Dodaj do ulubionych

Dziwne zachowanie mojej córeczki

21.02.14, 17:01
Moja córka ma prawie 7 miesięcy od miesiąca zaobserwowałam dziwne zachowanie, a mianowicie córka zaczyna się spinać , nóżki podkurczać, stękać , zaczyna się pocić, widać że się męczy. Taki incydent trwa od 10 min do 1,5 godziny kilka razy dziennie, nie zawsze towarzyszy temu wypróżnienie. Po incydencie czasem jest zmęczona i senna, ale nie zawszę może zasnąć bo tzw „atak” zaczyna się znowu. Bardzo słabo zaczęła spać w nocy , wybudza się co 10-20 min. Sen ma bardzo niespokojny . Tzw "atak" łatwo jej przerwać zajmując ją czymś innym,ale to tylko na chwilę się udaje, potem znowu to robi. . Co robić ? Jak jej pomóc? I co może dolegać mojej córce?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Dziwne zachowanie mojej córeczki 21.02.14, 17:45
      a tobie jak siedzisz i robisz dwójkę też ktoś przeszkadza w napinaniu?
      • manala Re: Dziwne zachowanie mojej córeczki 21.02.14, 19:24
        Może to być onanizm niemowlęcy. Poczytaj sobie w googlach. Przechodziłam przez coś takiego z moją córka i trwało to ponad 2 lata.
        Moja młoda w tym wieku zwykle tak radziła sobie ze zmęczeniem...Jak była starsza to stymulowały ją wszelakie pasy czy to w wózku czy też foteliku samochodowym.
        W każdym razie wyglądało to dokładnie tak jak opisujesz.

Pamiętam, że przekopywałam wtedy sieć na ten temat i z innych sugerowanych przyczyn znalazłam jeszcze "robale" - więc można zbadać kał.

W każdym razie nie martw się, dzieci czasem uciekają się do różnych sposobów rozładowywania emocji i radzenia sobie z nadmiarem bodźców.
        • manala Re: Dziwne zachowanie mojej córeczki 21.02.14, 19:49
          a i jeszcze trzeba wykluczyć ew. napad padaczkowy ale skoro twierdzisz, że małą łatwo od czynności oderwać to mało prawdopodobne
          • olaigabi Re: Dziwne zachowanie mojej córeczki 21.02.14, 21:18
            Dziękuję za odpowiedz. Też podejrzewam że to może być onanizm niemowlęcy. Mam też inne typy -dyschezja niemowlęca i właśnie padaczka i pasożyty. Padaczkę już wykluczyłam po konsultacji z neurologiem, ale profilaktycznie zrobię małej EEG, miała badanie kału robione ale na bakterie i było wszytko ok. Dyschezje też już wykluczam, bo za długo napady trwają i nie są powiązane z wypróżnieniem. Jak wiec postępować z córką, co robić kiedy ona to zaczyna robić? Przerywać jej, pozwalać na to? Jest jakiś sposób aby zminimalizować te incydenty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka