Dodaj do ulubionych

11 tygodni - ciągle śpi

30.01.14, 09:28
Ehhh ta moja córeczka kochana wpędzi mnie do grobu :)
Jest strasznym śpiochem (przesypia zarówno dni jak i noce) i budzi się TYLKO na jedzenie co 1,5 godziny, czasami częściej. Budzi się z krzykiem, szybko przystawiam ją do piersi i ona sobie je, aż zaśnie. Gdy biorę ją do odbicia to już śpi twardym snem. Staram się ją trochę wybudzać i zachęcać do aktywności, ale przez cały czas płacze i próbuje usnąć.
Gdy nie budzę jej (np. wczoraj) to przespała cały dzień (miała w sumie 2 godziny aktywności - uśmiechy, próby głużenia, kontakt wzrokowy ze mną, przewijanie, zabawa na brzuszku) i całą noc. Nie wiem, czy pozwalać jej na ten sen (widocznie go potrzebuje), czy nie. Boję się o jej rozwój poznawczy.
Badania ma w normie (ma "tylko" onm i urodziła się w 36tc).
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: 11 tygodni - ciągle śpi 30.01.14, 11:18
      przecież wszystko jest w porządku, rozwojem poznawczym się nie martw, jeszcze zdoła się dowiedzieć, na jaki sk.u.wia.ły świat przyszła.
      • martaimartyna Re: 11 tygodni - ciągle śpi 30.01.14, 11:47
        No zbyt optymistycznie to nie zabrzmiało, mimo słów "wszystko jest w porządku" :)

Ale coś w tym jest...
    • ewa.misko-wasowska Re: 11 tygodni - ciągle śpi 30.01.14, 12:37
      Witam,
      ja bym zleciła badanie moczu (w tym wieku zakażenia mogą nietypowo się objawiać) i jak wynik będzie dobry to konsultację neurologiczną.
      Pozdrawiam serdecznie
    • agapa120 Re: 11 tygodni - ciągle śpi 30.01.14, 15:01
      Rzeczywiście dużo śpi....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka