Dodaj do ulubionych

gorączka bezobjawowa 4 dobę

27.03.13, 16:19
Witam

mam pytanie dotyczące gorączki. Moja córka (15 miesięcy) od niedzieli gorączkuje. temperatura dochodzi nawet do 39,4 stopni. Po podaniu leków przeciwgorączkowych spada czasami do 36,6 czasami do 37,5...
W niedzielę w południe zwymiotowała. Do końca dnia ani w nocy nic się nie działo. W poniedziałek ponieważ miała temperaturę podałam jej ibum w syropie który od razu zwróciła. Pewnie efekt podania leku na pusty żołądek.
Do dzisiaj nie wymiotowała, nie ma biegunki, kaszlu, kataru.
Byłyśmy u lekarza, który mówi, że to jakiś wirus a może być nawet rotawirus... że ten ostatni może być poprzedzony kilkudniową gorączką.... Ale czy to aby nie za długo... czy rotawirus nie powinien dawać gwałtowniejszych objawów i szybciej się rozwijać? Jutro pewnie podjedziemy zrobić badania z krwi.... bo zaczynam się mocno niepokoić....
Obserwuj wątek
    • mamusia.chlopca Re: gorączka bezobjawowa 4 dobę 27.03.13, 16:29
      Pod koniec grudnia ub roku miałam podbną sytuację z Synkiem 2-letnim. Miał gorączkę max 39,5 i dwa razy zwymiotował. W drugim dniu goraczki pojechałam do pediatry, osłuchała Go i sttwierdziła, że ok, ze widocznie wirus. W trzecim dniu przy 39.5 stopniach pojechaliśmy na IP i zostawili nas w szpitalu. Synek był odwodniony, miał kiepski wynik moczu i krwi. Dali kroplówki, zrobili usg brzuszka. Trzymali nas 3 dni.
      Obserwuj Małą i jeśli cokolwiek Cie zaniepokoi nie zwlekaj z wizytą u lekarza.
      • fili23 Re: gorączka bezobjawowa 4 dobę 27.03.13, 16:39
        Będę obserwować... oczywiście... już mi się włos jeży na głowie ze strachu. Mała chętnie pije, apetyt może ma troszkę gorszy bo wiadomo podczas gorączki nie bardzo chce się jeść ale nie głoduje.... ;) Najważniejsze, że pije.... raczej też nic ją nie boli bo jak gorączka spada to nie płacze....
    • vjann Re: gorączka bezobjawowa 4 dobę 27.03.13, 16:34
      wiem, że to bez przerwy jest powtarzane na tym forum, ale mocz do badania koniecznie trzeba zanieść jeżeli taki maluch ma gorączkę bez innych objawów.
      • fili23 Re: gorączka bezobjawowa 4 dobę 27.03.13, 16:40
        jutro zrobimy i krew i mocz
        • olusiek81 Re: gorączka bezobjawowa 4 dobę 27.03.13, 18:27
          sama krew to chyba nic nie da, szkoda kluc jak juz to z rozmazem recznym i crp
        • ewa.misko-wasowska Re: gorączka bezobjawowa 4 dobę 28.03.13, 06:44
          Witam,
          warto zrobić morfologię z rozmazem ręcznym, OB i CRP oraz badanie ogólne moczu. Może to będzie trzydniówka, w której bezobjawowa gorączka trwa 3-5 dni a następnie pojawia się wysypka po spadku temperatury,
          pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka