Dodaj do ulubionych

Może być bez kaszek?

10.09.07, 13:20
Mojego Synka zatwardzają kleiki ryżowy i kukurydziany, po kaszkach smakowych ma wysypkę.Kupiłam sinlac, ale on jest straaaasznie słodki,a Mały i tak do kruszynek nie należy.Zresztą nie chcę Go przyzwyczajać do słodkości. Czy taki 7,5 - miesięczniak musi jeśc kaszki? Do czego one w ogóle są potrzebne?
Obserwuj wątek
    • magdamroziuk Re: Może być bez kaszek? 10.09.07, 13:39
      Mo synek też nie chciał jeść gotowych kaszek, odrzucało go wręcz. Zaczęłam mu
      podawać zwykłe kasze, najpierw gryczaną (kleiki gryczane są dodawane do mlek z 2
      już) i ryż, potem także glutenowe. Niektórzy chwalą też kaszę jaglaną. Kaszę
      taką podawałam z zupką, dodawałam łyżkę dobrego oleju lub oliwy z oliwek
      pierwszego tłoczenia. Częto też mieszałam kaszę z takim mięskiem Gerbera ze
      słoiczka. Mały uwelbiał to i do tej pory (blisko 4-latek) kasza gryczana i ryż z
      mięsem to jego ulubione danie.
      Ja bym spróbowała, na początek można kupić jakąś kaszę w sklepie eko, nawet taką
      nieprażoną. Ja korzystałam z takich w woreczkach, ale u nas nie było uczuleń w
      niemowlęctwie.
      Kasze to węglowodany złożone, bardzo wartościowa część diety i myślę, że warto
      je w jadłospisie mieć.
    • agawikk Re: Może być bez kaszek? 10.09.07, 18:31
      Mam 6- miesięczną córkę. Pytałam o to pediatrę, powiedziała, że nie
      trzeba podawać kaszek.
      • luna333 Re: Może być bez kaszek? 10.09.07, 21:57
        mój się wychował bez kaszek - no jako zagęstnik do zupek używałam kleik kukurydziany ale to była łyżeczka i to samo się tyczyło zagęszczania owoców ze słoików łyżeczka kaszki nestle bifidus i tyle/ nigdy nie jadł kaszek tych słodkich dla dzieci, natomiast zwykłe kasze typu pęczak, gryczana itd jak już mógł jeść to zamiast ryżu czy ziemniaków do obiadu to u mnie standart/
    • mikolaj_danko Re: Może być bez kaszek? 11.09.07, 23:16
      Chłopiec nie musi dostawać kaszek, jeżeli ma po nich zaparcia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka