23.11.07, 10:03
Czy ataki kaszlu w nocy moga swiadczyc o obecnosci pasozytow? Corka ma 7 lat, jest troche przeziebiona, nie goraczkuje. Ma tylko lekki katar, natomiast w nocy mokry kaszel. W ciagu dnia mozna rzec- zdrowe dziecko. Dodam, ze miesiac temu rowniez przeszla infekcje(bez antybiotyku), miala kaszel, ktory minal, lecz katar pozostal(w sumie katar trwa miesiac). A moze sklaniac sie w kierunku alergii?
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Pasozyty? 23.11.07, 10:49
      najbardziej pasuje tu jednak pozostałoć w postaci kaszlu po
      niedawnej infekcji
      podajesz dziecku jakieś leki ?
      • majmajka Re: Pasozyty? 23.11.07, 11:07
        Dostaje Eurespal. W nocy sa to ataki kaszlu, mokrego kaszlu. Taki atak trwa do 30 minut nawet. Pozniej znowu potrafi byc spokoj, az do kolejnej nocy.
        • soprana Re: Pasozyty? 26.11.07, 10:10
          nie wiem ile w tym prawdy, ale czytalam wypowiedzi dorosłych stosujacych
          eurespal ze wywoluje wlasnie takie nadmierne ataki kaszlu. Wogole ma czeste
          skutki uboczne. Pozatym: eurespal to sama chemia, byc moze dziecko jest na niego
          uczulone i stąd takie objawy. Moje moze przyjmowac tylko leki bezkoloru np.
          białe zawiesiny i bezbarwne syropy.

Drugiemu maluchowi nie zgadzam sie na podawanie eurespalu i od razu pediatra
          kaze mi przygotowywac syrop czosnkowo-cebulowy.
    • mikolaj_danko Re: Pasozyty? 25.11.07, 12:28
      Oglądał małą lekarz, żadnych zmian nad płucami nie ma?
    • majmajka Re: Pasozyty? 25.11.07, 13:38
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=907&w=72479424
      • majmajka Re: Pasozyty? 25.11.07, 13:39
        Przepraszam, ale pozwolilam sobie wkleic. Zalozylam dzisiaj nowy watek, poniewaz myslalam, ze ten pozostanie bez odpowiedzi. Napisalam troche dokladniej o co chodzi, juz po wizycie u pediatry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka