Dodaj do ulubionych

3 latka zatoki

13.10.13, 14:49
Witam. 3-letnia córka od września chodzi do przedszkola, no i oczywiscie zdarzyło nam się już przeziębienie (katar, kaszel, ale w tydzień się z nimi uporałyśmy). Ale od kilku dni budzi się rano z zapchanym nosem. Nawet zatrzymałam ja w domu na dwa dni ale w ciągu dnia nie ma żadnych niepokojących objawów. Przed spaniem wietrzę, rozkładam mokre ręczniki, rano wpuszczam wodę morską, ściągam fridą gęstą wydzielinę. Potem jest spokój. Nie wiem czy powinnam zrobić coś jeszcze?
Obserwuj wątek
    • czarny_dol Re: 3 latka zatoki 13.10.13, 15:52
      Mozna podac Sinupret w kroplach lub syrop Pneumolan. To ziolowe preparaty wspomagajace oczyszczanie zatok. Mozna stosowac dlugotrwale i zawsze rano, bo rozrzedzaja wydzieline.
      • blaue777 Re: 3 latka zatoki 13.10.13, 16:20
        hej, dzięki. Podawalam jej pneumolan ostatnio właśnie jak była przeziębiona. Teraz jest już otwarty ponad miesiąc więc się zastanawiałam czy kupowac drugi i czy w ogóle jak długo można podawać. Zastanawiam sie też w którym momencie powinnam zrobić jakieś badania, wymazy itp... Sama co roku mam jesienią akcję zatoki:(
        • martinhaa Re: 3 latka zatoki 13.10.13, 17:49
          Pneumolan powinno się podawać do końca butelki, nawet jak objawy ustąpią, czyli przez miesiąc.
          Na moją trzylatkę i jej przewlekłe zatoki lepiej jednak działał Sinupret, z tym, że ten akurat jest z alkoholem. Lepsze jednak to niż antybiotyk..
          • pruszkowianka Re: 3 latka zatoki 13.10.13, 20:05
            w jakiej dawce sinupret dla 3 latka? w ulotce jest zastrzeżenie, że od 6 lat. czy maluchy mają po tym jakiej rewolucje żołądkowe?
            • martinhaa Re: 3 latka zatoki 13.10.13, 20:35
              Sinupret jest zarejestrowany od 6 roku życia akurat w Polsce. W innych krajach, jak UK, można stosować wg ulotki od 2 roku życia.
              Pediatra przepisała córce 2 x 15 kropli na dzień.
              • filipek1811 Re: 3 latka zatoki 13.10.13, 22:32
                Ja też polecam Sinupret, żeby Cię uspokoić moja pediatra przepisala go mojemu synkowi pierwszy raz jak miał 7 miesięcy,teraz przy katarze zawsze go podaje maksymanie do 2 tygodni on teraz ma 5 lat i zażywa 25 kropli 3 razy dziennie ostatnia dawka około 16 godziny. Naprawdę jest dobrym lekiem.
                • pruszkowianka Re: 3 latka zatoki 14.10.13, 12:17
                  Super, dzięki za odpowiedź, córka ma zawalone zatoki, mówi przez nos i chrapie jak mąż, z nosa nie leci. Stan bardzo dobry, dlatego szukam czegoś jeszcze przed antybiotykiem, może się ruszy.
    • czarna_12 Re: 3 latka zatoki 20.10.13, 23:30
      Sinupret bardzo chwale i moje dziecko przyjmowało go już jako ledwo chodzący szkrab świetnie oczyszcza i wszystko schodzi Dla 3 latki 2*15 kropli,po 2 dniach mniej.Dobrze również działa eupforbium tylko w kroplach!!! Na początku (1 dnia) daje się co godzine.
    • filipek1811 koczkonka 21.10.13, 07:44
      Tak, ale miał podawane 2 krople 2 lub 3 razy dziennie już za bardzo nie pamiętam,wiem że zawiera alkohol. Pneomolan działa podobnie ale Nam nie pomaga :/
    • aleksandrastory Re: 3 latka zatoki 31.10.13, 16:05
      Ja mojej córce zawsze podaję pneumolan, raz dziennie rano, na nią działa najlepiej, jest skuteczny i choroba szybko przechodzi, no i nie zawiera alkoholu tylko same zioła, a to jest dla mnie bardzo istotne
    • czarna_12 Re: 3 latka zatoki 03.11.13, 11:51
      sinupret można spokojnie u 3 latka.3*7 kropli.
      • krysia_kla3 Re: 3 latka zatoki 08.01.14, 11:09
        A ja zawsze podaję pneumolan. U nas działa skutecznie ale ważne by podać go do końca i nie przerywać. Zdrówka wszystkim życzę
    • kayukayu Re: 3 latka zatoki 09.01.14, 21:16
      Jak się skończył probem z porannym zatkanym nosem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka