pawelekniedzwiadek 03.12.07, 16:08 JAKIE BADANIA TRZEBA PRZEPROWADZIC,ZEBY LEKARZ MOGL STWIERDZIC,ZE 2 LETNIE DZIECKO JEST CHORE NA PADACZKE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inez82 Re: padaczka 03.12.07, 20:06 Z tego co wiem eeg i rezonans magnetyczny.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: padaczka 03.12.07, 22:23 Aczy dziecko miało ataki?Samo EEG(jego zapis) o niczym nie świadczy.Mnie wytłumaczył neurolog że są dwie szkoły wśrod lekarzy tzn.jedni od razu dają tabletki(moim zdaniem błąd gdy są podejrzenia a nie diagnoza) i tacy co obserwują. Odpowiedz Link Zgłoś
hatta Re: padaczka 04.12.07, 09:27 Przejrzyj ten watek: Nieprawidlowe eeg u dziecka. Na tym forum, na ktorym jestesmy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=907&w=71993370 Odpowiedz Link Zgłoś
0grzybka1 Re: padaczka 07.12.07, 19:26 Mój dwuletni syn w wakacje miał podejrzenie o padaczkę. Dostał 3 ataków. Dodam,że dziecko było chore, po wymiotach i biegunce. Mieliśmy robione eeg i wynik był dobry. Dowiedziałam się wtedy od neurologa, że aby stwierdzić padaczkę to syn powinien być ZDROWY i ataki powinny nastąpić conajmniej dwa- jeden po drugim. U nas okazało się na szczęście, że młody wypłukał sobie przez tą chorobę elektrolity z krwi i stąd te ataki przypominające padaczkę. A tak na marginesie to bardzo trudno znależć osobę z prawidłowym eeg. Mam nadzieję, że i u was się wyjaśni sprawa padaczki i będzie to coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: padaczka 06.12.07, 23:30 Podstawa to EEG, badanie neurologiczne, wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś