stokroteczki2 19.02.08, 17:08 moja córeczka ma 1 msc. stoi trzymając się jedna rączka wspina sie na paluszkach i często na paluszkach stoi czy to normalne że nie na całej stópce tylko na paluszkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: pierwsze kroczki 19.02.08, 18:06 Jak to "stoi"?Nie mow ze stawiasz 1-miesieczne dziecko...Gratuluje pomyslu i radze juz teraz zaklepac sobie terminy u dobrych ortopedow. Odpowiedz Link Zgłoś
igale Re: pierwsze kroczki 19.02.08, 21:24 Czy ty aby dobrze określiłaś wiek dziecka? Jeżeli tak to gratuluje pomysłu.Głupiego oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka1704 Re: pierwsze kroczki 20.02.08, 13:01 Hejka, stokroteczki pisała kilka postów wczesniej i jej maluch ma 11 a nie 1 miesiąc. Ja mam 10-miesiecznego chłopaka, który od jakis 2 tygodni zaczyna stawac przy meblach czy w łóżeczku. Nieraz staje na paluszkach obu stópek, nieraz na całych stópkach a nieraz to nawet na krawedzi stópki. Gdzies czytałam ze to normalne przy stawianiu pierwszych nieporadnych kroczków - maluch musi sie nauczyc ze do stania i chodzenia słuzy cala stópka.:)) a na razie to takie jego próbowanie:)). pozdrawiamy asia z szymkiem Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczki2 Re: pierwsze kroczki 20.02.08, 14:20 Witaj Asiu! no jasne ze 11 msc.wreszcie ktos odpisał a nie dziwi sie że 1msc oczwiscie.Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz:-)zyczymy miłego dzionka pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
betty-226 Re: pierwsze kroczki 20.02.08, 14:29 To prawda. Maluchy początkowo różnie stawiają stópki. Czasem tak, że wydaje się to fizycznie niemożliwe. Mój staje na... wierzchniej stronie stópki. Paluszki podwija pod stopę. Strasznie mi się to nie podoba, zwłaszcza, że malutki i raczej jak go przyłapię na stawaniu to go odkładam :D Odpowiedz Link Zgłoś