Dodaj do ulubionych

Ania nie ma cech dysmorfii (?!)

29.11.06, 19:22
Wiecie co, po prostu czasami mam dosyć tych wszystkich lekarzy! Do niedawna
słyszałam, że Ania ma widoczne cechy dysmorfii i mi pokazywali jakie (zresztą
sama je widzę), a wczoraj pani doktor immunolog stwierdziła, że nie ma żadnych
cech dysmorfii, prędzej jej brat bliźniak! O mało co nie wybuchnęłam śmiechem!
Obserwuj wątek
    • malamegi.b Re: Ania nie ma cech dysmorfii (?!) 30.11.06, 13:58
      no coz.... chyba trzeba pozostawic to bez komentarza i parsknac smiechem....
      niedlugo u Ciebie cos wypatrza...hihihi
      • teletombola1 Re: Ania nie ma cech dysmorfii (?!) 30.11.06, 15:49
        noo! Powiedziała, że prędzej brat, bo ma duże okrągłe oczy (ja takie mam) ;-)
    • mama_nicoli Re: Ania nie ma cech dysmorfii (?!) 01.12.06, 13:19
      u nas pani dr stwierdza ze Nicolka ma cechy dysmorfii. stwierdzila np że Nicola
      ma bardzo blisko siebie osadzone brwi, ja jej na to że jej tatus tez takie ma,
      to stwierdziła że musi męża zobaczyć. Nicola jest podobna do taty. To co, on
      tez ma dysmorfie twarzy?!
      • teletombola1 Re: Ania nie ma cech dysmorfii (?!) 01.12.06, 23:18
        buahahaha! A podobno w zespole Di George'a oczy są szeroko rozstawione, a jak
        oczy to i chyba brwi?!
    • bella3211 Moja Majeczka 05.01.07, 22:39
      Witam serdecznie ;-)piszecie o dysmorfii twarzy......hmmmm...moja córka ma
      szeroko rozstawione oczka, malutkie usta i uszy, natomiast paluszki sa normalne
      a nie szpiczaste.Zresztą czytałam , że u dzieci z tą chorobą nie występuja
      wszystkie wady naraz.Problem też tkwi w jej gardełku bo ma rozszczepiony
      języczek i niedowład podniebienia miękkiego,ale mimo wszystko radzi sobie z
      mową nieźle....tylko strasznie jestem zla , że tak późno zdiagnozowali u niej
      tę chorobę bo logopedka stwierdziła, że jakbym od niemowlęctwa masowala jej
      podniebienie to prawdopodobnie teraz radziłaby sobie znacznie lepiej z mową.
      Pozdrawiam wszystkie mamy a w szczególności Teletombolę, że skierowala mnie na
      to wspierające forum ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka