Dodaj do ulubionych

Nadmierna potliwość

29.07.14, 01:44
Witam serdecznie. Moja córeczka 16 mcy strasznie się poci. głównie podczas snu i karmienia. Karmiona jest piersią, więc musi się trochę przy niej namęczyć. Po karmieniu jest czasem tak spocona, ze nawet na kolankach ma krople potu, ubranko i poduszka mokre. Dostaje witaminę D3, raz dziennie kapsułkę. Rozwija się prawidłowo, choć dopiero zaczyna chodzić sama. Nie ma żadnych alergii. Wazy nieco ponad 9kg. Starsza córka 5 lat też bardzo się poci. Do tego pot obydwu coreczek ma bardzo intensywny zapach (kwaskowaty) identyczny jak taty, który poci się strasznie. Ja poce sie bardzo malo, nawet w saunie :) Czy powinnam się tym martwic i wykonać badania w tym kierunku? Proszę o opinie P. Doktor i mam, które też maja takie potliwe dzieciaczki. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: Nadmierna potliwość 29.07.14, 06:45
      Witam,
      warto sprawdzić morfologię czy nie ma niedokrwistości, ale z Pani opisu wynika, że dolegliwość ma podłoże genetycznie uwarunkowane,
      pozdrawiam serdecznie
      • mama2ksiezniczek Re: Nadmierna potliwość 30.07.14, 23:07
        Dziękuję za odpowiedź. Też mi się wydaje, że to jest niestety genetycznie uwarunkowane. Dziś pediatra zaproponowała podawać witaminy np.vibovit zamiast samej witaminy D3. Spróbuję ...Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka