asia19813 30.11.07, 10:20 Podaje dziecku hemoref, Zuzia nie ma jeszcze ząbków, słyszałam, że żelazo powoduje próchnicę, czy może wpłynąć na wygląd zębów po ich późniejszym pojawieniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: Żelazo a ząbki? 30.11.07, 11:57 jezeli wyjda jej zabki i beda miala kontakt z zelazem to sczernieja niestety.I nie jest to prochnica sama w sobie a tylko tak wyglada, bo szkliwo robi sie czarne i powstaja wzery. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Żelazo a ząbki? 30.11.07, 13:33 Moje dziecko pije zelazo w syropie. Zabki sa naturalnego koloru, zadnych przebarwien. Nie wiem skad sie biora opinie o przebarwieniach. Aha - maly dostaje syrop Ferrum od 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: Żelazo a ząbki? 01.12.07, 17:25 Preparaty żelaza moga powodować przebarwienia ząbków, dlatego każdorazowo po ich podaniu dziecko powinno przepłukać usta, ew. można przetrzeć ząbki gazikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
olakopytko Re: Żelazo a ząbki? 06.12.07, 17:05 witam :) Mój synuś ma dopiero 3 miesiace właśnie przepisano mu ferrum. jest za mały na płukanie buzi więc co zrobić żeby nie miał czarnych ząbków? Narazie jeszcze mu nie wyrosły.. jest szansa że lek nie bedzie miał wpływu na kolor ząbków? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: Żelazo a ząbki? 09.12.07, 12:56 Żelazo może przebarwiać zęby już wyrżnięte. Odpowiedz Link Zgłoś