na 120 ml mleka. No i jeszcze jedno pytanie jak to wpłynie na trawienie pokarmu? Czy podając córce butelkę 120ml po 3 h mogę mieć pewność, że pokarm spożyty wcześniej został strawiony?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka