Dodaj do ulubionych

Poranny problem z oczkiem

08.11.12, 10:11
Witam,
Od ok. 2 tygodni moja 3-letnia córcia budzi się rano z zaklejonymi ropką oczkami. Obecnie nie ma kataru i jest zdrowa (przeszła infekcję "kataralną" w połowie października). Podczas dnia oczy wyglądają dobrze, nie są zaczerwienione,a mimo tego co drugi dzień, a czasem codziennie rano oczy są sklejone. Przemywam wtedy ciepłą wodą przegotowaną, solą fizjologiczną, bądź rumiankiem. Byłam 1,5 tyg. temu u lekarza. Przepisał świetlik (po którym na chwilę była poprawa) i w razie czego krople z antybiotykiem Floxal.
Mam więc pytanie. Czy spróbować jeszcze zapuszczać świetlik (jeśli tak, to przez jaki czas) czy włączyć krople Floxal?
Bardzo proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: Poranny problem z oczkiem 09.11.12, 07:07
      Witam,
      jeżeli problem pojawia się tylko rano wstrzymałabym się z antybiotykiem jeszcze przez 5-7 dni i spróbowała preparat ze świetlikiem oraz kontynuowała to co dotychczas Pani robi. Jeżeli mimo to zmiany będą się nasilać lub nie ustępować wtedy należy włączyć antybiotyk.
      Pozdrawiam serdecznie
      • olaw99 Re: Poranny problem z oczkiem 09.11.12, 07:46
        Bardzo dziękuję za odpowiedź.
        Wczoraj wieczorem zakropiłam po 2 kropelki świetlika i rano wszystko było ok.
        Mam nadzieję, że po kilku dniach "świetlikowania" oczka przestaną zaklejać się ropką.
        • ewa.misko-wasowska Re: Poranny problem z oczkiem 09.11.12, 08:55
          trzymam kciuki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka