Dodaj do ulubionych

zaciśniete piąstki

29.05.07, 09:23
mój dwu i pół miesięczny synek od kilku dni bardzo się ślini,zaciska mocno
piąstki i wkłada je do budzi.Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • mikolaj_danko Re: zaciśniete piąstki 29.05.07, 21:18
      Zwróć uwagę, czy towarzyszą temu jakieś inne objawy, maluch jest bardziej niespokojny, może zaczyna się jakaś infekcja, czy były jakieś zmiany w diecie dziecka, lub Twojej, jeżeli karmisz piersią...
      • beatka821 Re: zaciśniete piąstki 29.05.07, 22:08
        ogólnie mam z nim troszkę problem.Najpierw karmiłam go NAN1,ale nie spał po nim
        w dzień,miał straszne zaparcia i gazy.zmieniłam na bebiko,zaczął lepiej spac w
        dzień,ale zaparcia były nadal i jeszcze kolki.pani Doktor poradziła zmianę na
        Bebilon pepti.w nocy śpi ślicznie,gorzej w dzień.usypia i nagle zrywa się jakby
        wystraszony,albo jakby go coś zabolało.chce zrobic posiew kału-może ma jakieś
        bakterie-oby nie!co Pan o tym sądzi?
    • mzalewska2 Re: zaciśniete piąstki 31.05.07, 10:45
      moim zdaniem to mogą być ząbki. co prawda lekarze mówią że to za wcześnie ale
      zęby nie rosną od razu muszą wykiełkować a to trwa (tak jak rosną zęby mądrości-
      mogą nawet kilka lat i co jakiś czas bolą). Moja 1,5 miesięczna córeczka też tak
      robiła a przy tym czasem była niespokojna nawet bardzo, wszystko ustawało po
      posmarowaniu dziąseł żelem. w sumie taki zachowanie przeszło jej po tygodniu.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka