Dodaj do ulubionych

męczący kaszel

02.10.13, 13:17
synek ma 1,5 roku, od tygodnia mocna chrypka, mokry kaszel z utrudnionym odksztuszaniem (mimo podawania mucosolvanu), w nocy męczy najbardziej, wybudza go ze snu, dziś kasłał tak mocno ze zwymiotował obiad;-(
katar powoli mu mija (był zielony, ropny), oczy zapuchnięte i przekrwione spojówki , dostaje krople z antybiotykiem, zlecone przez okulistę, poprawa mizerna
osłuchowo jest czysty (ale nie mam zaufania do tej lekarki), gorączki nie ma
od tygodnia praktycznie stoimy w miejscu, pediatra nie może się zdecydować, raz mówi ze wirus, raz ze bakteria, w końcu asekuracyjnie chyba przepisała antybiotyk doustnie, sunnamed (bierze 5 dni, poprawy nie ma)

Co robić w takiej syutuacji? do tej pory nie było żądnej diagnostyki.... uprzeć się bodaj na morfologię i rtg klatki czy czekać?
Obserwuj wątek
    • czarna_12 Re: męczący kaszel 03.10.13, 12:13
      To wirus w tej chwili w przedszkolach jest co 3 dziecko z zapaleniem spojówek przynajmniej w dwóch grupach które widzę.Kaszel suchy mnie i córkę męczy 2 tydzień w nocy serwujemy sobie sinecod w dzień stodal i inhalacje powoli przechodzi.
      • matyldamoja Re: męczący kaszel 05.10.13, 12:38
        jeśli chodzi o kaszel i chrypkę - przerabiałam z synem niedawno, nam pomogł syrop ( konkretnie krople ) pulneo przez 7 dni , kaszel sam przeszedł potem inhalacja z samej soli - dobrze zrobi na katar. zdrówka, jak nie masz zaufania wybierz innego lekarza zdecydowanie.
    • mammajowa Re: męczący kaszel 05.10.13, 22:16
      plus crp. to powinno rozstrzgnąć sprawę antybiotyku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka