asia_k_poz 10.05.07, 14:17 zbliża się nam zabieg wycinania migdałków, zrobiliśmy badania krwi i okazało się, że czas krzepnięcia wynosi 43,6. Wiem,że norma jest 26,0-36,0.Synek ma 5 lat co mam teraz zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alergenzb Re: APTT 10.05.07, 14:37 asia_k_poz napisała: > zbliża się nam zabieg wycinania migdałków, zrobiliśmy badania krwi i okazało > się, że czas krzepnięcia wynosi 43,6. Wiem,że norma jest 26,0-36,0.Synek ma 5 > lat co mam teraz zrobić??? Nie martw się. Moja corka miala podobne i zabieg się odbył bez zadnych problemów (tzn. nie byla zadnego krwawienia) Nawet nie wymiotowala. Usuwano jej trzy migdalki w znieczuleniu ogolnym, a nie tylko przez maseczke. Uśpiona przez maseczkę 2 lata wczesniej, kiedy usuwano jej trzeci migdał strasznie krzyczala, ponieważ dziecko wtedy czuje bol i mówią, że nie pamieta, a jednak opowiadala wszystko co było zgodne z prawda. Bylam wtedy z nią za drzwiami sali operacyjnej i slyszeliśmy wszystko z mężem. Obecnie usuwaliśmy w prywatnej klinice i bylo super, zadnych krzyków, tylko spala i po zabiegu żadnych wymiotów czy krzyków z bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k_poz Re: APTT 10.05.07, 14:42 u nas też będą wszystkie, trzeci wycinaliśmy 1,5roku temu.Mały ma być poddany narkozie. Boję się tylko, że przytym czaise krzepnięcia lekarz nie zgodzi się na wykonanie zabiegu. Może poprostu niepotrzebnie się zamartwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: APTT 10.05.07, 19:53 Nie martw się, nie jest aż tak wysokie. W stosunku do normy jaka podajesz naprawdę nie jest źle. Moja cora miala dużo powyżej normy i zabieg się odbył. Wszystko przebiegło super. Lekarz wie co robi i widzac wynik podejmie decyzję. Może przejedz się tam gdzie ma mieć zabieg i zapytaj lekarza. lepiej wczesniej się upewnic. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k_poz Re: APTT 11.05.07, 08:05 Mieszkam w Poznaniu, a zabieg będzie w Klinice krótkiego pobytu, a będzie go wykonywał dr Stefaniak! Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: APTT 11.05.07, 21:14 Z tego co słyszalam, że to wybiny specjalista i super klinika, jezeli chodzi o dzieci i laryngologię. Dużo jest w internecie pozytywnych opini rodzicow. Podjedz i zapytaj. Nie sądzę aby były jakies problemy. Szczegolnie jak pisalam nie jest aż tak wysokie. Jak masz pytanie to napisz na mój adres gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: APTT 17.05.07, 11:29 Nie powinno mieć to znaczenia przy kwlifikacji do zabiegu. A co z innymi czasami?? (protrombinowym, INR) - jeżeli są w porządku to nie ma co się przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś