Dodaj do ulubionych

niskie CRP, a chory 3 tydzień

25.06.13, 16:40
pisałam w innym wątku, ale nikt nie odpowiedział. Syn 2 lata, gorączkuje z kilkudniową przerwą już 3 tydzień. Pierwsze leczony na zap. migdałków, później miał szmery na płucu. Stan dobry, jak wychodzi temp. to słabnie, po podaniu leków p. gorączkowych ożywa. Robiłam tydzień temu CRP =0,5, morfologia bz, dzisiaj CRP =0,3, morfologia bz. Dostawał 4 doby amotaks, 7 dni klacid i od wczoraj augmentin. Bardzo proszę o sugestie co to może być.
Obserwuj wątek
    • aniamamalenki Re: niskie CRP, a chory 3 tydzień 26.06.13, 14:00
      Zrób badanie moczu - często ZUM daje objawy jedynie w postaci gorączki!
      • sole78 Re: niskie CRP, a chory 3 tydzień 26.06.13, 15:45
        zapomniałam dodać, że kaszlał i kaszle, także infekcja jest raczej w drogach oddechowych,dziwi mnie tylko tak długo utrzymująca się gorączka i niskie CRP, bo nie wiem jakie jest podłoże tej infekcji.
        • dorek3 Re: niskie CRP, a chory 3 tydzień 26.06.13, 21:43
          atypowa infekcja dróg oddechowych?
          Powinno ustąpić po makrolidach (klacid), ale trzeba podawać 10-14 dni.
    • ewa.misko-wasowska Re: niskie CRP, a chory 3 tydzień 27.06.13, 06:40
      Witam,
      mononukleoza może dawać długo utrzymujące się gorączki i mogą towarzyszyć jej objawy ze strony dróg oddechowych,
      pozdrawiam serdecznie
    • sole78 Re: niskie CRP, a chory 3 tydzień 29.06.13, 14:32
      dziękuję za odpowiedzi. Syn ma się już lepiej, ale za bardzo się nie cieszę, bo już kilka razy myślałam, że przeszło, a były nawroty. Okazało się, że to jednak zapalenie płuc. Po pierwszej infekcji wirusowej złapał kolejną i zeszło na płuca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka