kurator30
22.01.14, 12:41
Moje 2 letnia córeczka od niedawna załatwia sie na nocnik. Jezeli chodzi o siku to szybko i pieknie załapała. Jest natomiast problem z kupa. Przez tydzien robiła kupe w majtki, nie robiłam problemu na siłe nie sadzałam na nocnik. Po tygodniu zrobiła kupe w koncu na nocnik pochwaliłam, biłam brawo, wysciskałam. I pozniej zaczeły sie problemy. Dziecko chce zrobic kupe ale nie wie gdzie, w majtki nie chce, na nocnik chce ale z jakiegos powodu nie moze. Bez przerwy siada i mowi moze bedzie kupa a pozniej mowi ze to tylko bak. Po jakis 4 dniach zrobiła do wanny w czasie kapania, nie krzyczałam, powiedziłam ze ok trzeba robic kupke bo bedzie bolał brzuszek, ale mała sie popłakała. Chciałam jej kupic forlax ale w aptece pani powiedziała ze to produkt dla starszych dzieci i kupiłam jej laktuloze. Mam nadzieje ze pomoze. Mała nie ma twardego stolca, kupa jest normalna ale nie chce jej robic. I zastanawiam sie czy mojej 2 letniej corce mozna podac forlax bo szłyszłam ze jest lepszy niz laktuloza.