Dodaj do ulubionych

sika co minute

11.03.15, 19:44
moja prawie 2-letnia corka postanowila sie odpieluchowac. kupke robila juz od dawna na kibelek, a pare dni temu zaczela sikac - sama chciala, chciala nosic majtki jak starsza siostra, nie pieluchy.
ona rozumie doskonale o co chodzi, zrobi siku na nocnik tyle ze pare kropelek, a za pare sekund (!!) zrobi do majtek (tez tylko troszeczke - nigdy nie zasika podlogi tylko same majtki) i tak co chwile, robi bardzo malo, dzis liczylam w ciagu pol godziny robila siku 8 razy.
czy to oznacza ze nie jest gotowa na odpieluchowanie? czy moze jakis glebszy problem, z pecherzem czy pasozytami? moja starsza corka tez odpieluchowala sie w tym wieku i czegos takiego nie bylo, robila duzo siku za jednym razem i pozniej dluga przerwa.
Obserwuj wątek
    • go-jab Re: sika co minute 12.03.15, 03:38
      Wykluczylabym infekcje drog moczowych I uzbroila sie w cierpliwosc... To dla niej nowe doswiadczenie I nowe umiejetnosci do nabycia... Musi potrenowac :)

BTW - ale ten czas leci... Dopiero co starsza byla malenka a tu juz dwie duze panny :)
    • boo-boo Re: sika co minute 12.03.15, 17:13
      Badanie moczu to podstawa.
      No i trzeba pamiętać żeby dziecko sadzać na muszlę, a nie czekać jak sama zawoła- bo może się zapomnieć.
      Jak często na muszlę chce siadać- to może fascynacja nową sytuacją ? Moja jak się odpieluchowała to tylko co weszłam gdzieś do kogoś w odwiedziny albo do centrum handlowego to od razu musiałam z nią lecieć do WC- nawet na 2 kropelki- tak jej się to podobało. Na szczęście minęło już to szaleństwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka